Greek English French German Turkish

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο δήμος Ξάνθης

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση συνδιαμόρφωσαν τις εκπτώσεις στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΞ. 50% στην αξία νερού για τις ευπαθείς ομάδες και 99% για...

«Όλα στο φως» για το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

Με «θολό» καθεστώς λειτουργεί εδώ και δεκαετίες απολαμβάνοντας σημαντικά προνόμια από το ελληνικό δημόσιο Πάνω από 200.000 ευρώ κοστίζει η μεταφορά τ...

Οι Αρμένιοι της Ξάνθης ‘’δεν ξεχνούν’’ 102 χρόνια μετά

Κατάμεστο το ΙΘΤΠ στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη Ν. Ανδρουλάκης: «Ας γίνουμε ...

Βρέθηκαν «καθαρά» τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπετρας

Εκδόθηκε το πόρισμα και έχει αποσταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα Εκκρεμεί το πόρισμα του ελέγχου DNΑ σύμφωνα...

9915

Διαφήμιση
mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b


epeteiakh button a

 

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Σίγουρες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
androulakis-fofi-webΕίναι ηλίου φαεινότερο ότι θα υπήρχαν εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης ή να διαθέτει ανάλογες ιδιότητες για να το αντιληφθεί. Ήδη η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στην ομάδα Ανδρουλάκη αποπέμποντας τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη.
Άρα, σήμερα πλέον υπάρχουν δύο στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ κάτω από τον ίδιο ήλιο. Τα δύο αυτά μέτωπα όπως όλα δείχνουν θα «συγκρουστούν» διότι καμία πλευρά δεν δείχνει διαθέσιμη να συμβιβαστεί ή να κάνει πίσω.
Ο χρόνος που ακολουθεί θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείονται εκπλήξεις πολιτικού επιπέδου.
Γ.Δ.
Ερωτήματα κι απορίες
Τι μπορεί να σημαίνει για τους κατοίκους της οδού Βιζυηνού αυτή η πολύχρονη αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το μοναδικό χάλι του δρόμου τους; Το έχει σκεφτεί άραγε κάποιος δημόσιος άρχοντας; Πώς θα αντιδρούσε αν ήταν κάτοικος εκεί; Θα ανεχόταν αυτήν την πολύχρονη αδιαφορία που έχει εξελιχθεί σε κοροϊδία; Προφανώς όχι!
Αυτή όμως την αδιαφορία και κοροϊδία βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι. Σ’ έναν δρόμο της Παλιάς Πόλης μάλιστα. Αλήθεια, το θέτουμε ως απορία μας, έχουν επισκεφτεί το χώρο οι δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δήμαρχοι και υπηρεσίες; Τους αρέσει αυτή η εικόνα της πόλης;
Για να αδιαφορούν και να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΕ, μάλλον τους ΑΡΕΣΕΙ!
Γ.Δ.
Περί των φαναριών
Σταθερό και μόνιμο το πρόβλημα τα διάφορα φανάρια κυκλοφορίας στην πόλη. Πότε δουλεύουν, πότε όχι. Μια βροχή τα σταματάει, πότε δουλεύουν πρωί και σταματούν μεσημέρι! Ένα αλαλούμ που κρύβει κινδύνους. Δικαιολογημένα λοιπόν οι Ξανθιώτες διαμαρτύρονται και οι επισκέπτες απορούν μη γνωρίζοντας πώς να οδηγήσουν. Τελικά αποδείχτηκε πως η λογική των «φαναριών παντού» ήταν άστοχη και κοστοβόρα. Λύση είναι οι κυκλικοί κόμβοι και μόνον όπου αυτό είναι βέβαια βολικό να γίνει κόμβος.
Γ.Δ.
plateia-1915
Η πλατεία της Ξάνθης την περίοδο της Βουλγαρικής Κατοχής το 1915
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)
Διόρθωση
Αξιότιμη Κυρία Εκδότρια, ως προσεκτικός αναγνώστης των φύλλων της Εφημερίδας, όπως και η πλειοψηφία των απαιτητικών αναγνωστών της άλλωστε, στο φύλλο της Μεγάλης Τρίτης 11.04.2017 (σελ. 3) στην πολύ ενδιαφέρουσα στήλη "Παλιές φωτογραφίες" ανέγνωσα το σχόλιο στην εκεί φωτογραφία, ότι απεικονίζεται η καλόσειρη Οικογένεια Παρασκευαΐδη και σε παιδική ηλικία ο μετέπειτα ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ (και όχι Μητροπολίτης!) Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κυρός Χριστόδουλος. Το σφάλμα της λεζάντας έχει να κάνει με το ότι ο Πατέρας του Μακαριώτατου ήταν Δήμαρχος Ξάνθης την περίοδο 1936-1941 και όχι την περίοδο της Κατοχής απεναντίας την περίοδο της Βουλγαρικής Κατοχής της Πόλης η Οικογένεια Παρασκευαΐδη κατέφυγε ως πρόσφυγες, για να σωθεί, στην Αθήνα, τότε στην Γερμανική Ζώνη Κατοχής.
Μεθ'υπολήψεως,
Ιωάννης Ελ. Κυμιωνής, ΕΜΠΡΟΣθοφύλακας !
Απάντηση
Ο Μητροπολίτης Αθηνών αρχικά, όπως είναι ο κανονικός τίτλος, διευρύνθηκε σε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Όντως ο Παρασκευαΐδης πατέρας ήταν διορισμένος δήμαρχος του καθεστώτος Μεταξά εκείνη την περίοδο. Ο μετέπειτα Μητροπολίτης και Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σπανίως ανέφερε την Ξανθιώτικη καταγωγή του.
Γ.Δ.
Νίκη στη θάλασσα του Ιβάν Σαββίδη
Οι αποφάσεις του στον τομέα των επενδύσεων δείχνουν πως ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα για να μείνει. Και ιδού ο λόγος. Η κοινοπραξία DIEP-CMA απέκτησε το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτήν λοιπόν την κοινοπραξία συμμετέχει και ο Ι.Σαββίδης και ως το 2051 που θα τους ανήκει θα έχουν τη διαχείρισή του. Άρα το λιμάνι Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί από τους ιδιώτες σε μεγάλο θαλάσσιο εμπορικό κόμβο. Πράγμα που σημαίνει ότι θ’ αυξηθεί η εμπορική και τουριστική του κίνηση.
Νικητής και στη ναυμαχία ο δικός μας Ιβάν Σαββίδης και μακάρι κι άλλοι ιδιώτες να μπορέσουν να επενδύσουν στον τόπο μας. Διότι η ανάπτυξη μόνον από κει θα προέλθει.
Γ.Δ.
Μια σιωπή που κάνει κρότο….
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του περασμένου Σαββάτου, «ξήλωσε» χθες τον γραμματέα του κόμματος, Στέφανο Ξεκαλάκη και μεταβίβασε τις αρμοδιότητές του στον αρμόδιο συντονιστή της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής ενώ προκήρυξε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ξεκαλάκης μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη διαφώνησαν με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους, καταθέτοντας πρόταση για ανοιχτό συνέδριο. Είναι φανερό ότι έχει ξεσπάσει θύελλα στο ΠΑΣΟΚ ενώ απ’ όλα αυτά απουσιάζει ο Ευ. Βενιζέλος. Μια σιωπή που κάνει κρότο καθώς είναι γνωστό ότι Ανδρουλάκης και Ξεκαλάκη είναι του βενιζελικού μπλοκ.
Πάντως προκαλεί εντύπωση η αντίφαση. Το ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατεί στη θεσμική ενοποίηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενώ το ίδιο στο εσωτερικό του να είναι διαιρεμένο.
Μ.Ξ.
Ξάνθη μια νέα Αλμερία
Ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης του Ομίλου Ευθυμιάδη στην Κεσσάνη με την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του δικαιώματος της διαχείρισης μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της Agritex AE κ. Χάιτα και του γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Νικήτα Φραγκισκάκη. Μια επένδυση πολύ σημαντική για τον τόπο μας αφού θα δώσει δουλειά σε 100 άτομα και θα δημιουργήσει οικονομική υπεραξία. Όπως ειπώθηκε η Ξάνθη με το πλεονέκτημα της γεωθερμίας μπορεί να γίνει μια νέα Αλμερία – για όσους δεν γνωρίζουν είναι περιοχή της νότιας Ισπανίας με τα περισσότερα θερμοκήπια.
Μακάρι αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να μπορέσει η επιχείρηση να την υλοποιήσει την επένδυση γιατί χρειάζεται τραπεζική χρηματοδότηση - όπως είπε και Ευθύμης Ευθυμιάδης - και ως γνωστόν αυτό δεν είναι εύκολο στις μέρες μας.
Μ.Ξ.
Χρέη προς το δημόσιο, όχι όμως από το δημόσιο
Στην προχθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης στο ΕΒΕ Ξάνθης ακούσαμε για τον νέο μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο περιλαμβάνει τον τρόπο εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών μεταξύ του οφειλέτη και όλων των πιστωτών του. Θα «καθίσουν» δηλαδή «στο τραπέζι» από την μια ο οφειλέτης μαζί με τον συντονιστή της διαπραγμάτευσης και από την άλλη όλοι μαζί οι πιστωτές: προμηθευτές, τράπεζες, δημόσιο (Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) για να εξετάσουν αν δέχονται την ρύθμιση που προτείνει ο οφειλέτης, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους. Όπως ανέφερε ο κ. Μαστοράκης της Γραμματείας Δημοσίου Χρέους, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) σχεδιάζει ‘’κούρεμα’’ των δανείων των τραπεζών κατά 12 δισ., οπότε και οι τράπεζες θα θελήσουν να βρουν λύση στις ανείσπρακτες οφειλές. Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό, υπήρξε απορία για την περίπτωση που το δημόσιο οφείλει σε κάποια επιχείρηση και κατά πόσο μπορεί να γίνει συμψηφισμός για όσους υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης. Θεωρητικά μπορεί να γίνει, οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν όμως είχαν να κάνουν και με την επιδότηση εργασίας, το περίφημο 12%. Ο βουλευτής Γρ. Στογιαννίδης θύμισε ότι για το 12% υπήρχε κάθε χρόνο ΚΥΑ, κάτι που σταμάτησε από το 2010, οπότε είναι μια υποχρέωση του δημοσίου που αμφισβητείται. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραΐτης από την πλευρά του ενημέρωσε ότι έχουν γίνει δύο μελέτες από καθηγητές ευρωπαϊκού δικαίου με έξοδα των Επιμελητηρίων, που αποτελούν ουσιαστικά νομοσχέδια για να κατατεθούν από την κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Στις μελέτες παρουσιάζονται περιπτώσεις που τηρείται η ευνοϊκή μεταχείριση για οικονομικά ασθενείς περιοχές, ώστε να επανέλθει και για την ΑΜ-Θ.
Χ.Δ.
Δημοψήφισμα για το μέλλον της ΔΕΗ
Ποιος θα είχε αντίρρηση να αποφασίσει με δημοψήφισμα για το μέλλον της ΔΕΗ ο ελληνικός λαός; Όχι δεν πρόκειται για αστείο. Την πρόταση προωθεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι δεν είναι καινοφανής. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει το 2014 και ο τότε αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Μικρής ΔΕΗ. Σαν να λέει, δεν μπορεί τότε να είχες κάνει σημαία σου το δημοψήφισμα και τώρα επειδή έγινες μια ακόμη μνημονιακή κυβέρνηση να αγνοείς την ίδια πρόταση. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι πολύ καλή η ιδέα του κ. Αδαμίδη. Με τέτοια αποδεδειγμένη ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπει τα περήφανα ΟΧΙ σε ΝΑΙ, πολύ φοβάμαι ότι αν διεξαχθεί δημοψήφισμα για την ΔΕΗ, αντί για την μισή θα πουληθεί τελικά ολόκληρη. Εκτός και αν το δημοψήφισμα περιλαμβάνει μια ερώτηση όπως: Θέλετε νέα φορολογικά μέτρα ή να απολυθούν υπάλληλοι της ΔΕΗ; Τότε η απάντηση θα ήταν μάλλον προφανής. Γιατί εκτός από τους υψηλούς μισθούς τόσων χιλιάδων υπαλλήλων, που αντί να μειώνονται, σε μια εταιρεία που πάει για κλείσιμο, αυξάνονται διαρκώς, έχουμε να πληρώνουμε και ένα κάρο άλλα στον λογαριασμό. Την κοινωνική πολιτική της ΔΕΗ, για παράδειγμα. Τώρα που στους λογαριασμούς έχουν αναλυθεί όλα τα αρκτικόλεξα και ξέρουμε που πάνε τα λεφτά μας, φίλος της στήλης είδε στην τελευταία ‘’λυπητερή’’ 140 ευρώ για ΥΚΩ. Για κοινωνικά τιμολόγια, πολύτεκνες οικογένειες και τα νησιά. Δεν αντιλέγει κανείς να έχουν μειωμένο τιμολόγιο όλες αυτές οι κοινωνικές ομάδες. Κι αυτό όμως θα το πληρώσουμε εμείς; Ένα δημοψήφισμα θα μας πείσει.
Χ.Δ.

Στήλες & Γνώμες

Αρμαγεδδών προ των πυλών της ΕΕ- υπό την απειλή του Grexit - Κάθε λαός μηδέ του...
24_04_2017
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Η πορεία για την ανασυγκρότηση της ΣοσιαλδημοκρατίςΟ υπό συγκρότηση πόλος της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι...
21_04_2017
ΓΚΑΡΜΠΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
20_04_2017
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Συνταγή της Ημέρας

Γλύκισμα ψυγείου με διπλή σοκολάτα Για τη βάση: - 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια - 50 γρ. βούτυρο -...


.

«Ε» Επικαιρότητα
«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για το θερμοκήπιο στην Κεσσάνη

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για το θερμοκήπιο στην Κεσσάνη

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφτηκε η σύμβαση της εταιρείας Agritex –Ενεργειακή ΑΕ του Ομίλου Ευθυμιάδη με την Αποκεντρωμένη Επένδυση 7 εκ. ευρώ με 100 θέσεις εργασίας και φιλική στο περιβάλλον. Ε. Ευθυμιάδης:"Ελπίζουμε στο...

Αιμοδότες και Νοσοκομείο ζητούν αίμα και πλάσμα για τον άτυχο 16χρονο

Αιμοδότες και Νοσοκομείο ζητούν αίμα και πλάσμα για τον άτυχο 16χρονο

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση ανάγκη για τον νεαρό που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο κλειστό Κολυμβητήριο Ξάνθης Έκκληση για αίμα ομάδας Β+ και για πλάσμα κάνει το Νοσοκομείο Ξάνθης και ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Α...

«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη...

Ξεκινά σήμερα το 1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού την Αλεξανδρούπολη

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευκαιρία για προβολή και δικτύωση χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος Το εργαστήριο διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η ΠΑΜΘ Συνέντευξη Τύπου για το «1° Διεθ...

Το ΔΠΘ πρωτοπορεί στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοναδική πανελλαδικά εφαρμογή όλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας στο campus της Πολυτεχνικής Π. Μπότσαρης: «Ένα σπουδαίο έργο για το ΔΠΘ αλλά και ένα ‘’ζωντανό’’ εργαστήριο για τους φ...

Βραβεύονται για την προσφορά τους 115 εθελοντές-αιμοδότες

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση παράδοσης επαίνων την Παρασκευή 12 Μαΐου, στο πλαίσιο του τριημέρου εκδηλώσεων για την Εορτή Αιμοδότη 2017 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» , διοργανώνει την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα ...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

26 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα ξεκινά επισήμως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με όλα τα διαθέσιμα καταλύματα Αναρτήθηκαν χθες, Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινων...

«Μυρίζει μπαρούτι» στο ΠΑΣΟΚ

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλά στο «Ε» ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρότασή του υπέρ ανοιχτού συνεδρίου της ΔΗΣΥ προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Επιτροπή «Δούρειους ίππους» …και «χορηγούς του ΣΥΡΙΖΑ» ...

Οδός Βιζυηνού: το αμάρτημα της μητρός τους… πληρώνουν οι κάτοικοι;

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις χρόνων που αφήνουν ένα γραφικό δρόμο της παλιάς πόλης σαν μια νεροφαγωμένη τσιμεντένια ρεματιά Ο μοναδικός ίσως δρόμος στον διατηρητέο οικισμό που όχι μόνο δεν έχει πλακόστρωση, αλλά δεν βρίσκεται μια...

Μηνυτήρια αναφορά Καραμπίνη σε Γαβρόγλου για την πειθαρχική δίωξη

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδικη θεωρεί την παραπομπή του ο πρύτανης του ΔΠΘ στο Πειθαρχικό. Ζητά εξηγήσεις μέσω της Δικαιοσύνης από τον υπουργό Παιδείας Αναμένεται η κλήση προς απολογία του κ. Καραμπίνη στο πλαίσιο της δίωξής του. Για πρώτη φορά θα κληθεί...

Μετανάστης έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη στην Εγνατία

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στο ύψος του κόμβου Ιάσμου ο διακινητής που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει τους αστυνομικούς έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματός του Τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ο 29χρονος δ...

«Ανάσα» στους οφειλέτες με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσιάστηκε το γενικό πλαίσιο του προς ψήφιση νομοσχεδίου στο ΕΒΕ Ξάνθης από την Γραμματεία Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Για πρώτη φορά με διαδικασία εκτός δικαστηρίου οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν όλα τα χρέη τους προς τράπ...

Έκθεση φωτογραφίας στο Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με φωτογραφίες των Μπιρσέλ Σαμπάν Ογλού και Βάγιας Παπαστεφάνου Το «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού» του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτές έχει τη χαρά να φιλοξενήσει στο χώρο του την έκθεση φωτογραφίας των Μπιρσέλ Σα...

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

25 Απρ 2017 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας της ΕΓΜ πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη Οικοδεσπότες οι «Βάτραχοι» που με μεράκι αναλαμβάνουν κάθε χρόνο τη διοργάνωση της γιορτής στην Ξάνθη Οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ», ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Έκθεση φωτογραφίας στο Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού των Κατασκηνωτών

Έκθεση φωτογραφίας στο Σπιτάκι τέχνης, έκφρασ…

Με φωτογραφίες των Μπιρσέλ Σαμπάν Ογλού και Βάγιας Παπαστεφάνου Το «Σπιτάκι τέχνης, έκφρασης και πολιτισμού» του πολιτιστικού συλλόγου «Κατασκηνωτέ...

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη φετινή Ευρω…

Η 1η Συνάντηση των διοργανωτών του Ελληνικού Δικτύου της Βορείου Ελλάδας της ΕΓΜ πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη Οικοδεσπότες οι «Βάτραχοι» που με μεράκι...

Επιστημονική ημερίδα ποντιακού πολιτισμού στην Κομοτηνή

Επιστημονική ημερίδα ποντιακού πολιτισμού στη…

Ο χορός, η ενδυμασία και η μουσική μέσα από εισηγήσεις επιστημόνων του λαϊκού πολιτισμού Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο...

9ο Περιφερειακό Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

9ο Περιφερειακό Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντ…

Η Καβάλα φιλοξενεί την Κυριακή τους Πόντιους νέους της ΑΜ-Θ Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπ...

Αστυνομικά l_red

Μετανάστης έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη στην Εγνατία

Μετανάστης έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη στην…

Στο ύψος του κόμβου Ιάσμου ο διακινητής που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να αποφύγει τους αστυνομικούς έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα την ανατροπή του...

Βρέθηκαν «καθαρά» τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπετρας

Βρέθηκαν «καθαρά» τα όπλα στο τζαμί της Ηλιόπ…

Εκδόθηκε το πόρισμα και έχει αποσταλεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα Εκκρεμεί το πόρισμα του ελέγχου DNΑ σύμφωνα...

60χρονος αυτοπυρπολήθηκε στα Κομνηνά

60χρονος αυτοπυρπολήθηκε στα Κομνηνά

Απομονώθηκε σε κατοικία που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη και έβαλε φωτιά Σοκ και θλίψη στην οικογένειά του και την τοπική κοινωνία   Τον θάνατό τ...

Τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ξάνθης-Αβδήρων

Τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ξάνθης-Αβδήρων

30χρονος οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε σύγκρουση με αγροτικό αυτοκίνητο Άλλο ένα θύμα μετρά στην άσφαλτο η Ξάνθη, μετά το σφοδρό τροχαίο ...

Πολιτική l_black

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο δήμος Ξάνθης

Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο δήμος Ξάνθ…

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση συνδιαμόρφωσαν τις εκπτώσεις στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΞ. 50% στην αξία νερού για τις ευπαθείς ομάδες και 99% για...

«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη

«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργαν…

Έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή συνεδρίαση τη...

«Μυρίζει μπαρούτι» στο ΠΑΣΟΚ

«Μυρίζει μπαρούτι» στο ΠΑΣΟΚ

Μιλά στο «Ε» ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρότασή του υπέρ ανοιχτού συνεδρίου της ΔΗΣΥ προκάλεσε την έκρηξη και την αποχώρηση της πρόεδρου του...

Παππάς – Πολάκης έρχονται στην Ξάνθη

Παππάς – Πολάκης έρχονται στην Ξάνθη

Σε Σταυρούπολη και Εχίνο την Τετάρτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς. Θα ενημερώσει για το πρόγραμμα δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνι...

Κοινωνία l_green

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για το θερμοκήπιο στην Κεσσάνη

«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για το θερμοκήπιο …

Υπογράφτηκε η σύμβαση της εταιρείας Agritex –Ενεργειακή ΑΕ του Ομίλου Ευθυμιάδη με την Αποκεντρωμένη Επένδυση 7 εκ. ευρώ με 100 θέσεις εργασίας και φ...

Αιμοδότες και Νοσοκομείο ζητούν αίμα και πλάσμα για τον άτυχο 16χρονο

Αιμοδότες και Νοσοκομείο ζητούν αίμα και πλάσ…

Άμεση ανάγκη για τον νεαρό που τραυματίστηκε μετά από πτώση στο κλειστό Κολυμβητήριο Ξάνθης Έκκληση για αίμα ομάδας Β+ και για πλάσμα κάνει το Νοσο...

Ξεκινά σήμερα το 1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού την Αλεξανδρούπολη

Ξεκινά σήμερα το 1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυ…

Ευκαιρία για προβολή και δικτύωση χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος Το εργαστήριο διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, τ...

Το ΔΠΘ πρωτοπορεί στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων

Το ΔΠΘ πρωτοπορεί στην Πανεπιστημιούπολη των …

Μοναδική πανελλαδικά εφαρμογή όλων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την δημιουργία μιας αειφόρου κοινότητας στο campus της Πολυτεχνικής Π. Μπότσαρ...


 

 

Στην εντατική 16χρονος έπειτα από ατύχημα στο κολυμβητήριο Ξάνθης

Στην εντατική 16χρονος έπειτα από ατύχημα στο κολυμβητήριο Ξάνθης

Σκαρφάλωσε στην οροφή του κτιρίου και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο εσωτερικό του χώρου χτυπώντας σοβαρά Με τον πιο σκληρό τρόπο επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα με την παραμέληση του χώρου Με τον πιο σκληρό τρόπο επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα του αφύλαχτου δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης, με το ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο, όταν 16χρονος σκαρφάλωσε επάνω στην οροφή του κτιρίου, κομμάτι της οποίας υποχώρησε με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να πέσει στο κενό από ύψος περίπου 10-12 μέτρων και να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες το συμβάν ση...

25 Απρ 2017

 

Λάρισα – Ξάνθη 1-0

Λάρισα – Ξάνθη 1-0

Οριστικά στην 6η θέση τερματίζει η Ξάνθη – εξασφάλισε την παραμονή στη Super League η Λάρισα Την ερχόμενη Κυριακή (30/04 – 19:00) κλείνει τη χρονιά μ...

Ημέρα γεμάτη... ποδόσφαιρο και επιτυχίες η χθεσινή για τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης

Ημέρα γεμάτη... ποδόσφαιρο και επιτυχίες η χθεσινή για τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης

Δύο αγώνες διεξήχθησαν στα Πηγάδια με το εφηβικό να νικάει 3-1 τον Ηρακλή και τους Νέους να έρχονται ισόπαλοι 1-1 "Τσέκαραν" το εισιτήριο της πρόκρισ...

Ετοιμάζεται για Κωνσταντινούπολη ο Ραζβάν Λουτσέσκου;

Ετοιμάζεται για Κωνσταντινούπολη ο Ραζβάν Λουτσέσκου;

Επιμένουν τα ΜΜΕ από Τουρκία και Ρουμανία για «δίδυμο» Λουτσέσκου στον πάγκο της Γαλατάσαραϊ τη νέα σεζόν «Στη θέση του προπονητή ο Ραζβάν με τον πατ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr