Greek English French German Turkish

Στήλες & Γνώμες

19_10_2017
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βρε τι πάθαμε!«Κρυμμένα κοσμήματα στη Βορειοανατολική Ελλάδα» είναι...
19_10_2017
Αρσενίου Στέλιος
Μαθητικές Κοινότητες: Μια πρόταση Α.1987. Πριν τριάντα (30) χρόνια. Καλοκαίρι του...
12_10_2017
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μοσχαράκι με γίγαντες PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 15:21
AddThis Social Bookmark Button

mosxari-gigandes

-500 γρ. γίγαντες

-500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές

-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-50 ml ούζο

-2 καρότα κομμένα σε φέτες

-2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

-2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

-300 γρ. ντομάτα κονκασέ

-2 κλωναράκια σέλινο

-1 πιπεριά καυτερή μικρή

-1 κουτ. σούπας πάπρικα

-αλάτι, πιπέρι

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό κατά το βράσιμο.

Εναλλακτικά, μπορούμε να μην βάλουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά στην κατσαρόλα και αφού βράσει το φαγητό, να το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με αυτά τα δυο υλικά και να το ψήσουμε στον φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο




Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr