Greek English French German Turkish

Άνοιγμα της ΣΕΚΕ στην αιγυπτιακή αγορά καπνού

Έκλεισε συμφωνία με τη μεγαλύτερη αιγυπτιακή καπνοβιομηχανία για προμήθεια σημαντικής ποσότητας ντόπιων καπνών Για την εξαιρετική ποιότητα του ελληνι...

Κονδύλι 800.000 ευρώ για το Κυνοκομείο «έκοψε» ο δήμος

Από το περίσσευμα των 2.700.000 ευρώ από την προηγούμενη χρήση - 300.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις 50.000 ευρώ για μελέτες για τις Πεζογέφυρες Κιμμερ...

Στην τελική ευθεία η πρώτη προκήρυξη Κοινωφελούς Εργασίας

414 εγκεκριμένες οι θέσεις στους δήμους του νομού μας Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η πρώτη προκήρυξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b


KOTSANHS

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πιο ακίνητος στην παρέλαση από τους τσολιάδες της φρουράς του…

Δικαστικό

Το είχαμε από την αρχή της δικαστικής του παραπομπής πει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου πως τελικά θα απαλλαγεί των κατηγοριών.  Έτσι, ουσιαστικά αθωώθηκε, διότι κρίθηκε απλά ένοχος για νόθευση εγγράφου, ενώ κρίθηκε αθώος για απιστία.
Έτσι, ο Παπακωνσταντίνου αποδόθηκε μεν αθώος στην κοινωνία, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου. Πολιτικά έχει στιγματισθεί και πλέον είναι δύσκολο έως αδύνατο να επιστρέψει.
«Ε»

Bίκυ Σταμάτη

Και μια που βρισκόμαστε στο δικαστικό χώρο, θυμήθηκα την καημένη την Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου. Μια φωτογραφία της πριν λίγες ημέρες από τη φυλακή που βρίσκεται, μας συγκλόνησε.
Με βλέμμα απλανές και χαμένο, καθισμένη στο πάτωμα, κρατούσε στην αγκαλιά της ένα αρκουδάκι. Το τελευταίο προφανώς παρέπεμπε στο παιδί της που μεγαλώνει μακριά της ενώ η ίδια βιώνει μια φυλάκιση για πάρα πολλούς αδικαιολόγητη και απάνθρωπη.
Η γυναίκα αυτή πληρώνει το γεγονός ότι είναι σύζυγος του Τσοχατζόπουλου και μόνον. Και πάνω της η κοινωνία, μια μερίδα της, και οι δικαστές, εξέφρασαν μια αντίληψη που δεν θα πρέπει να έχει εφαρμογή: Δηλαδή η σύζυγος να έχει ευθύνη για τις όποιες παράνομες πράξεις του συζύγου. Άδικο και πολύ βαριά η τιμωρία για τη γυναίκα αυτή που κοντεύει να τρελαθεί!
«Ε»
Το έκλεψαν
Συμπολίτης μας τηλεφώνησε αφού διάβασε το ρεπορτάζ για τον σκουπιδότοπο του Κόσυνθου. Αφορμή του τηλεφωνήματος η αναφορά μας για τα κενά που υπάρχουν στην περίφραξη εκεί και τα οποία κενά μας δημιούργησαν και σχετική απορία.
Τελικά μας ενημέρωσε ο συμπολίτης ότι τα κενά δεν ήταν άλλο τίποτε από κλοπή!  Οι γνωστοί γείτονες-Δροσερίτες επέδραμαν και έκλεψαν τα συρματοπλέγματα αλλά ξήλωσαν και τους πασσάλους!
Βρήκαν αυτά τα κενά και οι άλλοι με τα μπάζα και άρχισαν να γεμίζουν με σκουπίδια και βρωμιές τα πρανή του ποταμού.
«Ε»
Πολιτικό τέλος
Ποιος αλήθεια θα «πάρει»Â  τη ΔΗΜΑΡ; Κι εννοούμε βέβαια ποιος θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διαδεχτεί στην αρχηγία τον Φώτη Κουβέλη.  Ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία τον Μάιο.  Πάντως μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε κάποιος μνηστήρας για το 0,5%, το οποίο και δεν προσφέρεται για αρχηγίες και αξιώματα.
Εξάλλου τι να πάρει ο όποιος νέος αρχηγός της ΔΗΜΑΡ; Οι περισσότεροι έχουν μετακομίσει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά όπου γλυκοκοιτάζουν και τα εναπομείναντα στελέχη.
Μάλλον πλησιάζει το πολιτικό τέλος της ΔΗΜΑΡ…
«Ε»
Περί καριόκας
Δικαίωση ενός αγώνα και μιας προσπάθειας. Να προβληθεί και καταξιωθεί σαν προϊόν της Ξάνθης η γνωστή μας και ωραιότατη καριόκα. Τα ζαχαροπλαστεία μαζί ενωμένα, με την ομπρέλα του Επιμελητηρίου, προχωρούν για να κατοχυρώσουν την καριόκα ως Ξανθιώτικο προϊόν ούτως ώστε να καθιερωθεί πανευρωπαϊκά η γευστική της ταυτότητα αλλά και η προέλευσή της.
Όμως, εδώ θα πρέπει σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει στον άνδρα αυτόν, να πούμε δύο λόγια μόνον.  Για τον Στέλιο Αρσενίου που με ιδεολογικό φανατισμό αλλά άδολο και ειλικρινή, προέβαλε, μίλησε, έφτιαξε γεύσεις για την Καριόκα.
Είναι ο εμπνευστής, ο ιδεολόγος της ενέργειας αυτής και του αξίζει ο δημόσιος έπαινος. Πιστεύουμε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος για το όραμά του αυτό που αγκάλιασαν πολλοί, πάρα πολλοί και το οποίο οδεύει πλέον προς το υπουργείο για να πάρει και την επίσημη κρατική σφραγίδα.
-Γλυκιά, Ξανθιώτικη ιδέα που γίνεται πραγματικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους και στον ΕΝΑ.
«Ε»
Δεν έχετε δικαίωμα…
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο με τον κ. Κατρούγκαλο, δεν είναι αυτή καθ' εαυτή η-έστω νόμιμη- επαγγελματική του εμπλοκή με την υπουργική του ιδιότητα, όσο το ύφος και η αμετροέπεια που επιδεικνύει απέναντι στους δημοσιογράφους που κάνουν την δουλειά τους, έστω και με στοιχεία υπερβολής. Η συνομωσιολογία, οι ύβρεις και η αλαζονεία που χρησιμοποίησε ο κ. Υπουργός της Αριστεράς για να υπερασπισθεί τον εαυτό του, μου θύμισαν έναν προκάτοχο του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα. Και εκείνος το ίδιο στυλ υπεράσπισης υιοθέτησε απέναντι σε δημοσιεύματα του τύπου της εποχής και στην αντιπολίτευση, που του άσκησαν κριτική για ένα νομοσχέδιο που εισήγαγε στη Βουλή για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. Τότε είπε το περίφημο «δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε». Το τέλος του το γνωρίζουμε...
Γ.Λ.
Η πόλη έγινε μπλε
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η πόλη ξύπνησε πλημμυρισμένη στο μπλε. Από τη μια οι γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια, κι από την άλλη οι νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης που γέμισαν τους δρόμους, έβαψαν μπλε τις γειτονιές.
Έτσι η Ξάνθη γιόρτασε διπλά προχθές, την εθνική παλιγγενεσία και το ξεκίνημα –επιτέλους- της ανακύκλωσης στην πόλη. Ένα στοιχείο υπανάπτυξης της πόλης, η ανυπαρξία ανακύκλωσης, έχει πλέον απαλειφθεί. Τώρα, εναπόκειται στους ευαίσθητους για το θέμα πολίτες της Ξάνθης, να έχει επιτυχία η προσπάθεια.
Σχολιάζοντας όμως  αυτοδιοικητικός που γνωρίζει καλά το θέμα, μας μετρίασε τον ενθουσιασμό, γιατί μας είπε ότι θα έχουμε πολύ σύντομα αύξηση των δημοτικών τελών, λόγω του τρόπου που οργανώθηκε η αποκομιδή και διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι έτσι τα πράγματα και δεν θα κληθούμε να πληρώσουμε ακριβά την ανακύκλωση, όταν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης οι δήμοι έχουν έσοδα από την ανακύκλωση και ελαφρύνονται αντίστοιχα οι πολίτες. Ας περιμένουμε να δούμε…

Στις 24 Απριλίου ο διαγωνισμός για το πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου

Στα 20.000 ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για τον κάμπινγκ Μυρωδάτου. Ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει στις 24 Απριλίου στο Δημαρχείο του δήμου Αβδήρων  από μια τριμελή επιτροπή και όσοι επενδυτές προσέλθετε. Ο δήμος σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Οικονομική επιτροπή θα το νοικιάσει  για 30 +15 χρόνια και έχει βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του και να μην την …πάθει από τον επενδυτή.. Έτσι μέσα σε 3 χρόνια ο επενδυτής υποχρεούται να κάνει επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ είτε για κάμπινγκ είτε ξενοδοχειακή μονάδα και να τη λειτουργήσει μέχρι το 2016 αλλιώς ο δήμος θα μπορεί να καταγγείλει της σύμβαση. Επίσης να κατάθεση το  10% των μισθωμάτων 15 ετών ως εγγυητική καλής εκτέλεσης και αν μέσα σ’  ένα χρόνο δεν καταβάλει το μίσθωμα ο δήμος θα μπορεί να καταγγείλει της σύμβαση.
Μ.Ξ.

Όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες…

Επανειλημμένως η τωρινή διοίκηση της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης έχει επικρίνει την προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιαννακίδη για λανθασμένη πολιτική αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Μάλιστα το θέμα το είχε πολύ ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα. Να θυμίσω μόνο ότι πέρσι ο πρώτος  ψεκασμός από την προηγούμενη διοίκηση  έγινε στις  20 Μαρτίου και ότι φέτος σχεδόν βγαίνει ο Μάρτιος και δεν τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα. Και βέβαια υπάρχει ακόμη καιρός…
αρκεί βέβαια να μην μας προλάβουν τα κουνούπια!
Μ.Ξ.
Εμβρόντητοι και οργισμένοι
Έχουν αρκετή δόση χιούμορ διάφοροι εκπρόσωποι του αριστερού ιδεολογικού χώρου, που δηλώνουν ενοχλημένοι και εξοργισμένοι με τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση από τις μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Τόσο καιρό δεν διαβάζαμε, ούτε ακούγαμε από τους ίδιους έστω και μισή λέξη για τα εθνικιστικά παραληρήματα του Υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Ξαφνικά τους ενόχλησαν τα ΟΥΚ. Τι ακριβώς περίμεναν να ακούσουν και εξεπλάγησαν; Τα στρουμφάκια; Αν και γι’ αυτούς ‘’στρουμφάκια’’ είναι οι αστυνομικοί, οπότε μάλλον όχι. Όπως μου είπε εύστοχα κάποιος φίλος, «μάλλον τους ενόχλησε η Πόλη (στην οποία δήλωσαν ότι θέλουν να μπουν οι ΟΥΚάδες) και θα προτιμούσαν να αντικατασταθεί με το Βερολίνο». Υπάρχουν βέβαια και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πάει εξαιρετικά καλά. Σκοπεύει να φλομώσει τους ακροδεξιούς με στρατιωτικές παρελάσεις και τσάμικα, ενώ υλοποιεί το Κομμουνιστικό Μανιφέστο κάτω από την μύτη τους. Ένα απέραντο καθημερινό τσίρκο έχουμε γίνει…
Χ.Δ.
Νέο ατύχημα στη «στροφή του θανάτου»
«Άγιο» είχε ένας μεσήλικας από την Ξάνθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης όταν το φορτηγάκι του ξέφυγε από την πορεία του σε επικίνδυνη στροφή στο δρόμο από την «Ξανθίππη» προς την πόλη. Πρόκειται για γνωστή «στροφή θανάτου» αφού δεν υπάρχει στα δεξιά του οδοστρώματος κιγκλίδωμα και από κάτω έχει χαντάκι, ίσως και δύο μέτρων. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο δεν έπεσε μέσα αλλά «γαντζώθηκε» στην παρακείμενη κολώνα. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και λίγη ώρα αργότερα έφτασε και η τροχαία που διευθέτησε την κυκλοφορία μέχρι να απομακρυνθεί το φορτηγάκι.
Το σημείο είναι γνωστό σε όλους τους ξανθιώτες για την επικινδυνότητά του και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή, αλλά και κάποια μέριμνα από τους αρμόδιους για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ε.Δ.

 

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν πιο ακίνητος στην παρέλαση από τους τσολιάδες της φρουράς του…

 

 

Δικαστικό

 

Το είχαμε από την αρχή της δικαστικής του παραπομπής πει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου πως τελικά θα απαλλαγεί των κατηγοριών.  Έτσι, ουσιαστικά αθωώθηκε, διότι κρίθηκε απλά ένοχος για νόθευση εγγράφου, ενώ κρίθηκε αθώος για απιστία.

Έτσι, ο Παπακωνσταντίνου αποδόθηκε μεν αθώος στην κοινωνία, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να επανέλθει στην πολιτική ζωή του τόπου. Πολιτικά έχει στιγματισθεί και πλέον είναι δύσκολο έως αδύνατο να επιστρέψει.

«Ε»

 

 

Βίκυ Σταμάτη

 

Και μια που βρισκόμαστε στο δικαστικό χώρο, θυμήθηκα την καημένη την Βίκυ Σταμάτη – Τσοχατζοπούλου. Μια φωτογραφία της πριν λίγες ημέρες από τη φυλακή που βρίσκεται, μας συγκλόνησε.

Με βλέμμα απλανές και χαμένο, καθισμένη στο πάτωμα, κρατούσε στην αγκαλιά της ένα αρκουδάκι. Το τελευταίο προφανώς παρέπεμπε στο παιδί της που μεγαλώνει μακριά της ενώ η ίδια βιώνει μια φυλάκιση για πάρα πολλούς αδικαιολόγητη και απάνθρωπη.

Η γυναίκα αυτή πληρώνει το γεγονός ότι είναι σύζυγος του Τσοχατζόπουλου και μόνον. Και πάνω της η κοινωνία, μια μερίδα της, και οι δικαστές, εξέφρασαν μια αντίληψη που δεν θα πρέπει να έχει εφαρμογή: Δηλαδή η σύζυγος να έχει ευθύνη για τις όποιες παράνομες πράξεις του συζύγου. Άδικο και πολύ βαριά η τιμωρία για τη γυναίκα αυτή που κοντεύει να τρελαθεί!

«Ε»

 

 

Το έκλεψαν

 

Συμπολίτης μας τηλεφώνησε αφού διάβασε το ρεπορτάζ για τον σκουπιδότοπο του Κόσυνθου. Αφορμή του τηλεφωνήματος η αναφορά μας για τα κενά που υπάρχουν στην περίφραξη εκεί και τα οποία κενά μας δημιούργησαν και σχετική απορία.

Τελικά μας ενημέρωσε ο συμπολίτης ότι τα κενά δεν ήταν άλλο τίποτε από κλοπή!  Οι γνωστοί γείτονες-Δροσερίτες επέδραμαν και έκλεψαν τα συρματοπλέγματα αλλά ξήλωσαν και τους πασσάλους!

Βρήκαν αυτά τα κενά και οι άλλοι με τα μπάζα και άρχισαν να γεμίζουν με σκουπίδια και βρωμιές τα πρανή του ποταμού.

«Ε»

 

 

 

Πολιτικό τέλος

 

Ποιος αλήθεια θα «πάρει»Â  τη ΔΗΜΑΡ; Κι εννοούμε βέβαια ποιος θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διαδεχτεί στην αρχηγία τον Φώτη Κουβέλη.  Ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία τον Μάιο.  Πάντως μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε κάποιος μνηστήρας για το 0,5%, το οποίο και δεν προσφέρεται για αρχηγίες και αξιώματα.

Εξάλλου τι να πάρει ο όποιος νέος αρχηγός της ΔΗΜΑΡ; Οι περισσότεροι έχουν μετακομίσει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά όπου γλυκοκοιτάζουν και τα εναπομείναντα στελέχη.

Μάλλον πλησιάζει το πολιτικό τέλος της ΔΗΜΑΡ…

«Ε»

 

 

Περί καριόκας

 

Δικαίωση ενός αγώνα και μιας προσπάθειας. Να προβληθεί και καταξιωθεί σαν προϊόν της Ξάνθης η γνωστή μας και ωραιότατη καριόκα. Τα ζαχαροπλαστεία μαζί ενωμένα, με την ομπρέλα του Επιμελητηρίου, προχωρούν για να κατοχυρώσουν την καριόκα ως Ξανθιώτικο προϊόν ούτως ώστε να καθιερωθεί πανευρωπαϊκά η γευστική της ταυτότητα αλλά και η προέλευσή της.

Όμως, εδώ θα πρέπει σεμνά και ταπεινά, όπως αρμόζει στον άνδρα αυτόν, να πούμε δύο λόγια μόνον.  Για τον Στέλιο Αρσενίου που με ιδεολογικό φανατισμό αλλά άδολο και ειλικρινή, προέβαλε, μίλησε, έφτιαξε γεύσεις για την Καριόκα.

Είναι ο εμπνευστής, ο ιδεολόγος της ενέργειας αυτής και του αξίζει ο δημόσιος έπαινος. Πιστεύουμε πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος για το όραμά του αυτό που αγκάλιασαν πολλοί, πάρα πολλοί και το οποίο οδεύει πλέον προς το υπουργείο για να πάρει και την επίσημη κρατική σφραγίδα.

-Γλυκιά, Ξανθιώτικη ιδέα που γίνεται πραγματικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους και στον ΕΝΑ.

«Ε»

ΦΩΤΟ: arseniou 2 (ΠΡΟΣΩΠΑ)

 

 

Δεν έχετε δικαίωμα…

 

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο με τον κ. Κατρούγκαλο, δεν είναι αυτή καθ' εαυτή η-έστω νόμιμη- επαγγελματική του εμπλοκή με την υπουργική του ιδιότητα, όσο το ύφος και η αμετροέπεια που επιδεικνύει απέναντι στους δημοσιογράφους που κάνουν την δουλειά τους, έστω και με στοιχεία υπερβολής. Η συνομωσιολογία, οι ύβρεις και η αλαζονεία που χρησιμοποίησε ο κ. Υπουργός της Αριστεράς για να υπερασπισθεί τον εαυτό του, μου θύμισαν έναν προκάτοχο του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα. Και εκείνος το ίδιο στυλ υπεράσπισης υιοθέτησε απέναντι σε δημοσιεύματα του τύπου της εποχής και στην αντιπολίτευση, που του άσκησαν κριτική για ένα νομοσχέδιο που εισήγαγε στη Βουλή για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα. Τότε είπε το περίφημο «δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε». Το τέλος του το γνωρίζουμε...

Γ.Λ.

 

 

Η πόλη έγινε μπλε

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου η πόλη ξύπνησε πλημμυρισμένη στο μπλε. Από τη μια οι γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια, κι από την άλλη οι νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης που γέμισαν τους δρόμους, έβαψαν μπλε τις γειτονιές.

Έτσι η Ξάνθη γιόρτασε διπλά προχθές, την εθνική παλιγγενεσία και το ξεκίνημα –επιτέλους- της ανακύκλωσης στην πόλη. Ένα στοιχείο υπανάπτυξης της πόλης, η ανυπαρξία ανακύκλωσης, έχει πλέον απαλειφθεί. Τώρα, εναπόκειται στους ευαίσθητους για το θέμα πολίτες της Ξάνθης, να έχει επιτυχία η προσπάθεια.

Σχολιάζοντας όμως  αυτοδιοικητικός που γνωρίζει καλά το θέμα, μας μετρίασε τον ενθουσιασμό, γιατί μας είπε ότι θα έχουμε πολύ σύντομα αύξηση των δημοτικών τελών, λόγω του τρόπου που οργανώθηκε η αποκομιδή και διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι έτσι τα πράγματα και δεν θα κληθούμε να πληρώσουμε ακριβά την ανακύκλωση, όταν σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης οι δήμοι έχουν έσοδα από την ανακύκλωση και ελαφρύνονται αντίστοιχα οι πολίτες. Ας περιμένουμε να δούμε…

 

 

Ερώτημα

 

Ένα σοβαρό ερώτημα παραμένει η σύγκριση των εγκλημάτων των κατακτητών με κείνα του εμφυλίου σπαραγμού.

VEN. KAR.

 

 

Χωρίς κιγκλιδώματα και χωρίς μνήμη

 

Ήταν 28η Οκτωβρίου 2012 όταν ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον νυν Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, με σημαίες και υβριστικά συνθήματα κατά του προέδρου Κάρολου Παπούλια είχε προσπαθήσει να εισβάλει στο χώρο της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διακόψουν την εκδήλωση διαμαρτυρόμενοι για την τότε  μνημονιακή πολιτική. Έκτοτε οι παρελάσεις γίνονταν με κιγκλιδώματα στους χώρους των επισήμων, ακριβώς για να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Εν έτη 2015, τα κιγκλιδώματα βγήκαν από τους χώρους των επισήμων για το λόγο ότι ο κ. Κουράκης και οι ομοϊδεάτες του είναι πια στην απέναντι όχθη, είναι κυβέρνηση, και δεν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν αντίστοιχες ενέργειες από την σημερινή αντιπολίτευση.

Ο κ. Κουράκης βέβαια προς τιμήν του, δεν πήγε σε κάποια παρέλαση ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Τίμησε την παλιά του θέση και δράση, ενάντια στις παρελάσεις και στην αισθητική τους. Πράγμα που δεν έκαναν οι περισσότεροι συνάδελφοί του και συναγωνιστές του, που ξέχασαν τις βρισιές, το μπάχαλο και τα γιαουρτώματα που έκαναν στο παρελθόν και προχθές γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια (γιατί άραγε;) πανηγύριζαν για την πτώση των κιγκλιδωμάτων και τη νέα αισθητική που προσέδωσε στο θεσμό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτά για να θυμούνται όσοι έχουν κοντή μνήμη…

 

ΦΩΤΟ: Kourakis astunomia (ΓΕΓΟΝΟΤΑ)

 

 

 

 

 

 

Στις 24 Απριλίου ο διαγωνισμός για το πρώην κάμπινγκ Μυρωδάτου

 

Στα 20.000 ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για τον κάμπινγκ Μυρωδάτου. Ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει στις 24 Απριλίου στο Δημαρχείο του δήμου Αβδήρων  από μια τριμελή επιτροπή και όσοι επενδυτές προσέλθετε. Ο δήμος σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Οικονομική επιτροπή θα το νοικιάσει  για 30 +15 χρόνια και έχει βάλει κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του και να μην την …πάθει από τον επενδυτή.. Έτσι μέσα σε 3 χρόνια ο επενδυτής υποχρεούται να κάνει επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ είτε για κάμπινγκ είτε ξενοδοχειακή μονάδα και να τη λειτουργήσει μέχρι το 2016 αλλιώς ο δήμος θα μπορεί να καταγγείλει της σύμβαση. Επίσης να κατάθεση το  10% των μισθωμάτων 15 ετών ως εγγυητική καλής εκτέλεσης και αν μέσα σ’  ένα χρόνο δεν καταβάλει το μίσθωμα ο δήμος θα μπορεί να καταγγείλει της σύμβαση.

Μ.Ξ.

 

 

 

 

 

Όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες…

 

Επανειλημμένως η τωρινή διοίκηση της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης έχει επικρίνει την προηγούμενη διοίκηση του κ. Γιαννακίδη για λανθασμένη πολιτική αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Μάλιστα το θέμα το είχε πολύ ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα. Να θυμίσω μόνο ότι πέρσι ο πρώτος  ψεκασμός από την προηγούμενη διοίκηση  έγινε στις  20 Μαρτίου και ότι φέτος σχεδόν βγαίνει ο Μάρτιος και δεν τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα. Και βέβαια υπάρχει ακόμη καιρός…

αρκεί βέβαια να μην μας προλάβουν τα κουνούπια!

Μ.Ξ.

 

 

 

 

 

 

 

Εμβρόντητοι και οργισμένοι

 

Έχουν αρκετή δόση χιούμορ διάφοροι εκπρόσωποι του αριστερού ιδεολογικού χώρου, που δηλώνουν ενοχλημένοι και εξοργισμένοι με τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση από τις μονάδες Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ). Τόσο καιρό δεν διαβάζαμε, ούτε ακούγαμε από τους ίδιους έστω και μισή λέξη για τα εθνικιστικά παραληρήματα του Υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Ξαφνικά τους ενόχλησαν τα ΟΥΚ. Τι ακριβώς περίμεναν να ακούσουν και εξεπλάγησαν; Τα στρουμφάκια; Αν και γι’ αυτούς ‘’στρουμφάκια’’ είναι οι αστυνομικοί, οπότε μάλλον όχι. Όπως μου είπε εύστοχα κάποιος φίλος, «μάλλον τους ενόχλησε η Πόλη (στην οποία δήλωσαν ότι θέλουν να μπουν οι ΟΥΚάδες) και θα προτιμούσαν να αντικατασταθεί με το Βερολίνο». Υπάρχουν βέβαια και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ πάει εξαιρετικά καλά. Σκοπεύει να φλομώσει τους ακροδεξιούς με στρατιωτικές παρελάσεις και τσάμικα, ενώ υλοποιεί το Κομμουνιστικό Μανιφέστο κάτω από την μύτη τους. Ένα απέραντο καθημερινό τσίρκο έχουμε γίνει…

Χ.Δ.

 

Καθένας με τον πόνο του

 

Και ενώ οι εταίροι συζητούν για τη μοίρα της Ελλάδας, και η αγωνία για το 1,2 δισ. ευρώ του ΤΧΣ παρατείνεται ,εμείς χορεύουμε τσάμικα και κουνάμε σημαιάκια, και ο Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, ο διεθνούς φήμης Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Twitter τον σύνδεσμο από ξένο περιοδικό, του οποίου οι αναγνώστες τον επέλεξαν ως 2ο σημαντικότερο στοχαστή για το 2015! Τον δικό μας τον Γιάνη δεύτερο. Αν είναι δυνατόν! Ο ίδιος δηλώνει βέβαια ταπεινός για την τόσο μεγάλη τιμή, και εμείς μάλλον θα αναμένουμε κάποια νέα φωτογράφησή του. Σοβαρότης: εν πολλοίς άγνωστη λέξη για τους σύγχρονους Έλληνες.

Χ.Δ.

 

Απλή επεξήγηση

 

Ακούγοντας τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ για την μεγάλη φιέστα της παρέλασης στην Αθήνα, ένας εκ της ομήγυρης εξέφρασε την απορία του για τα σχόλια που ακούστηκαν από φίλο σχετικά με τα κάγκελα και την έλλειψη επεισοδίων φέτος. Του είπε για να το κάνει πιο λιανά: «Έχεις ένα μαγαζί. Προστάτης-λαμόγιο έρχεται και σου ζητά χρήματα για να μην σου σπάσει το μαγαζί. Την πρώτη φορά δεν αποδέχεσαι τον εκβιασμό και την επόμενη μέρα σου κάνει το μαγαζί ‘’καλοκαιρινό’’. Σε επισκέπτεται και πάλι. Αποφασίζεις να του δώσεις τα χρήματα και έτσι το μαγαζί σου μένει ανέπαφο. Τότε ο προστάτης-λαμόγιο, σου λέει: ‘’Βλέπεις τι ωραία είναι τώρα που δεν σου σπάει κανείς το μαγαζί σου, γιατί εγώ σε προστατεύω’’; Ε, αυτό, αλλά με ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση, κάγκελα και λοιπά δεινά στις ανάλογες θέσεις». Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται…

Χ.Δ.

 

 

 

 

Νέο ατύχημα στη «στροφή του θανάτου»

 

«Άγιο» είχε ένας μεσήλικας από την Ξάνθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης όταν το φορτηγάκι του ξέφυγε από την πορεία του σε επικίνδυνη στροφή στο δρόμο από την «Ξανθίππη» προς την πόλη. Πρόκειται για γνωστή «στροφή θανάτου» αφού δεν υπάρχει στα δεξιά του οδοστρώματος κιγκλίδωμα και από κάτω έχει χαντάκι, ίσως και δύο μέτρων. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο δεν έπεσε μέσα αλλά «γαντζώθηκε» στην παρακείμενη κολώνα. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και λίγη ώρα αργότερα έφτασε και η τροχαία που διευθέτησε την κυκλοφορία μέχρι να απομακρυνθεί το φορτηγάκι.

Το σημείο είναι γνωστό σε όλους τους ξανθιώτες για την επικινδυνότητά του και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει αυξημένη προσοχή, αλλά και κάποια μέριμνα από τους αρμόδιους για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ε.Δ.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Στήλες & Γνώμες

Η λύση με τα αεροπλανοφόρα Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μείνει άφωνοι με την...
17_03_2015
Φοίβος Ιωσήφ
Προϋποθέσεις φιλόπτωχης πολιτικής Η φιλόπτωχη πολιτική είναι ότι καλλίτερο για μία...
10_03_2015
Φοίβος Ιωσήφ
SELFIE ή ΜαρέγκαΛίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της...
04_03_2015
Αρσενίου Στέλιος

Η Συνταγή της Ημέρας

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτα – ζελέ - 100 γρ Φυστικοβούτυρο - 30 γρ Κακάο - 20 γρ Κουβερτούρα - 80 γρ Άχνη...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
Εικοσαετής ποιμαντορία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος

Εικοσαετής ποιμαντορία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο δεκαετίες προσφοράς και διακονίας του λαού του Θεού Ξάνθης Παντελεήμων: «Η φετινή επέτειος είναι μια ευκαιρία ανασκόπησης και ευγνωμοσύνης στον Θεό» Το φετινό εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητ...

25η Μαρτίου με μηνύματα πάντα επίκαιρα!

25η Μαρτίου με μηνύματα πάντα επίκαιρα!

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ανοιχτή» για το κοινό φέτος η παρέλαση - Ανοιχτή και η δεξίωση του αντιπεριφερειάρχη Μηνύματα ενότητας από τον Κ. Ζαγναφέρη: «Ενωμένοι λαός και πολιτική ηγεσία θα βγούμε ξανά στον δρόμο της προόδου ...

8 στους 10 συµπολίτες µας ανοίγουν την πόρτα τους στην ανακύκλωση

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το 80% όντως δείχνει ενδιαφέρον να συµµετέχει – Σήµερα η πρώτη αποκοµιδή ανακυκλώσιµων Σ’ ένα 10ήµερο θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των µπλε κάδων που ξεκίνησε από τις γειτονιές - Προσοχή! Ανακυκλώνουµε: Γυαλί – πλαστικό – χαρτί - ...

Επιδειξιομανία στην Ξάνθη

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

41χρονη μητέρα στρατευμένου ήρθε από άλλη πόλη να δει τον γιο της να παρελαύνει και έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από 66χρονο Τρίτο κρούσμα σε λίγους μήνες 41χρονη ήρθε από άλλη πόλη να δει και να καμαρώσε...

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλα θα κριθούν τη Δευτέρα Σε αγώνα δρόμου, για να κρατήσει το νήμα των κορυφαίων συναντήσεων του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, βρίσκεται η κυβέρνηση προκειμένου μέσα στα προσεχή 24ωρα να εμπλουτίσει με τις κρίσιμες «λ...

Φ. Καραλίδης: Αιχμηρά σχόλια για την αισθητική του περιπτέρου της ΑΜΘ στην έκθεση του Βουκουρεστίου

27 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατηγορεί τη Διοίκηση ότι μετέτρεψε σε «μπουσουκτσίδικο» το περίπτερο εισπράττοντας αρνητική κριτική και ότι φέρεται αλαζονικά μη δεχόμενη προτάσεις από άλλους Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση της ΑΜΘ μέσω...

Ένας σκουπιδότοπος, στην κοίτη του Κόσυνθου

26 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια πεταγμένα στα πρανή – Όταν ανεβαίνει η στάθμη μεταφέρονται στον ποταμό Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αποκατασταθούν οι καταστροφές στην περίφραξη Σε σκουπιδότοπο έχουν μετατρέψει κάποιοι την κοίτη ...

17 ζαχαροπλαστεία συμμετέχουν στην πιστοποίηση της Καριόκας Ξάνθης

26 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση- Ο φάκελος θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Συζητήθηκε η επανασύσταση των ΚΕΛΑΥΕ για την πάταξη του παραεμπορίου – Ο πρόεδρος Σ. Μωραΐτης ζήτησε επαγρύπνηση των επαγγελματιών ...

Οι επιχώσεις στη Βιστονίδα και ‘Φωνή της Ανερικής» στη συνάντηση Παυλίδη- Τσιρώνη

26 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ έθεσε αναλυτικό υπόμνημα για τα ζητήματα της περιοχής στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη Τόνισε τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της Περιφέρειάς μας, αλλά και τις ανισορροπίες που υφίστανται και...

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη

26 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβδομάδα με βραβευμένα ντοκιμαντέρ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και οι παραγωγοί των ταινιών μάς δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο μέρος των ταινιών. Για όσου...

Κρυμμένο «διαμάντι» η Θάσος σύμφωνα με αυστραλιανή εφημερίδα

26 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσιάζει Καστελόριζο, Σύμη και Θάσο ως ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας «Διαμάντια της Μεσογείου» χαρακτηρίζει τρία ελληνικά νησιά (Καστελόριζο, Σύμη και Θάσο), η αυστραλιανή εφημερίδα «The New Zealand Herald». Ειδικότερ...

Κλείστε ραντεβού στο νοσοκομείο ηλεκτρονικά!

24 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική πρωτιά του νοσοκομείου Ξάνθης: Καινοτόμα εφαρμογή από το Τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε – Το σύστημα ανοίγει στις 27 Μαρτίου. Θα λειτουργεί παράλληλα και η τηλεφωνική πύλη: 1535 Έ...

Προσοχή στους καταναλωτές για την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα

24 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος κρεοπωλών Ξάνθης συνιστά στους ξανθιώτες να προτιμήσουν ντόπια φρέσκα κρέατα Προειδοποιεί επίσης για τεχνικές σφαγής αμνοεριφίων «μακράς διαρκείας» που εφαρμόζουν κάποια υπερκαταστήματα Με ανακοίν...

Ξάνθη: Μία από τις δέκα ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας

24 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνα με το δημοφιλή ιστότοπο theCulturetrip.com «Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και λαογραφία, η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κάτι για τον καθένα. Από τις γραφικές παράκτιες πόλεις σε ορεινά χωριά κα...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Ξάνθη

Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξι…

Εβδομάδα με βραβευμένα ντοκιμαντέρ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και οι παραγωγοί των ταινιών μάς...

Συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια της παράστασης «Επάγγελμα πόρνη» Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια της παράστασ…

«Στα δύσκολα ο άνθρωπος στρέφεται στην τέχνη, μαλακώνει η ψυχή του» Σε ένα τολμηρό για την εποχή του έργο, που μπορεί να παραμένει επίκαιρο μέχρι τις...

9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

9ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη

Συναυλία με το ντουέτο πνευστών «δίαυλος» Αρχίζει η ανοιξιάτικη γιορτή μουσικής στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Απριλίου. Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην...

Πατρίδα μ’ αραεύω σε: αντηχεί και σήμερα η ποντιακή μνήμη

Πατρίδα μ’ αραεύω σε: αντηχεί και σήμερα η πο…

Οδοιπορικό σε αλησμόνητες πατρίδες του ποντιακού ελληνισμού Ο Γ. Ναβροζίδης περιγράφει αισθήματα και μνήμες που ζωντανεύουν στον Πόντο του σήμερα ...

Αστυνομικά l_red

Επιδειξιομανία στην Ξάνθη

Επιδειξιομανία στην Ξάνθη

41χρονη μητέρα στρατευμένου ήρθε από άλλη πόλη να δει τον γιο της να παρελαύνει και έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από 66χρονο Τρί...

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δικαστικό Μ…

Η Αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και έγινε έρευνα από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο Συνεχίστηκε κανονικά η λειτουργία...

Ένοπλη ληστεία στο Άβατο με λεία 3.000 ευρώ

Ένοπλη ληστεία στο Άβατο με λεία 3.000 ευρώ

Απείλησαν με καραμπίνα την 50χρονη ιδιοκτήτρια του περίπτερου στο κέντρο της πλατείας Πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν – Έρευνες από την αστυνομία ...

Υπερχρεωμένη απαλλάχτηκε από το 90% του χρέους της!

Υπερχρεωμένη απαλλάχτηκε από το 90% του χρέου…

Με αμετάκλητη απόφαση του Ειρηνοδικείου Ξάνθης. Γλύτωσε το σπίτι της ενώ η Τράπεζα είχε βγάλει διαταγή πληρωμής Απ’ τα 269.000 ευρώ που χρωστούσε θα ...

Πολιτική l_black

8 στους 10 συµπολίτες µας ανοίγουν την πόρτα τους στην ανακύκλωση

8 στους 10 συµπολίτες µας ανοίγουν την πόρτα …

Το 80% όντως δείχνει ενδιαφέρον να συµµετέχει – Σήµερα η πρώτη αποκοµιδή ανακυκλώσιµων Σ’ ένα 10ήµερο θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των µπλε κάδων που ...

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τη λίστα των…

Όλα θα κριθούν τη Δευτέρα Σε αγώνα δρόμου, για να κρατήσει το νήμα των κορυφαίων συναντήσεων του πρωθυπουργού σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, βρίσκεται ...

Φ. Καραλίδης: Αιχμηρά σχόλια για την αισθητική του περιπτέρου της ΑΜΘ στην έκθεση του Βουκουρεστίου

Φ. Καραλίδης: Αιχμηρά σχόλια για την αισθητικ…

Κατηγορεί τη Διοίκηση ότι μετέτρεψε σε «μπουσουκτσίδικο» το περίπτερο εισπράττοντας αρνητική κριτική και ότι φέρεται αλαζονικά μη δεχόμενη προτάσεις α...

Κονδύλι 800.000 ευρώ για το Κυνοκομείο «έκοψε» ο δήμος

Κονδύλι 800.000 ευρώ για το Κυνοκομείο «έκοψε…

Από το περίσσευμα των 2.700.000 ευρώ από την προηγούμενη χρήση - 300.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις 50.000 ευρώ για μελέτες για τις Πεζογέφυρες Κιμμερ...

Κοινωνία l_green

Άνοιγμα της ΣΕΚΕ στην αιγυπτιακή αγορά καπνού

Άνοιγμα της ΣΕΚΕ στην αιγυπτιακή αγορά καπνού

Έκλεισε συμφωνία με τη μεγαλύτερη αιγυπτιακή καπνοβιομηχανία για προμήθεια σημαντικής ποσότητας ντόπιων καπνών Για την εξαιρετική ποιότητα του ελληνι...

Εικοσαετής ποιμαντορία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος

Εικοσαετής ποιμαντορία του Μητροπολίτη Ξάνθης…

Δύο δεκαετίες προσφοράς και διακονίας του λαού του Θεού Ξάνθης Παντελεήμων: «Η φετινή επέτειος είναι μια ευκαιρία ανασκόπησης και ευγνωμοσύνης στον Θ...

25η Μαρτίου με μηνύματα πάντα επίκαιρα!

25η Μαρτίου με μηνύματα πάντα επίκαιρα!

«Ανοιχτή» για το κοινό φέτος η παρέλαση - Ανοιχτή και η δεξίωση του αντιπεριφερειάρχη Μηνύματα ενότητας από τον Κ. Ζαγναφέρη: «Ενωμένοι λαός και πολι...

17 ζαχαροπλαστεία συμμετέχουν στην πιστοποίηση της Καριόκας Ξάνθης

17 ζαχαροπλαστεία συμμετέχουν στην πιστοποίησ…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση- Ο φάκελος θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Συζητήθηκε η επανασύσταση των ΚΕΛΑΥΕ για την πάταξη ...


 

 

Θεματικές κόντρες και αδρεναλίνη στα… ύψη

Θεματικές κόντρες και αδρεναλίνη στα… ύψη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες dragster που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης Οι αγώνες περιελάμβαναν χρονομετρημένες κόντρες για αυτοκίνητα και μηχανές στην πίστα του αεροδρομίου Ν. Ζυγού Με πολλές συμμετοχές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα διεξήχθησαν και φέτος οι αγώνες «dragster», που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης το διήμερο 20-21 Μαρτίου. Οι αγώνες που αφορούσαν χρονομετρημένες κόντρες στα 0-200μ. και 0-400μ. για μηχανές και αυτοκίνητα αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του αεροδρομίου Ν. Ζυγού, όπου διαγωνίσθηκαν 30 οδηγοί αυτοκινήτων και 7 μηχανών μικρού ή μ...

27 Μαρ 2015

 

Θέλει να ανάψει τη «Φλόγα» στην Ξάνθη ο Μάκης Τζάτζος

Θέλει να ανάψει τη «Φλόγα» στην Ξάνθη ο Μάκης Τζάτζος

Προσπάθειες από τον παλαίμαχο άσο της Ξάνθης για διεξαγωγή φιλικού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα Σχεδιάζει φιλική αναμέτρηση ανάμεσα σε Εθνική Ελλάδος 20...

Πάτησαν… χιόνι στο «Τσαλ» οι ορειβάτες του ΕΟΣ Ξάνθης

Πάτησαν… χιόνι στο «Τσαλ» οι ορειβάτες του ΕΟΣ Ξάνθης

Στην πόλη δεν είδαμε «άσπρη μέρα» σε αντίθεση με τις κορυφές στα βουνά που βρίσκονται περιμετρικά Σε εβδομαδιαία βάση οι εξορμήσεις του ξανθιώτικου σ...

Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ. 1-0

Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ. 1-0

Ασταμάτητη η ξανθιώτικη ομάδα πηγαίνει... τρένο για πλέι – οφ Με πειστική εμφάνιση και γκολάρα του Κλέιτον πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε σε απόσταση ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού