Greek English French German Turkish

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Έκθεση με αφίσες και φωτογραφίες από την ιστορία των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και συλλεκτική έκδοση με πλούσιο υλικό Κληρώθηκε η σειρά της παρέλα...

Πεζόδρομος θα συνδέει την κεντρική πλατεία με την πλατεία Ελευθερίας

Παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τη μελετητική ομάδα τα δύο σενάρια της κυκλοφοριακής μελέτης Τρίτο σενάριο ζητούσε ο Δημαρχόπουλος, π...

10 προσλήψεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης

1.090 θέσεις πανελλαδικά. Αφορούν απασχόληση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου Η πλειονότητα των θέσεων αφορά μουσικούς διαφόρων ...

Kourpalidis

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

akouste_arxiki

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Φόρτσα Φορτσάκη!
Παλιό το κόλπο
Η συζήτηση για τους πενταμηνίτες που προσλαμβάνονται στους δήμους και ορισμένοι εξ’ αυτών για την υπηρεσία καθαριότητας. Κι αντί να βρεθούν με σκούπα και φαράσι στα χέρια, ζητούν να πάνε σε άλλη υπηρεσία γιατί θεωρούν υποτιμητικό το να καθαρίζουν!
Μάλιστα κάποιοι γονείς απαιτούν τα παιδιά τους να μην απασχοληθούν στον τομέα αυτόν. Έχουν επομένως την αντίληψη ότι είναι ντροπή μια τέτοια δουλειά για τα παιδιά τους…
Από την άλλη πλευρά στις υπηρεσίες καθαριότητας ΟΛΩΝ των δήμων γίνεται το παρακάτω κόλπο.
Προσλαμβάνουν άτομα για τις ανάγκες της υπηρεσίας με ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις, δηλαδή χωρίς πτυχία κλπ, απλά με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, προωθούν «δικά τους παιδιά» τα οποία αμέσως μετά εμφανίζουν πτυχία κλπ χαρτιά με τα οποία ζητούν να μετακινηθούν σε γραφεία όπως και γίνεται.
Γι’ αυτό συνέχεια, ναι συνέχεια, η υπηρεσία καθαριότητας προσλαμβάνει προσωπικό και όλο της λείπει και χρειάζεται νέο.
«Ε»
Χωρίς αιολικό πάρκο
Οι νομοί Έβρου και Ροδόπης έχουν τα Αιολικά τους πάρκα, ενώ ο νομός Ξάνθης υστερεί. Είναι απορίας άξιο γιατί αυτή η έλλειψη, διότι περιοχές με άφθονο και δυνατό αέρα έχουμε στο νομό μας, έρευνες έχουν γίνει από το Χρήστο Καζάκο, αλλά επένδυση καμία.
Όχι ότι θα μας κοπεί η όρεξη που λέει ο λαός, αλλά να, από ενδιαφέρον ρωτάμε γιατί απουσιάζει η Ξάνθη από τον τομέα αυτόν της πράσινης ή Ανανεώσιμης ενέργειας.
«Ε»
Προϊστάμενοι των εαυτών τους
Φαινόμενο του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος σε επιχειρήσεις βέβαια κρατικές, ΔΕΚΟ ή Συνεταιριστικές. Οι διοικήσεις των παραπάνω φορέων, μόνες τους για να τα έχουν καλά με τους συνδικαλιστές ή μετά από πίεση αυτών, προχωρούσαν στη διαδικασία να χρήζουν Προϊσταμένους. Γεγονός που αυτομάτως σήμαινε πως ανέβαινε ο μισθός του Προϊσταμένου! Ενός Προϊσταμένου ο οποίος προΐστατο στον εαυτό του! Διότι συνέβαινε κι αυτό να μην λέμε τώρα.
Αυτήν την φάμπρικα Προϊσταμένων έρχεται ο υπουργός Μητσοτάκης, επιτέλους, να την αλλάξει. Και ξεκίνησε από το δημόσιο στο οποίο θα μειωθούν κατά 40% οι Προϊστάμενοι.
Καιρός ήταν! Διότι στο τέλος θα υπήρχαν μόνον Προϊστάμενοι. Και διοίκηση μόνον με Προϊσταμένους δεν νοείται, όπως στρατός μόνον με αξιωματικούς.
«Ε»
Είπε την αλήθεια
Ο φίλος Τοπογράφος Μηχανικός Γιάννης Λασκαράκης έγραψε: Το κυκλοφοριακό ζήτημα είναι καθαρά επιστημονικό και οι σχετικοί με το αντικείμενο φορείς έχουν χρέος να πείσουν τους δημοτικούς άρχοντες, αλλά πρωτίστως την κοινωνία, ότι οι πόλεις σχεδιάζονται για το μέλλον και για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές».
«Ε»
Ο πρύτανης Φορτσάκης
Επιτέλους βρέθηκε ένας πανεπιστημιακός, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης, που προσπάθησε να επιβάλλει τα αυτονόητα στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, δηλαδή τον έλεγχο όσων εισέρχονται στο χώρο ώστε να πάψει το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στους πανεπιστημιακούς χώρους με το πρόσχημα του ασύλου και την ιδεολογική κάλυψη της Αριστεράς. Και δεν υποχώρησε ούτε όταν εισέβαλαν και κατέλαβαν την πρυτανεία συνδικαλιστές υπάλληλοι με μπροστάρηδες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φορτσάκης αρνήθηκε να υποχωρήσει και υπέβαλε μήνυση κατά των καταληψιών αναγκάζοντας τον υπουργό να πάρει θέση και την εισαγγελία να παρέμβει για τη διατάραξη της λειτουργίας του πανεπιστημίου.
Απέδειξε ο άνθρωπος ότι δεν μας λείπουν οι νόμοι αλλά η διάθεση να τους εφαρμόσουμε και σίγουρα γύρω από την προσπάθεια του Θ. Φορτσάκη θα συσπειρωθούν οι υγιείς δυνάμεις του πανεπιστημίου, που αγανακτούν χρόνια τώρα με την κατάσταση χάους και αναρχίας στα ΑΕΙ. Μακάρι η κυβέρνηση να στηρίξει τις δυνάμεις αυτές χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Όσο για την αντιπολίτευση, καλά θα κάνει να ξεπεράσει τον παλιό κακό εαυτό της, όταν ήταν στο 4%, αν θέλει να την πάρει ο κόσμος στα σοβαρά…
Έμπολα στην Ξάνθη;
Αναστάτωση προκλήθηκε για λίγο στην οδό Μαραθώνος το απόγευμα της Τετάρτης, με την εμφάνιση ενός γερανού με δύο άντρες με περίεργη αμφίεση. Φορούσαν λευκές μπλούζες, γάντια και λευκά καπέλα με προστατευτικό δίχτυ μπροστά και η πρώτη σκέψη των περισσότερων περαστικών και περιοίκων ήταν ότι έφτασε ο ιός Έμπολα στην Ξάνθη.
Βέβαια κοιτάζοντάς τους προσεκτικά διαπίστωνε κανείς ότι φορούσαν στολή μελισσοκόμου και προσπαθούσαν με το ειδικό καπνιστήρι να διώξουν ένα σμήνος μέλισσες που είχαν φωλιάσει στο παντζούρι του πρώτου ορόφου οικοδομής.
Ησυχάστε παιδιά, δεν ήταν Έμπολα, αθώες μελισσούλες ήταν που εγκατέλειψαν το δάσος κι ήρθαν να απολαύσουν τις χαρές της αστικής ζωής…
Και γιατί όχι;
«Γιατί να μην το πετάξω μέσα στον κάδο, αφού χωράει;» αναρωτήθηκε συμπολίτης μας και πέταξε μέσα σε κάδο απορριμμάτων ένα στρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν –όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία- ο κάδος να μην κλείνει, καθώς το στρώμα εξείχε. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον ασυνείδητο συμπολίτη μας να το παράτησε με ελαφρά την καρδία, αφού κατά την γνώμη του φέρθηκε σωστά και δεν το παράτησε σαν κάτι άλλα «γαϊδούρια» πλησίον του κάδου. Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι ο κάδος βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε είσοδο πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα που βρίσκονται στο ισόγειο και τον ημιώροφο να έχουν την «τιμή» να γεμίσουν από τα «αρώματα» των σκουπιδιών.
Με άλλα λόγια, έξω από το σπίτι μας να ‘ναι και ας είναι όπου να ‘ναι!
Γ.Τ.
Παίξε στοίχημα τώρα!
Για το αν θα γίνουν πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές μπορούν να στοιχηματίσουν τώρα οι Έλληνες σε νόμιμη ιστοσελίδα στοιχημάτων. Έτσι, οι τζογαδόροι, ανάμεσα στα ντέρμπι του σαββατοκύριακου Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μανδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γουνάτεντ-Τσέλσι, μπορούν να στοιχηματίσουν ότι θα γίνουν πρόωρες Βουλευτικές Εκλογές με απόδοση 1,20 ή ότι δεν θα γίνουν με απόδοση 4,25. Μάλιστα, οι αναποφάσιστοι θα μπορούν να το σκεφτούν μέχρι και τη 1η Ιανουαρίου του 2015, όπου κλείνουν τα στοιχήματα. Βέβαια, θα πρέπει να «ρισκάρουν» για το αν οι αποδόσεις θα κρατηθούν σε αυτές τις τιμές!
Την ίδια ώρα, στην ίδια σελίδα τρέχει και στοίχημα για το ποιος θα βγει Πρόεδρος των Η.Π.Α. με φαβορί την κα H. Clinton, η οποία δίνει απόδοση 2,15.
Τι να τις κάνεις τις δημοσκοπήσεις, όταν έχεις το στοίχημα;
Γ.Τ.
Στα αζήτητα τα ακίνητα του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για το κτίριο του Επιμελητηρίου επί της Βασ. Κωνσταντίνου (πρώην REX). Κι αυτό γιατί δεν υπήρξε κανείς να ενδιαφερθεί! Κι εδώ που τα λέμε με 1.000 ευρώ ενοίκιο που ζητάνε στο ΕΒΕ ενώ και στο κέντρο έχουν πέσει πολύ τα ενοίκια ποιος να ενδιαφερθεί. Βέβαια όπως έμαθα εκ των υστέρων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά ακόμη είναι στην κουβέντα. Διαγωνισμός όμως άλλος δεν θα γίνει αν δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων ότι θα το χτυπήσει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος γιατί και οι διαγωνισμοί έχουν κόστος. Σ’ ότι αφορά το άλλο ακίνητο του ΕΒΕ τον όροφο όπου στεγαζόταν η Β’ ΔΟΥ βγήκε 2 φορές σε διαγωνισμό, μισθώθηκαν κάποια γραφεία αλλά έχει πολλά ακόμη αδιάθετα. Το μόνο ίσως ακίνητο για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον είναι το γωνιακό στο ισόγειο και στο οποίο στεγαζόταν ο Εμπορικός σύλλογος. Γι αυτό και πάρθηκε απόφαση να μεταστεγαστεί ο σύλλογος σε γραφείο του ορόφου και να αφήσει ελεύθερο το γωνιακό μήπως και βγάλει κανένα έσοδο από εκεί το ΕΒΕ. Δύσκολοι καιροί για ιδιοκτήτες ακινήτων …Είναι και αυτός ο ΕΝΦΙΑ να πάρει η ευχή που σε κάνει να μετανιώνεις που είσαι ιδιοκτήτης.
Μ.Ξ.
Θα την αλλάξει, δε θα την αλλάξει
Διακαώς θα το ήθελε, και δεν το έκρυψε, αλλά φαίνεται ότι δε θα επιχειρήσει να αλλάξει τη νέα πλατεία ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που άφησε αιχμές εναντίον του Δημήτρη Μπένη για το έργο της πλατείας και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιούργησε, στο κέντρο, όπως είπε. Δε του χαρίστηκε όμως ο Δημήτρης Μπένης, που τον «κάρφωσε» με υπονοούμενα ζητώντας να μάθει «από ποιους διαπιστώθηκαν οι αστοχίες για το έργο της πλατείας». Τη «φωτιά» έσβησε ο Μανόλης Τσέπελης, που ανέλαβε σε πολλές φάσεις της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το βράδυ της Τρίτης να παίξει τον πυροσβέστη, ο οποίος είπε ότι η πλατεία σχεδιάστηκε επί Αμοιρίδη.
Πάντως ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, έδειξε ότι θέλει να αποφύγει τις πεζοδρομήσεις «όπως ο διάολος το λιβάνι», ενώ πρωτόγνωρος ήταν ο θυμός, αλλά και το ξέσπασμά του στους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας της παράταξής του, που ψήφισαν το ΓΠΣ και «καταδίκασαν» την πόλη σε… περισσότερο περπάτημα!
Ε.Δ.
Αναβαθμίζεται η αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου
Πιο εύρυθμη επιχειρείται να γίνει με μικρά βήματα η λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου. Ο πρόεδρος κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε πλέον για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα εμφάνισης των ομιλητών και του χρονομέτρου κι έτσι υπάρχει μία τάξη, αποφεύγεται ο διάλογος και οι μακρηγορίες. Επίσης, από την αρχή της θητείας του ο κ. Παυλίδης εξήγγειλε ένα έργο 25.000 ευρώ περίπου για την αναβάθμιση και αναδιάταξη της αίθουσας σε αμφιθεατρική μορφή. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι και η λειτουργία υπηρεσίας live streaming, ώστε πολίτες και δημοσιογράφοι από όλη την ΑΜΘ να παρακολουθούν τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνουν χώρια.
Επίσης, να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ελήφθη απόφαση για μια προσπάθεια που γίνεται μέσω τεχνικών αλλαγών για την παρακολούθηση από πολίτες και επιχειρήσεις για τη λειτουργία των υπηρεσιών. Σαν μια «διαύγεια» για την Περιφέρεια ας πούμε…
Ε.Δ.

Στήλες & Γνώμες

Αθέατοι πυλώνες Έτος 1973, μήνας Απρίλιος. Ένας μελαχρινός μεσήλικας...
24_10_2014
Φοίβος Ιωσήφ
ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ α. Ο ιστορικός του μέλλοντος ερευνώντας την Ελληνική...
22_10_2014
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Κριτική και Πρόοδος Όλοι οι λαοί έχουν, εν συγκρίσει προς τους άλλους,...
21_10_2014
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης

Η Συνταγή της Ημέρας

Παστουρμαδοπιτάκια -1 πακέτο φύλλα κρούστας -Για τη γέμιση -14 φέτες παστουρμά -300γρ. κασέρι...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
«Αυλαία» με …χαμόγελα για την 1η Γενική Έκθεση Ξάνθης

«Αυλαία» με …χαμόγελα για την 1η Γενική Έκθεση Ξάνθης

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση Μωραϊτη. 55 από τους 56 εκθέτες δήλωσαν ότι θα ξανασυμμετέχουν στην Έκθεση της Ξάνθης. Χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν την έκθεση. Και του χρόνου θα δοθεί βαρύτητα στις παράλληλες εκδηλώσει...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.800 λίτρα δικαιούνται οι Ξανθιώτες, Μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και μέσω ΚΕΠ Φέτος οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης τους, σε διάστημα 20 ημερών από τη...

13 χρόνια σε προκάτ για …σεισμόπληκτους το ΕΕΕΕΚ Γενισέας!

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φτάνει πια» λένε Διευθυντής και σύλλογος Γονέων που περιγράφουν μια τριτοκοσμική κατάσταση Ζητούν την προσωρινή μεταστέγαση του στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και να ενεργήσει ο δήμος ώστε να έχουν σύντομα ένα καινούργιο κτίριο Σε ...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις των μανιταρόφιλων στην Ξάνθη

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 9η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων στην ορεινή περιοχή του Καρυόφυτου Μανιταροφοβία και μανιταροϋστερία ή μανιταροφιλία και μανιταρογνωσία; Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο ...

Μόνο 0.9% των γυναικών θηλάζουν τους πρώτους 6 μήνες!

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικό ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας για το 3ο συνέδριο μητρικού θηλασμού «Μιλένα Ρούζκοβα» στην Ξάνθη Δεν προωθείται ο θηλασμός γιατί θίγονται τα συμφέροντα των εταιρειών με υποκατάστατα μητρικού γάλακτος Η α...

Οι περιπέτειες και οι επίδοξοι μνηστήρες του Μουσείου Παιδικής Τέχνης και του Ιστορικού Αρχείου Ξάνθης

24 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη ακόμη αναζητά οικοδεσπότη Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της Ξάνθης έρμαιο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης Με αφορμή την ολοκλήρωση των βασικών εργασιών στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Μάνος Χατζιδά...

Παυλίδης: Ένα όνειρο ζωής κτήμα και στολίδι της τοπικής κοινωνίας

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Μάνος Χατζιδάκις» στην Ξάνθη Παυλίδης και Ζαγναφέρης Έτοιμο να παραδοθεί σύντομα το επιβλητικό κτήριο - ερωτηματικά γύρω από την διαχειριστική αρχή Τον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Μάνος Χατζιδά...

iGUIDE: Ένας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα αξιοθέατα του νομού μας

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόκειται για ένα σύστημα που θα δίνει πληροφορίες μέσω κινητού στον επισκέπτη για την Π. Πόλη, τα Άβδηρα, τα Στενά του Νέστου, την Μαρώνεια και τις Αλυκές Θάσου Το έργο εκπονήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Ερευνητικού Κέντρ...

Η Ξάνθη γιορτάζει τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΦΕΞ δημιουργεί τη νέα δομή του Φεστιβάλ Είναι ωραίο να περπατάς σε τούτη την πόλη, τη «διατηρητέα», στα δρομάκια που περπάτησε πιασμένος από το χέρι ο Μάνος Χατζιδάκις και να σιγοψιθυρίζεις ένα σκοπό του… Στην Ξάνθη, τη γενέ...

Η Ξάνθη τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δούκας της Θεσσαλίας Δημήτριος λαοφιλής ακόμη και μετά από 1700 χρόνια Ως μήνας του Αγίου Δημητρίου θεωρείται από πολλούς ο Οκτώβριος και αυτό φαίνεται ότι έχει έρεισμα και στην κοινωνία της Ξάνθης. Με πολλούς ναούς του λαοφι...

Σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό των Αβδήρων

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα το ΥΠΕΚΑ με παρέμβαση Παυλίδη. Χρηματοδοτέιται με 3.5 εκ. ευρώ Ευχαριστίες Τσιτιρίδη προς Παυλίδη. Το χαρακτήρισε ως «σημαντικό αναπτυξιακό έργο υποδομής και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία» Έ...

Δύο ανήλικοι αδίστακτοι, πραγματοποιούν ληστείες και διαρρήξεις στην Ξάνθη

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Εξιχνιάστηκε η δράση τους από την αστυνομία. Στη δικογραφία και τρεις ακόμη γυναίκες στις οποίες έδιναν τη λεία τους Αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας και χρήματα, άνω των 21.000 €. Διοχέτευαν τα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης...

«Φάρμακα στο σπίτι» μέσω των ΕΛΤΑ

23 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στη νέα υπηρεσία των ταχυδρομείων Δ. Κάλφα: «Το φάρμακο αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό που χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς» Στο πλαίσιο της επέκτασης παροχής υπηρεσιών η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε την λ...

Πόλη – πολιτισμός γεύσης στην Ξάνθη

22 Οκτ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κορυφαία chef Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγείρεψε με Ξανθιώτικα υλικά και πλημμύρισε μυρουδιές πολίτικης κουζίνας το Αμοιρίδιο Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και γεύτηκε τα πιάτα της. Ποια είναι η μαγική συνταγή; «Ποιότητα των υλικών κα...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια Ξανθιώ…

Έκθεση με αφίσες και φωτογραφίες από την ιστορία των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και συλλεκτική έκδοση με πλούσιο υλικό Κληρώθηκε η σειρά της παρέλα...

Η Ξάνθη γιορτάζει τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι

Η Ξάνθη γιορτάζει τα γενέθλια του Μάνου Χατζι…

Η ΦΕΞ δημιουργεί τη νέα δομή του Φεστιβάλ Είναι ωραίο να περπατάς σε τούτη την πόλη, τη «διατηρητέα», στα δρομάκια που περπάτησε πιασμένος από το χ...

Πόλη – πολιτισμός γεύσης στην Ξάνθη

Πόλη – πολιτισμός γεύσης στην Ξάνθη

Η κορυφαία chef Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγείρεψε με Ξανθιώτικα υλικά και πλημμύρισε μυρουδιές πολίτικης κουζίνας το Αμοιρίδιο Πλήθος κόσμου παρακολούθησ...

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι - Ο κόσμος σου να είμ’ εγώ

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι - Ο κόσμος σου να…

Τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσεγγίζουν το έργο του ξανθιώτη συνθέτη Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Αμφιθ...

Αστυνομικά l_red

Δύο ανήλικοι αδίστακτοι, πραγματοποιούν ληστείες και διαρρήξεις στην Ξάνθη

Δύο ανήλικοι αδίστακτοι, πραγματοποιούν ληστε…

Εξιχνιάστηκε η δράση τους από την αστυνομία. Στη δικογραφία και τρεις ακόμη γυναίκες στις οποίες έδιναν τη λεία τους Αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας και χρ...

Μια του απατεώνα… τη δεύτερη τον πιάσανε

Μια του απατεώνα… τη δεύτερη τον πιάσανε

Πούλησε δύο κοσμήματα ευτελούς αξίας για πολύτιμα σε ενεχυροδανειστήριο στη Δράμα και επιχείρησε να το ξανακάνει μετά από έξι μήνες Εξιχνιάστηκαν ύ...

Έρευνες στην Ξάνθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Έρευνες στην Ξάνθη για υπόθεση παιδικής πορνο…

Ανήλικη κατήγγειλε ότι αποπλανήθηκε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να στείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο Ανήλικοι οι δύ...

Ψώνια με πλαστά πεντάευρα στην Ξάνθη

Ψώνια με πλαστά πεντάευρα στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν ένας 23χρονος και μία 18χρονη που ήρθαν στην πόλη με φορτηγό Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της ...

Πολιτική l_black

Πεζόδρομος θα συνδέει την κεντρική πλατεία με την πλατεία Ελευθερίας

Πεζόδρομος θα συνδέει την κεντρική πλατεία με…

Παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τη μελετητική ομάδα τα δύο σενάρια της κυκλοφοριακής μελέτης Τρίτο σενάριο ζητούσε ο Δημαρχόπουλος, π...

Παυλίδης: Ένα όνειρο ζωής κτήμα και στολίδι της τοπικής κοινωνίας

Παυλίδης: Ένα όνειρο ζωής κτήμα και στολίδι τ…

Στον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Μάνος Χατζιδάκις» στην Ξάνθη Παυλίδης και Ζαγναφέρης Έτοιμο να παραδοθεί σύντομα το επιβλητικό κτήριο - ερωτηματικά ...

iGUIDE: Ένας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα αξιοθέατα του νομού μας

iGUIDE: Ένας ηλεκτρονικός ξεναγός για τα αξιο…

Πρόκειται για ένα σύστημα που θα δίνει πληροφορίες μέσω κινητού στον επισκέπτη για την Π. Πόλη, τα Άβδηρα, τα Στενά του Νέστου, την Μαρώνεια και τις Α...

Σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό των Αβδήρων

Σε τροχιά υλοποίησης το αποχετευτικό των Αβδή…

Εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα το ΥΠΕΚΑ με παρέμβαση Παυλίδη. Χρηματοδοτέιται με 3.5 εκ. ευρώ Ευχαριστίες Τσιτιρίδη προς Παυλίδη. Το χαρακτήρισε ως ...

Κοινωνία l_green

«Αυλαία» με …χαμόγελα για την 1η Γενική Έκθεση Ξάνθης

«Αυλαία» με …χαμόγελα για την 1η Γενική Έκθεσ…

Ικανοποίηση Μωραϊτη. 55 από τους 56 εκθέτες δήλωσαν ότι θα ξανασυμμετέχουν στην Έκθεση της Ξάνθης. Χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν την έκθεση. Και του ...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανση…

1.800 λίτρα δικαιούνται οι Ξανθιώτες, Μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και μέσω ΚΕΠ Φέτος οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν προκαταβολή το 25%...

13 χρόνια σε προκάτ για …σεισμόπληκτους το ΕΕΕΕΚ Γενισέας!

13 χρόνια σε προκάτ για …σεισμόπληκτους το ΕΕ…

«Φτάνει πια» λένε Διευθυντής και σύλλογος Γονέων που περιγράφουν μια τριτοκοσμική κατάσταση Ζητούν την προσωρινή μεταστέγαση του στο κτίριο του ΚΕΚΥΚ...

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις των μανιταρόφιλων στην Ξάνθη

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διεξαχθούν οι εκδη…

Η 9η Πανελλήνια Φθινοπωρινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων στην ορεινή περιοχή του Καρυόφυτου Μανιταροφοβία και μανιταροϋστερία ή μανιταροφιλία και μανιταρο...


 

 

Χάντμπολ: Ψηλά ο πήχης από την Ασπίδα

Χάντμπολ: Ψηλά ο πήχης από την Ασπίδα

Ξεκινάει το πρωτάθλημα ενισχυμένη και με… φόρα από την περσινή σεζόν «Το καλό κλίμα μας βοηθάει στο να τα δίνουμε όλα» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας, Θ. Βαφειάδης Υψηλές βλέψεις έχει για ακόμη μία χρονιά η ομάδα χάντμπολ της Ασπίδας Ξάνθης που έθεσε απώτερο στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η ξανθιώτικη ομάδα θα πάρει μέρος φέτος στον 7ο όμιλο της Β’ Εθνικής, έχοντας ως αντιπάλους τους Πανσερραϊκό, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και Ο.ΛΑ. Δράμας. Στον όμιλο των τεσσάρων συλλόγων της περιφέρειας οι αγώνες ανάμεσα στις ομάδες θα είναι από δύο φορές, ώστε στο τέλος ν...

24 Οκτ 2014

 

Γέμισαν… ποδήλατα τα βουνά της Ξάνθης

Γέμισαν… ποδήλατα τα βουνά της Ξάνθης

Με επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας «Xanthi MTB Race» που διοργάνωσε ο «Πήγασος» Ογδόντα ποδηλάτες από τη Β. Ελλάδα πήραν μέρος στην εκδ...

Ο ROUT «ζωντάνεψε» την οροσειρά της Ροδόπης

Ο ROUT «ζωντάνεψε» την οροσειρά της Ροδόπης

Με την παρουσία εκατοντάδων αθλητών και εθελοντών που βρέθηκαν εκεί το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας ορεινού τρεξί...

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 1-0

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 1-0

Καλή για ένα ημίχρονο η ξανθιώτικη ομάδα – επέστρεψε χωρίς βαθμό από τα Χανιά Με πέναλτι που προήλθε από ολιγωρία της ξανθιώτικης άμυνας πήραν τη νίκ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο




Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού