Greek English French German Turkish

Θα δούμε ταμιακές δίπλα στις ψησταριές;

«Κανένα πρόβλημα», λέει ο Σύλλογος Μικρασιατών και προτρέπει τους άλλους συλλόγους να εκδώσουν ΑΦΜ   Κάποιοι όμως απειλούν ότι δεν θα συμμετέχο...

Παραδοτέο τέλος του μήνα το δημοτικό πάρκινγκ

Με ρυθμούς χελώνας οι εργασίες αποκατάστασης από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου   Ο μισθωτής περιμένει, ο δήμος χάνει τα μισθώματα και οι Ξαν...

Εγκρίθηκαν 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης αλλά δεν προκηρύχθηκαν

5 στα Άβδηρα – 26 στην Ξάνθη και 10 στον ΣΔΑΝ   Τέλος του χρόνου η προκήρυξη στον ΣΔΑΝ – Άγνωστο πότε στους δήμους Ξάνθης - Αβδήρων   ...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

akouste_arxiki

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Μαλώνουν τα βουβάλια (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ) και την πληρώνουν τα βατράχια, οι ροδακινοπαραγωγοί
 
 
Διόρθωση
 Προχθές στη σελίδα 2 της στήλης ΓΝΩΜΗ υπήρξε ένα ηλεκτρονικό λαθάκι. Αντί της φωτογραφίας του Τρότσκι βάλαμε αυτή του Νικόλα Άσιμου, γνωστού στιχουργού που έζησε και πέθανε στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων.
Το λάθος μας επεσήμανε ο φίλος Μιχ. Σπανίδης και τον ευχαριστούμε.
« Ε»
 
Αποσπάσεις τέλος
 Σε ένα ιδιαίτερα θετικό μέτρο προχωρά το υπουργείο Παιδείας για να βάλει μια τάξη στα του οίκου του. Έτσι, κόβονται με μαχαίρι από δω και πέρα οι γνωστές αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών. Οι οποίοι μάλιστα εκπαιδευτικοί είναι χιλιάδες και αποσπασμένοι στις πιο απίθανες θέσεις, κυρίως όμως σε βουλευτικά γραφεία.
Αυτή η φάμπρικα τώρα παίρνει τέλος και οι εκπαιδευτικοί γυρίζουν στις αίθουσες διδασκαλίας απ’ όπου έχουν φύγει εδώ και χρόνια!
Χειροκροτούμε και επικροτούμε την απόφαση Λοβέρδου, όπως και την άλλη, δηλαδή καθηγητές συναφών ειδικοτήτων να διδάσκουν τους μαθητές και να καλύπτονται έτσι τα κενά.
Ομολογούμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα ο υπουργός Παιδείας στον οποίο και χθες ακόμη ασκούσαμε αυστηρή κριτική για την υποχώρησή του στο θέμα των αιώνιων φοιτητών που φοβήθηκε να λύσει το πρόβλημα μια κι έξω.
-Μια κρύο, μια ζεστό, δηλαδή σκωτσέζικο ντους…
« Ε»
 
Κτηνοτρόφοι-ροδακινοπαραγωγοί
 Τόσο οι πρώτοι όσο και οι δεύτεροι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική περίοδο. Οι κτηνοτρόφοι διότι τους μειώθηκε σημαντικά η εξισωτική αποζημίωση που έπαιρναν και οι παραγωγοί ροδακίνων (και άλλων φρούτων που θα ακολουθήσουν) λόγω του γνωστού εμπάργκο από τους Ρώσους μετά την επιβολή κυρώσεων προς αυτούς από την Αμερική.
Παράλληλες απώλειες για τη χώρα μας χωρίς να φταίει η ίδια. Πληρώνουν όμως το μάρμαρο οι Έλληνες πολίτες όπως παγίως γίνεται γιατί δεν αντιδρούν οι κυβερνώντες με δυναμισμό και πρόγραμμα.
« Ε»
 
Εξελίξεις εν όψει
 Δεν είναι ευχάριστα όσα συμβαίνουν στην περιφερειακή παράταξη Γιαννακίδη. Όμως αυτά συμβαίνουν πάντα μετά από μια ήττα. Φρονίμως ποιών ο Γιαννακίδης ανοίγει δρόμο και χώρο για τη διαδοχή του, η οποία βέβαια ως αναμένεται δεν θα είναι εύκολη.
Η επιλογή Καραλίδη είναι τιμητική για τους Ξανθιώτες, όμως η εκτίμησή μας είναι ότι θα τεθεί θέμα διαδοχής στην παράταξη λίαν συντόμως και από κει θα βγει ο εκλεκτός.
Διαφορετικά μια λύσει υπάρχει: Να δημιουργηθεί μια νέα παράταξη από παλιά και νέα πρόσωπα. Είναι προφανές ότι οι ζυμώσεις πως θα ξεκινήσουν εάν δεν ξεκίνησαν ήδη για να υπάρξει είτε η συνέχιση της ίδιας παράταξης Κοινωνική Συμμαχία, είτε της δημιουργίας νέας.
-Ο χρόνος θα δείξει τι θα δούμε…
« Ε»
 
 Δικαίωση Αξιωματικού
 Λίγα λόγια για τον σεμνό μεν αλλά ικανότατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, τον αγαπητό και ευγενικό Γιώργο Γκοδοσίδη. Μας χαροποίησε τους Ξανθιώτες η ανάληψη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης με τη νέα αναδιάρθρωση που έλαβε χώρα.
Τον γνωρίσαμε, εκτιμήσαμε τις ικανότητές του, την συμπεριφορά του πέρα από το γεγονός της ηθικής ικανοποίησης για τον ίδιο, ικανοποίησε και το αίσθημα της τοπικής κοινωνίας.
« Ε»
 
Περί πελαργών
 Δεν είναι καθόλου τυχαίο το πού φτιάχνουν τις φωλιές τους οι πελαργοί. Πρώτο στοιχείο στην επιλογή τους είναι να βρίσκεται σχετικά κοντά η τροφή τους και το δεύτερο να υπάρχουν τα κατάλληλα κτίρια ή χώροι για να στήσουν τη φωλιά τους. Γι’ αυτούς τους λόγους προτίμησαν τη Γενισέα, τα Βαφέικα, τα Μάγγανα, το Μυρωδάτο, την Κεσσάνη, το Εύλαλο και το Άβατο.
Παλαιότερα, επί τουρκοκρατίας, οι πελαργοί έφτιαχναν τις φωλιές τους στα τζαμιά, τους μιναρέδες, διότι ήταν υψηλά έναντι των υπολοίπων χαμηλών. Για την προτίμησή τους αυτή μάλιστα οι χριστιανοί τα ονόμασαν «τουρκοπούλια» και τα κυνηγούσαν. Αυτά τότε λόγω άγνοιας.
Σήμερα οι πελαργοί, το όμορφο αυτό πτηνό κινδυνεύει από τη μείωση των βάλτων, λιμνών και εν γένει χέρσων εκτάσεων.
« Ε»
 
 Από Δευτέρα για τις Πανελλαδικές
 Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στις Πανελλαδικές αλλά και γονέων θα λάβει τέλος την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση των βάσεων. Τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει την ακριβή ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάρτηση των μορίων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 29 Αυγούστου. Πάντως, από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών, αναμένεται εκτόξευση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές, καθώς στο σύνολο των υποψηφίων οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά 37,3% σε σχέση με πέρυσι, φθάνοντας στους 7.428 φέτος έναντι 4.651 το 2013, ενώ η ψαλίδα τους από τις λιγότερο δημοφιλείς εκτιμάται πως θα είναι τεράστια.
Πάντως έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην Ξάνθη οικογένειες προς αναζήτηση φοιτητικής στέγης…
 
 Αποτροπιασμός!
 Αποτροπιασμό στο δυτικό κόσμο προκαλεί η σφαγή μπροστά στην κάμερα ενός Αμερικανού δημοσιογράφου. Πέρα από τη βαρβαρότητα της πράξης που είναι αδιανόητη, τον αποτροπιασμό διαδέχεται το σοκ από το γεγονός ότι ο δήμιος μιλάει αγγλικά με άψογη λονδρέζικη προφορά, ενδεικτικό του ότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αγγλία!
Και γεννάται έντονος προβληματισμός για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που τους δέχτηκε, τους παρείχε μόρφωση, εργασία, και όλα τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη, θεωρώντας πως επιζητούν να ενστερνιστούν κι αυτοί τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σπούδασαν και μορφώθηκαν στην Ευρώπη και τελικά υιοθέτησαν τον πιο ακραίο ισλαμιστικό εξτρεμισμό και πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη που τους αγκάλιασαν. Η Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες είναι γεμάτες από τέτοιους νέους.
Η διανόηση στην χώρα μας αντίστοιχα αγκάλιασε όλα αυτά τα στίφη των εισβολέων, εξαντλώντας τα ουμανιστικά ιδεώδη, και πιέζοντας διαρκώς να τους αγκαλιάσουμε, περιθάλψουμε, σώσουμε και παράσχουμε ότι ανθρωπίνως δει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Κι αναρωτιέται κανείς, αν αυτοί οι άνθρωποι που απολαμβάνουν δικαιώματα και ελευθερίες στην Ευρώπη, που είναι αδιανόητες στις πατρίδες καταγωγής τους και παρόλα αυτά πολλοί φτάνουν στον πιο ακραίο φανατισμό κατά της δύσης, μήπως πρέπει να αλλάξει η αντιμετώπιση των μεταναστών από τις προβληματικές αυτές χώρες; Για να μην βρεθούμε με ακροδεξιές κυβερνήσεις σε λίγο καιρό σε όλη την Ευρώπη…
 
Ναι στις καταγγελίες αλλά για θέματα ουσίας και όχι ότι μας …φανεί!
 Είπαμε και γράψαμε πολλές φορές ότι η Σταυρούπολη έχει πολλά προβλήματα ότι η άλλοτε ακμάζουσα κωμόπολη του νομού μας έχει περιέλθει σε παρακμή και είναι εύλογο οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν ελλείψεις. Αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα δούμε στη λογική τους βάση. Και αναφέρομαι στην κυρία που χθες το πρωί πήρε σβάρνα τις εφημερίδες και τον ηλεκτρονικό τύπο για να καταγγείλει ότι στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης έχουν παιδίατρο μόνο κάθε Πέμπτη και ένα μήνα τώρα δεν έχουν καθόλου παιδίατρο επειδή πήρε άδεια. Επειδή διακρίναμε και μια εμπάθεια για την παιδίατρο από την καταγγέλλουσα δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα. Κρίνω όμως σκόπιμο να πω ότι η καταγγέλλουσα δεν έχει απόλυτα δίκιο. Ναι μεν είναι μητέρα και ανησυχεί για τα παιδιά της που αν αρρωστήσουν την Παρασκευή θα πρέπει να περιμένουν να τα εξετάσει η παιδίατρος την άλλη Πέμπτη ή να διανύσει 50 χιλιόμετρα για να κατέβει σε παιδίατρο στην Ξάνθη. Απ’ την άλλη όμως στις εποχές που ζούμε δεν μπορεί μια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας που έχει παθολόγους γιατρούς γενικής ιατρικής να απασχολεί και γιατρούς ειδικότητας σε μόνιμη βάση για το αν αρρωστήσει ένα ή δύο απ’ τα 50 παιδιά στην Σταυρούπολη ή στα γύρω χωριά. Και στην τελική για τα επείγοντα και σοβαρά περιστατικά υπάρχει ασθενοφόρο και διακομίζονται στο νοσοκομείο Ξάνθης
Και στο τέλος τέλος νόμιμη άδεια πήρε η παιδίατρος δεν έκανε έγκλημα. Ας είμαστε λοιπόν σώφρονες και ας πάψουμε να δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Μ.Ξ.
 
Αξίζει να το δεις!
 Μια υπέροχη έκθεση αναμένεται να φιλοξενήσει το Λύκειο Ελληνίδων από τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Μια έκθεση που μαρτυρά την δύναμη του ελληνισμού της Μ. Ασίας, αλλά και τον αγώνα που έδιναν οι δημοσιογράφοι της εποχής κάτω από αντίξοες συνθήκες και παράξενες νομοθεσίες. Μάλιστα, οι Ξανθιώτες θα έχουν την δυνατότητα να την επισκεφτούν δωρεάν, καθώς ο εκθέτης κ. Γεώργιος Δολιανίτης είχε την ευγένεια να καλύψει μόνος όλα τα έξοδα. Προκειμένου να τον τιμήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για αυτή του την γενναιοδωρία δεν έχουμε παρά να επισκεφτούμε τον χώρο και να γνωρίσουμε τον ιστορικό θησαυρό που μας προσφέρει.
Γ.Τ.
 
Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ
 Τι και αν είχε δροσίσει τις τελευταίες μέρες, ένα νέο κύμα έντονης ζέστης δείχνει να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από την Πέμπτη έως περίπου και την Κυριακή 24 Αυγούστου με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να αγγίξουν τοπικά και τους 40-41 βαθμούς.
Δροσερά αεράκια θα φυσήξουν ξανά περίπου από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη θα ενισχύσει το μελτέμι του Αιγαίου. Όσον αφορά την περιοχή μας είναι πολύ πιθανό η νέα βδομάδα να κάνει ποδαρικό με κάποιες διάσπαρτες μπόρες.
Γ.Τ.
 
 

Στήλες & Γνώμες

Ο Μάνος Χατζιδάκις και η Ξάνθη   Σε ένα άγνωστο προσωπικό του κείμενο που...
21_08_2014
Γιώργος Αποστολίδης
Το τυχερό 7-1 της Βραζιλίας    Η ενάτη Ιουλίου του 2014 ήταν μία...
20_08_2014
Φοίβος Ιωσήφ
Attaaaack   Attack-επίθεση, είναι η λέξη που μου έχει...
19_08_2014
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Αρνάκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια και αρωματικά   -1½ κιλό αρνάκι, σε μερίδες -1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, ολόκληρα (ή...


.

1kataskevi istoselidas


«Ε» Επικαιρότητα
Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κουδούνι!

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κουδούνι!

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λείπουν 15 δάσκαλοι απ’ τα σχολεία του νομού μας - 300 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρειά μας   ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Δεν λύνεται το πρόβλημα με τους αναπληρωτές αλλά με μόνιμους»   ...

Πρόσκληση στους τοπικούς επαγγελματίες για συμμετοχή στην 1η Έκθεση Ξάνθης

Πρόσκληση στους τοπικούς επαγγελματίες για συμμετοχή στην 1η Έκθεση Ξάνθης

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η 3η «Έκθεση Παραγωγής & Εξοικονόμησης Ενέργειας» και την «1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης» θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 22 Οκτωβρίου 2014     «Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας άρχισαν ...

Ακόμα ψάχνουν το δίκιο τους η κτηνοτρόφοι για την Εξισωτική 2013

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Εξαπολύουν πυρά κατά του Κυρ. Μπαμπασίδη   Σύλλογος Κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»   Δεν λέει να κοπάσει η καταιγίδα που ξέσπασε στα γεωργοκτηνοτροφικά «χωράφια» με τις πληρωμές τ...

Ο Σμυρναίικος Τύπος του 19ου αιώνα «κυκλοφορεί» στην Ξάνθη

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μια έκθεση μεγάλης ιστορικής αξίας στο Λύκειο Ελληνίδων από το Σάββατο 30 Αυγούστου   Βουτιά στην καθημερινότητα των Σμυρναίων μέσα από τα περιοδικά και τις εφημερίδες της περιοχής από το 1831 έως το 1922     Έ...

«Κομμένο» και το οικογενειακό επίδομα

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγνωρίζονται μόνο οι πολυετίες   Η αρχή για την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος έγινε με δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις     Ένα ακόμη εργασιακό κεκτημένο καταργείται από τους εργαζόμενους μει...

Στο νοίκι η ΔΟΥ Ξάνθης

22 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ νέος ιδιοκτήτης του κτιρίου με συμφωνία πώλησης και λειτουργικής μίσθωσης     Από το Μάρτιο άνοιξε ο δρόμος για την πώληση 28 ακινήτων που είχε βγάλει «στο σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από το Μάρτι...

«Κοινωνική Αντι - μαχία» στην παράταξη Γιαννακίδη!

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αποχώρησε και ο Παύλος Δαμιανίδης   Η ήττα φέρνει γκρίνια… Φόβοι για διάλυση   Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η περιφερειακή παράταξη «Κοινωνική συμμαχία» μετά την αποχώρηση του Άρη Γιαννακίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες...

Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης ο Γιώργος Γκοδοσίδης

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αναλαμβάνει και τις Διευθύνσεις Ασφαλείας και Αλλοδαπών. Με τροπολογία Κικίλια επέρχονται αλλαγές στην ΕΛΑΣ    Παραμένει Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ ο υποστράτηγος Γιώργος Σαλαμάγκας   &n...

Γενισέα: η αγαπημένη των πελαργών

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πλαίσιο έρευνας καταμετρήθηκε το σύνολο των ενεργών φωλιών και των ζευγαριών σε τμήματα της ΠΕ Καβάλας και ΠΕ Ροδόπης και όλη την ΠΕ Ξάνθης   Ολοκληρώθηκε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα διακτυλιώσεων με τη συνδρομή της Ε...

«Στα όπλα» οι κυνηγοί

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η νέα κυνηγετική περίοδος. Οι κυνηγοί στοχεύουν ορτύκια και τρυγόνια. Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά και το κυνήγι βουνού   Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης μετρά μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 700 μέλη     Στ...

38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να γίνει αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eπιστολή στο Σαμαρά με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού. Σπεύδει να καθησυχάσει με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης   Τριάντα οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και οι βουλευτές της ΑΜΘ Αλέξανδρος Κοντό...

«Στον αφρό» οι καταχρεωμένες δημοτικές επιχειρήσεις

21 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απαλλάσσει τους υπεύθυνους και διοικούντες. «Τρίβουν τα χέρια» σε ΕΑΠΑΞ- Αναπτυξιακή;     Την απαλλαγή των υπευθύνων των δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν τεράστια χρέ...

Πάμε μουσείο; Ένα ξεχωριστό σεργιάνι στην ιστορία του τόπου μας

20 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Γνωρίζοντας το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, τα εκθέματα, τα μυστικά και το προφίλ των επισκεπτών του   Π. Ξανθόπουλος: «Να προτείνουμε στους δικούς μας επισκέπτες να ξεναγηθούν στο μουσείο γιατί η εμπειρία του μπορεί να μας κ...

«Κουρείον» όπως παλαιά…

20 Αυγ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  «Άκρα καθαριότης και περιποίησις έκτακτος» στο «Κουρείον» του Κοσμά Παπαευαγγέλου στον πεζόδρομο της Δαγκλή   Συνεχίζει την παράδοση από τον πατέρα του      Το άρωμα του Κουρείου μιας περασμένης...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Θα δούμε ταμιακές δίπλα στις ψησταριές;

Θα δούμε ταμιακές δίπλα στις ψησταριές;

«Κανένα πρόβλημα», λέει ο Σύλλογος Μικρασιατών και προτρέπει τους άλλους συλλόγους να εκδώσουν ΑΦΜ   Κάποιοι όμως απειλούν ότι δεν θα συμμετέχο...

Ο Σμυρναίικος Τύπος του 19ου αιώνα «κυκλοφορεί» στην Ξάνθη

Ο Σμυρναίικος Τύπος του 19ου αιώνα «κυκλοφορε…

Μια έκθεση μεγάλης ιστορικής αξίας στο Λύκειο Ελληνίδων από το Σάββατο 30 Αυγούστου   Βουτιά στην καθημερινότητα των Σμυρναίων μέσα από τα περι...

Πάμε μουσείο; Ένα ξεχωριστό σεργιάνι στην ιστορία του τόπου μας

Πάμε μουσείο; Ένα ξεχωριστό σεργιάνι στην ιστ…

Γνωρίζοντας το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, τα εκθέματα, τα μυστικά και το προφίλ των επισκεπτών του   Π. Ξανθόπουλος: «Να προτείνουμε στους δικο...

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Νέων της Σμίνθης

Στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ν…

Θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορός, βραβεύσεις και λαογραφικές αναπαραστάσεις έδωσαν χρώμα στην βραδιά   Το χωριό της ορεινής Ξάνθης πλημμύρισε τ...

Αστυνομικά l_red

Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης ο Γιώργος Γκοδοσίδης

Διευθυντής Αστυνομίας Ξάνθης ο Γιώργος Γκοδοσ…

Αναλαμβάνει και τις Διευθύνσεις Ασφαλείας και Αλλοδαπών. Με τροπολογία Κικίλια επέρχονται αλλαγές στην ΕΛΑΣ    Παραμένει Γενικός Περιφερε...

«Στάχτη» έγινε η αποθήκη του Terranova

«Στάχτη» έγινε η αποθήκη του Terranova

Καταστράφηκε όλο το εμπόρευμα του γνωστού καταστήματος ρουχισμού στο κέντρο της πόλης   Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης - Διενεργείται προανάκρ...

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Τουριστικό γραφείο της Ξάνθης πληρώθηκε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά οι κρατήσεις είναι… άφαντες. Αναζητείται ο ταξιδιωτικός πράκτορας ...

Γιόρτασαν το μπαϊράμι με… μπουκάλια και πέτρες στο Δροσερό!

Γιόρτασαν το μπαϊράμι με… μπουκάλια και πέτρε…

Συμπλοκή με εννέα ελαφρά τραυματίες. Συνεχίστηκε η κόντρα στο Νοσοκομείο. Τέσσερις οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα     Παρα… ζεστάθηκε η ...

Πολιτική l_black

Παραδοτέο τέλος του μήνα το δημοτικό πάρκινγκ

Παραδοτέο τέλος του μήνα το δημοτικό πάρκινγκ…

Με ρυθμούς χελώνας οι εργασίες αποκατάστασης από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου   Ο μισθωτής περιμένει, ο δήμος χάνει τα μισθώματα και οι Ξαν...

«Κοινωνική Αντι - μαχία» στην παράταξη Γιαννακίδη!

«Κοινωνική Αντι - μαχία» στην παράταξη Γιαννα…

Αποχώρησε και ο Παύλος Δαμιανίδης   Η ήττα φέρνει γκρίνια… Φόβοι για διάλυση   Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η περιφερειακή παράταξη «Κ...

38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να γίνει αδίκημα η άρνηση της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής

38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να γίνει αδίκημα η…

Eπιστολή στο Σαμαρά με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού. Σπεύδει να καθησυχάσει με δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης   Τριάντα οκτώ βουλευ...

«Στον αφρό» οι καταχρεωμένες δημοτικές επιχειρήσεις

«Στον αφρό» οι καταχρεωμένες δημοτικές επιχει…

Με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απαλλάσσει τους υπεύθυνους και διοικούντες. «Τρίβουν τα χέρια» σε ΕΑΠΑΞ- Αναπτυξιακή;   &nbs...

Κοινωνία l_green

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κουδούνι!

Με κενά σε δασκάλους και καθηγητές χτυπά το κ…

Λείπουν 15 δάσκαλοι απ’ τα σχολεία του νομού μας - 300 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών στην περιφέρειά μας   ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Δεν λύνεται το πρόβλ...

Πρόσκληση στους τοπικούς επαγγελματίες για συμμετοχή στην 1η Έκθεση Ξάνθης

Πρόσκληση στους τοπικούς επαγγελματίες για συ…

Η 3η «Έκθεση Παραγωγής & Εξοικονόμησης Ενέργειας» και την «1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης» θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 22 Οκτωβρίου 2014 &...

Ακόμα ψάχνουν το δίκιο τους η κτηνοτρόφοι για την Εξισωτική 2013

Ακόμα ψάχνουν το δίκιο τους η κτηνοτρόφοι για…

Εξαπολύουν πυρά κατά του Κυρ. Μπαμπασίδη   Σύλλογος Κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»   Δεν λέει να κο...

«Κομμένο» και το οικογενειακό επίδομα

«Κομμένο» και το οικογενειακό επίδομα

Αναγνωρίζονται μόνο οι πολυετίες   Η αρχή για την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος έγινε με δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις &nbs...


 

 

Τσιώλης: «Άριστο το κλίμα στην ομάδα – πάμε για θετικό αποτέλεσμα στη Βέροια»

Τσιώλης: «Άριστο το κλίμα στην ομάδα – πάμε για θετικό αποτέλεσμα στη Βέροια»

Αισιόδοξος για το ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ο προπονητής της Skoda Ξάνθη   «Θα κινηθούμε για 1-2 ακόμη μεταγραφές» αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου      Σε καλό κλίμα και με τον Σάκη Τσιώλη σε χαλαρή και ανεβασμένη διάθεση, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η συνέντευξη τύπου του προπονητή της Skoda Ξάνθη, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Η συνάντηση του τεχνικού της Ξάνθης με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ έγινε στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet. Μαζί με τον Τσιώλη στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο team manager της ξανθιώτικης ομάδας, Γιώργος Κασναφέρης...

22 Αυγ 2014

 

Για παίκτη από την Παλέρμο ενδιαφέρθηκε η Skoda Ξάνθη

Για παίκτη από την Παλέρμο ενδιαφέρθηκε η Skoda Ξάνθη

Στο «στόχαστρο» της βρέθηκε ο Κάρλος Εμπαλό σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ   Έκλεισε διεθνές φιλικό τον Σεπτέμβριο με την τουρκική «Ιστανμπούλ Μπελε...

Τα πιθανά σχήματα της Skoda Ξάνθη για τη νέα σεζόν

Τα πιθανά σχήματα της Skoda Ξάνθη για τη νέα σεζόν

Σε δύο συστήματα καταλήγει ο Σάκης Τσιώλης ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα   Με διπλή προπόνηση σήμερα μπαίνει στην τελική ευθεία για το μα...

Αντίστροφη μέτρηση για τη… «σέντρα»

Αντίστροφη μέτρηση για τη… «σέντρα»

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει το πρωτάθλημα με τη Skoda Ξάνθη να δοκιμάζεται στη Βέροια   Ολοκληρώθηκαν τα φιλικά προετοιμασίας - «Μοιρασ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού