Greek English French German Turkish

Πιο «ελαφρύ» στην τσέπη και στα είδη το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Κάτω από 10 ευρώ το αρνί στα κρεοπωλεία. Πτώση στις τιμές των λαχανικών – Ο καταναλωτής όμως δεν αγοράζει ποσότητα Τσουρέκι στο… σπίτι η τάση της επο...

Πρόσληψη ενός Δικηγόρου στον Δήμο Ξάνθης

«Τρέχει» η προκήρυξη για την πρόσληψη Δικηγόρου με έμμισθη εντολή για τον δήμο Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο καθώς και...

Τι είπαν τα παιδιά του Δροσερού με τον Αλέξη Τσίπρα

Συναντήθηκαν μαζί του το Σάββατο οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου που ήταν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα Τους δέχτηκε στο πρωθυπουργικό του γραφείο ...

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b

 

Διαφήμιση

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Αντί του Eurogroup θα συνεδριάσει σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας για να αποφασίσει την επ' αόριστον αναβολή του Πάσχα ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό Αλεξίου Τσίπρα ότι αυτό θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας…
Οργανώνονται για Αθήνα και οι δικοί μας αγρότες
Πασχαλιάτικο …μποναμά ετοιμάζουν οι αγρότες στον Τσίπρα που οργανώνονται για να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ όταν θα τεθεί για ψήφιση το Ασφαλιστικό. Αυτό ανακοίνωσαν προχθές οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας που ως γνωστόν πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις. Αλλά και οι δικοί μας αγρότες της περιφέρειας έχουν πρόθεση να συμμετέχουν και όπως έμαθα κινούνται στην κατεύθυνση να πετύχουν μια κινητοποίηση της μαζικότητας του Νοεμβρίου αν και όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι δύσκολο καθώς οι αγροτικές εργασίες τώρα ειναι στην κορύφωσή τους σε αντίθεση με τον Νοέμβρη.
Είτε έτσι είτε αλλιώς θα τα τσουγκρίσουν …με την κυβέρνηση!
Μ.Ξ
Πάσχουν στη δημοσιότητα
Με τη λήξη των Ονειρικών Γιορτών Μουσικής στην πόλη μας, πέρα από την αναγνώριση του θετικού αντίκτυπου, της προσφοράς και συλλογικής εργασίας, θα πρέπει να λεχθεί και μια σοβαρή λειτουργική αδυναμία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την χαμηλή έως ανύπαρκτη δημοσιότητα της όλης προσπάθειας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Διότι τοπικά, τα Μέσα Ενημέρωσης στήριξαν και πρόβαλαν τις εκδηλώσεις σε όλο τους το εύρος. Αδυναμία πανελλαδικής προβολής υπήρξε κι αυτό διότι, προφανώς, δεν υπήρχε το κατάλληλο προς τούτο πρόσωπο. Ας έχουν υπόψιν τους για το μέλλον αυτή την παρατήρηση οι διοργανωτές.
Ας μην ξεχνούν, διαφήμιση, Δημόσιες Σχέσεις, Προβολή είναι απαραίτητες στην εποχή μας.
Γ.Δ.
«Μαγνήτης» η Παλιά Πόλη
Για Έλληνες και ξένους επισκέπτες η Παλιά Πόλη της Ξάνθης είναι πραγματικός «μαγνήτης». Κι αυτό δεν αποτελεί μια αυθαίρετη άποψη δική μας αλλά μια διαπιστωμένη πραγματικότητα. Κατ’ αρχάς όλη η Ελλάδα γνωρίζει τη μοναδικότητα της Ξανθιώτικης Παλιάς Πόλης.
Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, το γνωρίζουν και τα τουριστικά γραφεία των κρουαζιερόπλοιων που μεταφέρουν στην Παλιά Πόλη αρκετούς επισκέπτες.
Τώρα δε με την προσθήκη του κτιρίου όπου έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις ακόμη περισσότερο θα ανέβει η επισκεψιμότητα διότι πλέον ο Μάνος είναι Πανελληνίως αλλά και Παγκοσμίως γνωστός ως μέγιστος μουσικοσυνθέτης.
Άρα, επείγει ο χώρος να είναι ανοικτός και επισκέψιμος. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί επ’ ωφελεία βέβαια της Ξάνθης και των Ξανθιωτών.
Γ.Δ.
Μετανάστες επιτιθέμενοι!
Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα φθάσουμε στο σημείο οι Μετανάστες να επιτίθενται προς τους αστυνομικούς, να τους λιθοβολούν, να βάζουν φωτιά στους χώρους υποδοχής και φύλαξής τους.
Όπως σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια και μάλιστα αιματηρά.
Το τελευταίο και όχι έσχατο επεισόδιο στη Μυτιλήνη, είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας αυτών των ανθρώπων. Που παρά του ότι είναι παράνομοι στη χώρα μας, έχουν παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφέρονται με εμφανές έλλειμμα ευγένειας προς αυτούς που τους φιλοξενούν.
Βέβαια, μερίδιο ευθύνης αυτής της ακραίας συμπεριφοράς των Μεταναστών έχει η Πολιτεία η οποία από την αρχή φάνηκε υποχωρητική και ανεκτική, εκδηλώνοντας μια αδυναμία τήρησης της τάξης.
Ευχόμεθα, στο κλίμα που δημιουργήθηκε και το οποίο είναι εκρηκτικό, να μην υπάρξουν θύματα…
Γ.Δ.
Τιμή στους Δροσερίτες
Περιποιεί τιμή προς όλους τους Δροσερίτες η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μαθητικής αποστολής του σχολείου της περιοχής.
Πέρα από το γεγονός ότι πρώτη φορά μαθητές μπήκαν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η απόφαση και για την προέλευση των μαθητών.
Έτσι ο συμβολισμός είναι προφανής προς τους Ρομά, ενώ οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Δροσερού γύρισαν με πλήθος εντυπώσεων από την εκπαιδευτική τους εκδρομή.
Γ.Δ.
Λεφτά υπάρχουν μόνο για το δημόσιο τομέα
Πάλι η κυβέρνηση βρίσκει τον τρόπο να ικανοποιήσει τα χαϊδεμένα παιδιά της, εξαιρώντας τους από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ικανοποιεί το αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για αναδρομική ισχύ των αποφάσεων που αφορούν αποζημιώσεις υπαλλήλων για υπερωρίες.
Ενώ λοιπόν δεν πληρώνεται κανένας προμηθευτής του δημοσίου εδώ και καιρό, με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι και χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές (μόνο 700 είναι οι καθαρίστριες σε όλη τη χώρα που έχουν μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος), ενώ η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως ρευστότητα σε όποιο ταμείο Φορέα μπορεί, δίνονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια για τις υπερωρίες σε ΟΤΑ και δημόσιο.
Την ίδια στιγμή 700.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (ιδιωτικοί υπάλληλοι και τρίτεκνοι που τα έχουν τεράστια ανάγκη) πήραν μόνο το 50% από την πρώτη δόση και είναι άγνωστο πότε θα λάβουν το υπόλοιπο.
Για άλλη μια φορά λοιπόν «λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνο για τους εκλεκτούς του δημόσιου τομέα…
Ποιοι μας κυβερνούν!
Ο ένας είναι υπουργός και δηλώνει δημόσια ότι θα έπρεπε να είχε χώσει έναν δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από την γη. Ο άλλος είναι βουλευτής και λέει ότι ο κόσμος (;) ζητάει να στηθούν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος. Αυτοί μας κυβερνούν.
Κάθε μέρα και μια απειλή. Μία επίδειξη που θυμίζει ψευτοπαλληκαράδες περασμένων δεκαετιών. Σαν να έχουν βγει τα προϊόντα της πολιτικής υποκουλτούρας στην αγορά και να πουλάνε μαγκιά και αλητεία.
Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου μίλησε για κρεμάλες και δεν κουνήθηκε ούτε το φρύδι των θεσμικών μας αρχόντων. Τι να λέμε τώρα; Ίσως εκείνη την ώρα ο κ. Παυλόπουλος να ήταν απασχολημένος με το κυνήγι του Μινώταυρου. Κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να είχε μαζί του και τον κ. Βούτση.
Πόσο χειρότερα να τα κάνουν;
Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα όσων στήριξαν την εκλογή της κυβέρνησης πέρυσι (κάποιοι και δύο φορές). Τελικά φαίνεται ότι μας κόστισαν πιο ακριβά από κάθε εκτίμηση. Τα νέα δεν είναι καλά και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει… «εν ου παικτοίς». Μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, σύμφωνα με τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε το καλοκαίρι, ‘’σέρνεται’’ τόσους μήνες γιατί… διαπραγματευόμαστε. Και όσο υπερήφανα διαπραγματευόμαστε αυξάνεται το ‘’κοστούμι’’, αδειάζουν τα ταμεία κι εμείς ζωγραφίζουμε κόκκινες γραμμές. Τα ‘’τσαλίμια’’ με τις υποκλοπές και η απαξίωση του ΔΝΤ έφεραν αντίθετα αποτελέσματα, με πίεση να υπογράψουμε άμεσα όχι μόνο όσα προβλέπονταν, αλλά και προληπτικά μέτρα μερικών δισ. ευρώ. Με τις κινήσεις Τσίπρα για πολιτική λύση σε υψηλότερο επίπεδο, φαίνεται ότι πάμε σε επανάληψη του περσινού έργου. Απλά τώρα με πολύ δυσμενέστερες συνθήκες για την οικονομία. Μετά την καλοκαιρινή ‘’κωλοτούμπα’’ και την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, η δικαιολογία ήταν ότι χρεοκοπία και ρήξη σημαίνουν «τίναγμα της χώρας στον αέρα». Αν πάει και φέτος για ρήξη, θα είναι απορίας άξιο πώς θα το δικαιολογήσει. Επαναλαμβάνουμε, πάντως, τις ίδιες κινήσεις, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, κάτι που αντιβαίνει στην λογική. Ο Τσίπρας έχει εγκλωβιστεί τώρα ανάμεσα στην υπογραφή μιας δύσκολης συμφωνίας που θα τον πλήξει ακόμη παραπάνω πολιτικά ή στην έκρηξη της βόμβας στα χέρια του. Πιθανώς να επιλέξει και πάλι το πρώτο, μασκαρεύοντας όσο γίνεται επικοινωνιακά την κατάσταση, με την ελπίδα να κερδίσει χρόνο και να εδραιωθεί. Το πολιτικό κόστος που θα καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυσανάλογο με το τεράστιο οικονομικό κόστος που καλείται να σηκώσει η χώρα.
Χ.Δ.
Εκατό και ένα χρόνια μετά
Η Ξάνθη ως γνωστόν έχει στους κόλπους της μία ακμάζουσα Αρμενική Κοινότητα, η οποία καταγράφει παρουσία στην πόλη τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Την Κυριακή, Αρμένιοι από όλη την χώρα πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και πορείες ειρηνικής διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρότι τους απαγορεύθηκε να πλησιάσουν την τουρκική πρεσβεία και το προξενείο για να επιδώσουν υπόμνημα σχετικά με την αρμενική γενοκτονία. 101 χρόνια μετά η μνήμη είναι ζωντανή και στους συμπολίτες μας, που αγωνίζονται για την ιστορική αναγνώριση, αφού όπως λένε «εγκλήματα που δεν αναγνωρίζονται, επαναλαμβάνονται». Ιστορική η πρόσφατη ομιλία στην τουρκική Βουλή του Γκάρο Παϊλάν, βουλευτή αρμενικής καταγωγής με το κόμμα HDP, που μίλησε κατά την διάρκεια συνεδρίασης για τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας με αποδείξεις και φωτογραφίες των θυμάτων, τιμώντας την μνήμη των δεκάδων αρμένιων βουλευτών που εξοντώθηκαν πρώτοι στις 24 Απρίλη 1915. Μαύρες σελίδες της ιστορίας που χρόνια ζητούν δικαίωση.
Χ.Δ.
Επιθεώρηση έργων…
Επίβλεψη και επιθεώρηση έργων έκαναν το πρωί της Μ. Τετάρτης ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τους Τοξότες και τα στενά του Νέστου όπου είδαν ένα έργο βελτίωσης που αφορά σε Μονοπάτι της διαδρομής των Στενών. Το έργο εκτελέστηκε από το Δασαρχείο Ξάνθης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
-Όπως φαίνεται το άλλοθι των γιορτών που χρησιμοποιούν μερικοί αυτοδιοικητικοί που περιορίζονται στο να εκτελούν μόνο τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δεν ισχύει στην περίπτωση Παυλίδη – Ζαγναφέρη και καλώς βεβαίως βεβαίως…
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

Η μόνη σωτηρία, η εξέγερση του Λαού Αλήθεια είναι η υπαρκτότητα μίας κατάστασης ή η...
22_04_2016
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Ο ξένος και ο αλλοδαπός κατά τα θέσμια του Λαού μας/ β' καταγραφή χριστιανικών...Ε.Ο Λαός μας, οι άνθρωποι σε αυτήν την γωνιά της Γης,...
21_04_2016
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝΜέρος πρώτο Η ορολογία ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ κατά την...
21_04_2016
Γκεβρέκης Ιωάννης

Η Συνταγή της Ημέρας

Μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα -10 φλάσκες μετρίου μεγέθους -λίγο ελαιόλαδο -λίγο αλάτι -600 γρ. φρέσκα...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Βαμμένα κόκκινα αβγά

Βαμμένα κόκκινα αβγά

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με το κόκκινο αυγό η νοικοκυρά σταύρωνε το μέτωπο και τα μάγουλα των παιδιών για «καλή υγεία» Βαφή αβγών με αγνές φυτικές βαφές από λαχανικά – Πως θα τα στολίσετε φύλλα και λουλούδια Κατά τη λαϊκή...

Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» του Γηροκομείου

Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» του Γηροκομείου

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ οι δωρεές που έγιναν κατά την διάρκεια της εκπομπής Συνεχίζονται οι προσφορές στους ‘’κουμπαράδες’’ που βρίσκονται σε καταστήματα της Ξάνθης Συνεχίστηκε και φέτος η παράδ...

Συνεχίζεται η αποχή των λογιστών ενάντια στο ασφαλιστικό

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανονικά προσκομίζονται τα δικαιολογητικά για προετοιμασία των φορολογικών δηλώσεων Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις ενάντια στις προτάσεις της Κυβέρνησης για τ...

Τέλος Μαΐου αρχίζουν τα έργα κατασκευής του αγωγού TAP

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες εταιρείες θα κατασκευάσουν τα τμήματα του έργου στη Θράκη Στα μέσα του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για τη χώρα μας Ρίκαρντ Σκούφιας μιλώντας στο συνέδριο για τ...

Τι γιορτάζουμε κάθε ημέρα της Μεγάλης βδομάδας

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ακολουθίες που περιγράφουν τις τελευταίες στιγμές της επιγείου ζωής του Χριστού και κορυφώνονται με την Ανάσταση Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα, από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο, και ο...

Στις 20 Μαΐου η 2η Θρακο-Mακεδονική “SYNERGIA”

28 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διοργάνωση Ενδοπεριφερειακής Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αλεξανδρούπολη Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται παρουσίαση-έκθεση των τοπικά παραγόμενων...

Η Ένωση Αθέων διοργανώνει πάρτυ κρεατοφαγίας τη Μ. Παρασκευή και στην Ξάνθη!

27 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι απαντά η Μητρόπολη Ξάνθης Η Ένωση Αθέων διοργανώνει πάρτι... κρεατοφαγίας τη Μεγάλη Παρασκευή το οποίο και ονομάζει "Φανερό Δείπνο", σε τρεις πόλεις αρχικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη!) ενώ καλεί όσους η νηστεία δεν υπάρχ...

Η καριόκα άρεσε στους Καριόκας!

27 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκαν την καριόκα στην πρεσβεία της Βραζιλίας Το δήλωσε στο «Ε» η υπεύθυνη του Εμπορικού τμήματος της Πρεσβείας της Βραζιλίας Ε. Βουρνά Δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για την απήχηση και την θετικ...

Το Γυμνάσιο Γενισέας δίδαξε… συρτάκι στους Καταλανούς

27 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γενισέας στην Βαρκελώνη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματο Βιωματική εμπειρία για τα παιδιά που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των καθηγητών και παρουσίασαν στα αγγλικά την περιοχή τους Τα ευρωπ...

Σήμερα πληρώνονται οι ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ στην Ξάνθη

27 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Από την Μ. Δευτέρα ξεκίνησε η πίστωση στους αγρότες για την ενιαία ενίσχυση ύψους 713 εκατ. ευρώ Επίσπευση των διαδικασιών πληρωμών με εντολή της πολιτικής ηγεσίας προφανώς για να κερδηθούν οι εντυπώσεις ενόψει ασφαλιστικού και φ...

«Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»: Συναντώντας το όνειρο!

27 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Του Νίκου Κοσμίδη, Μέλους της Συντονιστικής Ομάδας των Εθελοντών Είναι δύσκολο ν’ αφήσεις ένα όνειρο που το ονειρευόσουν για καιρό. Ιδιαίτερα όταν καταφέρεις, τελικά, να συναντηθείς μαζί του στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο πρ...

Σε «πόλη μαγική» μετατράπηκε η Ξάνθη και φέτος

26 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένας ξεχωριστός θεσμός η «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» που προάγει τον πολιτισμό με τον καλύτερο τρόπο Στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης χάρισαν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων με την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι Εκπληκτικές είν...

Ηχηρές απουσίες της Ξάνθης από το συνέδριο της ΝΔ

26 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν παρακολούθησαν το συνέδριο κορυφαία στελέχη – Απών ο Α. Κοντός - Επανεξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή η Πελαγία Βώβου Δυναμική η παρουσία της μειονότητας – Μίλησε στο συνέδριο ο Ντελή Γιουσούφ - Αποτίμηση από τα στελέχη Μιχάλη ...

Πολύ κακό για το τίποτα

26 Απρ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτικές προεκτάσεις έλαβε σχόλιο στο facebook, δασκάλας του μειονοτικού σχολείου Εχίνου – Παρέμβαση Χ. Ζεϊμπέκ με αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας «Δεν υπάρχει θέμα δίωξης ή απομάκρυνσης της δασκάλας», λέει ο Προϊστάμενος της Π.Ε...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

«Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»: Συναντώντας το όνειρο!

«Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»: Συναντώντας το όνειρο…

Του Νίκου Κοσμίδη, Μέλους της Συντονιστικής Ομάδας των Εθελοντών Είναι δύσκολο ν’ αφήσεις ένα όνειρο που το ονειρευόσουν για καιρό. Ιδιαίτερα όταν...

Σε «πόλη μαγική» μετατράπηκε η Ξάνθη και φέτος

Σε «πόλη μαγική» μετατράπηκε η Ξάνθη και φέτο…

Ένας ξεχωριστός θεσμός η «Ξάνθη Πόλις Ονείρων» που προάγει τον πολιτισμό με τον καλύτερο τρόπο Στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης χάρισαν οι μαθ...

‘’Ζωντάνεψε’’ μουσικά η «μαγική πόλη» του Μάνου

‘’Ζωντάνεψε’’ μουσικά η «μαγική πόλη» του Μάν…

Περπάτησαν στα σοκάκια οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων και τραγούδησαν μπροστά στο σπίτι όπου έμαθε τις πρώτες νότες Το μελωδικό πανηγύρι στους δρόμ...

«Λαζαρίνες Έρχουντι» από τον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης

«Λαζαρίνες Έρχουντι» από τον Χορευτικό Όμιλο …

«Λαζαρίνες» και κάλαντα αναβιώνουν στην Θράκη σε μια γιορτή νίκης της ζωής κατά του θανάτου Το Σάββατο του Λαζάρου είναι μια από τις πιο σημαντικές...

Αστυνομικά l_red

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πόρτο Λάγος

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πόρτο Λάγος

49χρονη έχασε την ζωή της στην άσφαλτο όταν μπρος τους πετάχτηκε ένα σκύλος Η μοτοσικλέτα που επέβαινε ως συνεπιβάτης ανατράπηκε – Ελαφρά τραυματίστη...

Ένταση στον σταθμό του ΟΣΕ Ξάνθης με μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης

Ένταση στον σταθμό του ΟΣΕ Ξάνθης με μετανάστ…

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο προς Θεσσαλονίκη, αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι την προηγούμενη μέρα Μετά από παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ και κ...

Πυρκαγιά στην Ζηλωτή κατέκαψε αποθήκη και δύο οχήματα

Πυρκαγιά στην Ζηλωτή κατέκαψε αποθήκη και δύο…

Άγνωστες μέχρι στιγμής οι αιτίες εκδήλωσης της φωτιάς σε αποθήκη οικοδομικών υλικών το μεσημέρι της Πέμπτης Άμεση κατάσβεση με τρία οχήματα της Πυροσ...

Χρυσή «ταρίφα» Ξανθιώτη ταξιτζή

Χρυσή «ταρίφα» Ξανθιώτη ταξιτζή

Συνελήφθη 60χρονος από το Σέλερο στο Τελωνείο των Κήπων. Στο ΤΑΞΙ και στις τσάντες των γυναικών που μετέφερε στην Τουρκία βρεθήκαν 18 ράβδοι χρυσού! ...

Πολιτική l_black

Ηχηρές απουσίες της Ξάνθης από το συνέδριο της ΝΔ

Ηχηρές απουσίες της Ξάνθης από το συνέδριο τη…

Δεν παρακολούθησαν το συνέδριο κορυφαία στελέχη – Απών ο Α. Κοντός - Επανεξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή η Πελαγία Βώβου Δυναμική η παρουσία της μειον...

Καλό ταξίδι Γιώργο Παπασταματίου

Καλό ταξίδι Γιώργο Παπασταματίου

Έφυγε από την ζωή ο αντιδήμαρχος Ξάνθης στα 56 του χρόνια μετά από 2ετή μάχη με την επάρατο νόσο Μέσα σε κλίμα θλίψης ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμ...

Ο δήμος Τοπείρου εγκρίνει το τουριστικό του πρόγραμμα

Ο δήμος Τοπείρου εγκρίνει το τουριστικό του π…

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας Ξεκινά η λειτουργία εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς στον οικισμό «Σταθμός» της Τοπικής Κοινότητας Τοξοτών Τη Δευτέρ...

«Μαλλιά-κουβάρια» στο δήμο για τα γραφεία της αντιπολίτευσης

«Μαλλιά-κουβάρια» στο δήμο για τα γραφεία της…

Οργισμένη ανακοίνωση από την «Κοινωνία των Δημοτών». Καταγγέλλει παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Προτίθεται να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης και ...

Κοινωνία l_green

Πιο «ελαφρύ» στην τσέπη και στα είδη το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Πιο «ελαφρύ» στην τσέπη και στα είδη το φετιν…

Κάτω από 10 ευρώ το αρνί στα κρεοπωλεία. Πτώση στις τιμές των λαχανικών – Ο καταναλωτής όμως δεν αγοράζει ποσότητα Τσουρέκι στο… σπίτι η τάση της επο...

Βαμμένα κόκκινα αβγά

Βαμμένα κόκκινα αβγά

Με το κόκκινο αυγό η νοικοκυρά σταύρωνε το μέτωπο και τα μάγουλα των παιδιών για «καλή υγεία» Βαφή αβγών με αγνές φυτικές βαφές από λαχανικά – Πως θα...

Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος Αγάπης» του Γηροκομείου

Με επιτυχία και φέτος ο 5ος «Ραδιομαραθώνιος …

Ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ οι δωρεές που έγιναν κατά την διάρκεια της εκπομπής Συνεχίζονται οι προσφορές στους ‘’κουμπαράδες’’ που βρίσκονται σε κατασ...

Συνεχίζεται η αποχή των λογιστών ενάντια στο ασφαλιστικό

Συνεχίζεται η αποχή των λογιστών ενάντια στο …

Κανονικά προσκομίζονται τα δικαιολογητικά για προετοιμασία των φορολογικών δηλώσεων Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τι...


 

 

Πρωταθλητής Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή ο Άρμεν Μπαμπαχανιάν

Πρωταθλητής Ελλάδας στην ελληνορωμαϊκή ο Άρμεν Μπαμπαχανιάν

Για 2η χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων (-55κ.) ο Ξανθιώτης παλαιστής Μετάλλιο και για τον Αλ. Γεωργιάδη που κατέκτησε το ασημένιο στα -74 κιλά Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία εφήβων ελληνορωμαϊκής πάλης, αναδείχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ο Ξανθιώτης παλαιστής Άρμεν Μπαμπαχανιάν. Ο νεαρός αθλητής του συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης» συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην κατηγορία 55κ. επικράτησε με σχετική άνεση των αντιπάλων του και ανέβηκε στην 1η θέση του βάθρου των μεταλλίων καταχειροκροτούμενος από τους 600 περίπου θεατές που παρακολουθούσαν τη δ...

28 Απρ 2016

 

Στο εξωτερικό η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

Στο εξωτερικό η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

Η Βουλγαρία επικρατέστερος προορισμός για το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν Προπονήσεις της ιταλικής Σασουόλο παρακολουθεί ο Λουτσέσκου γ...

Έφτασε το… πλήρωμα του χρόνου για τον Καδρή Ισμέτ

Έφτασε το… πλήρωμα του χρόνου για τον Καδρή Ισμέτ

Αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης μετά από 36 χρονιά προσφοράς στην ομάδα της Ξάνθης «Η δουλειά του μασέρ είναι πολύ σημαντική αλλά δεν… φαίνεται» Με...

Έτοιμη η Ξάνθη για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας «Ρίο 2016»

Έτοιμη η Ξάνθη για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας «Ρίο 2016»

Το πρωί της Μ. Δευτέρας θα περάσει από την πόλη μας η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας και το πρόγραμμα της εκδήλωσης ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr