Greek English French German Turkish

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λόγια καλά και μετρημένα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Κομοτηνή PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 18:39
AddThis Social Bookmark Button

Μπιναλί Γιλντιρίμ: « Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε; «Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα»

«Εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος… Αποτελείτε γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης στην Κομοτηνή για την επίσκεψη Γιλντιρίμ

gilntirim 1

Θετικά μηνύματα καλής γειτονίας, συνεργασίας αλλά και διαλόγου για να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έστειλε από την Κομοτηνή ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, την οποία επισκέφτηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Απευθυνόμενος στον κόσμο της μειονότητας έκανε αναφορά στους Ρωμιούς της πόλης επιχειρώντας να θέσει σε βάση αμοιβαιότητας τα θέματα της μειονότητας (με αναφορές στα εκπαιδευτικά και τους μουφτήδες) και τόνισε ότι ο ρόλος της μειονότητας είναι: «γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη στήριξη της Τουρκίας στα προβλήματά της αλλά και να στείλει μήνυμα συναίνεσης.

Γιλντιρίμ στην Κομοτηνή: « Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε;»

«Εμείς είμαστε γείτονες και έχουμε ένα ρητό: Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα. Κατά συνέπεια βασική αρχή της γειτονίας είναι οι καλές σχέσεις. Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε;», τόνισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Πιο αναλυτικά, ο Γιλντιρίμ μιλώντας στους πιστούς του τζαμιού Κιρ Μαχαλά, στην Κομοτηνή, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα. «Στην Αθήνα, στη συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό (Αλ. Τσίπρα) αξιολογήσαμε τα διμερή θέματα και αποφασίσαμε από κοινού αντί να επιμένουμε στα θέματα που δεν συμφωνούμε, να ξεκινήσουμε από αυτά στα οποία συμφωνούμε. Και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στα θέματα διαφωνιών μέσω διαλόγου. Εμείς είμαστε γείτονες και έχουμε ένα ρητό: Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα. Κατά συνέπεια βασική αρχή της γειτονίας είναι οι καλές σχέσεις. Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε;» ανέφερε.

«Εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος…»

Ακολούθως προέβη σε παραινέσεις και προτροπές για τα μέλη της μειονότητας: «Πέρα από τα χαιρετίσματα του, ο κ. Ερντογάν μου είπε να σας πω ότι εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να προσπαθείτε και να εργάζεστε για να αναπτυχθεί η χώρα αυτή και τα προβλήματά της θα τα βλέπετε και ως δικά σας προβλήματα. Και από την άλλη, να διατηρείτε τις αξίες σας και τα πιστεύω σας. Και θα προσπαθείτε να γαλουχείτε τα παιδιά σας με αυτές τις αξίες. Αυτό ισχύει και για τους Ρωμιούς πολίτες μας που ζουν στην Τουρκία. Εσείς κατά μία άποψη αποτελείτε γέφυρα για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Να εργάζεστε για να αναπτυχθεί η χώρα αυτή και τα προβλήματά της θα τα βλέπετε και ως δικά σας προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, εμείς το (μειονοτικό) δεν το θεωρούμε πρόβλημα. Να ξέρετε ότι η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό σας. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με την Ελλάδα με διάλογο. Έχουμε προβλήματα και θα τα επιλύσουμε. Έχουμε προβλήματα στο Αιγαίο, θα τα λύσουμε. Εσείς έχετε προβλήματα που αφορούν την παιδεία, με τους μουφτήδες. Αντιστοίχως υπάρχουν προσμονές της Ελλάδος για το θέμα της Θεολογικής Σχολής (της Χάλκης). Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, δεν θα τα αποφύγουμε, οι άνθρωποι συνεννοούνται μιλώντας», αναφέρει το ΑΠΕ. Και το ελληνόφωνο TRT αναφέρει απόσπασμα της ομιλίας του τούρκου πρωθυπουργού: « Ελλάδα και Τουρκία είναι δύο γείτονες, έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Και το σημαντικότερο σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη των σχέσεων είναι οι ομογενείς μας. Οι ομογενείς μας αποτελούν γέφυρα στις σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Για αυτό η χαρά των ομογενών στην Ελλάδα είναι χαρά και της Τουρκίας και τα προβλήματα τους προβλήματα μας. Με τον διάλογο που έχουμε με την Ελλάδα εδώ και χρόνια αναπτύχθηκαν το εμπόριο, η οικονομία, ο τουρισμός και οι συγκοινωνίες ότι ο διάλογος αποτελεί προϋπόθεση για τα αμοιβαία οφέλη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Αμανατίδης στην Κομοτηνή για την επίσκεψη Γιλντιρίμ

Με αφορμή της σύσκεψη του κ. Γιλντιρίμ την Κομοτηνή επισκέφτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης .Ο κ. Αμανατίδης συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ και τον κ. Χαρίτου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο και με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος Κομοτηνής», ο κ. Αμανατίδης κληθείς να σχολιάσει την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού είπε τα εξής: "Το πεδίο των συνομιλιών που είχε κάτω στην Αθήνα είναι παρά πολύ σημαντικό, καταρχήν υπάρχει το Κυπριακό. Είναι τα ζητήματα συνεργειών και συνεργασίας που είχαν τεθεί και στην ατζέντα στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας στη Σμύρνη. Η ανάπτυξη εθνικής ατζέντας και οι συζητήσεις επάνω σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες πάντα είναι προς όφελος των δύο κρατών και των δύο κοινωνιών. Αυτό νομίζω εκφράστηκε και με τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών και το άλλο είναι μία ιδιωτική επίσκεψη που έχει άλλο χαρακτήρα". Όσον αφορά την επιλογή του να υποδεχτεί τον Τούρκο πρωθυπουργό στη Θράκη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε: "Θα τον υποδεχτώ, θα τον ξεπροβοδίσω. Στις επισκέψεις στο Δήμο Αρριανών θα είμαι παρών. Νομίζω ότι δίνει το μήνυμα ότι η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα και για την συνύπαρξη στην Ευρώπη. Αυτό το νόημα έχει και η δική μου παρουσία εδώ. Άλλωστε το ιφτάρ είναι γεύμα αγάπης".

Του δώρισε ένα κομπολόι …

Να σημειώσουμε πως ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης συνόδευσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Γιλντιρίμ στο τζαμί, και ευχήθηκε στους πιστούς καλό Ραμαζάνι Αναφέρθηκε στην «πολύ καλή συζήτηση» που είχαν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας στο αυτοκίνητο. Επίσης τους έδειξε το κεχριμπαρένιο κομπολόι που του δώρισε ο κ. Γιλντιρίμ και πρόσθεσε: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού μάς δείχνει ότι η συνεργασία και η συμβίωση με τους μουσουλμάνους στη Θράκη, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, για όλη την Ευρώπη και όλον τον κόσμο».

Ακυρώθηκε λόγω βροχής η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο του γιου του Σαδίκ

Το πρόγραμμα του κ. Γιλντιρίμ συμπεριλάμβανε επίσκεψη στο Τουρκικό προξενείο και συνάντηση με τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή, τον κ. Ακιντζί. Επίσης είχε επαφές με στελέχη σωματείων και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο χωριό Λύκειο για το δείπνο Ιφτάρ στο πλαίσιο του Ραμαζανιού όπου είχε συγκεντρωθεί πάρα πολύς κόσμος. Να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα επίσης συμπεριελάμβανε και επίσκεψη στο εργοστάσιο τυποποίησης κερασιών του Λεβέντ Σαδίκ (γιου του Αχμέτ Σαδίκ) όμως ακυρώθηκε λόγω της ξαφνικής νεροποντής. Η σύζυγός του έφτασε στην περιοχή με ιδιωτική πτήση στο Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και είχε αυτόνομο πρόγραμμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Στην Ξάνθη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Δ. Στρατούλης και Π. Σωτήρης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 14:42
AddThis Social Bookmark Button

Περιοδεία σε επιχειρήσεις και καταστήματα. Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ΕΚΞ το απόγευμα της Παρασκευής

stratoulis kai sotiris

Η ΛΑΕ Ξάνθης διοργανώνει ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Δημήτρη Στρατούλη και Παναγιώτη Σωτήρη, με θέμα: «η εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στη λιτότητα και στο ευρώ», την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης των δύο στελεχών της ΛΑΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/7/2017

•13:30 - 15:00 Επίσκεψη στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής – Συνέντευξη τύπου (εργοστάσιο των ΕΛ.ΠΕ. «ΟΡΟΦΗ DIAXON» και Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε.)

•15:00 - 17:00 Γεύμα σε εστιατόριο της Κομοτηνής

•19:00 - 20:00 Συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των Εργατικών Σωματείων Ξάνθης

•20:00 - 21:30 Ομιλίες για μνημόνια – λιτότητα – ευρώ και συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας πλατιού Λαϊκού Μετώπου Ανατροπής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

•22:00 Βραδινό φαγητό στο καφέ - εστιατόριο Ξάνθης «Κήπος».

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7/2017

•8:30 - 10:30 Περιήγηση στην αγορά της Ξάνθης (Λαϊκή και Δημοτική αγορά – καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης)

•12:00 - 12:30 Αναχώρηση από τον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

 
Τον Πρύτανη του ΔΠΘ στηρίζουν οι Βουλευτές της ΝΔ στην ΑΜ-Θ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 12:56
AddThis Social Bookmark Button

Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου Αν. Δημοσχάκη προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης κάνει λόγο για στοχοποίηση του Δημοκριτείου

dimosxakis

Γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Κοντονή κατέθεσε στις 7 Ιουνίου ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τη στοχοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μετά τους συνεχόμενους ελέγχους, κατόπιν σχετικής εντολής του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσθένη Κασσαβέτη. Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, το ΔΠΘ βρέθηκε στο ‘’μάτι του κυκλώνα’’ εξαιτίας των συνεχιζόμενων ελέγχων επί μια διετία αναφορικά με διαγωνιστικές διαδικασίες σίτισης. Το πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης χαρακτηρίζεται επιβαρυντικό για τον Πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία του 2007 που αφορούσε ανάθεση υπηρεσιών σίτισης για τους φοιτητές του ΔΠΘ. Καταγράφοντας την ιστορία της υπόθεσης, τονίζει ότι η εμμονή αυτή πλήττει εν γένει το κύρος του Πανεπιστημίου, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και προόδου για τη Θράκη, και καταθέτει τέσσερεις ερωτήσεις προς τους Υπουργούς. Οι τρεις ερωτήσεις που αφορούν τον κ. Γαβρόγλου αναφέρουν: Για ποιο λόγο ο Υπουργός Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του την έκθεση ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων αλλά και τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστικών και δημοσιονομικών φορέων πριν υιοθετήσει το πόρισμα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. εις βάρος του Πρύτανη του ΔΠΘ; Γιατί ο κ. Γαβρόγλου δεν έχει δείξει την ίδια ευαισθησία και δεν έχει απαντήσει στο σχετικό έγγραφο του ΔΠΘ για λήψη μέτρων σχετικά με δύο καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα; Για ποιο λόγο ο Υπουργός Παιδείας, σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το ΔΠΘ δεν το υπερασπίζεται και προβαίνει σε πολιτικές πράξεις που είναι αντίθετες με το λαϊκό αίσθημα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και με την πρόοδο και την ανάπτυξή του Πανεπιστημίου; Η ερώτηση προς τον κ. Κοντονή αφορά τον κ. Κασσαβέτη, για τον οποίο ερωτάται αν γνωρίζει ότι έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Δ.Ε.Π. για σοβαρά αδικήματα ζητώντας να πληροφορηθεί τις ενέργειες του Υπουργού.

 
Στις 9 Ιουνίου επισκέπτεται την Ξάνθη ο ΓΓ του ΚΚΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 14:47
AddThis Social Bookmark Button

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην ΑΜΘ

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς σε Καβάλα και Δράμα

koutsoubas dimitris

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιούνη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Δ. Κουτσούμπα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΤΟ Ξάνθης του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 10πμ, θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και στις 11πμ με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Δημαρχείο Καβάλας και το κτήριο της Περιφερειακής Διοίκησης Καβάλας.

Στη 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ, στο πάρκο Φαλήρου, όπου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στις 10 πμ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο για τους σφαγιασθέντες της Χωριστής Δράμας από τους Βούλγαρους φασίστες, το Σεπτέμβρη του 1941.

Στις 10.30 πμ, θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο στη Χωριστή, και στις 11 το πρωί θα μιλήσει σε συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΤΟ Δράμας, στη Χωριστή Δράμας.

Στις 19.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση, που διοργανώνει η ΤΟ Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία Φάρου.,

 
Νέα εποχή στον ΔΟΛ -Νέος ιδιοκτήτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 13:50
AddThis Social Bookmark Button

Mε 22.892.600 ευρώ το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το 22% του MEGA περνούν στην Alter Ego

dol

Στον Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει ο ΔΟΛ, αφού κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά μεταξύ τεσσάρων διεκδικητών. Η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη έκανε προσφορά 22.892.600 ευρώ, την υψηλότερη από τις άλλες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές, δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, την κυπριακή εταιρεία Vegata και την εταιρεία Centric του Ροδόλφου Οντόνι.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ

-Αlter Εgo (Βαγγέλης Μαρινάκης) 22.892.600 ευρώ. Εγγυητικές 12+5+9

-Vegata holdings (Κυπριακή εταιρεία) 21.000.000 ευρώ. Εγγυητικές 10+5+5+1

-Dimera (Ιβάν Σαββίδης) 11.926.000 ευρώ. Εγγυητικές 7,1+226.000+600.000+1+1+1+1

-NewMile 100.000 ευρώ

Οι προσφορές για τα ακίνητα του ΔΟΛ

-Αlpha Βank 3.780.000 ευρώ

-Linder Σαντορίνη 3.001.000 ευρώ

-Νew Mile 100.000 ευρώ

Στις 12:00 εχθές το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης». Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν πέντε για τους τίτλους και τρεις για τα ακίνητα.

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων (κατηγορία Β) και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων (κατηγορία Α).

O διαγωνισμός για τον ΔΟΛ δεν αφορά μόνο την τύχη του οργανισμού, αλλά θα φέρει μεγάλες ανατροπές στον χάρτη των μίντια. Ο πλειοδότης Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποκτήσει εκτός από τις ιστορικές εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα», το 22,11% των μετοχών του Mega, τις ιστοσελίδες in,gr, vima.gr και nea.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM το 50% των μετοχών της IRIS Εκτυπωτική και τέλος το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ.

 
Σελίδα 1 από 111

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr