Greek English French German Turkish

Επίσημη πρώτη για το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην ΑΜ-Θ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση και συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ – Αντιπρόεδρος ο Αντώνης Κουτσούμπας Αντ. Κουτσούμπας: «Παρά την πρωτοφανή σ...

Πρωτόγνωρος ξεσηκωμός στην Ξάνθη

Σύσσωμος ο επαγγελματικός κόσμος της Ξάνθης σε μια πρωτοφανή σε πολυσυλλεκτικότητα κινητοποίηση Την μεγάλη τους ικανοποίηση εκφράζουν οι συνδικαλιστι...

Τα αντισταθμιστικά του TAP διχάζουν περιφέρεια και δήμους

Αντίθετη η ΠΕΔ ΑΜΘ στην πρόθεση της περιφέρειας να κρατήσει τa 5 εκ. ευρώ για έργα και τα υπόλοιπα 5 εκ. να διαχειριστούν οι δήμοι Τι λένε οι Δημαρχό...

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b

 

Διαφήμιση

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Μετά τους Αγανακτισμένους, ένα νέο μαζικό κίνημα φουντώνει καθημερινά: οι Παραπλανημένοι!
Ήταν μεγάλη όντως η συγκέντρωση
Αξίζει μια προσέγγιση ακόμη για την πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.
Χωρίς υπερβολή, θα χαρακτηριζόταν μία από τις 2-3 μεγάλες που έγιναν μετά τη μεταπολίτευση στην Ξάνθη. Μάλιστα στον όγκο της διαδήλωσης δεν προσμετράται για άλλη μια φορά η μειονοτική παρουσία ανάλογα με το σύνολο του πληθυσμού της. Ελάχιστοι μειονοτικοί έδωσαν στίγμα και παρουσία.
Τέλος πάντων, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα επανέλθουμε. Σημασία έχει ότι χιλιάδες πολίτες «κατέβηκαν» στο δρόμο την Πέμπτη κι αυτό έχει το ειδικό βάρος.
Γ.Δ.
Όλοι μαζί
Μένοντας στην πορεία και εν γένει στη συμμετοχή της απεργίας των Ξανθιωτών, θα πρέπει να μην μας ξεφύγει μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος. Κι αυτή είναι ότι βρέθηκαν δίπλα-δίπλα την Πέμπτη αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, κτηνοτρόφοι, λεωφοριούχοι, περιπτεράδες, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες και βέβαια εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η συνολική και ομόψυχη παρουσία των εκπροσώπων των τάξεων αυτών δείχνει και το ειδικό βάρος των αιτημάτων στα νομοσχέδια της κυβέρνησης που απαιτούν ν’ αλλάξουν.
Γ.Δ.
44 νεκροί
Είναι τραγικό και σκληρό παράλληλα να υπάρχουν 44 νεκροί από τη γρίπη στη χώρα μας. Το νούμερο δεν είναι μικρό κι αμελητέο. Απεναντίας μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Διότι στα θύματα συμπεριλαμβάνονται και μικρά σε ηλικία άτομα κι όχι μόνο ηλικιωμένοι.
Παράλληλα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάρα πολλοί που έχουν προσβληθεί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η γρίπη δεν είναι μια ασθένεια που θα πρέπει να μην λάβει σοβαρά κανείς. Ειδικότερα εάν πρόκειται για επιδημία. Ως εκ τούτου απαιτείται προσοχή και φροντίδα σε ό,τι οι γιατροί λένε.
Γ.Δ.
Σανό και κοπριά στα Lidl
Ήταν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων του Έβρου. Οι οποίοι διαπιστώνοντας ότι το Σούπερ Μάρκετ Lidl λειτουργούσε, πέταξαν μεγάλη ποσότητα από σανό και κοπριά στην είσοδο.
Η γερμανικών συμφερόντων εταιρεία λειτούργησε και τα καταστήματα στην Ξάνθη, ερχόμενη σε αντίθεση με την πανελλήνια και τοπική κινητοποίηση.
Ας τις έχουν κάποιες λεπτομέρειες υπ’ όψιν τους οι καταναλωτές.
Γ.Δ.
Όλοι μαζί;
Αγρότες, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και ό,τι άλλη ομάδα υπάρχει στην αγορά διαδήλωσε προχθές. Αν όμως φωνάξει κάθε διαμαρτυρόμενος εναντίον ποιού κάνει απεργία και τι ζητάει, τότε ύστερα από λίγο, θα αρχίσουμε να δερνόμαστε μεταξύ μας.
Γιατί αυτό που ζητάει ο καθένας είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ζητάει ο διπλανός του. Οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητάνε να μη μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί αλλά να συνεχίσει το ξεζούμισμα του ιδιωτικού τομέα, οι επαγγελματίες σύσσωμοι (δικηγόροι, γιατροί, αγρότες) ζητούν να μην αυξηθεί η φορολογία και οι εισφορές για να πληρώνονται οι παραπάνω, άλλοι ζητούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις, άλλοι να μην αλλάξει τίποτε από τα παλιά κεκτημένα και όλοι- σχεδόν-ήταν ενωμένοι κατά της κυβέρνησης που υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα διάφορα πανό θα διαπιστώσει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία, μετά από έξι χρόνια κρίσης. Το σίγουρο είναι ότι πλέον ΟΛΟΙ είναι δυσαρεστημένοι, αγανακτισμένοι και κουρασμένοι από αυτή την κατάσταση…
Ο Κυριάκος δεν βιάζεται
«Δεν βιάζομαι να κυβερνήσω, βιάζομαι όμως να αλλάξω τη Ν.Δ.», ανέφερε στην πρώτη του συνέντευξη ως αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να πιεί μόνος και μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της εφαρμογής του μνημονίου και να μη ζητήσει εκλογές.
Το πάθημα του Σαμαρά και κυρίως του Τσίπρα, που βιάστηκαν να πάρουν το τιμόνι της χώρας και μαζί και την υποχρέωση να περάσουν οδυνηρά μέτρα, ενώ θα μπορούσαν να περιμένουν τους προκατόχους τους να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά, έγινε μάθημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όμως οι συνθήκες τώρα είναι πολύ διαφορετικές απ’ αυτές του 2012 και του 2014. Τώρα η χώρα φλέγεται στην κυριολεξία και η κυβέρνηση αυτή κάθε μήνα που παραμένει, δυσχεραίνει δραματικά την οικονομία ενώ οι διαψευσμένες ελπίδες μετατρέπονται σε ανεξέλεγκτη οργή. Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή που γίνεται χιονοστιβάδα, είναι πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να προτιμήσει ηρωική έξοδο με εκλογές-απόδραση σύντομα.
Ο Κυριάκος λοιπόν μπορεί να μη βιάζεται, όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει…
Οι ‘’κακοί ξένοι’’ ζητούν… μείωση στις εισφορές
Από εδώ το φέρνουν, από ‘κει το πάνε στην κυβέρνηση, τα χαστούκια από την Ευρώπη δεν τα γλυτώνουν. Και δεν πρόκειται για χαστούκια επαναστατικά, επειδή διαπραγματευόμαστε και αντιστεκόμαστε με αξιοπρέπεια. Είναι χαστούκια κοινής λογικής, μπας και ξυπνήσουν κάποια στιγμή και κάνουν αυτό που πρέπει. Το κουαρτέτο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ποσοστό εισφοράς επί του εισοδήματος άνω του 12% στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ στις προτάσεις Κατρούγκαλου οι εισφορές έφταναν το 20% για την κύρια σύνταξη. Κατέκριναν, μάλιστα, οι ‘’θεσμοί’’ τον Κατρούγκαλο ότι με την πρότασή του καταστρέφει την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα με το πλαφόν του 12% οι δανειστές ζήτησαν από τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει σε κοστολόγηση και να προσαρμοστούν οι κύριες συντάξεις σε επίπεδα που θα καθιστούν το σύστημα βιώσιμο. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει μείωση των συντάξεων άμεσα. Το κουαρτέτο δεν δείχνει διατεθειμένο να κάνει πίσω και η κυβέρνηση ακούγεται ότι θα επιχειρήσει εκ νέου να παζαρέψει το ποσοστό στα επίπεδα του 15%, ώστε να αποφύγει εκτεταμένες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για την παροχή κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 έτη. Κι εμείς παραμένουμε με την απορία: Ποιος θα αναλάβει να πει στους Έλληνες ότι οι συντάξεις θα μειωθούν ό,τι και να γίνει; Κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος και όλοι συμφωνούν σιωπηλά πως μια κάποια λύση θα ήταν να το πουν οι "θεσμοί". Ας φανούν αυτοί οι κακοί, αφού τους πάει ο ρόλος. Στην κυβέρνηση είναι γνωστό ότι πάντα υπογράφουν με πόνο και δάκρυ κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Χ.Δ.
Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια
Πρόσωπο των ημερών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Με δηλώσεις απόλυτης κυνικότητας ήρθε να ρίξει κι άλλο λάδι στην φωτιά. «Υπάρχουν άνθρωποι από το ασφαλιστικό, άνθρωποι που ήταν σαν κι εμένα παλιά. Που βγάζαν πάνω από 40.000, πάνω από 50.000, πάνω από 60.000 ευρώ. Εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντιλάκια μας. Εμείς δεν πληρώναμε αρκετά. Οι μισθωτοί τραβάγαν το κάρο για εμάς. Ε εμείς, άνθρωποι σαν κι εμένα, που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε». Ισοπεδωτικές λογικές, μειωτικές δηλώσεις για μεγάλο μέρος της κοινωνίας, κυρίως για τον επιστημονικό κόσμο, που συμμετείχε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Σαν να έβγαζε μόνο 60 χιλιάδες ο ίδιος ως δικηγόρος και πανεπιστημιακός. Θέλει να μας πείσει ότι ο στόχος του νομοσχεδίου είναι αυτός: να πληρώσουν όλοι αυτοί που δεν πλήρωναν. Κανένας λόγος για αυτούς που βγάζουν λιγότερα και το πόσα θα τους μένουν στο χέρι με εισφορές και φόρους. Καμιά κουβέντα για όσους δουλεύουν διπλάσιες ώρες από τους μισθωτούς και γίνονται ‘’συνέταιροι’’ με την κυβέρνηση, δίνοντας πάνω από τα μισά από όσα βγάζουν. Επικίνδυνοι τύποι.
Χ.Δ.
Χιόνια στα βουνά μας έφερε ο Φλεβάρης
«Έσφιξε» ο καιρός και οι Αλκυονίδες μέρες του Γενάρη παραχώρησαν τη θέση τους σε χειμωνιάτικες μέρες με κρύο και δυνατούς βοριάδες. Πολύ αισθητή η πτώση θερμοκρασίας και στην Ξάνθη αλλά όχι σε επίπεδα παγετού. Χιόνι έπεσε στα πολύ ορεινά του νομού μας και συγκεκριμένα από 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Έτσι στα λευκά ντύθηκε το Δασικό χωριό (1.350 μέτρα), ο Λειβαδίτης (1.100 μ.). Στο Δασικό χωριό χιόνιζε χθες όλη μέρα με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 5 – 10 πόντους και ο αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν σε επιφυλακή για να κρατήσει με το εκχιονιστικό τον δρόμο ανοιχτό. Γενικά ήπια ήταν η χιονόπτωση και δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα ενώ δεν διακόπηκε καθόλου η πρόσβαση. Το ίδιο και στον δήμο Μύκης που χιόνισε μόνο στον Κένταυρο χωρίς όμως να διακοπεί η κυκλοφορία. Η θερμοκρασία είναι στους 2 – 3 βαθμούς την ημέρα ενώ την νύχτα είχε παγετό.
Γενικά φέτος μέχρι στιγμής ο χειμώνας είναι ήπιος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν ξέρουμε βέβαια τι μας επιφυλάσσει ο Φλεβάρης αλλά όπως λέει η παροιμία: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει»!
Μ.Ξ.
Συνεχίζουν οι αγρότες το μπλόκο του Νέστου
Συνεχίζουν ακάθεκτοι την παραμονή της στα μπλόκα οι αγρότες πανελλαδικά και στο νομό μας με το μπλόκο του Νέστου. Να μπλοκάρει την κυκλοφορία από τις 12 – 2 μ.μ. και από τις 6 – 9μ.μ. όλες αυτές τις μέρες, εκτός την Πέμπτης που ήταν το Συλλαλητήριο και την Παρασκευή που δεν έκλεισαν καθόλου τον δρόμο επειδή θα συνεδρίαζαν αργά το απόγευμα για να αποφασίσουν το ωράριο του Σαββατοκύριακου. Όπως μας είπε ο πρόεδρος των Αγροτών Ξάνθης Κ. Δαλάτσης ο ίδιος θα προτείνει το ίδιο ωράριο ώστε να μην αυξηθεί η όχληση και η ταλαιπωρία του κόσμου αλλά υπάρχουν φωνές που ζητούν 24ωρο κλείσιμο του Νέστου όπως γίνεται στα Τέμπη και αλλού. Το βέβαιο είναι ότι οι αγρότες δεν έχουν σκοπό να καταθέσουν τα όπλα και θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

06_02_2016
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η αλαζονεία του Βερολίνου και η μεγαλοψυχία των...- κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις - Η...
03_02_2016
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Οι νέοι αγρότες ως αντίβαρο της νεανικής ανεργίαςΊσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που...
29_01_2016
ΚΙΣΣΑΣ ΑΛΚΗΣ

Η Συνταγή της Ημέρας

Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες -2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο -1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο -4 μεγάλα πράσα...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Ανησυχία από τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης

Ανησυχία από τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι χθες οι νεκροί έφτασαν τους 44 στην χώρα, ενώ περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Η παγκόσμια ελληνική πατέντα «Κρητικό ‘Ιαμα» προσφέρει απτά αποτελέσματα σύμφωνα μ...

 «Δεν ωφελεί την κοινωνία η δίκη προθέσεων…»

«Δεν ωφελεί την κοινωνία η δίκη προθέσεων…»

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γ. Παυλίδη στην ΠΕΔ για την απόφαση της για τα αντισταθμιστικά του TAP Μήνυμα Παυλίδη σε δημάρχους «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας υποκαταστήσει…». Εξήγγειλε ΙΕΚ τ...

«Παιδική Χαρά», ο «πονοκέφαλος» των δημάρχων

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και οι απαιτούμενες προδιαγραφές με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την αδειοδότηση προκαλούν … «κλάμα» στους δημάρχους Μία μόνο χαρακτηρισμένη Παιδική Χαρά έχει ο δήμος Αβδήρων! - 5 Παιδικ...

Και με κάρτες πλέον η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοποθετήθηκαν ειδικά μηχανήματα POS στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης Ακόμη και εντός του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σχεδιασμός για ενιαίο χώρο ταμείων στη Δημοτική Αγορά το επόμενο διάστημα ...

Επίτιμο μέλος των Βραβείων G. Sciacca o πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σκοπό την προαγωγή της αριστείας των νέων και της φιλίας των λαών μέσω του πολιτιστικού και επιστημονικού εθελοντισμού Επίτιμο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπο...

2,2 εκ. ευρώ από την Ευρώπη για τους πληγέντες κτηνοτρόφους από την οζώδη δερματίτιδα

06 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δεκτό έγινε το αίτημα του ΥΠΑΑΤ για έκτακτη ενίσχυση λόγω της απώλειας του ζωικού κεφαλαίου και διαφυγόντων κερδών Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε ακόμη να εξασφαλίσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την πολιτεία και την Περιφέρεια ...

Απάτη δια του Τύπου!

05 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Παρίστανε τον δημοσιογράφο και έπαιρνε συνδρομές για εφημερίδα! Συνελήφθη αφού έγινε αντιληπτός από την υπάλληλο του ξενοδοχείoυ στα Πηγάδια Ξάνθης Επάγγελμα είχε κάνει την απάτη και βιοπορίζονταν για αρκετό ένα 63χρονος που ε...

Από το Μάρτιο ξεκινά φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

05 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια υπό τον Γιώργο Παυλίδη Θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για να βελτιωθούν οι ατομικές προσπάθειες στον ιδιωτικό χώρο Συνάντηση εργασίας, με αντικείμενο την ...

Παραμένουν προς το παρόν στον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

05 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά την μείωση των τιμών στις φυσικοθεραπείες και την απλήρωτη παροχή υπηρεσιών για 5 μήνες τον χρόνο, αναμένουν… ‘’συμμόρφωση’’ Το ενδεχόμενο αναστολής της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ εξέταζαν το τελευταίο διάστημα τα μέλη ...

Απεργιακό μπλακ άουτ στην Ξάνθη!

05 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή συμμετοχή απ’ όλους τους κλάδους – Πάνω από 2.000 διαδηλωτές από 31 σωματεία - Νέκρωσε ο εμπορικός ιστός της πόλης Κατάληψη στο Δημαρχείο και στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ηχηρό μήνυμα από την...

Απεργιακή φωνή και από το Νέστο

05 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αυτοκίνητα, ταξί και λεωφορεία του ΚΤΕΛ που διατέθηκαν μετακινήθηκαν οι διαδηλωτές στο ποτάμι όπου έκλεισαν το δρόμο για πέντε ώρες Στο Νέστο και στο μπλόκο των αγροτών δόθηκε η συνέχεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης...

Ελπίδα Αδαμίδου: μια Ξανθιώτικη φωνή στο λαϊκό τραγούδι

03 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εγκατέλειψε μια καριέρα στον τραπεζικό τομέα για να αφιερωθεί στο μεγάλο της μεράκι, το τραγούδι Κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος, μια κατάθεση ψυχής και τραγούδια που επέλεξε προσεκτικά τα τελευταία τρία χρόνια Πολλοί μπορεί να ...

Συμμορία νεαρών στην Ξάνθη ξάφριζε επιχειρήσεις, σχολεία, σπίτι ακόμη και Ιερό Ναό!

03 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ταυτοποιήθηκαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες και η δικογραφία περιλαμβάνει 17 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασ...

Ομόφωνο «Ναι» στην απεργία από τους παραγωγικούς φορείς

03 Φεβ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο για συντονισμό. Στοίχημα η μαζικότητα την κινητοποίησης και από τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς Καλούν τους καταναλωτές να στηρίξουν τη διαμαρτυρία απέχοντας από οποιαδήποτε αγορά την ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Ελπίδα Αδαμίδου: μια Ξανθιώτικη φωνή στο λαϊκό τραγούδι

Ελπίδα Αδαμίδου: μια Ξανθιώτικη φωνή στο λαϊκ…

Εγκατέλειψε μια καριέρα στον τραπεζικό τομέα για να αφιερωθεί στο μεγάλο της μεράκι, το τραγούδι Κυκλοφόρησε ο νέος της δίσκος, μια κατάθεση ψυχής κα...

Η «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο στην Καβάλα

Η «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο στην Κα…

Από την Ομάδα «Θέατρο ΔΕΝ» η πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Ομάδα «Θέατρο ΔΕΝ» ...

«Ιστοριολαογραφική Ανάλυση του Πόντου»

«Ιστοριολαογραφική Ανάλυση του Πόντου»

Ομιλία του ερευνητή, χοροδιδασκάλου και συγγραφέα Νικόλαου Ζουρνατζίδη Σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 19:00 , θα πραγματοποιηθεί ...

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ξάνθης

Κοπή βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ξ…

Ανανέωση με καινούρια πρόσωπα, συνεργασία με τους παλιούς ιεροψάλτες και σεβασμό στην παράδοση Προς ανεύρεση νέου χώρου για τις πρόβες της χορωδίας –...

Αστυνομικά l_red

Απάτη δια του Τύπου!

Απάτη δια του Τύπου!

Παρίστανε τον δημοσιογράφο και έπαιρνε συνδρομές για εφημερίδα! Συνελήφθη αφού έγινε αντιληπτός από την υπάλληλο του ξενοδοχείoυ στα Πηγάδια Ξάνθης ...

Συμμορία νεαρών στην Ξάνθη ξάφριζε επιχειρήσεις, σχολεία, σπίτι ακόμη και Ιερό Ναό!

Συμμορία νεαρών στην Ξάνθη ξάφριζε επιχειρήσε…

Ταυτοποιήθηκαν τρεις άνδρες και δύο γυναίκες και η δικογραφία περιλαμβάνει 17 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπερι...

Τζιχαντιστής τοπ-ύποπτος για τρομοκρατική δράση συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Τζιχαντιστής τοπ-ύποπτος για τρομοκρατική δρά…

Συνελήφθη ο 29χρονος Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς σε έλεγχο ρουτίνας και κατοχή δύο μαχαιριών μαζί με 20χρονο από την Υεμένη Τη διαδρομή, τις δράσεις και τις...

Ο κλέφτης με τα …γαρίφαλα!

Ο κλέφτης με τα …γαρίφαλα!

28χρονος από το Δροσερό έκλεψε 12 κινητά σε 6 μήνες με την μέθοδο της απασχόλησης – Χρησιμοποιείται κατά κόρον και από παιδιά που επαιτούν Έβαζε τα ...

Πολιτική l_black

 «Δεν ωφελεί την κοινωνία η δίκη προθέσεων…»

«Δεν ωφελεί την κοινωνία η δίκη προθέσεων…»

Απάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γ. Παυλίδη στην ΠΕΔ για την απόφαση της για τα αντισταθμιστικά του TAP Μήνυμα Παυλίδη σε δημάρχους «Δεν θα επιτρέψουμε...

«Παιδική Χαρά», ο «πονοκέφαλος» των δημάρχων

«Παιδική Χαρά», ο «πονοκέφαλος» των δημάρχων

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου και οι απαιτούμενες προδιαγραφές με τις χρονοβόρες διαδικασίες για την αδειοδότηση προκαλούν … «κλάμα» στους ...

Από το Μάρτιο ξεκινά φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Από το Μάρτιο ξεκινά φέτος το πρόγραμμα καταπ…

Συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια υπό τον Γιώργο Παυλίδη Θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για να βελτιωθούν οι ατ...

Τα αντισταθμιστικά του TAP διχάζουν περιφέρεια και δήμους

Τα αντισταθμιστικά του TAP διχάζουν περιφέρει…

Αντίθετη η ΠΕΔ ΑΜΘ στην πρόθεση της περιφέρειας να κρατήσει τa 5 εκ. ευρώ για έργα και τα υπόλοιπα 5 εκ. να διαχειριστούν οι δήμοι Τι λένε οι Δημαρχό...

Κοινωνία l_green

Επίσημη πρώτη για το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην ΑΜ-Θ

Επίσημη πρώτη για το Δίκτυο Κοινωνικών Συνετα…

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση και συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ – Αντιπρόεδρος ο Αντώνης Κουτσούμπας Αντ. Κουτσούμπας: «Παρά την πρωτοφανή σ...

Ανησυχία από τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης

Ανησυχία από τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπ…

Μέχρι χθες οι νεκροί έφτασαν τους 44 στην χώρα, ενώ περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Η παγκόσμια ελληνική πατέντα «Κρ...

Και με κάρτες πλέον η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ

Και με κάρτες πλέον η πληρωμή των λογαριασμών…

Τοποθετήθηκαν ειδικά μηχανήματα POS στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης Ακόμη και εντός του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικές πληρωμ...

Επίτιμο μέλος των Βραβείων G. Sciacca o πρύτανης Αθανάσιος Καραμπίνης

Επίτιμο μέλος των Βραβείων G. Sciacca o πρύτα…

Με σκοπό την προαγωγή της αριστείας των νέων και της φιλίας των λαών μέσω του πολιτιστικού και επιστημονικού εθελοντισμού Επίτιμο μέλος της επιστημ...


 

 

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ξάνθης

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ξάνθης

Την Κυριακή (07/02) στις 15:30 η αναμέτρηση στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων Αναλυτικά η πορεία προς τον τελικό και τα ρόστερ των δύο φιναλίστ Π. Μελά Κουτσού – Αναγέννηση Θαλασσιάς Όλα είναι έτοιμα για τον μεγάλο τελικό (38ος) του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:30 στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων, ενώ θα προηγηθεί μισή ώρα νωρίτερα (15:00) το τελετουργικό της εκδήλωσης. Οι δύο φιναλίστ, Π. Μελάς Κουτσού και Αναγέννηση Θαλασσιάς ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους για τη μεταξύ τους «μονομαχία», με τους παίκτες και τα μέλη των συλλόγων, όπως και τους ...

06 Φεβ 2016

 

Η φανέλα με το 9 της Skoda Ξάνθη: Αυτός είναι ο Καρίμ Σολτάνι

Η φανέλα με το 9 της Skoda Ξάνθη: Αυτός είναι ο Καρίμ Σολτάνι

«Δεν μ’ ενδιαφέρει να σκοράρω εγώ αλλά να βοηθάω την ομάδα στη συνολική προσπάθεια» Αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε» του 31χρονου Αλγερινού ποδοσφαιρι...

Άφησαν (για λίγο) το τρέξιμο για να κόψουν την πίτα οι «Xanthirunners»

Άφησαν (για λίγο) το τρέξιμο για να κόψουν την πίτα οι «Xanthirunners»

«Έρχονται σπουδαία πράγματα για τον σύλλογο» δήλωσε ο πρόεδρος Γ. Πυργελής Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τον αγώνα «Xanthi Old City Trail» που θα πρ...

Κέρδισε θέσεις στη βαθμολογία και βλέπει ψηλότερα!

Κέρδισε θέσεις στη βαθμολογία και βλέπει ψηλότερα!

Νίκη (2-0) με καλό θέαμα από τη Skoda Ξάνθη επί του Ηρακλή Έληξε χθες η μετεγγραφική περίοδος – διορία μέχρι τις 12/02 για παίκτες χωρίς συμβόλαιο ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr