Greek English French German Turkish

Χωρίς ζήτηση από την αγορά εργασίας το ένα στα δύο πτυχία

8 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης Μιλούν σ...

Με έγκριση 960.000 ευρώ προχωράει το δημοτικό κυνοκομείο

Αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης η δέσμευση του ποσού, καθώς ολοκληρώθηκαν μετά από χρόνια οι μελέτες 2 εκατ. ευρώ για τρία χρό...

Αθωωτική απόφαση για τον Θεολόγο Καλαϊτζή για την ΕΤΕΝΕΞ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον απάλλαξε ως πρόεδρο της δημοτικής εταιρείας από τα αδικήματα της απιστίας και της πλαστογραφίας Το δικαστήριο δ...

Η ΣΑΣΟΕΕ δυναμικά στην διαμόρφωση αγροτικής πολιτικής

Με προτάσεις στην Βουλή για αγροτικά νομοσχέδια, η νέα συνεταιριστική οργάνωση θα μετέχει πλέον και στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων Αλ. Κοντός: «Από τ...

Διαφήμιση

99529954

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b


epeteiakh button a

 

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Θρησκευτική ηχορύπανση
Ήταν απαράδεκτη όλη αυτή η ηχορύπανση το βράδυ της Τετάρτης από τα μεγάφωνα σε τζαμιά της πόλης. Ήχος στη διαπασών, ώρες κοινής ησυχίας. Αντίδραση από την Αστυνομία, καμία. Καμία και από οποιονδήποτε άλλο φορέα της Δημόσιας ζωής. Η όλη ηχητική παρανομία θύμιζε Ανατολή. Πολύ Ανατολή μάλιστα. Στην χειρότερή της εκδοχή, στην πιο απολίτιστη και αντικοινωνική. Που δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τους άλλους, που δεν σέβεται τους κείμενους νόμους, που λειτουργεί με τον φανατισμό και μόνον. Και πάντα απούσα η διωκτική αρχή. Που φοβάται τις… συνέπειες από την τήρηση και εφαρμογή του Νόμου!
Ναι αγαπητοί, εκεί έχουμε φτάσει. Να μην τολμάνε τα όργανα να εφαρμόσουν το νόμο.
Γ.Δ.
Κι ένα περιστατικό
Και με την ευκαιρία της πρόσφατης και θρησκευτικής ηχορύπανσης, αναφέρω γεγονός που συνέβη πριν χρόνια στο Λονδίνο. Ευρισκόμενος λοιπόν εκεί για επαγγελματικούς λόγους, συνέπεσε και η Ανάσταση. Η οποία γιορτάστηκε στις 10 το βράδυ, χωρίς βαρελότα, μεγάφωνα και ηχορύπανση. Κι αυτό, για να μην ενοχληθούν από τους θορύβους οι περίοικοι. Κι έτσι έγινε. Ακούστηκαν μόνο οι ψαλμωδίες και το «Χριστός Ανέστη» χωρίς μάλιστα να ηχήσουν οι καμπάνες.
Τώρα με το τι γίνεται εδώ στη Θράκη, το γνωρίζουμε όλοι και το ζούμε δυστυχώς συχνά. Έτσι όμως δεν μπορεί να εμπεδωθεί σχέση ανοχής και καλής γειτονίας από τη στιγμή που απουσιάζει ο σεβασμός για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας μάλιστα.
Γ.Δ.
Να πλυθούν οι κάδοι
Αφού λοιπόν εχθές έγινε η αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη και απαλλαγήκαμε από τη βρωμιά και το άσχημο θέαμα, τώρα θα πρέπει να γίνει άλλη μια ενέργεια από την επιχείρηση συγκέντρωσης των Απορριμμάτων. Δηλαδή, να πλυθούν οι κάδοι! Κι αυτό για δύο λόγους. Ο ένας γιατί από δω και πέρα θα έχουμε ζέστες και δεύτερο γιατί ήδη οι κάδοι άρχισαν να μυρίζουν άσχημα, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζονται πλύσιμο.
Πράγματα απλά, αυτονόητα, δεδομένα πως πρέπει να γίνουν.
Γ.Δ.
kartpostal-1908
Κάρτ ποστάλ επί Οθωμανικής περιόδου που αποδεικνύεται από το γραμματόσημο και το σήμαντρο, σταλμένα από Ξάνθη προς Σαμψούντα Πόντου στις 24/09/1908 όπως αναγράφεται στο πίσω μέρος. Στην κάρτ ποστάλ απεικονίζεται ο Θεόδωρος Ασκητής, διερμηνέας Α΄ του Έλληνα προξένου στην Θεσσαλονίκη που εκτελέστηκε από τους Βουλγάρους
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)
Καλοκαίρι χωρίς γκρίνιες
Μην ακούσω κουβέντα για τη ζέστη που έρχεται. Τσιμουδιά! Γιατί οι ζέστες ξεκίνησαν και θα είναι μαζοχισμός ν’ακούγονται λόγια δυσφορίας από αυτήν. Κι αυτό διότι μέχρι τώρα, ακούγαμε γκρίνιες για το «πότε επιτέλους θα’ χουμε καλοκαίρι».
Το καλοκαίρι επομένως είναι εδώ. Χωρίς μουρμούρες όμως. Ας το δεχτούμε όπως θα’ ρθει. Εξάλλου να το αλλάξουμε δεν μπορούμε. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να το απολαύσουμε! Στο μέτρο του δυνατού, με μπανάκι και βουτιές στις γύρω θάλασσες που δεν είναι και μακριά.
Εξάλλου μόλις προχθές μπήκαμε κι επίσημα στο καλοκαίρι…
Γ.Δ.
Το κυνοκομείο
Χάρηκαν όσοι διάβασαν πως η πόλη μας θ’ αποκτήσει Κυνοκομείο. Εν μέρει δικαιολογημένα θα λέγαμε. Διότι πολλά χρόνια ακούμε για Κυνοκομείο και Κυνοκομείο δεν βλέπουμε. Βέβαια, ούτε τώρα θα το δούμε σύντομα. Ίσως δε να μην το προλάβει να το δει και η σημερινή δημοτική αρχή. Εάν δεν πιέσει και δεν «τρέξει» τις διαδικασίες.
Γι’αυτό λοιπόν, υπομονή. Το Κυνοκομείο σχεδιάζεται. Εγκρίθηκε το ποσό μεν, αλλά υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει. Και με τους ρυθμούς που δουλεύουν, μάλλον θα δούμε Κυνοκομείο στο εγγύς μέλλον. Ευχόμαστε να μην το δούμε στο μακρινό μέλλον.
Γ.Δ.
Έχασαν το δίκιο τους…
Ξεκινάμε από την κοινή παραδοχή ότι το μεροκάματο είναι ιερό και είναι δικαίωμα και διεκδικητικό αίτημα για όλους. Απ’ αυτό το σημείο όμως έως το σημείο να προσπαθείς χρησιμοποιώντας τα γνωστά συνδικαλιστικά και πολιτικά μέσα των περασμένων δεκαετιών να …τρυπώσεις κάπου στη δημόσια διοίκηση και για να πετύχεις τους στόχους σου δεν σέβεσαι το δικαίωμα των άλλων για εργασία υπάρχει διαφορά που θέτει ζητήματα στρεβλής αντίληψης της ηθικής και του δικαίου και σε αφήνει έκθετο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Και εξηγώ: Έχουμε τους 50 συμβασιούχους στο δήμο Ξάνθης και Αβδήρων που προσλήφθηκαν με 8μηνες συμβάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στους δήμους όλης της χώρας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι γνώριζαν εξ αρχής πως θα δούλευαν μόνο για 8 μήνες και μετά θα απολύονταν και κανείς δεν θα παραπονούνταν. Έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αφού δίνει μια παράταση μηνών αρχικά, ψηφίζει νόμο (νόμος Κατρούγκαλου) με τον οποίο παρατείνονται οι συμβάσεις έως τις 31/12/2017. Αυτό σημαίνει ότι τέλος του 2017 λήγει η σύμβασή τους και θα απολυθούν. Όλο αυτό τον καιρό λοιπόν (αρχικά τουλάχιστον) αυτό που ζητούσαν ήταν να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τους αφού μερικοί Επίτροποι δεν υπέγραφαν τα εντάλματα. Άρχισαν τότε με δικαστικά μέσα να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Έρχεται όμως στο μεταξύ η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα τελειώσει το θέμα οι συμβασιούχοι δεν ζητούν απλά να ισχύσει ο νόμος μέχρι το 2017 αλλά να γίνουν αορίστου χρόνου και εκεί παίζεται πλέον το παιχνίδι.
Μ.Ξ.
Με ποιο δικαίωμα;
Τους έχουν αναλάβει και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ που είναι συνηθισμένοι από τέτοιες καταστάσεις και άρχισαν οι καταλήψεις, τα συλλαλητήρια, τα επεισόδια και φυσικά τα βουνά των σκουπιδιών στους δρόμους. Κι αυτό επειδή και οι μόνιμοι της καθαριότητας συμπαρίστανται στους συμβασιούχους και δεν βγαίνουν κι αυτοί να μαζέψουν τα σκουπίδια αλλά και οι συμβασιούχοι δεν αφήνουν και τους 8μηνίτες από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ να δουλέψουν! Δεν σέβονται δηλαδή τους συναδέλφους τους που δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν!
Και κάπου εκεί το δίκιο τους χάθηκε… Γιατί όταν δεν σέβεσαι το δικαίωμα του άλλου πώς απαιτείς να σεβαστούν το δικό σου; Μ αυτή την νοοτροπία λειτούργησε τόσα χρόνια το δημόσιο γι αυτό φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.
Ένα τέτοιο επεισόδιο έγινε στο αμαξοστάσιο του δήμου Αβδήρων με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο το δημοτικών υπαλλήλων κ. Γαλανόπουλο και το δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη. Ο δήμαρχος ζήτησε το αυτονόητο. Όχι να λήξει η κατάληψη των συμβασιούχων αλλά να αφήσουν τους 8μηνίτες να εργαστούν ξεμπλοκάροντας τα οχήματα. Με ποιο δικαίωμα άραγε τα μπλόκαραν; Είναι τα οχήματα δικά τους; Όταν ρώτησα τον κ. Γαλανόπουλο απλά μου έκλεισε το τηλέφωνο…
Θα τρελαθούμε τελείως σ’ αυτή την χώρα; Πότε επιτέλους θα πάψει αυτή η νοοτροπία των συνδικαλιστών που αφού πρώτα μονιμοποιήθηκαν οι ίδιοι τώρα το παίζουν προστάτες των άλλων συμβασιούχων;
Μ.Ξ.
21 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου
21 χρόνια σήμερα από τότε που «έφυγε» ο Ανδρέας Παπανδρέου και ακόμη θυμάμαι την είδηση του θανάτου του παρότι αναμενόμενος λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε. 21 χρόνια που δεν ξέρω αν είναι αρκετά για να ηρεμήσουν τα πάθη που δημιουργήθηκαν κατά το διάβα του σε αυτή τη ζωή. Ίσως είναι λίγα για να αξιολογηθεί ξεκάθαρα η προσφορά του στη χώρα. Οι νεότεροι θα τον γνωρίζουν με μια θρυλική παραμόρφωση, που συχνά ακολουθεί τις μεγάλες προσωπικότητες. Ήταν πρώτιστα ένας σπουδαίος οικονομολόγος με διεθνή αναγνώριση. Έργα του μελετώνται ακόμα και σήμερα. Ένα από τα συγγράμματά του συνιστά βασική αναφορά ως προς τη λειτουργία των πολυεθνικών εταιρειών. Υπήρξε σπουδαίος πολιτικός και ως προς την παραγωγή ιδεολογίας και ως προς την εφαρμοσμένη πολιτική. Θεμελίωσε ιδεολογικά έναν ξεχωριστό πολιτικό χώρο ανάμεσα στη «συντηρητική» Δεξιά και τη «δογματική» Αριστερά. Αυτό, φυσικά, του κόστισε ακριβά, κυρίως από όσους επικαλούνταν την ιδιότητα του αριστερού. Έπαιξε κεντρικό ρόλο και στα χρόνια πριν από τη δικτατορία και στα επτά χρόνια της δικτατορίας και στις δεκαετίες της μεταπολίτευσης. Χάριν του διεθνούς του κύρους απέφυγε την εκτέλεσή από τους δικτάτορες, αν και ήταν από τις λίγες περιπτώσεις πολιτικού, που οι δικτάτορες ήθελαν να αφανίσουν και βιολογικά. Μετά το 1974 δημιούργησε έναν πολιτικό φορέα πάνω σε ιδεολογικές βάσεις, ο οποίος έπαιξε ηγεμονικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος της μεταπολίτευσης. Το έργο του ως κυβερνήτη της χώρας θα το αναλύσουν οι ειδικοί. Το βέβαιο είναι ότι παρέδωσε το 1996 μια άλλη Ελλάδα από εκείνη που παρέλαβε το 1981.
Χ.Δ.
Θρασύτατοι διαρρήκτες
Βράδυ Τετάρτης, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, κάτοικος της οδού Βενιζέλου ακούει θόρυβο από τον δρόμο. Πολλοί νεαροί που περνούν από τον δρόμο ή κάθονται σε μαγαζιά της οδού θεωρούν προφανώς ότι δεν υπάρχουν σπίτια στην γειτονιά και φωνασκούν μέχρι αργά τα ξημερώματα. Αυτός ο ήχος όμως παραπέμπει σε κάτι άλλο. Πηγαίνοντας στο παράθυρο του σπιτιού του, βλέπει νεαρό στην γωνία των οδών Βενιζέλου και Στογιαννίδου να πετά κάτι πάνω στο παράθυρο του βιβλιοπωλείου ΔΥΟ. Προφανώς με σκοπό να το σπάσει, όπως αποδείχθηκε. Ανοίγοντας την σίτα, ο δράστης σταματά από τον θόρυβο και εξετάζει αν τον έχει πάρει κανείς χαμπάρι. Χωμένος στην σκιά ενός ερειπωμένου κτίσματος δίπλα στο βιβλιοπωλείο, περιμένει λίγο και βγάζει κάτι από την τσάντα του, προσπαθώντας να διαρρήξει την πλαϊνή πόρτα. Με μια φωνή ο γείτονας τον προειδοποιεί ότι θα καλέσει την αστυνομία και εκείνος τρέπεται σε φυγή προς την κεντρική πλατεία. Με ανοιχτά μαγαζιά γύρω, με κόσμο να κυκλοφορεί είτε πεζός, είτε με το αυτοκίνητο, ο θρασύτατος νεαρός δεν πτοήθηκε και πήγε να παραβιάσει την πόρτα. Για να κλέψει τι; Μερικά βιβλία ή μερικά κέρματα αν υπήρχαν στο ταμείο; Οι ιδιοκτήτες του βιβλιοπωλείου, μαζί με κάποια άλλα γύρω μαγαζιά, έχουν αναγκαστεί να αποκαταστήσουν τέτοιες ζημιές κι άλλες φορές. Αυτές είναι ουσιαστικά και το κόστος της διάρρηξης. Άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν πάντως άμεσα στο σημείο και ενημέρωσαν ότι θα περάσουν και αργότερα, σε περίπτωση που ο επίδοξος διαρρήκτης επιστρέψει στο σημείο.
Χ.Δ.

Στήλες & Γνώμες

«Υποκίνηση Ισλαμοφοβικής Βίας» : Μετά την κα Σώτη Τριανταφύλλου... Α. Είναι βέβαιο ότι γνωρίζουμε την υπόθεση του...
22_06_2017
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η Σημασία της Παιδείας και της Εκπαίδευσης στη σύγχρονη... Με χίλιους δυο τρόπους μπορούμε να προσεγγίσουμε και...
22_06_2017
Μουσόπουλος Θανάσης
Παράλληλοι βίοιΤο σπουδαιότερο συγγραφικό έργο του Πλούταρχου είναι...
22_06_2017
Αρσενίου Στέλιος

Η Συνταγή της Ημέρας

Xοιρινά σνίτσελ – στικ με λαχανικά φούρνου 4 σνίτσελ μια κούπα δημητριακά μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη μισή κούπα κίτρινο...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Η «Όπερα της πεντάρας» από το θέατρο Ανατολικά του Νέστου

Η «Όπερα της πεντάρας» από το θέατρο Ανατολικά του Νέστου

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το κλασικό έργο του Μπέρτολ Μπρεχτ για δύο παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο Το Κέντρο Πολιτισμού δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας εμπνευσμένες καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στην πόλη ...

Οι μωμόγεροι Κοζάνης έρχονται αύριο στην Διομήδεια

Οι μωμόγεροι Κοζάνης έρχονται αύριο στην Διομήδεια

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα 10 χρόνια τού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών γιορτάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας συμπληρώνει 10 χρόνια με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ...

Θανατηφόρο τροχαίο στην γέφυρα της Σμίνθης

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα βαν χθες το μεσημέρι Τραυματίστηκε θανάσιμα ο 69χρονος οδηγός του βαν Θανατηφόρο τροχαίο τάραξε την Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 3.30 το μεσημέρι την ήσυχη κοινωνία της Σμίνθης του δήμο...

Ζητούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετείχαν στην πορεία και στα επεισόδια οι συμβασιούχοι της Ξάνθης. Έπεσαν δακρυγόνα Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Γαλανόπουλος. Συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Νέα πρόταση Σκουρλέτη Ε...

Καλό Μπαϊράμ στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας!

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει την Κυριακή η τριήμερη γιορτή μετά από ένα μήνα νηστείας - Τηρούν τα έθιμα οι μουσουλμάνοι της Ξάνθης Γλυκά προσφέρονται στο Σεκέρ Μπαϊράμ σε φίλους και γείτονες, χριστιανούς και μουσουλμάνους Μετά από 30 μέρες Ραμαζαν...

Την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκε ο Μουφτής Ξάνθης

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν τη μουφτεία Ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και έγινε δεκτός στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από την Υφυπουργό κυρί...

Ο ΤΑΡ επενδύει €9 εκατ. για αγορά ασθενοφόρων και απορριμματοφόρων

23 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα δωρίσει 92 οχήματα κοινής ωφελείας στη Βόρειο Ελλάδα Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα δωρίσει 92 οχήματα κοινής ωφέλειας σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχε...

Βάζουν μπρος για Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον δήμο Αβδήρων

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Β. Τσολακίδης: « Έπρεπε να γίνει …χθες. Ήδη άρχισαν να κτίζονται αυθαίρετα δεύτερης γενιάς από Βουλγάρους» Κ. Αντωνιάδης: «Ο δήμος μπορεί να μπλοκάρει τα αυθαίρετα ανακαλώντας τις Βεβαιώσεις» Μια πολύ σημαντική απόφαση έλαβε ο...

10 άμεσα μέτρα θωράκισης από την ευλογιά

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέθηκε σε εφαρμογή από την Περιφερειακή Διεύθυνσης Κτηνιατριακής το σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης εν’ όψει του κρούσματος στην Τουρκία κοντά στα σύνορα Κάνουν τον σταυρό τους οι κτηνοτρόφοι της Ξάνθης που έζησαν τον «εφιάλτη»...

Η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου από την εμβρυική έως τη μέση παιδική ηλικία

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημερίδα από την Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης το Σάββατο Η ψυχολόγος Αντιγόνη Συμεωνίδου θα αναπτύξει την σχέση παιδιού-γονιών από την ενδομήτρια ζωή και την βρεφική ηλικία μέχρι τα πρώτα χρόνια του πα...

Δηλώσεις φιλοξενίας στο περίπτερο του ΕΒΕ Ξάνθης στην 82η ΔΕΘ

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο καλεί τα ενδιαφερόμενα μέλη του να συμμετέχουν στο περίπτερό του δωρεάν. Δηλώσεις έως τις 7 Ιουλίου Το Επιμελητήριο Ξάνθης προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετέχουν στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη...

15 χρόνια κάθειρξη στο νοσηλευτή που αποπειράθηκε να βιάσει ασθενή στη Δράμα

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Το Μικτό Ορκωτό Καβάλας καταδίκασε τον 47χρονο που νάρκωσε τη νεαρή κοπέλα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και προέβη σε ασελγείς πράξεις Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός πόλης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

22 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνεδριάζει την Παρασκευή με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη Την Παρασκευή και ώρα 14:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αναλυτικά: ΘΕΜΑ 1ο : Κατ...

Λόγια καλά και μετρημένα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Κομοτηνή

21 Ιουν 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπιναλί Γιλντιρίμ: « Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε; «Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα» «Εκτός ότι είστε ομογενείς και ομόθρησκοι, είστε και πολίτες της Ελλάδος… Αποτελείτε γέφυρ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Η «Όπερα της πεντάρας» από το θέατρο Ανατολικά του Νέστου

Η «Όπερα της πεντάρας» από το θέατρο Ανατολικ…

Το κλασικό έργο του Μπέρτολ Μπρεχτ για δύο παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο Το Κέντρο Πολιτισμού δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας εμπνευσμένες...

Οι μωμόγεροι Κοζάνης έρχονται αύριο στην Διομήδεια

Οι μωμόγεροι Κοζάνης έρχονται αύριο στην Διομ…

Τα 10 χρόνια τού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών γιορτάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διομήδειας συμπληρώνει 10 χρόνια ...

Ξεκινάει σήμερα η 6η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στην Ξάνθη

Ξεκινάει σήμερα η 6η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσική…

Για τρεις μέρες η πόλη μας πλημμυρίζει μελωδίες σε περισσότερα από 10 σημεία με δεκάδες συγκροτήματα 21, 22 και 23 Ιουνίου η Ξάνθη φιλοξενεί την Ευ...

23 χρόνια χωρίς τον «Μεγάλο Ερωτικό» Μάνο Χατζιδάκι

23 χρόνια χωρίς τον «Μεγάλο Ερωτικό» Μάνο Χατ…

Ο Ξανθιώτης οικουμενικός συνθέτης, ποιητής και διανοητής που είναι πάντα επίκαιρος με τα λόγια και τις μουσικές του Ο Μάνος μιλάει για τον Μάνο και α...

Αστυνομικά l_red

Θανατηφόρο τροχαίο στην γέφυρα της Σμίνθης

Θανατηφόρο τροχαίο στην γέφυρα της Σμίνθης

Σφοδρή μετωπική σύγκρουση ενός φορτηγού με ένα βαν χθες το μεσημέρι Τραυματίστηκε θανάσιμα ο 69χρονος οδηγός του βαν Θανατηφόρο τροχαίο τάραξε την...

15 χρόνια κάθειρξη στο νοσηλευτή που αποπειράθηκε να βιάσει ασθενή στη Δράμα

15 χρόνια κάθειρξη στο νοσηλευτή που αποπειρά…

Το Μικτό Ορκωτό Καβάλας καταδίκασε τον 47χρονο που νάρκωσε τη νεαρή κοπέλα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της και προέβη σε ασελγείς πράξεις Σε συν...

Αθωωτική απόφαση για τον Θεολόγο Καλαϊτζή για την ΕΤΕΝΕΞ

Αθωωτική απόφαση για τον Θεολόγο Καλαϊτζή για…

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον απάλλαξε ως πρόεδρο της δημοτικής εταιρείας από τα αδικήματα της απιστίας και της πλαστογραφίας Το δικαστήριο δ...

Οι αστυνομικοί της Καβάλας «τσάκωσαν» 26 κιλά «σοκολάτας» στα σύνορα

Οι αστυνομικοί της Καβάλας «τσάκωσαν» 26 κιλά…

Δύο συλλήψεις για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης βρέθηκε σε αυτοκίνητο Αξιοποίησαν...

Πολιτική l_black

Βάζουν μπρος για Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον δήμο Αβδήρων

Βάζουν μπρος για Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στ…

Β. Τσολακίδης: « Έπρεπε να γίνει …χθες. Ήδη άρχισαν να κτίζονται αυθαίρετα δεύτερης γενιάς από Βουλγάρους» Κ. Αντωνιάδης: «Ο δήμος μπορεί να μπλοκάρε...

Με έγκριση 960.000 ευρώ προχωράει το δημοτικό κυνοκομείο

Με έγκριση 960.000 ευρώ προχωράει το δημοτικό…

Αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης η δέσμευση του ποσού, καθώς ολοκληρώθηκαν μετά από χρόνια οι μελέτες 2 εκατ. ευρώ για τρία χρό...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός πόλης στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός πόλης στην Επιτ…

Συνεδριάζει την Παρασκευή με οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη Την Παρασκευή και ώρα 14:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπή...

Λόγια καλά και μετρημένα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Κομοτηνή

Λόγια καλά και μετρημένα είπε ο Τούρκος πρωθυ…

Μπιναλί Γιλντιρίμ: « Έχουμε πάρα πολλά να μοιραστούμε, γιατί πρέπει να μαλώνουμε; «Ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμα και τη στάχτη του γείτονα» «Εκτός ότι...

Κοινωνία l_green

Χωρίς ζήτηση από την αγορά εργασίας το ένα στα δύο πτυχία

Χωρίς ζήτηση από την αγορά εργασίας το ένα στ…

8 στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης Μιλούν σ...

Ζητούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

Ζητούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι της …

Συμμετείχαν στην πορεία και στα επεισόδια οι συμβασιούχοι της Ξάνθης. Έπεσαν δακρυγόνα Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Γαλανόπουλος. Συναντήθηκε μ...

Καλό Μπαϊράμ στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας!

Καλό Μπαϊράμ στους μουσουλμάνους συμπολίτες μ…

Αρχίζει την Κυριακή η τριήμερη γιορτή μετά από ένα μήνα νηστείας - Τηρούν τα έθιμα οι μουσουλμάνοι της Ξάνθης Γλυκά προσφέρονται στο Σεκέρ Μπαϊράμ σε...

Την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκε ο Μουφτής Ξάνθης

Την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκε ο…

Την ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν τη μουφτεία Ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, επισκέφθηκε την Θεσ...


 

 

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Α.Ο.Ξ. μέσω… ορειβασίας στον Όλυμπο!

Στην κορυφή της Ελλάδας ο Α.Ο.Ξ. μέσω… ορειβασίας στον Όλυμπο!

Στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ανέβηκαν δύο μέλη των «xanthifans» και ύψωσαν τη σημαία της Ξάνθης   Οι δύο φανατικοί φίλαθλοι του ΑΟΞ, ήταν οι Λευτέρης Κασαπίδης και Στέφανος Αρτεμίου (μέλη των xanthifans) που συμμετείχαν στην ανάβαση του Ολύμπου με ορειβατικό σύλλογο από τη Θεσσαλονίκη, με το εγχείρημα τους να πραγματοποιείται το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16ης Ιουνίου η ομάδα που αποτελούνταν από 23 άτομα ξεκίνησε για την ανάβαση στον Όλυμπο, φτάνοντας το Σάββατο 17/06 εκεί, αφού έκαναν μία στάση για διανυκτέρευση σε καταφύγιο. Το πρόγραμμα εξάλλου περιείχε έξ...

23 Ιουν 2017

 

Να τιμηθεί ο Χρήστος Πανόπουλος δίνοντας το όνομα του σε οδό της Ξάνθης

Να τιμηθεί ο Χρήστος Πανόπουλος δίνοντας το όνομα του σε οδό της Ξάνθης

Συμφωνούν στην πρόταση για μετονομασία της οδού «Βασ. Σοφίας» σε «Χρήστος Πανόπουλος» οι παλαίμαχοι Ξάνθης «Δημόκριτος» Συμβολική η πιθανή μετονομασί...

Η 50χρονη ιστορία του ΑΟΞ σε ένα… βιβλίο

Η 50χρονη ιστορία του ΑΟΞ σε ένα… βιβλίο

Έκδοση για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της ξανθιώτικης ομάδας (1967-2017) ετοιμάζουν οι παλαίμαχοι ΑΟΞ Την περίοδο των Γιορτών Παλιάς Πό...

Θετική παρουσία των Ξανθιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Θετική παρουσία των Ξανθιωτών αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Τελικός και 8η θέση για την Ε. Παπαϊωάννου στη σφαιροβολία – στη 13η θέση στα 110μ. εμπόδια ο Π. Καραβέτης Ικανοποίηση για τις εμφανίσεις των νεαρών ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr