Greek English French German Turkish

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κατράμιο

Έντρομοι οι κάτοικοι – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός – Σήκωσε στέγες, ξερίζωσε δέντρα και στύλους της ΔΕΗ. Στο σκοτάδι τέσσερα χωριά Έγινε η κατα...

Έρχεται Ειδική Φορολογική Ζώνη για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Εξαγγελία του υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Δεν έχει σχέση με τις ΕΟΖ. Είναι φορολογικό κίνητρο για να ανακοπεί το ”business run” προς Βουλ...

6 εποχικές προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Για την κάλυψη αναγκών στο Δασικό Χωριό Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων Έξι προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμέν...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Αν εμείς καταρρίπταμε κάθε τουρκικό αεροπλάνο που παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, οι Τούρκοι σήμερα θα πετούσαν μόνο με… χαρταετούς
universe-web

Μια γέφυρα που χωρίζει ….
gefyra pigadiaΜήλον της έριδος για δήμαρχους και περιφερειάρχες έχει γίνει η γέφυρα των Πηγαδίων η οποία αφού διαγραμμίστηκε δόθηκε στην κυκλοφορία. Και φυσικά εννοούμε για τον πρώην και νυν δήμαρχο Αβδήρων Τσολακίδη και Τσιτιρίδη αντίστοιχα και σε επίπεδο περιφερείας μεταξύ Παυλίδη και Καραλίδη. Με εκατέρωθεν ανακοινώσεις διεκδικούν ο καθείς για τον εαυτό του την πατρότητα του έργου είτε σαν έμπνευση είτε σαν σχεδιασμό είτε σαν ολοκλήρωση. Κι αυτό δεν κάνει καλή εντύπωση γιατί ό καθείς γνωρίζει πως η δημόσια διοίκηση έχει και πρέπει να έχει μια συνέχεια που δεν σταματά με την εκλογή του ενός ή του άλλου δημάρχου ή περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη. Όλοι γνωρίζουν πως οι δήμαρχοι ολοκληρώνουν τα έργα των προκατόχων τους και οι επόμενοι τα δικά τους ιδιαίτερα αν είναι μεγάλα και απαιτούν χρόνια για να ωριμάσουν. Προς τι η αντιπαράθεση λοιπόν; Το ζητούμενο είναι να γίνονται έργα είτε υποδομών είτε δράσεων που να βελτιώνουν την ζωή των κατοίκων και όχι να κάνουμε έργα για προσωπική πολιτική εκμετάλλευση αυτών που είτε τα αρχίζουν είτε τα τελειώνουν!
Κάποτε πρέπει να ωριμάσει η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί η κοινωνία την έχει ξεπεράσει!
Μ.Ξ.
«Ανθρωπιστική βοήθεια»
Προφανώς είμαστε υπέρ του τερματισμού του πολέμου στη Συρία και αποχώρησης όλων για να συνεχίσουν να ζουν όπως πρώτα οι Σύροι. Αρκετό κακό έπαθαν με την έξωθεν επέμβαση των ΗΠΑ και άλλων για την ανατροπή του Άσαντ (Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Τουρκία).
Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι το κομβόι φορτηγών ήταν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους υπάρχει διαφορά.
Δηλαδή η Τουρκία έστειλε βοήθεια σε ποιους; Στους αντιπάλους του Άσαντ προφανώς. Και τι περιλάμβανε αυτή η βοήθεια; Μήπως και όπλα;
Τα πράγματα σπανίως είναι έτσι όπως φαίνονται. Και στα μεγάλα κρατικά συμφέροντα πάντα κρύβονται κι άλλα θέματα.
Γ.Δ.
Μπήκε σε μπελά
Η γειτονική μας χώρα η Τουρκία, μπήκε, την έβαλαν, σε μεγάλο μπελά μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Είναι προφανές ότι το τίμημα θα είναι μεγάλο, τόσο ως προς τις εξαγωγές της όσο και για τον Τουρισμό, ενώ θ’ ακολουθήσουν κι άλλα.
Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της και υποτίμησε την Ρωσία. Ξεχνώντας ότι η Ρωσική Αρκούδα από άποψης στρατιωτικής ισχύος πως είναι πολύ, πάρα πολύ ισχυρή.
Άρα η Τουρκία σύντομα θα καταλάβει πως ήταν σοβαρό λάθος της τόσο για την ίδια όσο και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή να θελήσει να εμφανιστεί με μια πράξη εχθρική και υποτιμητική εις βάρος της Ρωσίας και μάλιστα για λογαριασμό άλλων.
Γ.Δ.
Το ραδόνιο
Κατ’ επανάληψη έχει ασχοληθεί η εφημερίδα μας με το θέμα του Ραδονίου δίδοντας μάλιστα και τις απαραίτητες απαντήσεις. Προσφάτως ανακινήθηκε το θέμα χωρίς την ανάλογη σοβαρή προσέγγιση, περισσότερο ως αιτία ανησυχίας, ενώ η αλήθεια βρίσκεται αλλού.
Λοιπόν, για καθησυχασμό, το Ραδόνιο βρίσκεται παντού γύρω μας. Και μέσα στα σπίτια μας βέβαια. Η μόνη πρακτική λύση αντιμετώπισής του είναι ο εξαερισμός των χώρων. Γι’ αυτό οι μανάδες μας παλιά, κάθε πρωί, χειμώνα-καλοκαίρι, άνοιγαν τα παράθυρα «για ν’ αεριστεί το σπίτι». Τόσο απλά και τόσο σωστά χωρίς κινδυνολογίες.
Γ.Δ.
Συναίνεση στην Ελλάδα!
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διεκδικήσει συναίνεση για το Aσφαλιστικό. Θα ήταν πιο χρήσιμο να πάει μια βόλτα από την οικία Μητσοτάκη ή το γραφείο του Κώστα Σημίτη. Μπορούν και οι δύο να του εξηγήσουν τι συμβαίνει σε μια κυβέρνηση που αποφασίζει να σηκώσει τη γάζα και να ακουμπήσει αυτήν την πληγή.
Το μοναδικό ενδιαφέρον σε αυτή τη συνάντηση κορυφής θα είναι η τοποθέτηση του Βασίλη Λεβέντη. Οι υπόλοιποι θα ακούσουν τον Τσίπρα, θα του χτυπήσουν την πλάτη με μία δόση χαιρεκακίας και θα τρέξουν μακριά, πριν γίνει η έκρηξη. «Το Ασφαλιστικό είναι υπόθεση της κυβέρνησης» συνηθίζει να λέει ο Θεοδωράκης, ενώ και η Φώφη έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι η δεξαμενή της συναίνεσης έχει πλέον αδειάσει.
Ο Τσίπρας, ναι ο Τσίπρας, ζητεί συνεννόηση, συναινέσεις και ήπιο πολιτικό κλίμα. Επί ένα χρόνο ο Αλέξης, ο Γιάνης και ο Πάνος προσπαθούσαν «να αλλάξουν την Ευρώπη». Δεν χάσαμε, απλώς, το παίγνιο. Μας πήραν και τα σώβρακα. Τώρα ο Τσίπρας καλείται να υπερασπιστεί εκείνο που κατήγγειλε: την περιοριστική πολιτική στο Ασφαλιστικό.
Το Ασφαλιστικό ήταν ένας από τους πυλώνες της αριστερής μεταπολιτευτικής συνθηματολογίας και τώρα καταρρέει έχοντας από κάτω τον πρώτο αριστερό Πρωθυπουργό. Τόσες πορείες, τόσες απεργίες, τόσα πανό για τις συντάξεις πείνας, τα όρια ηλικίας και τις αυξήσεις που ισοδυναμούν με ένα κουλούρι. Ναι, βέβαια, η Αριστερά δεν κυβερνούσε τότε. Εναντιώθηκε, όμως, ποτέ σε όλα αυτά; Γκρίνιαξε για τις παροχές που εξαγόραζαν ψήφους;
Κ.Γ.
Κι όμως υπάρχει σχέδιο
Κακώς κατηγορούν ορισμένοι την κυβέρνησή μας ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Το σχέδιο είναι απλό και γνωστό από τα παλιά. Η αφαίμαξη μέχρι θανάτου του ιδιωτικού τομέα με φόρους, κι άλλους φόρους κι ακόμα περισσότερους φόρους προς όφελος του δημοσίου τομέα.
Θέλουν διορισμούς, οι ψηφοφόροι διψούν για διορισμούς, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π.Παυλόπουλος, που όλοι θυμόμαστε για τις χιλιάδες μονιμοποιήσεις και προσλήψεις κατά τη θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών. Ίσως αυτή η κοινή πεποίθηση του με το ΣΥΡΙΖΑ, περί της αναγκαιότητας των διορισμών, τον προέκρινε ως καταλληλότερο για την προεδρία.
Έτσι λοιπόν, σήμερα, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, Τσίπρας και Παυλόπουλος συμφώνησαν ότι χρειάζονται και νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης σήμερα γίνεται γνωστό ότι 16 υπάλληλοι της Βουλής είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, ότι 42 άτομα προσελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες στο υπουργείο Περιβάλλοντος από τον κ. Σκουρλέτη το τελευταίο δίμηνο και επίσης ότι 186 υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών, θα δουν τους μισθούς τους να διπλασιάζονται, ύστερα από νυχτερινή τροπολογία του κ. Τσακαλώτου.
Η κυβέρνηση ονειρεύεται ένα τεράστιο Δημόσιο, διορισμούς ημετέρων και αυξήσεις στους μισθούς του δημοσίου, τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία ψυχορραγεί. Κι έρχεται με τους φόρους να σφάξει την αγελάδα πού πια δεν έχει άλλο γάλα να δώσει, προκειμένου να ταΐσει τα χαϊδεμένα της παιδιά…
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και η δημοκρατία του αντιλόγου!
Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και ο γραμματέας αυτής Γιώργος Χατζηθεοδώρου κατά δήλωσή του! Γι αυτό και επιτέθηκε με τόση σφοδρότητα και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σ’ ένα νέο επιχειρηματία τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη που ήταν φιλικά διακείμενος στο κόμμα, επειδή τόλμησε να εκφράσει μια διαφορετική άποψη από αυτή της κυβέρνησης και του κόμματος και για ένα θέμα που αφορά και θίγει άμεσα τον κλάδο του! Πολύ δημοκρατικό μα την αλήθεια!!! Και μάλιστα από κάποιους που κάποτε είχαν συνιστώσες και επένδυσαν πολιτικά στον πλουραλισμό των ιδεών τους και των διαφορετικών απόψεων! Από κάποιους που καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης! Αυτό και αν δεν είναι υποκρισία!
Τι έγινε; Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης… απαγορεύει τον αντίλογο ή δεν τον αντέχει;
Μ.Ξ.
‘’Στήνεται’’ η Γειτονιά του Άη Βασίλη
Σε άλλο χώρο θα την βρούμε φέτος την αγαπημένη, ιδίως των μικρών μας φίλων, Γειτονιά του Άη Βασίλη. Στην πλατεία Διοικητηρίου και όχι στην Κεντρική Πλατεία, όπως τις προηγούμενες χρονιές, έχουν αρχίσει ήδη να στήνονται τα ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν τον ασπρογένη γέρο με την κόκκινη φορεσιά, τα ξωτικά-βοηθούς του και τους τάρανδους. Μια βδομάδα έχει απομείνει σχεδόν πριν την έναρξη λειτουργίας του ιδιαίτερου γιορτινού χώρου, που αναμένει μικρούς και μεγάλους με τα χρώματα, τις μουσικές, τις μυρωδιές των γλυκών και την ζεστασιά των ποτών, που προσφέρονται. Παράλληλα, προχωρά και ο στολισμός της Κεντρικής Πλατείας, η οποία φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού.
Χ.Δ.
Η δουλειά μας να γίνεται
Μπορεί για κάποιους να γινόμαστε κουραστικοί επισημαίνοντας συνεχείς παραβάσεις των οδηγών της πόλης μας, αλλά για κάποιους άλλους οι ασυνείδητες αυτές συμπεριφορές αποτελούν μεγάλα προβλήματα. Και αναφερόμαστε ιδιαίτερα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι μοιάζουν σαν να μην υφίστανται για κάποιους ή αν υπάρχουν δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Γι’ αυτό και οι σταθμεύσεις πάνω σε ράμπες αναπήρων, που προβλέπονται στην άκρη τουλάχιστον των πεζοδρομίων από τον νόμο, είναι για μερικούς από εμάς ένας ευκολότερος τρόπος να κάνουν την δουλειά τους. Η φωτογραφία χθεσινή, ενδεικτική αυτού του πνεύματος παντελούς αδιαφορίας για τον συνάνθρωπο, όταν δύο αυτοκίνητα στάθμευσαν ταυτόχρονα στις ράμπες των πεζοδρομίων της 28ης Οκτωβρίου. Με την παντελή απουσία Δημοτικής Αστυνομίας από τους δρόμους τα φαινόμενα αυτά μάλλον δεν πρόκειται να εκλείψουν.
Χ.Δ.

Στήλες & Γνώμες

Γενέθλια Δικτύου ΙΙΑΙΓΛΗ και μόνο ΑΙΓΛΗ ήταν περιβεβλημένη η εκδήλωση των...
26_11_2015
Αρσενίου Στέλιος
26_11_2015
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Νέα Δημοκρατία ή νέο ΠΑΣΟΚ;«Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι...
25_11_2015
Νίκος Σεργκενλίδης

Η Συνταγή της Ημέρας

Μπάρα σοκολάτας με βρώμη -75 γραμμάρια νιφάδες βρώμης 3/4 της κούπας -150 γραμμάρια σοκολάτα...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
Αυξάνεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου, δεν κατατίθενται όμως οι επιστροφές φόρου

Αυξάνεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου, δεν κατατίθενται όμως οι επιστροφές φόρου

27 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή των λογιστών Ξάνθης προς τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Ζητούν τον αυτονόητο συμψηφισμό οφειλών και οφειλομένων μέσω του συστήματος taxis και όχι απ...

Κλείνουν το τμήμα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης

Κλείνουν το τμήμα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης

27 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρίες γονέων, μαθητών και καθηγητών προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Με την πρόφαση της εξοικονόμησης πόρων δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του, ενώ οι καθηγητές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμί...

Σε …νευρική κρίση η ΝΔ

27 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατείνεται το συγκρουσιακό κλίμα Μεϊμαριδικοί και Τζιτζικωστικοί τα «στρατόπεδα» στην Ξάνθη . Τι λένε οι μεν και τι οι δε… Βαθαίνει η κρίση και η εσωστρέφεια μέσα στην ΝΔ μετά από την αδυναμία να διενεργήσουν εκλογές πρόεδρ...

Διευκρινήσεις του Περιφερειάρχη για τη συγκέντρωση ραδονίου σε σχολεία της Ξάνθης

27 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το πρόβλημα είναι γνωστό και παρακολουθείται Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη ραδονίου στην Ξάνθη, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης με ανακοίνωση που εξέδωσε, αποσαφηνίζει τα εξής: Στις 27-9-2007 η πρώην ...

Βραδιές live στην Ξάνθη όπως μας αρέσει

26 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Πάνος Ζώης και ο Γιώργος Φωκάς δημιουργούν τις μουσικές ιστορίες της παρέας κάθε δεύτερη Τετάρτη στο Favella Chic Δύο νέοι καλλιτέχνες με ταλέντο και όνειρα χαρίζουν στιγμές κεφιού και θετικής ενέργειας στο κοινό της Ξάνθης ...

Σχεδιασμός μιας αναγέννησης στην ορεινή Ξάνθη

26 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαταλελειμμένοι οπωρώνες αναμένουν την επανένταξή τους στην παραγωγή Μια μελέτη με περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές προεκτάσεις, παράδειγμα σύμπραξης φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινης παρουσίας Οι ορεινοί οπωρώνες απο...

Σκυλιά παντού

26 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοένα και περισσότερο ανησυχούν οι αγέλες σκυλιών σε όλη την πόλη Για το φαινόμενο των αδέσποτων σκυλιών έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, ενώ ο δήμος συνεχ...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει και το Κέντρο Πολιτισμού

26 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένσταση Μπένη για τις συνδιοργανώσεις του Κέντρου: «Καταλήγουμε να είμαστε μόνο χορηγοί χωρίς κανένα λόγο στο πρόγραμμα» Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2016 μετά τις σημειώσεις του Παρατηρητηρίου – Πρόταση Τσέπελη για έγκ...

Κάθε που φυσάει νοτιάς κόβεται το ρεύμα…

25 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύωρες διακοπές στον παραλιακό οικισμό των Αβδήρων – Καταγγελίες μόνιμων κατοίκων Για όλα φταίει η άμμος από την Σαχάρα που υγραίνεται και επικάθεται στους μονωτήρες του δικτύου προκαλώντας βραχυκύκλωμα , εξηγεί η ΔΕΗ Ξάνθης ...

«Φιλικότερο» το νέο ποινολόγιο της Εφορίας

25 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση των προστίμων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εντοπίζονται με φορολογικές παραβάσεις Ρ. Μπατζακίδου: «Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής ξεκινά από την δυσβάσταχτη φορολογία» Σε ουσιαστική ισχύ τέθηκε με την έκδοση εγκ...

Προσπάθειες για την αναβάθμιση του camping Φαναρίου

25 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το προεδρείο του Συλλόγου Κατασκηνωτών του κάμπινγκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ Κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών και την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Ενήμερος για την κατάσταση και πρόθυμος να προχωρήσει...

Πλήγμα για τη ΝΔ

24 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογοήτευση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει - Στην Ξάνθη δεν πρόλαβε να ψηφίσει κανείς γιατί δεν άνοιξε ούτε μια φορά το σύστημα «Δεν έγινε το προγραμματισμένο δοκιμαστικό του Σαββάτου», καταγγέλλει ο πρόεδρος...

Ο απόηχος της Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2015

24 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια κατάθεση του καθηγητή και προπονητή της ομάδας του 1ου ΓΕΛ, Θανάση Μπαλαφούτη Θ. Μπαλαφούτης: «Την τιτάνια προσπάθεια των παιδιών λίγοι την γνώριζαν και θα έμενε στην αφάνεια αν δεν ερχόταν το ολυμπιακό μετάλλιο» Η τεράστι...

Ένα… χαρέμι έφερε ο Θωμάς Κοροβίνης στο ΔΥΟ

24 Νοε 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή βραδιά ανατολίτικης φαντασίας με την κατάλληλη μουσική επένδυση στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο της Βενιζέλου «Το πρώτο φιλί» του Θρακιώτη ραφτόπουλου Γιώργου Βιζυηνού από την πένα του πολυσχιδή συγγραφέα Πολυαναμενόμ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Βραδιές live στην Ξάνθη όπως μας αρέσει

Βραδιές live στην Ξάνθη όπως μας αρέσει

Ο Πάνος Ζώης και ο Γιώργος Φωκάς δημιουργούν τις μουσικές ιστορίες της παρέας κάθε δεύτερη Τετάρτη στο Favella Chic Δύο νέοι καλλιτέχνες με ταλέντο κ...

Ένα… χαρέμι έφερε ο Θωμάς Κοροβίνης στο ΔΥΟ

Ένα… χαρέμι έφερε ο Θωμάς Κοροβίνης στο ΔΥΟ

Μια ξεχωριστή βραδιά ανατολίτικης φαντασίας με την κατάλληλη μουσική επένδυση στο κατάμεστο βιβλιοπωλείο της Βενιζέλου «Το πρώτο φιλί» του Θρακιώτη ρ...

Πέντε ετών έγινε το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και το γιόρτασε

Πέντε ετών έγινε το Δίκτυο Λόγου και Πράξης κ…

Μια ‘’ζεστή’’ βραδιά γεμάτη μουσική και δημιουργικότητα να ξεχειλίζουν από κάθε ηλικία Τιμητική βράβευση του Μιχάλη Δερμετζόπουλου για την εθελοντική...

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΗ

του Προέδρου του Μουσείου και πρώην Πρόεδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, Μανώλη Φωτόπουλου Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδ...

Αστυνομικά l_red

Εργαστήριο παράνομων τσιγάρων στη Δράμα!

Εργαστήριο παράνομων τσιγάρων στη Δράμα!

Είχαν στήσει επιχείρηση γεμίζοντας κενά τσιγάρα με καπνό. Είχαν στη δούλεψή του τρεις μη νόμιμους μετανάστες Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορε...

Στην Ξάνθη συνελήφθη ανήλικος που διέρρηξε σπίτι στην Καβάλα

Στην Ξάνθη συνελήφθη ανήλικος που διέρρηξε σπ…

Μαζί με συνομήλικό του μπήκαν στο σπίτι και αφαίρεσαν 1.000 ευρώ. Σεσημασμένοι και οι δύο, ο ένας δεν εντοπίστηκε και αναζητείται Συνελήφθη την Τετ...

Έβαλαν γκαζάκια σε ΤΑΞΙ

Έβαλαν γκαζάκια σε ΤΑΞΙ

Προκλήθηκε έκρηξη και υλικές ζημιές στην μηχανή του αυτοκινήτου. Η Πυροσβεστική κατέσβεσε την φωτιά Το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης διενεργεί προανάκριση –...

Εξαφανίστηκε 33χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής …

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εξαφάνιση ενός 33χρονου δικηγόρου, μεταπτυχιακού φοιτητή στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο 33χρ...

Πολιτική l_black

Σε …νευρική κρίση η ΝΔ

Σε …νευρική κρίση η ΝΔ

Παρατείνεται το συγκρουσιακό κλίμα Μεϊμαριδικοί και Τζιτζικωστικοί τα «στρατόπεδα» στην Ξάνθη . Τι λένε οι μεν και τι οι δε… Βαθαίνει η κρίση και...

Διευκρινήσεις του Περιφερειάρχη για τη συγκέντρωση ραδονίου σε σχολεία της Ξάνθης

Διευκρινήσεις του Περιφερειάρχη για τη συγκέν…

Το πρόβλημα είναι γνωστό και παρακολουθείται Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την ύπαρξη ραδονίου στην Ξάνθη, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πα...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει και το Κέντρο Πολιτισμού

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ετοιμάζει και τ…

Ένσταση Μπένη για τις συνδιοργανώσεις του Κέντρου: «Καταλήγουμε να είμαστε μόνο χορηγοί χωρίς κανένα λόγο στο πρόγραμμα» Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολο...

Πλήγμα για τη ΝΔ

Πλήγμα για τη ΝΔ

Απογοήτευση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει - Στην Ξάνθη δεν πρόλαβε να ψηφίσει κανείς γιατί δεν άνοιξε ούτε μια φορά το σύστημα ...

Κοινωνία l_green

Αυξάνεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου, δεν κατατίθενται όμως οι επιστροφές φόρου

Αυξάνεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου, δεν…

Επιστολή των λογιστών Ξάνθης προς τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Ζητούν τον αυτονόητο συμψηφισμό οφειλών κα...

Κλείνουν το τμήμα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης

Κλείνουν το τμήμα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθ…

Διαμαρτυρίες γονέων, μαθητών και καθηγητών προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Με την πρόφαση της εξοικονόμησης πόρων δεν εγκρίθηκε η λειτουργία του, ε...

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κατράμιο

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Κατράμιο

Έντρομοι οι κάτοικοι – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός – Σήκωσε στέγες, ξερίζωσε δέντρα και στύλους της ΔΕΗ. Στο σκοτάδι τέσσερα χωριά Έγινε η κατα...

Σχεδιασμός μιας αναγέννησης στην ορεινή Ξάνθη

Σχεδιασμός μιας αναγέννησης στην ορεινή Ξάνθη

Εγκαταλελειμμένοι οπωρώνες αναμένουν την επανένταξή τους στην παραγωγή Μια μελέτη με περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές προεκτάσεις, παράδειγμα σύμ...


 

 

Δύο προβλήματα λιγότερα για Λουτσέσκου

Δύο προβλήματα λιγότερα για Λουτσέσκου

Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι Παπαστεριανός, Ζαραδούκας – εκτός πλάνων παραμένουν έξι παίκτες ενόψει Λεβαδειακού Στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Skoda Ξάνθη ο Νορβηγός επιθετικός Χέιλαντ Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής. Και χθες το πρωί, στο αθλητικό της κέντρο στα Πηγάδια, η ξανθιώτικη ομάδα έδωσε συνέχεια στις ασκήσεις τακτικής και τα τελειώματα φάσεων με μοναδικό στόχο τη βελτίωση ενόψει των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πριν από την έναρξη των χθεσινών ασκήσεων το τεχνικό επιτελείο έκανε τις επισημ...

27 Νοε 2015

 

Βάλτε ένα γκολ να φτάσουμε… «1000άρα»

Βάλτε ένα γκολ να φτάσουμε… «1000άρα»

999 γκολ έχει πετύχει στην μεγάλη κατηγορία η Skoda Ξάνθη Δείτε αναλυτικά όλους τους σκόρερ από το 1989 μέχρι τη φετινή σεζόν Μετέχει ανελλιπώς στ...

«Λαβωμένη» θα πάει στη Λιβαδειά η Skoda Ξάνθη

«Λαβωμένη» θα πάει στη Λιβαδειά η Skoda Ξάνθη

Επτά παίκτες στο απουσιολόγιο του Λουτσέσκου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα! Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για πιθανή μεταγραφή Ομπόντο; Σε πολύ θετ...

Skoda Ξάνθη: Πήρε φόρα και… ανεβαίνει

Skoda Ξάνθη: Πήρε φόρα και… ανεβαίνει

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0 νίκησε τον Πανιώνιο στα Πηγάδια Συνέχεια στο σερί θετικών αποτελεσμάτων και 7η θέση για την ξανθιώτικη ομάδα...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr