Greek English French German Turkish

Στήλες & Γνώμες

Κωνσταντίνος Θανόπουλος: Έφυγε ένας ολοκληρωμένος... Αποχαιρετώ με συγκίνηση και αγάπη έναν προσωπικό...
21_07_2017
Μουσόπουλος Θανάσης
Ο Δήμος Ξάνθης φορέας κατάρτισης και πρακτικής... Α. Σημαντικό πρόβλημα στις σημερινές ερεβώδεις...
20_07_2017
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΈφηβοςΤον Ντοστογιέφσκι δεν χρειάζεται να τον συστήσω εγώ,...
20_07_2017
Φοίβος Ιωσήφ
Μωσαϊκό με φράουλες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 09:58
AddThis Social Bookmark Button

mosaiko-fraoules

-400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια

-200 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε μέτρια κομμάτια

-200 γρ. μπισκότα πτι μπερ, χονδροσπασμένα

-¾ φλιτζ. τσαγιού χαλβάς βανίλια, θρυμματισμένος

-10 – 12 μέτριες φράουλες, ολόκληρες, καλά πλυμένες

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όσο η σοκολάτα είναι ακόμα πολύ ζεστή, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα βελούδινο μείγμα. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το χαλβά και ανακατεύουμε απαλά.

Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρώς. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 5 εκ. Βάζουμε στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες.

Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφικτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Τον βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη, ώσπου να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες. Διατηρείται έως 1 εβδομάδα στο ψυγείο.

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο




Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr