Greek English French German Turkish

Η αύξηση του ΦΠΑ βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό στην Θράκη

«Καμπανάκι» από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης. Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κ. Χατζηκωνσταντίνου Έκρηξη Τούρκων τουριστών αλλά πρόβλημα με τ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανοίγει τον φάκελο «Αναπτυξιακή»

Με ερώτησή του στην Βουλή. 20 εκ. «πέταξαν» από το νομό μας από προγράμματα Leader , Leader Αλιείας και ΟΠΑΑΧ αφού την έκλεισαν 4 χρόνια τώρα δεν έχε...

2 θέσεις εργασίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αβδήρων

Ο δήμος Αβδήρων ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 άτομα για την υλοποίηση του προγράμμα...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b


KOTSANHS

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Είναι πασιφανές ότι ο Αλέξης πάει αποφασισμένος για συμφωνία στη Ρίγα. Αν πήγαινε για ρήξη θα πετούσε με F-16 κι όχι με C130…
Λίγος σεβασμός
Αναγνώστες μας τηλεφώνησαν για να μας ενημερώσουν για σημεία που ενώ έχουν χαρακτηριστεί για τα ΑΜΕΑ καταπατώνται από κάποιους άλλους «έξυπνους» συμπολίτες. Παρκάρουν στις θέσεις τους, κλείνουν τις ράμπες τους και τους δημιουργούν προβλήματα πρόσβασης.
Άραγε θα κατανοήσουμε κάποτε, ως άτομα αλλά και ως κοινωνία ότι σεβασμός στους κανόνες του ΚΟΚ στους πεζούς και τους ανθρώπους με αναπηρία αποτελεί βασικό στοιχείο πολιτισμού;
«Ε»
Ποιος φοβάται τον Ιμάμη;
Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία δεν φοβούνται την ανεξιθρησκεία, ούτε και κατασκευάζουν εχθρούς. Συνεπώς η ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα είναι μια φυσική υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας.
Είναι αλήθεια ότι όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν απαραβίαστο δικαίωμα (και των Θεών και των ανθρώπων) να ευλαβούνται στη θρησκευτική τους πίστη. Άτυπα, κατά τόπους τζαμιά δεν νοούνται σε μια κανονική χώρα γιατί αυτό αναδεικνύει τις αδυναμίες της.
Η Ελλάδα απεχθάνεται τον φονταμενταλισμό, τους θεομπαίχτες. Είναι μια φυσιολογική χώρα όπου η ανάγκη να θρησκεύεσαι έχει υπέρτατη φιλοσοφική αξία.
Η Ελλάδα καλείται με ορθοφροσύνη ν' απαντήσει σε ένα θεμελιώδες ερώτημα που την απασχολεί από τα τέλη της δεκαετίας του '80: «Θέλει τέμενος;».
Ποτέ στη ζωή μου δεν ένιωσα τόσο ασφαλής όσο νιώθω ελεύθερος μέσα στη Χριστιανοσύνη. Ούτε η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω είναι η αλήθεια της θρησκείας μας, ούτε ο ρεβανσισμός. Γιατί να μην ανεγερθεί τέμενος στον Βοτανικό; Η αλήθεια δεν φοβάται το σκοτάδι. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να πιστεύουν και να προσεύχονται αδιαλείπτως.
Γ.Ο.
Νηπενθή
arxigos-kratous-webΟ χρόνος κυλά βασανιστικά και λύση στο ελληνικό ζήτημα δεν διαφαίνεται. Η χώρα κινδυνεύει να εισέλθει σε βαθιά ύφεση, οι διεθνείς οργανισμοί δημοσιοποιούν σενάρια προετοιμασίας για τον ελληνικό κίνδυνο και οι πολίτες εξουθενώνονται από την αβελτηρία ανούσιων αντεγκλήσεων. Αν ξεπληρώναμε το χρέος με τηλεοπτικές δηλώσεις, σήμερα δεν θα χρωστούσαμε ούτε ένα ευρώ... Δεν υπάρχει, όμως, ψωμί χωρίς αλεύρι. Ακόμη και παραδοσιακοί φίλοι της Ελλάδας, όπως ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, ζητά επιτακτικά επιτάχυνση των διαδικασιών για να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup.
Η κυβέρνηση αφυδατώνεται από τα αριστερά της με δηλώσεις για ενδεχόμενη ρήξη, δημοψήφισμα ή εκλογές. Έτσι, αποπροσανατολίζεται η εθνική προσπάθεια, χειμάζεται η οικονομία, ολοφύρονται οι πολίτες. Εμείς ζητούμε συμφωνία όχι ασκήσεις επί επικοινωνιακού χάρτου, υπερβολές και ψευδαισθήσεις, όπως ανέφερε και ο κ. Μητρόπουλος. Τα περιθώρια στενεύουν απειλητικά.
Γ.Ο.
Από την κακοδιαχείριση στην εκποίηση
Η κακοδιαχείριση και τα λάθη του παρελθόντος (πολιτικά και των ίδιων των αγροτών που τα στήριξαν) ήταν το αποτέλεσμα σήμερα ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας των συνεταιρισμών να εκποιείται. Μια περιουσία που ειδικά σήμερα τις δύσκολες εποχές της κρίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη και ενίσχυση της παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών χάνεται. Την ίδια ώρα που οι συνεταιρισμοί αποτελούν τα βασικότερα εργαλεία των αγροτών σε όλο τον κόσμο και που σήμερα εξαιτίας και της ιδιαιτερότητας της Θράκης (μικροί κλήροι) θα μπορούσαν να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για μια σοβαρή παραγωγική ανασυγκρότηση, ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους θα αλλάξει χρήση.
Γ.Κ.
Πολιτισμός χωρίς σύνορα
Η Οδησσός και το Βελιγράδι τιμούν Κ. Παλαμά και Αλ. Παπαδιαμάντη. Ευχάριστη, απρόσμενη και ευοίωνη είδηση. Τα Παραρτήματα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό και στο Βελιγράδι πραγματοποίησαν χθες αφιερώματα σε δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας. Δύο εστίες πολιτισμού στο εξωτερικό, που με τα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, αγωνίζονται για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε δύο πόλεις που στο παρελθόν υπήρχε σημαντική ελληνική παρουσία. Απαγγελίες ποιημάτων του Παλαμά στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οδησσού, με την καθηγήτρια Φιλολογίας Βαλεντίνα Σιλάντιεβα να μιλάει για «Το έργο του Κωστή Παλαμά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής παράδοσης». Στο Βελιγράδι από την άλλη έγινε αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με εγκαίνια ψηφιακής έκθεσης αρχειακού υλικού από το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη, βιβλιογραφία, εικαστικές απεικονίσεις κ.ά. και διάλεξη του καθηγητή Miodrag Stojanovic, με θέμα: «Το ηθογραφικό διήγημα του Παπαδιαμάντη», ενώ η μεταφράστρια του Παπαδιαμάντη, Marina Veljkovic, μίλησε με θέμα: «Μαγική πεζογραφία του Παπαδιαμάντη». Δύο άνθρωποι των Γραμμάτων έξω από τον χώρο και τον χρόνο.
Χ.Δ.
Βαρουφάκης VS Κωνσταντοπούλου
Μόνο σαν κόντρα μπορεί να το δει κάποιος για να μην περιπέσει σε απελπισία. Ο υπουργός Οικονομικών και η Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται να συναγωνίζονται τον τελευταίο καιρό, ποιος θα ξεπεράσει τον άλλο σε μέγεθος γκάφας και ολισθήματος. Δεν ξέρεις με ποιον να πρωτογελάσεις και με ποιον να κλάψεις ύστερα. Νέα προοδευτικά μέτρα για τον ΦΠΑ από τον Γιάν(ν)η ακυρώνονται σε λίγες ώρες, καταγραφή της συνεδρίασης στο Eurogroup της Ρίγας (όπως δήλωσε ο ίδιος στην NY Times) χθες διαψεύδεται. Με τόσες διαψεύσεις του κ. Βαρουφάκη βέβαια, τι να πιστέψει πλέον κανείς. Οι νομικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάντως, ερευνούν τις επιπτώσεις της δήλωσής του σχετικά με την καταγραφή της συνεδρίασης. Είναι δύσκολη η σύγκριση ασφαλώς, γιατί ο ένας παίζει ‘’μπάλα’’ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ η Ζωή (να ‘χουμε) σε τοπικό επίπεδο, προς το παρόν. Προσπαθεί η Υπερπρόεδρος της Βουλής, που αυτοαναγορεύεται υπουργός Δημόσιας Τάξης ή Προστασίας του Πολίτη ή πρόεδρος σε ένα σωρό Επιτροπές, ανάλογα με τις ανάγκες. Γι’ αυτό κατσάδιασε τον κ. Αστυνομικό (Ταξίαρχος σημειωτέον) που δεν άφησε τους διαδηλωτές να μπουν στην Βουλή, παρότι δεν ήθελαν, και να επιδώσουν ψήφισμα, παρότι δεν είχαν. Προβληματική η σχέση και των δύο με τα ΜΜΕ και η υπερβολική έκθεση που επιζητούν τους υπονομεύει περαιτέρω.
Χ.Δ.
Δεν πείθει…
«Ζωή εκτός ορίων», τιτλοφόρησε το Ποτάμι την παρέμβασή του στο θέμα συμπεριφοράς και υπέρβασης του θεσμικού ρόλου της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας «Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι συμπονά τον Πρωθυπουργό. Την επιπόλαιη απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά». Υποκρισία εκτός ορίων; Δεν ξέρω, αλλά ας τους θυμίσει κάποιος, πως ο Πρωθυπουργός την πρότεινε και αυτοί ήταν μεταξύ αυτών που την ψήφισαν. Εκτός αν ήθελαν να τιμωρήσουν έτσι τον κ. Τσίπρα, για να μπορούν τώρα να δείχνουν την συμπόνια τους.
Χ.Δ.
Καιρός για μηχανάκι, αλλά…
Συνεχή τα τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας και στις γύρω περιοχές, με τα δίκυκλα οχήματα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο καιρός μυρίζει ήδη καλοκαίρι και έχει αυξηθεί, όπως είναι λογικό, η χρήση των μοτοσικλετών από πολλούς οδηγούς. Η ζέστη όμως δεν είναι δικαιολογία για να μην φορούμε κράνος, έστω και στις διαδρομές εντός πόλης. Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που γίνονται σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με το κράνος να γίνεται πολλές φορές ρυθμιστής μεταξύ ζωής και θανάτου. Προσοχή, λοιπόν, στους οδηγούς αυτοκινήτων που συχνά δεν υπολογίζουν μηχανάκια και ποδήλατα, αλλά και εντονότερη προσοχή από πλευράς μοτοσικλετιστών, που δεν είναι εκτός ΚΟΚ επειδή έχουν την δυνατότητα να κάνουν ελιγμούς και παρεκβάσεις. Ο νόμος του δρόμου υπάρχει για να διασφαλίζει τις ζωές όλων μας.
Χ.Δ.
«Κληματαριά»: Ένα όνομα μια ιστορία της Ξάνθης
Κλειστό λόγω ανακαίνισης είναι το εστιατόριο «Κληματαριά» Φήμες αναφέρουν ότι κάτι νέο ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες της που θα αλλάξει τόσο την μορφή όσο και το περιεχόμενο του καταστήματος. Δηλαδή θα στραφούν σε άλλο τομέα αναφορικά με το προσφερόμενο είδος αλλά θα παραμείνει υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι η «Κληματαριά» είναι μια εμβληματική, ιστορική επιχείρηση και σημείο αναφοράς στην γαστρονομία της πόλης μας. Η «Κληματαριά» έχει γράψει ιστορία καθώς εκεί έφαγαν οι Βασιλείς, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλες προσωπικότητες που σφράγισαν τον αιώνα που πέρασε και θα ήταν μια μεγάλη απώλεια αν έπαυε να λειτουργεί ως εστιατόριο.
Μ.Ξ.
Το «δράμα» του ΠΑΣΟΚ
Αναμφισβήτητα στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που σχεδόν τείνει να εξαφανιστεί δημοσκοπικά από τον χάρτη. Πληρώνει τα μνημόνια και τις επιλογές της ηγεσίας του να συγκυβερνήσει με την ΝΔ. Ακολουθεί την μοίρα όλων εκείνων των κομμάτων που έφεραν το ΔΝΤ και τα σκληρά αντιλαϊκά μνημόνια και δεν θα μπορούσε να’ ταν αλλιώς. Όσοι παραμένουν στο χώρο ευελπιστούν ότι με το συνέδριο και με νέο πρόεδρο θα βγουν από την κρίση και θα αρθρώσουν και πάλι πολιτικό λόγο που θα ακουστεί γιατί αυτή τη στιγμή μόνο απαξίωση εισπράττουν. Αυτό όμως μόνο με ένα νέο πρόσωπο θα μπορέσουν να τα καταφέρουν. Οι παλιοί έκαναν τον κύκλο τους ας παραδώσουν το κόμμα στους νέους. Ας το ελπίσουμε ότι θα το καταλάβουν γιατί είναι ένας χώρος δημοκρατικός με κοινωνικές ευαισθησίες …άλλο αν στην πορεία έχασε τον προσανατολισμό του και παρέκλινε ιδεολογικά…
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

Ο Άρης Βελουχιώτης "ΩΣ ΕΚ ΠΕΡΙΣΣΟΥ" ομιλεί για τον Χαρίλαο... Προσεχώς το ΚΚΕ θα συμπληρώσει τα ενενήντα επτά...
21_05_2015
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μεσάνυχτα στο Καράτσι Νο 3 Δευτέρα πρωί μπήκε σε ενέργεια ο σκοπός του...
21_05_2015
Φοίβος Ιωσήφ
Παλιές και νέες βάσεις Μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως τα χρηματοδοτικά κέντρα...
19_05_2015
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Ρύζι γεμιστό με λαχανικά 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για γεμιστά 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομένο 3-4...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων

Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τετάρτη 27 Μαΐου σ’ όλους στους δήμους του νομού - 28 σύνεδροι από την Ξάνθη. Το συνέδριο είναι πολιτικοϊδελογικό και δεν θα εκλέξει πρόεδρο του κόμματος Τέλος Ιουνίου με εκλογές από τα μέλη η εκ...

Τρία καλά και ένα κακό νέο για τους μικρομεσαίους

Τρία καλά και ένα κακό νέο για τους μικρομεσαίους

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όσα είπαν στην σύσκεψη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ όπου συμμετείχε η αντιπρόσωπος και γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου Νέα ευεργετική ρύθμιση για τα χρέη στον ΟΑΕΕ - Για τα χρέη στον ΕΟ...

Ανακοστολόγηση σε 694 εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ για πάταξη των δαπανών

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη δημοσιότητα η λίστα που θα οδηγήσει σε νέα δεδομένα στον χώρο της Υγείας Με καλό ‘’μάτι’’ βλέπουν οι γιατροί τις αλλαγές, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος Με ζητούμενο να μπει τέλος, τόσο στην υπερβολική δαπάνη των...

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επιχορήγησης για αντιχαλαζικά δίχτυα

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παραγωγός στην Γενισέα έλαβε 36.000 ευρώ για καλλιέργεια ακτινιδίων Υποβολή αιτήσεων καθ’ όλη την διάρκεια του 2015 για ενεργούς παραγωγούς Ο ΕΛ.Γ.Α. (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόλη...

Τροχαίο στην οδό Δημοκρίτου μέρα μεσημέρι, ευτυχώς χωρίς θύματα

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Mηχανάκι που οδηγούσε 65χρονος ανέκοψε την πορεία ΙΧ με αποτέλεσμα να συγκρουστούν Ισχυρό σοκ για τον νεαρό οδηγό του ΙΧ που μόλις είχε πάρει το δίπλωμά του Το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Μαΐου, λίγο πριν τις 12:30, μοτοσικλέτα μ...

Eφάπαξ: Ερχεται νέο «κούρεμα»

22 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι εργαζόμενοι Νέο σοκ για χιλιάδες εργαζόμενους έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού των εφάπαξ θα επιφέρει «ψαλίδι» έως 10% στα ποσά που θα λαμβάνουν στο εξής. H αρμόδ...

«Καίνε» την οικονομία τα παράνομα τσιγάρα

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων συγκέντρωσε η εκδήλωση της ΠΑΜΘ και της ‘Παπαστράτος», με τη συμμετοχή της ΣΕΚΕ για το παράνομο εμπόριο καπνού Η χώρα μας κατά προσέγγιση χάνει 650 εκ. ευρώ το χρόνο. Ανάγκη για μέτρα μείωσης της φο...

Επενδύσεις 30 εκ. ευρώ από τα Πλαστικά Θράκης στην Ξάνθη

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

800x600   Λειτουργεί εδώ και 15 μέρες νέα μονάδα σε συνεργασία με την  Eurobent  και παράγουν προϊόντα γεωσυνθετικού αργιλικού φραγμού     Σχεδιάζουν διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων τους με έμφαση στην και...

Επιδιορθώθηκε βλάβη… 5 ετών στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεράστιες απώλειες πόσιμου νερού δημιούργησαν… υπόγειο τούνελ στην πλ. Αντίκα Τα πολλά στρώματα τσιμέντου και ασφάλτου γλύτωσαν την πλατεία από καθίζηση Σε ρεπορτάζ του «Ε» στο φύλλο της 11ης Μαΐου αναφερθήκαμε στην σοβαρή βλά...

Εκτελούνται έργα στην 28ης Οκτωβρίου

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Τσιμισκή έως την Κεντρική Πλατεία Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στο ύψος της οδού Τσιμισκή προς την οδό Κ. Μπένη (πρώην οδός Ηρώων) Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ανακο...

Γιόρτασε τα 40 χρόνια του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριήμερες εκδηλώσεις για την Γιορτή Αιμοδότη με μεγάλη συμμετοχή παιδιών Γ. Παπαχρόνης: «Σκοπός μας η ευαισθητοποίηση γύρω από τον εθελοντισμό και την προσφορά» Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις γ...

Αυτεπάγγελτα όλα τα δικαιολογητικά που ζητά το Δημόσιο

21 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα αντιμετωπίζουν οι πολίτες την γραφειοκρατία Αλλαγές στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών για συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων στο Δημόσιο αλλά και στην ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών προβλέπει το νομοσχέδιο ...

Ο συμπέθερος του έφαγε τις οικονομίες του

20 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Του υποσχέθηκε υψηλή απόδοση Πήρε τις καταθέσεις του από την Εθνική, τις πήγε στην ALPHA και ο δράστης τις κατέθεσε στο δικό του όνομα! Η κατηγορία: Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Η συζήτηση στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθη...

Στο στόχαστρο αντιπολιτευτικής κριτικής 4 στελέχη της δημοτικής αρχής

20 Μαϊ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Σφυροκόπημα» από Μπένη – Ξυνίδη – Πούλιο – Καμαρίδη σε Σδρέβανο- Χατζηευφραιμίδη –Λομβαρδέα – Αγκόρτσα Το «αγκάθι» της ΔΕΥΑΞ - Καταγγελίες Καμαρίδη για «μυστικά κονδύλια» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο - «Στρίμωγμα» στον Χατζηευφραιμίδη...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η 19η Μαΐου

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του …

Οι Πόντιοι της Ξάνθης τίμησαν την ‘’μαύρη’’ επέτειο του 1919 Μνημόσυνα και καταθέσεις στεφάνων με πάγιο αίτημα την καθολική αναγνώριση της γενοκτονία...

Caminos del sur: ένα 3ήμερο γεμάτο χορούς και μουσικές Latin και Tango

Caminos del sur: ένα 3ήμερο γεμάτο χορούς και…

Τα μονοπάτια του Νότου συνάντησαν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης Ένα ακόμη επιτυχημένο φεστιβάλ στην Ξάνθη από τα εργαστήρια της ΦΕΞ Camin...

Επιστολή για το Νησάκι και το νερόμυλο

Επιστολή για το Νησάκι και το νερόμυλο

Από συμπολίτη μας παλιό Ξανθιώτη Κέντρο διασκέδασης και σημείο αναφοράς η περιοχή παλιά Από συμπολίτη μας (το όνομά του στην εφημερίδα μας) λάβαμε...

Ζήσε …μυθικά καλοκαιρινά βράδια στο Favella Chic

Ζήσε …μυθικά καλοκαιρινά βράδια στο Favella C…

Ανεβάζει τον πήχη της διασκέδασης στην Ξάνθη - Διακόσμηση με σεβασμό στο ύφος και το χρώμα της Π. Πόλης Κοντέιλς με το «πάθος του καλοκαιριού» από το...

Αστυνομικά l_red

Τροχαίο στην οδό Δημοκρίτου μέρα μεσημέρι, ευτυχώς χωρίς θύματα

Τροχαίο στην οδό Δημοκρίτου μέρα μεσημέρι, ευ…

Mηχανάκι που οδηγούσε 65χρονος ανέκοψε την πορεία ΙΧ με αποτέλεσμα να συγκρουστούν Ισχυρό σοκ για τον νεαρό οδηγό του ΙΧ που μόλις είχε πάρει το δίπλ...

Ο συμπέθερος του έφαγε τις οικονομίες του

Ο συμπέθερος του έφαγε τις οικονομίες του

Του υποσχέθηκε υψηλή απόδοση Πήρε τις καταθέσεις του από την Εθνική, τις πήγε στην ALPHA και ο δράστης τις κατέθεσε στο δικό του όνομα! Η κατηγορί...

Μια αυτοκτονία και 3 απόπειρες μέσα στο τριήμερο

Μια αυτοκτονία και 3 απόπειρες μέσα στο τριήμ…

Νεαρή γυναίκα πήδηξε από την γέφυρα του Κόσυνθου – Άνδρας αποπειράθηκε ν’ αυτοκτονήσει «Καμπανάκι» για το νομό μας η συχνότητα του φαινομένου των αυτ...

Επιτέθηκαν σε οδηγό ταξί μέσα στο Δροσερό

Επιτέθηκαν σε οδηγό ταξί μέσα στο Δροσερό

Ο οδηγός περίμενε την επιβάτιδα που παρέλαβε από την πόλη για να του φέρει το αντίτιμο και αντ’ αυτού εμφανίστηκαν τέσσερις άνδρες που του έσπασαν το ...

Πολιτική l_black

Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων

Κάλπες στήνει το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρω…

Την Τετάρτη 27 Μαΐου σ’ όλους στους δήμους του νομού - 28 σύνεδροι από την Ξάνθη. Το συνέδριο είναι πολιτικοϊδελογικό και δεν θα εκλέξει πρόεδρο του κ...

Εκτελούνται έργα στην 28ης Οκτωβρίου

Εκτελούνται έργα στην 28ης Οκτωβρίου

Θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Τσιμισκή έως την Κεντρική Πλατεία Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στο ύψος της οδού Τσιμισκή προς την οδό Κ. Μπένη (...

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανοίγει τον φάκελο «Αναπτυξιακή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανοίγει τον φάκελο «Αναπτυξια…

Με ερώτησή του στην Βουλή. 20 εκ. «πέταξαν» από το νομό μας από προγράμματα Leader , Leader Αλιείας και ΟΠΑΑΧ αφού την έκλεισαν 4 χρόνια τώρα δεν έχε...

Στο στόχαστρο αντιπολιτευτικής κριτικής 4 στελέχη της δημοτικής αρχής

Στο στόχαστρο αντιπολιτευτικής κριτικής 4 στε…

«Σφυροκόπημα» από Μπένη – Ξυνίδη – Πούλιο – Καμαρίδη σε Σδρέβανο- Χατζηευφραιμίδη –Λομβαρδέα – Αγκόρτσα Το «αγκάθι» της ΔΕΥΑΞ - Καταγγελίες Καμαρίδη ...

Κοινωνία l_green

Τρία καλά και ένα κακό νέο για τους μικρομεσαίους

Τρία καλά και ένα κακό νέο για τους μικρομεσα…

Όσα είπαν στην σύσκεψη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ όπου συμμετείχε η αντιπρόσωπος και γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου Νέα ευεργετική ρ...

Ανακοστολόγηση σε 694 εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ για πάταξη των δαπανών

Ανακοστολόγηση σε 694 εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ…

Στη δημοσιότητα η λίστα που θα οδηγήσει σε νέα δεδομένα στον χώρο της Υγείας Με καλό ‘’μάτι’’ βλέπουν οι γιατροί τις αλλαγές, τονίζοντας ότι είναι αν...

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επιχορήγησης για αντιχαλαζικά δίχτυα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επιχορήγησης για αντ…

Παραγωγός στην Γενισέα έλαβε 36.000 ευρώ για καλλιέργεια ακτινιδίων Υποβολή αιτήσεων καθ’ όλη την διάρκεια του 2015 για ενεργούς παραγωγούς Ο ΕΛ.Γ...

Eφάπαξ: Ερχεται νέο «κούρεμα»

Eφάπαξ: Ερχεται νέο «κούρεμα»

Πόσα χρήματα θα παίρνουν οι εργαζόμενοι Νέο σοκ για χιλιάδες εργαζόμενους έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού των ε...


 

 

Skoda Ξάνθη: Απρόοπτος τραυματισμός με Παπάζογλου που χάνει τον τελικό!

Skoda Ξάνθη: Απρόοπτος τραυματισμός με Παπάζογλου που χάνει τον τελικό!

Αναπροσαρμόζει τα πλάνα του ο Λουτσέσκου στην άμυνα Σήμερα αναχωρεί για Αθήνα η ξανθιώτικη αποστολή όπου θα διανυκτερεύσει δύο βράδια ενόψει του τελικού της 23ης Μαΐου Μία απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη σημειώθηκε χθες στην Skoda Ξάνθη, καθώς εκτός προπόνησης έμεινε ο Τάσος Παπάζογλου ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός αποστολής και θα χάσει τον τελικό του Σαββάτου! Ο 26χρονος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις σε παλαιότερο τραυματισμό στη μέση και δεν κατάφερε να προπονηθεί, με αποτέλεσμα να θεωρείται εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή του στην αποστολή. Έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, λιγότερ...

21 Μαϊ 2015

 

Κατάκτηση κυπέλλου = απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League για τη Skoda Ξάνθη

Κατάκτηση κυπέλλου = απευθείας πρόκριση σε όμιλο του Europa League για τη Skoda Ξάνθη

Ανεβαίνει η ένταση των προπονήσεων ενόψει του τελικού της 23ης Μαΐου Τοροσίδης: «Το αίμα νερό δεν γίνεται… η καρδιά μου λέει Ξάνθη» Χωρίς να προκύ...

Λουτσιάνο: «Θέλω να πάρει το κύπελλο η Ξάνθη»!

Λουτσιάνο: «Θέλω να πάρει το κύπελλο η Ξάνθη»!

«Μοναδική ευκαιρία για την ξανθιώτικη ομάδα να κατακτήσει το τρόπαιο» Αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε» του Βραζιλιάνου που έχει αγωνιστεί και στις δύο...

Κοντά στους αθλητές η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου

Κοντά στους αθλητές η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δέσποινα Παρτσαλίδου

Επισκέφθηκε τους Πέτρο Καραβέτη – Ευαγγελία Παπαϊωάννου που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα «Οι επιτυχίες μας δίνουν κίνητρο ως δημοτικ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού