Greek English French German Turkish

«Τίς πταίει» για τα τραπεζοκαθίσματα; PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:18
AddThis Social Bookmark Button

Συνάντηση εργασίας συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς για να λυθούν τα προβλήματα καθυστέρησης αλλά και παραβατικότητας

Χ. Δημαρχόπουλος: «Κανόνες υπάρχουν αλλά το θέμα είναι να τηρηθούν όταν εμπλέκονται τόσες υπηρεσίες στο ζήτημα»

trapezokathismata syskepsi17

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπηρεσιακοί και φορείς που εμπλέκονται στο θέμα αδειοδοτήσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, κάλεσε εκτός από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες αδειοδοτήσεων, δόμησης, υγειονομική, την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Επιμελητήριο Ξάνθης, το Σωματείο Καφέ-Μπαρ, αλλά και την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Το θέμα απασχολεί πολλούς επιχειρηματίες και εμπλέκονται σ’ αυτό πλείστες όσες υπηρεσίες, κάτι που φαίνεται να αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους καθυστέρησης στην έκδοση αδειών, αλλά και στον ελλιπή έλεγχο λόγω μετάθεσης των ευθυνών.

Δήμαρχος Ξάνθης: «Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη και να δούμε τι δεν λειτουργεί σωστά»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Δημαρχόπουλος τόνισε πως επιθυμία του είναι να ξεκαθαρίσει αν για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην έκδοση αδειών και στην μίσθωση κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ευθύνονται οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες. «Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη και να δούμε τι δεν λειτουργεί σωστά. Κανόνες υπάρχουν, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή τους. Προσπαθούμε να λύσουμε τα αυτονόητα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε περάσει από το ένα άκρο στο άλλο. Από την απόλυτη αναρχία και ασυδοσία, σε αυστηροποίηση και ελέγχους, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις», σημείωσε ο ίδιος. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήγησε ότι υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στους επιχειρηματίες, αλλά παρουσιάζεται μια στρεβλή εικόνα προς τα έξω πως για όλα φταίει ο δήμος. «Όντως έχουν κατατεθεί πολλές αιτήσεις για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι συστηματικό γύρω από αυτό, όπως για παράδειγμα στους γάμους, που ενημερώνουμε τον δημότη για όσα πρέπει να προσκομίσει. Από την άλλη όμως, είναι πολλοί οι επιχειρηματίες που είτε δεν έχουν προσκομίσει όσα είναι απαραίτητα, είτε δεν έρχονται να πληρώσουν για να πάρουν την άδεια», εξήγησε.

Μια κατάσταση ‘’ήξεις, αφήξεις’’

Έτσι χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Στέλιος Μωραΐτης, που ήταν παρών στην συνεδρίαση. Όπως δήλωσε στο «Ε», είδε μια κατάσταση τραγική, που δύσκολα μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. «Επικρατεί ένα μπάχαλο με τις τόσες υπηρεσίες που εμπλέκονται και δεν βγαίνει καμία άκρη. Ο δήμος δεν έχει δώσει άδειες στο 90% των καταστημάτων σε όλη την Ξάνθη. Είδαμε στην συνάντηση τον Δήμαρχο να ζητά εξηγήσεις και στοιχεία από τις υπηρεσίες και να παίρνεις απαντήσεις ‘’ήξεις, αφήξεις’’». Από την πλευρά του ο κ. Ιντζές χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ. «Είμαστε σύμφωνοι με τους ελέγχους, γιατί όντως είναι πολλές οι περιπτώσεις επιχειρηματιών που λειτουργούν χωρίς καμία άδεια εις βάρος όσων είναι νόμιμοι και τυπικοί. Προτιμούν να ρισκάρουν να τους επιβληθεί ένα πρόστιμο, προκειμένου να γλυτώσουν να καταβάλουν τα χρήματα στον δήμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου. Σημείωσε μάλιστα ότι αντίκρισε έναν Δήμαρχο αποφασισμένο να βάλει τέλος στην αναρχία που επικρατεί, ενώ τονίστηκε πως από πλευράς υπηρεσιών, και ιδίως της Νεωτέρων Μνημείων, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες θα πρέπει να είναι πιο άμεσοι. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθούν οι έλεγχοι από την Αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθεί ποια καταστήματα αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια και θα δοθεί ένα διάστημα προκειμένου να συμμορφωθούν. Ο Δήμαρχος Ξάνθης δήλωσε στην συνάντηση διατεθειμένος να προχωρήσει και σε ανακλήσεις αδειών για όσους επιμένουν να λειτουργούν αντίθετα με την κανονιστική του δήμου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr