Greek English French German Turkish

4 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Ξάνθης – 1 πρόσληψη στα ΕΛΤΑ Εχίνου

Μέχρι τις 9 Μαρτίου οι αιτήσεις – ΔΕ Διανομέων με 8μηνες συμβάσεις Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ταχυδρομικών Λειτουργι...

Βουλγαρικές πινακίδες σε Ι.Χ. στην Ξάνθη, αλλά όχι από τουρίστες

Η ατιμωρησία και οι ελλιπείς έλεγχοι εντείνουν το πρόβλημα Πολλές παραβάσεις καταγράφονται, αλλά ακόμη περισσότερες διαφεύγουν της προσοχής Τελωνείου...

Στην τελική ευθεία το Μουσείο Καπνού Ξάνθης

Αναμένεται η αδειοδότηση της Πολεοδομίας για την τελευταία φάση Αποκλειστικές εικόνες από την μουσειολογική μελέτη και την εσωτερική όψη του μουσείου...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b


KOTSANHS

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Γ. Δραγασάκης: «Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε, μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε». Εμείς τους τη φέραμε. Υπογράψαμε και χρεοκοπούμε!
Τους αξίζουν συγχαρητήρια
Θερμά συγχαρητήρια αποστέλλονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, προς την κυβέρνηση. Αιτία των συγχαρητηρίων οι αυξήσεις και τα επιδόματα στους «φτωχούς» εργαζομένους της ΔΕΗ. Όπως επίσης και για τις παροχές προς τη συνδικαλιστική οργάνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Αυτά είναι όντως φιλολαϊκά μέτρα και αποφάσεις μιας αριστερής κυβέρνησης. Όχι παίζουμε δηλαδή. Τώρα, μετά τη χειρονομία προς τους εργαζόμενους αυτούς, σειρά έχουν άλλες ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ότι άλλο κρατικό.
Οι άνθρωποι πεινάνε, δεν έχουν να φάνε, θέλουν αυξήσεις. Το ερώτημα ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά των «σκληρά εργαζομένων» στις ΔΕΚΟ, δεν περιμένουμε να λάβουμε απάντηση όπως καταλαβαίνεται. Τα γνωστά υποζύγια ως συνήθως…
«Ε»
Ανακύκλωση: την ψάχνουμε ακόμη
Υπάρχουν κάποιοι ρομαντικοί σ’ αυτήν την πόλη και βέβαια σε όλο το νομό που ελπίζουν ότι η ανακύκλωση θα ξεκινήσει! Μαζί τους κι εμείς που όμως μετά λύπης μας βλέπουμε να περνά ο χρόνος κι ακόμη δεν γίνεται τίποτε.
Χαρτιά, αλουμίνια, γυαλιά, όλα αυτά πηγαίνουν στη χωματερή, στον ΧΥΤΑ. Χωρίς διαλογή, χωρίς επεξεργασία, χωρίς τίποτε. Αντ’αυτών, υπάρχουν όμως τα λόγια. Πολλά, πάρα πολλά. Έργα όμως δεν βλέπουμε στον ορίζοντα παρά μόνον κάποιες αγορές φορτηγών. Θαρρούν οι άνθρωποι πως το θέμα της ανακύκλωσης θα λυθεί με τα φορτηγά.
Θα ρωτήσουν κάποιοι εάν πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση στο δήμο Ξάνθη, η πραγματική όμως, θα έχει ξεκινήσει σε 4 ή 5 χρόνια. Λέμε όχι. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.
«Ε»
Καλλικράτης
«Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, λέει ο λαός, ….». Έτσι και η κυβέρνηση. Τόσα σοβαρά προβλήματα έχει η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης, και ο αρμόδιος υπουργός σκέφτεται να ασχοληθεί με τη διάλυση του Καλλικράτη φτιάχνοντας στη θέση του κάτι άλλο!
Τι θα φτιάξει, άγνωστο, δεν το λέει. Είπε ότι θα γκρεμίσει. Εύκολο να γκρεμίζεις, δύσκολο να χτίζεις.
Μάλλον ο υπουργός που σκέφτεται βρήκε μια όμορφη αφορμή να απασχολήσει τους αυτοδιοικητικούς και το πόπολο από κοντά. Πάρτε το ερέθισμα, θα σκέφτηκε, ασχοληθείτε μ’αυτό, ξεχάστε τα προβλήματα και τη μειωμένη χρηματοδότηση των ΟΤΑ, κι αφήστε με ήσυχο!
Έξυπνο; Μπορεί. Πάντως ως κόλπο είναι παλιό και πλέον δεν πιάνει. Άσε που οι αυτοδιοικητικοί δεν τσιμπάνε. Τους άρεσε ο Καλλικράτης, τους βόλεψε μια χαρά και δεν θέλουν αλλαγές. Κάποιοι ελάχιστοι που πικράθηκαν πριν χρόνια, μπορεί να κάνουν όνειρα για αλλαγές αλλά μάλλον με τα όνειρα θα μείνουν.
«Ε»
Λεφτά υπάρχουν
Ποσό από 200 έως 300 εκ. ευρώ άντλησε η κυβέρνηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψει το έλλειμμα ρευστότητας που έχει την περίοδο αυτήν. Ακόμη, στις σκέψεις της είναι να πάρει ένα σημαντικό ποσό από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Η ένεση ρευστών θα συνεχιστεί από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και απ’ όπου είναι πιο βολικό, ενδεχομένως και από τα Νοσοκομεία στα οποία υπήρξε σκέψη να μειωθεί η επιχορήγησή τους κατά 50%.
Θα ρωτήσουν κάποιοι: Και όταν τελειώσουν αυτά τα χρήματα, τι θα γίνει; Πού θα βρεθούν άλλα χρήματα;
Το ερώτημα παρακαλούμε προς το οικονομικό επιτελείο. Αυτοί ξέρουν…
«Ε
Ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις με σκοπό να αλλάξει τη χώρα και να αποκαταστήσει τις αδικίες του μνημονίου. Και ξεκινά από τους πλέον αδικημένους, αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο. Τους ΔΕΗτζήδες!
Έτσι έσπευσε να αποκαταστήσει τους υπαλλήλους της ΔΕΗ υπογράφοντας νέα 3ετή συλλογική σύμβαση, η οποία περιλαμβάνει τρία νέου τύπου επιδόματα. Σίτισης, ευδόκιμης παραμονής και παραμονής. Το επίδομα σίτισης αφορά μία παροχή σε είδος ή ένα τροφείο στο χώρο εργασίας που θα φτάνει μέχρι και 6 ευρώ την ημέρα και θα κοστίζει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως. Το επίδομα ευδόκιμης παραμονής θα δοθεί σε εργαζόμενους που έχουν φτάσει στο ανώτατο μισθολογικό κλιμάκιο, αλλά δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη επειδή αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης.
Ε βέβαια, έχουμε ανθρωπιστική κρίση, δεν μπορούν να ζήσουν οι φουκαράδες με τους μισθούς πείνας που παίρνουν. Δεν θα μπορέσουν να βγουν και πρόωρα στη σύνταξη και υποφέρουν…
Σε μία χώρα με 1,5 εκ. ανέργους, με παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, η κυβέρνηση χωρίς ντροπή δίνει λεφτά για διατροφή στους πιο ευνοημένους εργαζόμενους της χώρας! Αίσχος και πάλι αίσχος!
Ένας λαός εναντίον όλων;
Τα σενάρια συνωμοσιολογίας φαίνεται να πουλάνε ιδιαίτερα στην χώρα μας. Την ομορφότερη χώρα του κόσμου, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της δημοκρατίας στην οικουμένη και τα υπόλοιπα γνωστά επιχειρήματα που μας κάνουν μοναδικούς ως λαό. Για τον λόγο αυτό και για πολλούς άλλους, όλοι μας κυνηγούν, μας εχθρεύονται. Αυτά τα ακούγαμε κυρίως από ‘’ψεκασμένους’’ και εθνικόφρονες, αλλά τώρα τα ακούμε, με διαφορετική διαλεκτική, διά στόματος του πρωθυπουργού της πρώτης αριστερής, κατ’ ευφημισμόν, κυβέρνησης. Όλοι, κυρίως στην Ευρώπη, μας επιβουλεύονται και θέλουν το κακό της Ελλάδας. Παντού υπάρχει ένας εχθρός. Εσωτερικός, εξωτερικός, μέσα στα ντουλάπια, μέσα στο κόμμα, πάνω στη μηλιά, κάτω από τον Μηλιό κτλ. Εμείς όμως εκεί. Με τσαμπουκά και αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε και διαπραγματευόμαστε. Έτσι νομίζουμε, τουλάχιστον, ή έτσι θέλουμε να νομίζουν οι περισσότεροι Έλληνες. Οι εσωτερικοί ‘’εχθροί’’ πάντως έχουν αρχίσει να χτυπούν καμπανάκια, πιο ηχηρά από τους εξωτερικούς και οι συνιστώσες να κάνουν την εμφάνισή τους, όχι δίπλα αλλά απέναντι από την κυβέρνηση.
Χ.Δ.
Παιχνίδια λέξεων
Ξεκινήσαμε με παντιέρα το κούρεμα του χρέους. Κάτι συνέβη μάλλον στην… κομμώτρια και πήγε περίπατο αυτό πολύ γρήγορα. Ύστερα μετονομάσαμε την τρόικα σε θεσμούς και το μνημόνιο σε συμφωνία. Μετά τους κοροϊδέψαμε με την φοβερή και δημιουργική μας ασάφεια, θολώνοντας σαν σουπιές τα νερά. Τώρα ρίχνουμε το επίσης ωραίο ‘’εξορθολογισμός του ΦΠΑ’’. Να πω την αμαρτία μου, δεν έχω διαβάσει το «Κρίσης Λεξιλόγιο» του υπουργού Οικονομικών, Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, αλλά και να μην τα περιλαμβάνει όλα αυτά, σίγουρα σε μια νέα έκδοση θα μπορέσει να το εμπλουτίσει. Έχει βάση πάντως η ρητορική ερώτηση που μου έθεσε τις προάλλες φίλος: εφόσον η κυβέρνηση έχει -επισήμως- ως βασικό διαπραγματευτικό της όπλο την δημιουργική ασάφεια, γιατί δεν ζητείται να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις του Ποταμιού; Κακιούλα, θα πείτε, αλλά και από εκεί περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από τις 26 Ιανουαρίου.
Χ.Δ.
Αλλαγή φρουράς
Είχε προγραμματιστεί για χθες η αλλαγή του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού στο στρατόπεδο Αποστολίδη, κάτι που τελικά δεν έγινε για τεχνικούς λόγους, όπως μας ενημέρωσαν από το Σώμα. Η τελετή παραλαβής – παράδοσης θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα στις 10:00, εκτός απροόπτου, με τον μέχρι χθες Διοικητή, Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη να αποστρατεύεται, τελικά, και όχι να μετατίθεται στην Στρατιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υποδιοικητής κ. Μαυράκης προήχθη σε Αντιστράτηγο και είναι και ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Χαλκίδη ως νέος Διοικητής στην Ξάνθη.
Χ.Δ.
Κάτι …δουλεύει στη ΣΕΒΑΘ
Μπορεί η όψη της να παραπέμπει σε βιομηχανικό κουφάρι …και νυχτερίδες και αράχνες να έχουν κάνει φωλιά στα άδεια της κτίρια – δεδομένου ότι και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της έχει πωληθεί για να εξοφληθεί μέρος των χρεών της ωστόσο τον τελευταίο καιρό κάποια δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στη ΣΕΒΑΘ. Συγκεκριμένα κάποιος επιχειρηματίας έχει μισθώσει μια κτιριακή εγκατάσταση πλησίον του τυπογραφείου και ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η σύνδικος δικηγόρος κα Λιάκου η οποία δήλωσε ότι η μίσθωση έγινε κατόπιν άδειας του δικαστηρίου.
-Αφού για να πωληθεί μάλλον δεν… και για να ξαναλειτουργήσει επίσης… τουλάχιστον ας λειτουργεί κατά περίσταση για να έχει κάποια ζωή εκεί μέσα …γιατί το θέαμα είναι εξόχως θλιβερό!
Μ.Ξ.
Η Παιδική Χαρά που έγινε γήπεδο ποδοσφαίρου…
Νευρική κρίση κοντεύουν να πάθουν οι ένοικοι των πολυκατοικιών γύρω από την Παιδική Χαρά στην Κυψέλη. Αναγνώστης μας, μας πληροφόρησε ότι παρότι η παιδική χαρά είναι για μικρά παιδιά έχει μετατραπεί σε …γήπεδο ποδοσφαίρου αφού μια ομάδα εφήβων από 13 ετών και πάνω από την γειτονιά παραβιάζουν την περίφραξη και παίζουν ποδόσφαιρο παραβιάζοντας και το ωράριο κοινής ησυχίας. Και έτσι οι άνθρωποι ούτε να ξεκουραστούν μπορούν ούτε να κοιμηθούν παρά είναι αναγκασμένοι ν’ ακούνε φωνές και τις ακατονόμαστες βρισιές των επίδοξων ποδοσφαιριστών. Και βεβαίως συμμεριζόμαστε τα φίλαθλα αισθήματα των νεαρών αλλά ποδόσφαιρο μέσα σε παιδική χαρά. Δεν υπάρχει άλλος χώρος δηλαδή;
- Μήπως κ. Τσέπελη πρέπει να επιληφθείτε εφαρμόζοντας την νομιμότητα μετατρέποντας και πάλι το …γήπεδο σε παιδική χαρά όπως είναι χαρακτηρισμένη, μήπως βρουν και την ησυχία τους οι ένοικοι;
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

SELFIE ή ΜαρέγκαΛίγες μέρες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, της...
04_03_2015
Αρσενίου Στέλιος
Η Ελλάδα πρέπει να συγκρουσθεί με τον ίδιο τον εαυτό της...-τα Σπήλαια της Παλαιολιθικής Εποχής και το μέλλον της...
04_03_2015
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
ΕΠΙΣΤΟΛΗ (ανοικτή, ως λέγεται) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ:Φίλτατοι: Η Κοινωνία μας αντιμετωπίζει, ως γνωστό,...
04_03_2015
Γκεβρέκης Ιωάννης

Η Συνταγή της Ημέρας

Νηστίσιμοι μανιταροκεφτέδες 200 γραμμάρια μανιτάρια 400 γραμμάρια πατάτες βρασμένες 1 κουταλιά της σούπας...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
17 ευρώ για τη δόση που άργησε μια μέρα!

17 ευρώ για τη δόση που άργησε μια μέρα!

04 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήρωσε συμπολίτης από την Σταυρούπολη που έκανε διακανονισμό αποπληρωμής οφειλών του στην υπηρεσία ύδρευσης Ο νόμος επιβάλλει προσαύξηση 15% και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι τέλος του μή...

11,5 χρόνια κάθειρξη στο Δροσερίτη που έστρεψε αλυσοπρίονο στους αστυνομικούς

11,5 χρόνια κάθειρξη στο Δροσερίτη που έστρεψε αλυσοπρίονο στους αστυνομικούς

04 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

Καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Καβάλας τον 42χρονο που επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρέθηκαν στον οικισμό στο πλαίσιο ελέγχου Την αναγνώριση της ενοχής του κατηγορουμένου ζήτησε και η Εισ...

‘’Μνήμη ενός αιώνα’’ για τους Αρμένιους της Ξάνθης

04 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Αρμενική Γενοκτονία Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το 2015 σε όλο τον κόσμο για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τις 24 Απριλίου 1915, ημερομηνία που ξεκίνησε η Γενοκτονία των...

Νέα γεωλογικά στοιχεία ‘’ρίχνουν φως’’ στην Αμφίπολη

04 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλήθος ανασκαφών στην Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο Αναμφίβολα είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα της φετινής ανασκαφικής σοδειάς. Ως εκ τούτου ήταν και η πιο αναμενόμενη ανακοίνωση στην αρχαιολογική συνάντηση Θ...

Πασχαλινό Παζάρι από ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ στην Ξάνθη

04 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 10 έως 15 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία με πασχαλινά δώρα Φέτος το Πάσχα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τους φίλους και υποστηρικτές του στην πόλη της Ξάνθης με ένα χαρούμενο και φιλόξενο Πασχαλινό παζάρι. Το περίπτ...

Στην τελική ευθεία παράδοσης το «Σπίτι του Μ. Χατζιδάκι»

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομένουν κάποιες παραλαβές εξοπλισμού - Η «Εργανάπτυξη Τ.Π. Ξάνθης» θα αναλάβει τη διαχείρισή του Ευέλικτο ωράριο λειτουργίας του πολυχώρου προβλέπει ο σχεδιασμός του περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη– Θα μισθωθεί το αναψυκτήριο με πλειο...

21χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν δύο άνδρες

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν Μετά από κοινή διασκέδαση το βράδυ του Σαββάτου η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση μέθης της   Στον Ει...

Τελικό σενάριο χωρίς αντιρρήσεις για τους χώρους της Μεταβατικής Ζώνης

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το β’ στάδιο της μελέτης παρουσίασαν οι μελετητές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Κατεδαφίζονται Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου-Μετακομίζει η ΔΕΗ 46 άδειες πωλητών Λαϊκών Αγορών ανανεώθηκαν από τις 54 αιτήσεις που έγιναν στο ...

Θα «ζήσει» η Καρδιολογική!

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Ζεϊμπέκ: «Δίνουμε μάχη η καρδιολογική να συνεχίσει να λειτουργεί πάση θυσία …» - Επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας Προσωρινή λύση με καρδιολόγο από Κομοτηνή - Εργώδης προσπάθεια και από τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη Σ’ ...

Μετάθεση για τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκου Πιπερίγκου

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε για Αθήνα πριν δυο μέρες. Άγνωστο παραμένει αν θα αντικατασταθεί Φήμες για κατάργηση της υπηρεσίας Ανακατατάξεις με πιθανότητα έως και λειτουργικών αλλαγών έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων...

Εκλέγει Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης η ΠΑΜΘ

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αύριο, Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο), συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Τα θέματα της η...

Δύο 60χρονες έκρυψαν λαθραία τσιγάρα σε δημοτικές τουαλέτες

03 Μαρ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν 569 πακέτα. Το δικαστήριο συμφώνησε να πληρώσουν τους φόρους και να συνεδριάσει ξανά στα μέσα Μαρτίου για την υπόθεσή τους Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του...

Πλημμύρισε ο Τόπειρος!

28 Φεβ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

S.O.S. από τον δήμαρχο Τοπείρου – Ζητά την άμεση επέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Παρέμβαση του Στρατού μετά από αίτημα Ζαγναφέρη για τον καθαρισμό των καναλιών.  Έχουν μηχανήματα στην Π.Ε. Ξάνθης για να καθαρίσουν δεν έχουν χειρι...

Τελευταία μέρα του χειμώνα και… «καλωσόρισες Άνοιξη»

28 Φεβ 2015 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Το έθιμο του πλεκτού βραχιολιού «μάρτη», που τηρείται μέχρι σήμερα Χελιδονίσματα: τα κάλαντα του Μάρτη και της Άνοιξης Πρώτη μέρα του Μάρτη αύριο, πρώτη μέρα της Άνοιξης, εποχή που σηματοδοτεί, ημερολογιακά τουλάχιστον, το πέρ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

‘’Μνήμη ενός αιώνα’’ για τους Αρμένιους της Ξάνθης

‘’Μνήμη ενός αιώνα’’ για τους Αρμένιους της Ξ…

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Αρμενική Γενοκτονία Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται το 2015 σε όλο τον κόσμο για την συμπλήρω...

Τελευταία μέρα του χειμώνα και… «καλωσόρισες Άνοιξη»

Τελευταία μέρα του χειμώνα και… «καλωσόρισες …

Το έθιμο του πλεκτού βραχιολιού «μάρτη», που τηρείται μέχρι σήμερα Χελιδονίσματα: τα κάλαντα του Μάρτη και της Άνοιξης Πρώτη μέρα του Μάρτη αύριο,...

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι χωρίς …μάσκες

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι χωρίς …μάσκες

Οργανωτική και οικονομική αποτίμηση: «Βούλιαξε» η Ξάνθη – Πάνω από 200.000 εκτιμάται ο αριθμός των επισκεπτών Υπήρξαν κρούσματα αισχροκέρδειας - Ανεξ...

«Μουσκεμένη» Καθαρή Δευτέρα στο νομό μας

«Μουσκεμένη» Καθαρή Δευτέρα στο νομό μας

Μουτζουροδευτέρα με μπόλικη πολιτική και κοινωνική σάτιρα στον Πολύσιτο - Με βροχή βγήκε η καμήλα στη Σταυρούπολη Κ. Δευτέρα στο Κοινωνικό Κέντρο “Σ....

Αστυνομικά l_red

11,5 χρόνια κάθειρξη στο Δροσερίτη που έστρεψε αλυσοπρίονο στους αστυνομικούς

11,5 χρόνια κάθειρξη στο Δροσερίτη που έστρεψ…

Καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Καβάλας τον 42χρονο που επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρέθηκαν στον οικισμό στο πλαίσιο ελέγχου Την αναγνώρ...

21χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν δύο άνδρες

21χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν δύ…

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν Μετά από κοινή διασκέδαση το βράδυ του Σαββάτο...

Δύο 60χρονες έκρυψαν λαθραία τσιγάρα σε δημοτικές τουαλέτες

Δύο 60χρονες έκρυψαν λαθραία τσιγάρα σε δημοτ…

Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν 569 πακέτα. Το δικαστήριο συμφώνησε να πληρώσουν τους φόρους και να συνεδριάσει ξανά στα μέσα Μαρτίου για την υ...

2 καταδίκες για λαθρεμπόριο τσιγάρων της ΣΕΚΑΠ

2 καταδίκες για λαθρεμπόριο τσιγάρων της ΣΕΚΑ…

Φυλάκιση 4 ετών και 5.000 ευρώ επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στον π. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΕΚΑΠ και τον αγοραστή των λαθραίων Αθώο...

Πολιτική l_black

Τελικό σενάριο χωρίς αντιρρήσεις για τους χώρους της Μεταβατικής Ζώνης

Τελικό σενάριο χωρίς αντιρρήσεις για τους χώρ…

Το β’ στάδιο της μελέτης παρουσίασαν οι μελετητές στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Κατεδαφίζονται Πυροσβεστική και συνεργεία του δήμου-Μετακομίζει η ΔΕΗ ...

Μετάθεση για τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Νίκου Πιπερίγκου

Μετάθεση για τον Διευθυντή του Γραφείου Πολιτ…

Έφυγε για Αθήνα πριν δυο μέρες. Άγνωστο παραμένει αν θα αντικατασταθεί Φήμες για κατάργηση της υπηρεσίας Ανακατατάξεις με πιθανότητα έως και λειτο...

Εκλέγει Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης η ΠΑΜΘ

Εκλέγει Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχε…

Στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αύριο, Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρο...

Δημοπρατείται το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Δημοπρατείται το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Μίσθωση έως και 50 χρόνια - Ο Νίκος Χατζόπουλος, νέος Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Αντικατάσταση του Προέδρου και των μελών της Σχολικής επιτροπής – Νέα ...

Κοινωνία l_green

17 ευρώ για τη δόση που άργησε μια μέρα!

17 ευρώ για τη δόση που άργησε μια μέρα!

Πλήρωσε συμπολίτης από την Σταυρούπολη που έκανε διακανονισμό αποπληρωμής οφειλών του στην υπηρεσία ύδρευσης Ο νόμος επιβάλλει προσαύξηση 15% και η ...

Νέα γεωλογικά στοιχεία ‘’ρίχνουν φως’’ στην Αμφίπολη

Νέα γεωλογικά στοιχεία ‘’ρίχνουν φως’’ στην Α…

Πλήθος ανασκαφών στην Βόρεια Ελλάδα παρουσιάζονται στο ετήσιο συνέδριο Αναμφίβολα είναι το πιο εντυπωσιακό εύρημα της φετινής ανασκαφικής σοδειάς. ...

Πασχαλινό Παζάρι από ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ στην Ξάνθη

Πασχαλινό Παζάρι από ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιο…

Από 10 έως 15 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία με πασχαλινά δώρα Φέτος το Πάσχα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέπτεται τους φίλους και υποστηρικτές το...

Βουλγαρικές πινακίδες σε Ι.Χ. στην Ξάνθη, αλλά όχι από τουρίστες

Βουλγαρικές πινακίδες σε Ι.Χ. στην Ξάνθη, αλλ…

Η ατιμωρησία και οι ελλιπείς έλεγχοι εντείνουν το πρόβλημα Πολλές παραβάσεις καταγράφονται, αλλά ακόμη περισσότερες διαφεύγουν της προσοχής Τελωνείου...


 

 

Skoda Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα ενόψει ΟΦΗ

Skoda Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα ενόψει ΟΦΗ

Θέλει να «σφραγίσει» την πρόκριση με νίκη επί της ομάδας του Ηρακλείου Στα 10 Ευρώ η τιμή εισιτηρίου για τον αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης (19:30) Χωρίς προβλήματα συνεχίζει την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια, που αφορά τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Στη χθεσινή προπόνηση ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του δούλεψαν σε δυνατούς ρυθμούς επάνω σε ασκήσεις τακτικής και τελειώματα φάσεων, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με οικογενειακό «διπλό». Το ευχάριστο για τον Ρουμάνο τεχνικό είναι ότι – εκτός ...

04 Μαρ 2015

 

«Πλημμύρισε» με δρομείς η πόλη για τον αγώνα «Xanthi Old City Trail»

«Πλημμύρισε» με δρομείς η πόλη για τον αγώνα «Xanthi Old City Trail»

Εντυπωσιακή συμμετοχή σε ακόμη μία επιτυχημένη διοργάνωση των «xanthirunners» Γ. Πυργελής: «Προβολή της πόλης και έναυσμα για ενασχόληση με τον αθλητ...

Θα γεμίσει… δρομείς η Παλιά Πόλη την Κυριακή

Θα γεμίσει… δρομείς η Παλιά Πόλη την Κυριακή

Σε ρυθμούς «1ου Xanthi Old City Trail» με περισσότερες από 1000 συμμετοχές θα κινηθεί η Ξάνθη Στις 11:00 η εκκίνηση του αγώνα δρόμου – δείτε τη διαδρ...

Super League: Αναστολή αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο και… βλέπουμε

Super League: Αναστολή αγωνιστικής αυτό το Σαββατοκύριακο και… βλέπουμε

Νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη ανάμεσα σε Κοντονή – ποδοσφαιρικούς παράγοντες ώστε να βρεθεί λύση Χρ. Πανόπουλος: «Υπεύθυνοι για την κατάσταση οι...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού