Greek English French German Turkish

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες λίγο πριν τις εκλογές

Συνάντηση αγροτών Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας στην Κομοτηνή – Στο επίκεντρο φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής και ΦΠΑ Κ. Δαλάτσης: «Θέλουμε το...

758 ξανθιωτάκια στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

39 εισακτέοι από την Ξάνθη στην Πολυτεχνική μας Σχολή και 137 συνολικά στο ΔΠΘ σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι Περισσότεροι οι πρωτοετείς φοιτ...

Με πάνω από 12.000 κενά ανοίγουν τα σχολεία για το 2015 - 2016

Δυόμιση εβδομάδες πριν το πρώτο κουδούνι και το μεγαλύτερο πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών εντοπίζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Διαφορετικές εκτιμ...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

exandas

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Το γεγονός στην Κω
Είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με το περιστατικό εις βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Κω από ντόπιους κατοίκους. Νερά, καφέδες, γιαούρτια και άλλα είδη, δεν αποτελούν μέσο επικοινωνίας ή επίλυσης θεμάτων. Γι’ αυτό το καταδικάζουμε και τώρα όπως καταδικάζαμε και τα γεγονότα εις βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Όμως, θα πρέπει η μνήμη να γίνει οδηγός και να μας οδηγεί σε μονοπάτια αυτογνωσίας και προβληματισμού. Όταν ο Π. Καμμένος δήλωνε για τον δήμαρχο Ιερισσού προς μερίδα κατοίκων (τον Πάχτα συγκεκριμένα), «λιντσάρετέ τον κι εγώ μαζί σας», έβαζε το μπαρούτι για την έκρηξη. Σε μια λοιπόν από αυτές, συμπεριελήφθη κι αυτός.
Προσοχή λοιπόν όταν εκστομίζονται λόγια βαριά από τους πολιτικούς. Μπορούν να τα βρουν μπροστά τους ή και επάνω τους… ως μπουκάλια νερού και κεσεδάκια γιαουρτιών.
Γ.Δ.
Προεκλογική περίοδος
Είμαστε πλέον και τυπικά στην προεκλογική περίοδο, αφού ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Μια περίοδος προεκλογική που σωστά ονομάστηκε ως εξπρές, όταν μια μερίδα ψηφοφόρων είναι ακόμη σε διακοπές. Από την άλλη, ο χρόνος για την σωστή ενημέρωση των πολιτών είναι ιδιαίτερα περιορισμένος κι αυτό προφανώς γίνεται σκόπιμα και με ιδιοτέλεια. Έτσι θα γίνει εκλογική συζήτηση με περιορισμένο εξαιρετικά το χρόνο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και διεξαγωγής διαλόγων.
Έτσι όμως οι ψηφοφόροι δεν θα έχουν άνεση χρόνου, δεν θα ενημερωθούν σωστά για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα της χώρας. Κάποιοι βιάζονται να γίνουν εκλογές ακριβώς για να μην ενημερωθεί ο κόσμος.
Γ.Δ.
Δικαίωση Καραμπίνη
Karabinis 1a-emprosΔιατυπώσαμε από την αρχή της υπόθεσης με το όλο θέμα της διατροφής των φοιτητών του Δημοκριτείου τις επιφυλάξεις μας για το περιεχόμενο της καταγγελίας εις βάρος του πνευματικού μας ιδρύματος.
Λίγο χρόνο μετά, ήρθε η δικαίωση. Τόσο για τον Πρύτανη Αθ. Καραμπίνη όσο και τους υπόλοιπους του Ιδρύματος. Για μας αναμενόμενο διότι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα.
Η απόφαση βάζει τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως σταματάει τις υπόγειες φήμες που κάποιοι σκόπιμα διέδιδαν.
Γ.Δ.
Ξεκινούν οι περιοδείες
Έρχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη Θράκη. Η ανακοίνωση έγινε από το Οργανωτικό Τμήμα και βέβαια, εκλογές έχουμε, ήταν αναμενόμενο. Εκείνο που ξάφνιασε ευχάριστα τους Νεοδημοκράτες είναι ότι έρχεται πολύ σύντομα, την επόμενη εβδομάδα και ότι μάλιστα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Έβρο.
Καλή αρχή λοιπόν. Το σύνθημα δόθηκε και ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε.
Γ.Δ.
Περί τουρισμού
Τηρεί την υπόσχεσή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ότι θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα του τουρισμού. Το είχε δηλώσει και μάλιστα με έναν τρόπο που προβλημάτιζε γιατί ήταν απόλυτος. Τελικά, τα πρώτα σημάδια της δράσης αυτής είναι όντως θετικά και δείχνουν μια σταθερότητα προς τον στόχο που είναι ο τουρισμός.
Μας ικανοποιεί λοιπόν ότι η ηγεσία της Περιφέρειας ξεκίνησε την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Αξίζει όμως να υπενθυμίσουμε ότι κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης δικαιούται και ο Νομός Ξάνθης. Είναι νομός που έχει τις δυνατότητες να διακριθεί και να ξεχωρίσει στους ιδιαίτερους τομείς του τουριστικού γίγνεσθαι.
-Εν αναμονή λοιπόν.
Γ.Δ.
Πυρετός δημοσκοπήσεων
Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα από τις δημοσκοπικές εταιρείες τις τελευταίες ημέρες και στο νομό μας όπως μας ενημερώνουν αναγνώστες της εφημερίδας, καθώς είναι σε εξέλιξη τέσσερις μεγάλες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα δούμε στα Κυριακάτικα φύλλα.
Τα ερωτήματα είναι σχεδόν κοινά: Πως κρίνετε τη στάση των πολιτικών αρχηγών στις πρόσφατες εξελίξεις, αν πιστεύετε ότι έπρεπε να γίνουν τώρα εκλογές ή αν θα μπορούσαν να αποφευχθούν, τι κυβέρνηση θέλετε, τι ψηφίσατε τον Ιανουάριο, τι θα ψηφίσετε τώρα κλπ.
Βέβαια θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων γιατί πολύς κόσμος (κυρίως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) δεν έχει κατανοήσει ακόμα πλήρως τι έχει συμβεί, τελεί σε κατάσταση σοκ και θα χρειαστεί χρόνο για να πάρει τις αποφάσεις του. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη λόγος που οι δημοσκοπήσεις ήταν ανακριβείς στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Επειδή γίνονται κατά κύριο λόγο μέσω σταθερών τηλεφώνων δεν προσμετρείται καθόλου η τάση των νέων ψηφοφόρων οι οποίοι δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο. Πρόκειται για ψηφοφόρους 18-25 περίπου ετών οι οποίοι εκτός του ότι είναι δύσκολο να εντοπιστούν, ψηφίζουν πολύ διαφορετικά από τις άλλες ηλικιακές ομάδες, πιο μαζικά και πιο ακραία, όπως φάνηκε και από το δημοψήφισμα.
Οπότε καλό είναι να μην θεωρούμε τις δημοσκοπήσεις και πολύ ασφαλείς προβλέψεις…
Εθνικός… αριστερισμός
Έτσι όπως πάμε, το κυρίαρχο στίγμα (και) του αριστερού ριζοσπαστισμού φαίνεται ότι θα είναι ο εθνικισμός. Τουλάχιστον ως προς το λαϊκό του σκέλος, όταν δηλαδή κάποια κόμματα και οργανώσεις απευθύνονται σε μια «κοινωνική βάση». Στο περιθώριο, βέβαια, του οπισθοδρομικού αντι-φιλελευθερισμού (ως κουλτούρας και τρόπου έκφρασης) θα διαμορφωθεί αναλόγως το λεξιλόγιο και το στιλ ανάλυσης της ακαδημαϊκής ακροαριστεράς, με τους φιλοσόφους, τους καλλιτέχνες, τα έντυπα και τα συνέδριά τους. Η θετική υποδοχή Λαφαζάνη από τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, μια κεντρική φιγούρα του γαλλικού αριστερού λαϊκισμού, είναι χαρακτηριστική αυτής της πορείας προς τα πίσω με την αποκοπή από κάθε «ανανεωτική» κληρονομιά. Έτσι υποτίθεται πως μπορεί να κερδηθεί η χαμένη επαφή της Αριστεράς με τα λαϊκά στρώματα και να περιοριστεί η διείσδυση της ριζοσπαστικής δεξιάς στον λαό. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, φαίνονται αντίθετα, αφού όσο περισσότερο ο αριστερός ριζοσπαστισμός συνδυάζει τα ιδεαλιστικά ευχολόγια, π.χ. στο μεταναστευτικό, και τον «αντιστασιακό» εθνικισμό, τόσο πιο αδρανής γίνεται ως πραγματική δύναμη θετικών αλλαγών. Βυθίζεται στην ικανοποίηση μιας επιθετικής ρητορικής και λιμνάζει ως ο χώρος μοναχά των κλαδικών πόνων (αγροτών, καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.) και νοσταλγεί κάθε λίγο την αντιατλαντική, αντιδυτική και τριτοκοσμική ταυτότητα των παλιότερων χρόνων.
Χ.Δ.
Σαν δυο βλέμματα
Τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια, με τις αλλεπάλληλες πολιτικές αναταράξεις και την οικονομική βύθιση, δυο «βλέμματα» στάθηκαν συχνά το ένα απέναντι στο άλλο. Η θέα της Ελλάδας μέσα από το πρίσμα του εξωτισμού ως χώρας της εξέγερσης, της ανυπακοής, της αντίστασης. Η θέα της Ελλάδας ως τόπου γενικευμένης ανομίας, θεσμικής κακοδαιμονίας και πρωτότυπης δημαγωγίας.
Ο ‘’ριζοσπάστης’’ παρατηρητής ή επισκέπτης δημοσιογράφος θεμελίωσε και ενίσχυσε τον φιλελληνισμό του με βάση την πρώτη ματιά. Το πρώτο βλέμμα έδειχνε μια χώρα που είναι ευτυχής εξαίρεση στον κανόνα που βιώνουν οι περισσότεροι στο εξωτερικό, μιας καταθλιπτικής, δηλαδή, νεοφιλελεύθερης ομοφωνίας. Ο «ανθελληνισμός», από την άλλη, ενός μέρους των ελίτ και άλλων διεθνών παρατηρητών στηρίχτηκε στην δεύτερη εικόνα, στην ιδέα ότι αυτή η χώρα και ο λαός της ενσαρκώνουν την παρασιτική διαφθορά. Για το ποιο βλέμμα ήταν πιο καθαρό και αντικειμενικό, είναι πολύ δύσκολο να αποφανθεί κανείς. Σίγουρα, όμως, και τα δύο υπονόμευσαν την όποια κριτική και αυτογνωσία μας. Οι ρομαντικοί της εξέγερσης απογοητεύονται πλέον με την συνέχεια της ιστορίας και ανακαλύπτουν, εσχάτως, τον «χαρισματικό Βαρουφάκη» ως ευρωπερσόνα. Οι πικρόχολοι ηθικολόγοι, από την άλλη, δεν αναγνώρισαν ποτέ την πολυπλοκότητα της κατάστασης και συχνά πιπίλισαν την από χρόνια γνωστή καταδίκη των τεμπέληδων του Νότου. Αν φύγουμε από τα βλέμματα αυτά και αφήσουμε πίσω την εικόνα της Ελλάδας, είτε ως δημοκρατικού αντιστασιακού παραδείγματος, είτε ως παρασιτικής ύπαρξης, υπάρχει ελπίδα. Αυτό όμως χρειάζεται δουλειά και πέραν της πολιτικής σκηνής, όπου χορεύουν οι ανταγωνιστές της ψήφου μας.
Χ.Δ.
Σιγά μην τα βρουν…
Μπορεί να γίνονται κάποιες προσπάθειες από τους πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ – ΚιΔηΣΟ να βρουν ένα κοινό τόπο και να συνεργαστούν στις εκλογές για το καλό και των δύο βέβαια καθώς τα πράγματα πολύ δύσκολα και για τα δύο συγγενή κόμματα όμως δεν βλέπω να βγάνει λευκός καπνός. Έχουν αναπτυχθεί πολλές αντίρροπες δυνάμεις που έχουν αναπτύξει τους δικούς τους μηχανισμούς και στα δύο κόμματα που είναι αδύνατο μέσα σε τόσο μικρό διάστηκα να γεφυρωθούν οι διαφορές. Υπάρχει η παλιά φρουρά του ΠΑΣΟΚ ο ι λεγόμενοι «δημογέροντες» που επηρεάζουν την Γεννηματά και δεν του το συγχωρούν του Γιώργου, υπάρχουν οι Βενιζελικοί που επίσης δεν του το συγχωρούν αλλά και στο ΚιΔηΣο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Είναι πολλοί αυτοί που λένε καλύτερα μόνοι μας αλλά και υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν επιστροφή στο σπίτι… Ο χρόνος όμως πιέζει και αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει τώρα!
Μ.Ξ.
Με χαμηλά τα «φτερά» ο Αλέξης Τσίπρας…
Πιο συγκαταβατικός, πιο προσγειωμένος, με «χαμηλωμένα φτερά» και πιο ώριμος αλλά πάντως αποφασισμένος να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία από τον ελληνικό λαό φάνηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον Alpha. Απαλλαγμένος από την άλλοτε μαξιμαλιστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε ένα άλλο αφήγημα πιο κοντά στην πραγματικότητα και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Και πάλι όμως επέλεξε να ρισκάρει όπως έκανε πολλές φορές κατά την διάρκεια της σύντομης θητείας του. Είπε πως δεν θα δεχτεί να είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας κόβοντας τις γέφυρες με τα άλλα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ. Ζητά δηλαδή αυτοδυναμία και ρισκάρει ποντάροντας ίσως στην υψηλή δημοφιλία του
Μπορεί όμως και να σχεδιάζει ηρωική έξοδο γιατί η αυτοδυναμία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί μ’ ένα ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς φυλλοροεί…
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

Άντε χαρές και πανηγύρια Είχα αρχίσει να απελπίζομαι, νόμιζα πως εκλογές θα...
27_08_2015
Φοίβος Ιωσήφ
Ε Ι Δ Η Σ Η: Το καιροσκοπικό παιχνίδι του Βερολίνου εις βάρος της...Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι...
26_08_2015
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Η μετάνοια του Γιάννη Ο Γιάννης πέρασε τα πενήντα και ομάδα δεν άλλαξε...
20_08_2015
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Σκουμπρί πλακί 2 ντοµάτες 1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη ½ κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. φρεσκοτριµµένο...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
Έρχεται το πρώτο «μπιλιετάκι» του ΕΝΦΙΑ

Έρχεται το πρώτο «μπιλιετάκι» του ΕΝΦΙΑ

28 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι απαλλάσσονται τελείως και ποιοι θα πληρώσουν το μισό ΕΝΦΙΑ το 2015 Έκπτωση 20% στα κενά ακίνητα Ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει και τα πρώτα «μπιλιετάκια» αναμένονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Συγκεκ...

Ο δήμος το «κύτταρο» στην διαχείριση αποβλήτων

Ο δήμος το «κύτταρο» στην διαχείριση αποβλήτων

28 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το Υπουργείο Π.Α.Π.Ε ζητά από τους δήμους μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Η Ξάνθη πρωτοπορεί με τον ΣΔΑΝ Ξάνθης. Στο νέο Σχέδιο ...

Πυρκαγιά στα Αρχαία Άβδηρα

28 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσβησε μετά από 2 ώρες - Φόβοι εξάπλωσης από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή - Δεν κινδύνεψαν αρχαιότητες Και πέρσι η ίδια ιστορία στον ίδιο χώρο. Τυχαίο ή στοχευμένη ενέργεια; Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκ...

Εκτός ελέγχου ο προϋπολογισμός στο 7μηνο του 2015

28 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υστέρηση εσόδων πάνω από 4 δις ευρώ Τα capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιουνίου και η στάση πληρωμών που κήρυξε η κυβέρνηση σε προμηθευτές του Δημοσίου, νοσοκομεία και επιχορηγούμενους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσ...

Όλα του «γάμου» δύσκολα…

28 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για προεκλογική συμφωνία συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – ΚιΔηΣο – Αβέβαιο το αποτέλεσμα Εν αναμονή των εξελίξεων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ - Ετοιμάζονται για αυτόνομη κάθοδο στο ΚιΔηΣο - «Συγκατοίκηση» Ξυνίδη – Σαλτούρου; Εφ...

Κατακόρυφη πτώση 1.419 μορίων για τους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΔΠΘ στην Ξάνθη

27 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτωτικά κινήθηκαν Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Άνοδος 883 μορίων για τους Μηχανικούς Περιβάλλοντος και 292 για το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής Σημαντική πτώση 757 μορίων για την Νομική του ΔΠΘ και 536 μορίων για την Ια...

Τα τελευταία νέα για τις λίστες στην Ξάνθη

27 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενδεχόμενες αλλαγές στην 4η και 5η θέση της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ – Ανταγωνισμός μεταξύ Χατζηγκενέ – Ανδρέου για την 2η θέση στη λίστα της ΝΔ Αρνητικός ο Ξυνίδης για «συγκατοίκηση» με Σαλτούρο σε λίστα ΠΑΣΟΚ – «Ανοιχτός» ο Μάντατζη ...

Νέα μέσα και εφαρμογές τουριστικής προβολής της ΑΜ-Θ

27 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρώτη παρουσίαση των νέων εργαλείων για την ανάδειξη των περιοχών της ΑΜ-Θ Τα νέα εργαλεία και μέσα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα παρουσιαστούν σε δύο διαδοχικές ημερίδες την Πέμπτη 27...

Ο Περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ εποπτεύει τα αναχώματα στον Έβρο

27 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη χρειάζονται αδρανή υλικά και χρήματα για την τέλεση του έργου Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα Επιτόπια θεώρηση των εργασιών, οι οποίες πραγματοποιούνται στα αν...

Πήγε για λεφτά και της πήρε το tablet …

27 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

26χρονη θύμα ληστείας – 34χρονος «τσαντάκιας» την χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα Τον ακινητοποίησε περαστικός – Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ – Γνωστός για κλοπές στις αστυνομικές αρχές Νεαρή 26χρονη κοπέλα...

«Εκπνέει» σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για το επισιτιστικό

26 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως: βρεφικά είδη, ρούχα, βιβλία και είδη καθαρισμού για άπορους πολίτες Αναλυτικές οδηγίες από την κυβέρνηση για τον τρόπο της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών Ο Δήμος Ξάνθης, ως επικεφα...

«Κομβική» απόφαση του Δήμου Αβδήρων

26 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακάλεσε όλες τις άδειες των Κέντρων Διασκέδασης που λειτουργούν στην επικράτειά του χωρίς έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης εισόδου – εξόδου οχημάτων Ο δήμος οφείλει να τηρεί τον νόμο επισημαίνει ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρί...

Ενδιαφέρον για λατομική δραστηριότητα στο Πίλημα

26 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. που ζητά έρευνα λατομείου μαρμάρων εκτάσεως 68.894 τ.μ. Νεκρή 6 χρόνια η λατομική δραστηριότατα στο νομό μας Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για έρευνα λατομείου μαρμάρων εκτάσεως 68.894 τ.μ., πο...

Ο Αντώνης Κοσμίδης στηρίζει Λαφαζάνη

26 Αυγ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απογοητευμένος από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά συγγνώμη από τους ξανθιώτες που πίστεψε στις υποσχέσεις και τις ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα Με εκτενές κείμενό του ο Αντώνης Κοσμίδης, μέλος ΔΣ της ΟΕΒΕ και του ΕΒΕ, παλιό μέλ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

‘Πριν το Χάραμα’ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

‘Πριν το Χάραμα’ των Θανάση Παπαθανασίου και …

Μια παράσταση αφιερωμένη στην εποχή των μεγάλων λαϊκών τραγουδιών έρχεται το Σάββατο στην Ξάνθη Η παράσταση για το λαϊκό τραγούδι των Θανάση Παπαθα...

«Γιορτές Παλιάς Πόλης 2015»: πλησιάζει ο πιο φημισμένος πολιτιστικός θεσμός της Ξάνθης

«Γιορτές Παλιάς Πόλης 2015»: πλησιάζει ο πιο …

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φετινών γιορτών από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου Συναυλίες με ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής Οι γιορτές τ...

Χωρίς εκκρεμότητες η προετοιμασία των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Χωρίς εκκρεμότητες η προετοιμασία των Γιορτών…

Συνεδρίασε τη Δευτέρα η Οργανωτική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συλλόγων, υπηρεσιακών και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων της αγοράς Δό...

Ένας μικροβιολόγος, στιχουργός, συνθέτης και ποιητής της Ξάνθης

Ένας μικροβιολόγος, στιχουργός, συνθέτης και …

Η δεύτερη ποιητική συλλογή του Τάσου Συμεωνίδη προτρέπει για μια… «δεύτερη ανάγνωση» Τ. Συμεωνίδης: «Η δεύτερη ανάγνωση θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωή...

Αστυνομικά l_red

Πήγε για λεφτά και της πήρε το tablet …

Πήγε για λεφτά και της πήρε το tablet …

26χρονη θύμα ληστείας – 34χρονος «τσαντάκιας» την χτύπησε για να της αρπάξει την τσάντα Τον ακινητοποίησε περαστικός – Συνελήφθη από αστυνομικούς της...

Μια γυναίκα φώναζε «βοήθεια» στην οδό Σωκράτους

Μια γυναίκα φώναζε «βοήθεια» στην οδό Σωκράτο…

Επιβιβάστηκε σε λευκό HYUNDAI το οποίο και εξαφανίστηκε Το κατήγγειλε στην αστυνομία μια άλλη γυναίκα που την είδε από το μπαλκόνι της Αναστάτωση...

Διαρρήκτες έκαναν… θυρανοίξια στον Αη Γιώργη της Διομήδειας

Διαρρήκτες έκαναν… θυρανοίξια στον Αη Γιώργη …

Άδειασαν το Φιλόπτωχο Ταμείο - Μπήκαν από το υπόγειο – Άφησαν πίσω τους σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένες κλειδαριές 4 – 5 διαρρήξεις σε 2 χρόνια κ...

16χρονη Ρομά κατήγγειλε ότι την βίασε ο πατέρα της

16χρονη Ρομά κατήγγειλε ότι την βίασε ο πατέρ…

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή - Βιασμός κατ’ εξακολούθηση έως και 2 χρόνια πριν! Συνελήφθη και κρατείται ο 44χρονος πατέρας της – Ήξερε και δ...

Πολιτική l_black

Ο δήμος το «κύτταρο» στην διαχείριση αποβλήτων

Ο δήμος το «κύτταρο» στην διαχείριση αποβλήτω…

Το Υπουργείο Π.Α.Π.Ε ζητά από τους δήμους μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Η Ξά...

Όλα του «γάμου» δύσκολα…

Όλα του «γάμου» δύσκολα…

Σε εξέλιξη οι συνομιλίες για προεκλογική συμφωνία συμπόρευσης ΠΑΣΟΚ – ΚιΔηΣο – Αβέβαιο το αποτέλεσμα Εν αναμονή των εξελίξεων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ - Ετοι...

Τα τελευταία νέα για τις λίστες στην Ξάνθη

Τα τελευταία νέα για τις λίστες στην Ξάνθη

Ενδεχόμενες αλλαγές στην 4η και 5η θέση της λίστας του ΣΥΡΙΖΑ – Ανταγωνισμός μεταξύ Χατζηγκενέ – Ανδρέου για την 2η θέση στη λίστα της ΝΔ Αρνητικός ...

Νέα μέσα και εφαρμογές τουριστικής προβολής της ΑΜ-Θ

Νέα μέσα και εφαρμογές τουριστικής προβολής τ…

Πρώτη παρουσίαση των νέων εργαλείων για την ανάδειξη των περιοχών της ΑΜ-Θ Τα νέα εργαλεία και μέσα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής...

Κοινωνία l_green

Έρχεται το πρώτο «μπιλιετάκι» του ΕΝΦΙΑ

Έρχεται το πρώτο «μπιλιετάκι» του ΕΝΦΙΑ

Ποιοι απαλλάσσονται τελείως και ποιοι θα πληρώσουν το μισό ΕΝΦΙΑ το 2015 Έκπτωση 20% στα κενά ακίνητα Ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει και τα πρώτα «μπι...

Πυρκαγιά στα Αρχαία Άβδηρα

Πυρκαγιά στα Αρχαία Άβδηρα

Έσβησε μετά από 2 ώρες - Φόβοι εξάπλωσης από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή - Δεν κινδύνεψαν αρχαιότητες Και πέρσι η ίδια ιστορία στο...

Εκτός ελέγχου ο προϋπολογισμός στο 7μηνο του 2015

Εκτός ελέγχου ο προϋπολογισμός στο 7μηνο του …

Υστέρηση εσόδων πάνω από 4 δις ευρώ Τα capital controls που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιουνίου και η στάση πληρωμών που κήρυξε η κυβέρνηση σε προμηθευτέ...

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες λίγο πριν τις εκλογές

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες λίγο πρι…

Συνάντηση αγροτών Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας στην Κομοτηνή – Στο επίκεντρο φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής και ΦΠΑ Κ. Δαλάτσης: «Θέλουμε το...


 

 

Στις… ιστορικές στιγμές του «Φ. Αμοιρίδης» προστέθηκε η παρουσία της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών Μπάσκετ

Στις… ιστορικές στιγμές του «Φ. Αμοιρίδης» προστέθηκε η παρουσία της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών Μπάσκετ

Δεκάδες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθη από το 2000 έως σήμερα Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα κλειστά γήπεδα της Βορείου Ελλάδας, ένα γήπεδο που αποτελεί «στολίδι» για την πόλη της Ξάνθης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης φιλοξενώντας μεγάλες διοργανώσεις – αθλητικές και άλλες. Το «Φίλιππος Αμοιρίδης» που υποδέχτηκε το τριήμερο 21-23 Αυγούστου την “επίσημη αγαπημένη” στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας αλλά και των Εθνικών ομάδων των Ρωσίας, Τσεχίας και Βοσνίας, έζησε για ...

28 Αυγ 2015

 

Τρόμος στην Εγνατία Οδό για την αποστολή της Skoda Ξάνθη!

Τρόμος στην Εγνατία Οδό για την αποστολή της Skoda Ξάνθη!

Επίθεση με μπουκάλια δέχθηκε το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής Κανονικά συνεχίζεται η προετοι...

Φέρνει Ντάνι Νιέτο η Skoda Ξάνθη;

Φέρνει Ντάνι Νιέτο η Skoda Ξάνθη;

Στο «στόχαστρο» της ξανθιώτικης ομάδας ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ Επαφές και με Ομπόντο με στόχο την επιστροφή του! Σε δύο μετεγγραφικές κινήσεις τ...

Αήττητη και… ωραία η Εθνική Ελλάδας στο τουρνουά της Ξάνθης

Αήττητη και… ωραία η Εθνική Ελλάδας στο τουρνουά της Ξάνθης

Θετικός ο απολογισμός στη διοργάνωση που σημείωσε τεράστια επιτυχία «Βούλιαξε» από κόσμο και τις τρεις ημέρες των αγώνων το «Φ. Αμοιρίδης» Τη δική...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr