Greek English French German Turkish

Γιορτή της Αγίας Παρασκευής: Σημείο αναφοράς για τα Άβδηρα

Με κατάνυξη πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Εσπερινό και την Περιφορά της εικόνας. Έρευνα και διάσωση της ντόπιας παράδοσης και μουσικής κουλτούρας από...

Αναμένεται η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τις 250 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης

Μέσα στον Αύγουστο θα τρέξει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τον δήμο Ξάνθης Όλα είναι έτοιμα για να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα Κο...

«Αν έχεις πάθος γι αυτό που κάνεις ανταμείβεσαι…»

Η Ξανθιώτισσα Ειρήνη Γιοβανοπούλου, αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. εκφώνησε τον πολιτικό όρκο για τους πτυχιούχους της Σχολής ...

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b

 

Διαφήμιση

 

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Αυξήθηκαν εισφορές, κόπηκαν συντάξεις, αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αλλά θα έχουμε άφθονες κάρτες σίτισης και όσα δημοψηφίσματα τραβάει η ψυχή μας…
Και οι Βούλγαροι γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή στα Άβδηρα
Στο τελετουργικό της γιορτής της Αγίας Παρασκευής στα Άβδηρα δεν συμμετείχαν μόνο ντόπιοι ή Ξανθιώτες αλλά και πολλοί Βούλγαροι που κάνουν τις διακοπές τους και διαμένουν στα καταλύματα του οικισμού. Πλημμύρισαν λοιπόν τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού από βούλγαρους περιηγητές ενώ πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τον Εσπερινό και συμμετείχαν στην Περιφορά της εικόνας. Δημιουργούνται έτσι δεσμοί με το χωριό και τον κόσμο του και δεν είναι τυχαίο που συνεχώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα στον οικισμό, καθιστώντας επικτατική την ανάγκη να γίνουν περισσότερα καταλύματα, άλλες επενδύσεις δηλαδή στον τουρισμό. Επίσης ο δήμος δεν πρέπει να είναι ουραγός στην προσπάθεια αυτή αλλά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τουριστική ανάπτυξη των Αβδήρων καθώς οι προοπτικές υπάρχουν.
Μ.Ξ.
Επίσκεψη του Μ. Χούμα
Φιλική, σύντομη επίσκεψη δεχτήκαμε το Σάββατο στο γραφείο της εφημερίδας. Ο επισκέπτης (μετά της συζύγου του) ο αγαπητός Μανώλης Χούμας. Συμμαθητής και γείτονας των μαθητικών χρόνων, του δημοτικού σχολείου. Του ιστορικού 5ου Δημοτικού που τα χρόνια εκείνα στεγάζονταν στα κτίρια της αυλής της εκκλησίας του Αγίου Βλασίου. Οι κάμποσο παλιοί θα τα θυμούνται.
Έγινε μια όμορφη και συναισθηματική συζήτηση, θυμηθήκαμε για λίγο τα παλιά, μιλήσαμε για το σήμερα και για όσα γράφει ο αγαπητός Χούμας πάντα για την Ξάνθη που γεννήθηκε και έζησε κάμποσα χρόνια.
Αποχαιρετηθήκαμε διότι έπρεπε να βρεθεί σε άλλο ραντεβού, ανανεώνοντας τη συνέχιση της συζήτησης σε μια άλλη συνάντηση.
Γ.Δ.
Καλή αρχή
Ανοίγει διαύλους και δρόμους εντός κι εκτός Ελλάδος το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Το πνευματικό ίδρυμα του τόπου μας οραματίζεται και υλοποιεί συνεργασίες με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Τελευταία επιτυχία η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πετρελαίου και Αερίου του Πλόεστι Ρουμανίας. Έτσι, αποκτάει στενούς δεσμούς με την γειτονική χώρα σ’ ένα μάλιστα αντικείμενο με μέλλον για τη χώρα μας.
Έτσι, τα δύο μέρη θα υλοποιήσουν κοινές δράσεις έρευνας και ανταλλαγών, καθώς και την υποστήριξη για τη διδασκαλία της ελληνικής και ρουμανικής γλώσσας αντιστοίχως.
Ιδού λοιπόν άλλη μια πρωτοβουλία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που πρέπει να εξαρθεί και να ευχηθούμε να έχει ανάλογη επιτυχία. Η αρχή πάντως έγινε.
Γ.Δ.
Ο ΓΑΠ βλέπει εκλογές
Την οργανωτική συγκρότηση του ΚΙΔΗΣΟ συζήτησε με στελέχη προχθές ο Γιώργος Παπανδρέου σε δύο μάλιστα συσκέψεις. Κι αυτό διότι προβλέπει ο ίδιος σύντομα εκλογές και γιατί το Κίνημα, όπως είπε, θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές.
Βέβαια από το να το λες μέχρι να το κάνεις υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γιατί το να οργανώσεις ένα κόμμα πανελλαδικά, να βρεις ανθρώπους πρόθυμους για δουλειά και άλλους για να είναι υποψήφιοι, είναι αρκετά δύσκολο. Το προσπάθησαν κι άλλοι και απέτυχαν παταγωδώς.
Εξάλλου το προσπάθησε και ο ίδιος ο ΓΑΠ χωρίς επιτυχία.
Γ.Δ.
Παντελεήμονος πολλά τα έτη
panteleimon 4Τα ονομαστήριά του έχει σήμερα ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων. Με την ευκαιρία αυτή του ευχόμεθα «πολλά τα έτη» στην κεφαλή της Τοπικής Εκκλησίας. Την οποία διακονεί και ποιμάνει με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, κερδίζοντας χρόνια τώρα την Αγάπη, το Σεβασμό και Εκτίμηση των Χριστιανών κατοίκων πόλης και υπαίθρου.
Παράλληλα, με τη στάση και συμπεριφορά του προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του και στους Μουσουλμάνους κατοίκους, δίδοντας έτσι πρώτος αυτός το μήνυμα της Ειρηνικής συμβίωσης στην Ξάνθη, Χριστιανών και Μουσουλμάνων.
Προφανώς η σκέψη μας και οι ευχές μας βρίσκονται κοντά και στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμονα.
Γ.Δ.
Διώξεις παντού στην Τουρκία
Άναυδη και απορούσα μένει η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και ιδιαίτερα απορούσα και προβληματιζόμενη για όσα εδώ και λίγες ημέρες συμβαίνουν στη γειτονική Τουρκία. Προφανώς αναφερόμαστε στις απίστευτες διώξεις.
Διώξεις παντού, όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Από το Στρατό, τους Δικαστές, την Αστυνομία, το Δημόσιο, τους καθηγητές Πανεπιστημίων και βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους.
Δεν υπάρχει τομέας της λειτουργίας του κράτους αλλά και του ιδιωτικού χώρου, που να μην έχουν ασκηθεί διώξεις, απολύσεις, κατηγορίες και βέβαια συλλήψεις και βασανιστήρια.
Είναι προφανές και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι οι λίστες των προγραφών ήταν έτοιμες εδώ και καιρό. Και μόλις δόθηκε η ευκαιρία τέθηκαν σε ισχύ.
Άνθρωποι χάνουν τις εργασίες τους, δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσεται, ζουν με την αγωνία της επιβίωσης οι οικογένειές τους και εν γένει επικρατεί μια ανώμαλη κατάσταση σε ένα μη δημοκρατικό πλέον σύστημα διακυβέρνησης.
-Τα πράγματα στην Τουρκία δεν είναι καλά. Ας ελπίσουμε να μην γίνουν χειρότερα…
Γ.Δ.
Η κυρία ήταν… κύριος
Συμβαίνουν. Η Μουσουλμάνα που διαδήλωνε και διαμαρτυρόταν κατά των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, δεν είναι Μουσουλμάνα αλλά Μουσουλμάνος! Πρόκειται για μια γνωστή περίπτωση τρανσέξουαλ της Τουρκίας που βέβαια ήταν άγνωστη σε μας εδώ, μέχρι που μας ενημέρωσαν σχετικά τα τουρκικά ΜΜΕ.
Συμβαίνουν και εις Τουρκίαν λοιπόν…
Γ.Δ.
Δυο ξένοι σ’ ένα δήμο!
Έξι χρόνια πέρασαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη κι ένας στόχος που ήταν η σταδιακή και ομαλή ομογενοποίηση ετερόκλητων δήμων δεν επιτεύχθηκε τουλάχιστον στον δήμο Αβδήρων, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία του σχήματος. Είναι ενδεικτικό ότι ο δήμος γιορτάζει τα Δημοκρίτεια με επίκεντρο τα Άβδηρα κι ενώ συμμετέχουν και έχουν παρουσία σύλλογοι και φορείς από τους οικισμούς του πρώην δήμου Βιστονίδας, όπως από Γενισέα, Διομήδεια κ.λ.π. από τον δήμο Σελέρου δεν υπάρχει καμιά συμμετοχή και παρουσία. Αμφιβάλλω δε αν όλοι οι κάτοικοι ξέρουν κατά πού πέφτουν τα Άβδηρα.
Γίνεται φανερό πλέον τι σκοπούς εξυπηρετούσε το σχήμα καθώς κατέρρευσαν παταγωδώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι θιασώτες του σχήματος. Και το Σέλερο και τα Άβδηρα το επιδεικνύουν… Είναι δυο ξένοι οικισμοί μέσα στον ίδιο δήμο…
Μ.Ξ.
Συνταγματικές συμπτώσεις
Μίλησε προχθές ο πρωθυπουργός στο προαύλιο του βουλευτηρίου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Με ομιχλώδεις διατυπώσεις και σκόρπιες, ασύνδετες σκέψεις και αντιφατικές εξηγήσεις, που δεν συνιστούν πρόταση, επανέφερε τετριμμένες ιδέες μιας παρωχημένης Αριστεράς, με πολλά σημεία να έρχονται σε σύγκρουση με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος. Με πλάγιο τρόπο επιχείρησε να εισαγάγει στην σκέψη των πολιτών την ιδέα του δημοψηφίσματος για τις ανάγκες της Αναθεώρησης. Η συνταγματική ιστορία έχει αποδείξει ότι τα δημοψηφίσματα ήταν και είναι εργαλείο καταλήστευσης των λαών από τις ελευθερίες τους. Η επικοινωνιακή προσέγγιση της Αναθεώρησης, η λαϊκή συμμετοχή, τα δημοψηφίσματα, το ‘’νέο’’ που απ’ αυτό ξεκινάει η συγγραφή της ‘’δημοκρατικής ιστορίας’’, ο λαός που θα γράψει τα άρθρα του Συντάγματος, είναι συγκλονιστικά ταυτόσημα με την προσέγγιση και προπαγάνδα της Χούντας πριν από σχεδόν 50 χρόνια. Μίλησε επίσης για την ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου. Ίσως γι’ αυτό η παρούσα κυβέρνηση έχει υπογράψει τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρότεινε ακόμη τον περιορισμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης. Στο μέλλον όποιος βουλευτής συμμετάσχει σε πρόταση μομφής κατά της όποιας κυβέρνησης πρέπει να έχει έτοιμη και την επόμενη κυβέρνηση μέσα από την ίδια Βουλή. Ούτε μια λέξη, φυσικά, για την ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ, ούτε μια λέξη για τους άνεργους, ούτε για τον επαναπατρισμό τόσων νέων επιστημόνων. Αυτά τον απασχολούσαν άλλες εποχές, όταν δεν ήταν στην εξουσία. Πολλοί ισχυρίζονται ότι όλο αυτό στήθηκε ως μια επικοινωνιακή πρωτοβουλία. Είναι όμως και πολλοί που θεωρούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια στρατηγική άλωσης της Δημοκρατικής εξουσίας.
Χ.Δ.
Η θρησκευτική διαφορετικότητα δεν είναι άλλοθι
Περιδιαβαίνοντας προχθές το βράδυ τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, που είναι γεμάτα από νέο κυρίως κόσμο, τα βήματα μας οδήγησαν στην οδό Ιωακείμ Σγουρού, όπου βρίσκεται το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής. Πολλοί Ξανθιώτες πέρασαν για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, κατά την συνήθεια, στον ναό που πανηγύριζε. Παρότι η ώρα ήταν περασμένη, συναντήσαμε τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού στην αυλή της Αγ. Παρασκευής να περιμένει τον Μητροπολίτη Ξάνθης. Όπως μας είπε, κάθε χρόνο μία γειτόνισσα δεξιώνεται τους ιερείς, τους ψάλτες και τον Μητροπολίτη στο σπίτι της, προς τιμήν της Αγίας. Το όνομα της οικοδέσποινας; Φατμέ. Μένει δίπλα στον ναό και όλα αυτά τα χρόνια τον φροντίζει ανιδιοτελώς, φτιάχνοντας ακόμη και κόλλυβα, ενώ φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Αγία. Η αυλή της περιποιημένη και γεμάτη φυτά και λουλούδια, μαγνητίζει το βλέμμα των περαστικών. Δεν μας άφησε να φύγουμε, αλλά επέμενε να μπούμε για να μας κεράσει από το γλυκό βύσσινο που φτιάχνει κάθε χρόνο. Και έβλεπε κανείς τον ιερέα να κάθεται και να συζητά με την κυρία Φατμέ και τον κύριο Αχμέτ, χωρίς να μπαίνει ανάμεσά τους καμιά θρησκευτική διαφορά από αυτές που φανατίζουν και χωρίζουν τον κόσμο, οδηγώντας σε τόσα αποτρόπαια εγκλήματα. Αυτά και για όσους ‘’καλοθελητές’’ επεμβαίνουν αυτοβούλως συχνά για να διασφαλίσουν την αρμονική μας συμβίωση.
Χ.Δ.

Στήλες & Γνώμες

Η κατάρτιση μοχλός ανάπτυξης και μονόδρομος διεξόδου από την...Είμαστε σε κρίση! Μία πλέον τόσο συνηθισμένη,...
13_07_2016
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Απλή και δόλια αναλογική Με πρόφαση μία ωραία και ελκυστική ιδεολογία έχουν...
09_07_2016
Φοίβος Ιωσήφ
Η τελευταία ελπίδα Η λύση τις περισσότερες φορές είναι επώδυνη. Στην...
18_06_2016
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Σεμιφρέντο βανίλια -πραλίνα -2 κρόκοι αυγών -8 κ.σ. ζάχαρη -500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα,...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Τα περίπτερα ‘’μπαίνουν σε… τάξη’’ στον δήμο Μύκης

Τα περίπτερα ‘’μπαίνουν σε… τάξη’’ στον δήμο Μύκης

27 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κανονιστική απόφαση που καθορίζει τις προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης περιπτέρων Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές του νομικού πλαισίου που έκαναν λόγο και για κατάργηση, τελικά τα περίπτερα ...

Από την επόμενη χρονιά αναμένονται αλλαγές στο κυνήγι

Από την επόμενη χρονιά αναμένονται αλλαγές στο κυνήγι

27 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιφυλακτικοί οι κυνηγοί της Ξάνθης για τον τρόπο εφαρμογής του πορίσματος της δημόσιας διαβούλευσης Λ. Σερραίος: «Ο υπουργός κ. Τσιρώνης μιλά για ανέφικτες αλλαγές με αρκετή δόση ιδεοληψίας» Εξαι...

Εφτά σημεία της ΑΜΘ προβάλλονται στην Thomas Cook

27 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναν από τους μεγαλύτερους tour operators της Βρετανίας 7 τουριστικούς προορισμούς της Α. Μακεδονίας-Θράκης, γενέτειρας του Διονύσου και του Ορφέα της Ελληνικής μυθολογίας, αναδεικνύει στην ιστοσελίδα του ο Thomas Cook, ένας απ...

Φιλύρα Ροδόπης: Τραγικός θάνατος 24χρονου που έπεσε με τρακτέρ σε χαράδρα

27 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ένας 24χρονος σε αγροτική οδό της Ροδόπης, όταν το τρακτέρ με ρυμουλκούμενο που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη χα...

Solar Beer: η Ξάνθη αποκτά την δική της μπύρα

26 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ορέστης Στεφάνου δημιουργεί το Ηλιακό μικροζυθοποιείο και οι Ξανθιώτες αναμένουν τις γευστικές απαστερίωτες μπύρες του Από γλωσσολόγος… ζυθοποιός, ο Ορέστης φιλοδοξεί να δημιουργήσει προϊόντα που θα ‘’εκμεταλλεύονται’’ όλα τα α...

Τα Δημοκρίτεια έχουν την γεύση του Ψωμιού της Γαίας

26 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων το ζύμωσαν για 17η χρονιά και μ’ αυτό καλωσορίζουν σήμερα τους ξένους τους στην γιορτή της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής Πως παρασκευάζεται το φημισμένο ψωμί που συνδέεται με τον Δημόκρ...

«Αντιγόνη» του Jean Anouilh στην Ξάνθη

26 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας με τον Στέλιο Μάινα Στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου στις 21:00 ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας, γραμμένο το 1942 στη διάρκεια...

Πότε θα αναστέλλεται η λειτουργία επιχειρήσεων

26 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τί θα ισχύει για τους παραβάτες Συμπληρωματικές οδηγίες και κατευθύνσεις σχετικά με τους ελέγχους, που πραγματοποιούνται το φετινό καλοκαίρι σε τουριστικές και όχι μόνο περιοχές, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώρ...

Θρήνος για τον 18χρονο Έλληνα μειονοτικό από τη Θράκη που σκοτώθηκε στο Μόναχο

26 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσιάζεται ως ήρωας από ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, αφού δέχθηκε δύο σφαίρες από τον μακελάρη προκειμένου να σώσει την αδελφή του Στον Άρατο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Το αρχικό σοκ, σε όλο τον κόσμο, από το μακελειό στο ...

‘’Μπαίνουν’’ τελικά τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

23 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά τις διαμαρτυρίες των φαρμακοποιών, από τον Σεπτέμβριο θα πωλούνται στα ράφια των μάρκετ 216 φάρμακα Χ. Ζεϊμπέκ: «Προσωπικά θεωρώ ότι τα φάρμακα θα έπρεπε να πωλούνται μόνο στα φαρμακεία, αλλά είναι κοινοτική οδηγία» Το πο...

Στενούς δεσμούς με τη Ρουμανία απέκτησε το ΔΠΘ

23 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπέγραψε Πρωτόκολλα Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πετρελαίου και Αερίου του Πλοϊέστι και με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας Κοινές δράσεις έρευνας και ανταλλαγών καθώς και αμοιβαίας υποστήριξης για τη διδασκαλία της ελληνικής και ρο...

Σε διαβούλευση το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Τοπείρου

23 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιλαμβάνει λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μισοί κάτοικοι είναι άνεργοι! Έχουν το χαμηλότερο φορολογητέο εισόδημα από ‘ όλους τους δήμους του νομού Οι στόχοι που θέτει το σχέδιο είναι: : Ισόρροπη κ...

Προχωρά ο σχεδιασμός για την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην ΑΜ-Θ

23 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θετική η γνωμοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με διορθωτικές παρατηρήσεις Κ. Καλουδής: «Πλέον είναι θέμα της ΔΙΑΑΜΑΘ να το προχωρήσει άμεσα, αλλά και του υπουργείου που αναμένεται ...

Την Τρίτη η συνεδρίαση του Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

23 Ιουλ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα οικονομικά του Δημοτικού Ραδιοφώνου και το μνημόνιο με την ΕΛΛΕΤ για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού στο Δήμο Ξάνθης» στην ημερήσια διάταξη Ζητά να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Τα Δημοκρίτεια έχουν την γεύση του Ψωμιού της Γαίας

Τα Δημοκρίτεια έχουν την γεύση του Ψωμιού της…

Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδήρων το ζύμωσαν για 17η χρονιά και μ’ αυτό καλωσορίζουν σήμερα τους ξένους τους στην γιορτή της Πολιούχου Αγί...

«Αντιγόνη» του Jean Anouilh στην Ξάνθη

«Αντιγόνη» του Jean Anouilh στην Ξάνθη

Ένα κορυφαίο έργο της σύγχρονης δραματουργίας με τον Στέλιο Μάινα Στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου στις 21...

Ο «Μουσικός Ιούλιος» ‘’ανέτειλε’’ στο φως της πανσελήνου

Ο «Μουσικός Ιούλιος» ‘’ανέτειλε’’ στο φως της…

Ο νέος μουσικός θεσμός που γεννήθηκε στην Ξάνθη, αγκαλιάζοντας την καλλιτεχνική δουλειά των δημιουργών της πόλης Νεαροί και παλιότεροι μουσικοί, συνθ...

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής έρχεται για 8η χρονιά στην Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής έρχεται για 8…

Εξαιρετικοί ήχοι της Ανατολής σε πανέμορφους χώρους Τo φεστιβάλ ανατολικής μουσικής συνεχίζει για όγδοη χρονιά φέτος, περιλαμβάνοντας συναυλίες και...

Αστυνομικά l_red

Φιλύρα Ροδόπης: Τραγικός θάνατος 24χρονου που έπεσε με τρακτέρ σε χαράδρα

Φιλύρα Ροδόπης: Τραγικός θάνατος 24χρονου που…

Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ένας 24χρονος σε αγροτική οδό της Ροδόπης, όταν το τρακτέρ με ρυμ...

26χρονος στον Εχίνο είχε στην κατοχή του πιστόλι κρότου-λάμψης

26χρονος στον Εχίνο είχε στην κατοχή του πιστ…

Έναν 26χρονο συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση...

Επιτέθηκαν σε γυμναστή και τους …εκγύμνασε καταλλήλως!

Επιτέθηκαν σε γυμναστή και τους …εκγύμνασε κα…

Θύμα ληστείας από δύο δράστες τους εξουδετέρωσε στο πι και φι Ο κ. Γιάννης Παπουτσόγλου διηγείται στο «Ε» την περιπέτεια του «Πήγαν για …μαλλί κα...

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα διακίνησης μεταναστών με σημείο… εκκίνησης τον Έβρο

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα διακίνησης μετανασ…

Συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων και τα δύο ηγετικά στελέχη των οργανώσεων. Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος αστυνομικού που εμπλέκεται Δεκάδες δ...

Πολιτική l_black

Σε διαβούλευση το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Τοπείρου

Σε διαβούλευση το επιχειρησιακό σχέδιο του Δή…

Περιλαμβάνει λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μισοί κάτοικοι είναι άνεργοι! Έχουν το χαμηλότερο φορολογητέο εισόδημα από ...

Προχωρά ο σχεδιασμός για την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην ΑΜ-Θ

Προχωρά ο σχεδιασμός για την διαχείριση στερε…

Θετική η γνωμοδότηση από την αρμόδια υπηρεσία για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με διορθωτικές παρατηρήσεις Κ. Καλουδής: «Πλέον είναι ...

Την Τρίτη η συνεδρίαση του Ιουλίου στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Την Τρίτη η συνεδρίαση του Ιουλίου στο δημοτι…

Τα οικονομικά του Δημοτικού Ραδιοφώνου και το μνημόνιο με την ΕΛΛΕΤ για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού στο Δήμο Ξάνθης» στην ημερήσια διάταξη Ζητά να παραι...

2 μήνες φυλάκιση για παράνομη είσοδο στη χώρα στους 8 τούρκους στρατιωτικούς

2 μήνες φυλάκιση για παράνομη είσοδο στη χώρα…

Το Δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της απειλής για τη ζωή τους - Θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου Τι είπαν στ...

Κοινωνία l_green

Γιορτή της Αγίας Παρασκευής: Σημείο αναφοράς για τα Άβδηρα

Γιορτή της Αγίας Παρασκευής: Σημείο αναφοράς …

Με κατάνυξη πλήθος κόσμου συμμετείχε στον Εσπερινό και την Περιφορά της εικόνας. Έρευνα και διάσωση της ντόπιας παράδοσης και μουσικής κουλτούρας από...

Τα περίπτερα ‘’μπαίνουν σε… τάξη’’ στον δήμο Μύκης

Τα περίπτερα ‘’μπαίνουν σε… τάξη’’ στον δήμο …

Νέα κανονιστική απόφαση που καθορίζει τις προδιαγραφές κατασκευής και τοποθέτησης περιπτέρων Μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές του νομικού πλαισίου που έ...

Από την επόμενη χρονιά αναμένονται αλλαγές στο κυνήγι

Από την επόμενη χρονιά αναμένονται αλλαγές στ…

Επιφυλακτικοί οι κυνηγοί της Ξάνθης για τον τρόπο εφαρμογής του πορίσματος της δημόσιας διαβούλευσης Λ. Σερραίος: «Ο υπουργός κ. Τσιρώνης μιλά για αν...

Εφτά σημεία της ΑΜΘ προβάλλονται στην Thomas Cook

Εφτά σημεία της ΑΜΘ προβάλλονται στην Thomas …

Έναν από τους μεγαλύτερους tour operators της Βρετανίας 7 τουριστικούς προορισμούς της Α. Μακεδονίας-Θράκης, γενέτειρας του Διονύσου και του Ορφέα ...


 

 

«Είναι ένα όνειρο και προσωπικός στόχος που είχα θέσει»

«Είναι ένα όνειρο και προσωπικός στόχος που είχα θέσει»

Στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής «Στόχος η πρόκριση στον τελικό και… βλέπουμε» δήλωσε αποκλειστικά στο «Ε» το μέλος της ελληνικής ομάδας κολύμβησης 4Χ100 ελεύθερο Στο Ρίο της Βραζιλίας θα καταφθάσει σήμερα ο Ξανθιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής, μαζί με τους συναθλητές του στην αποστολή της ελληνικής ομάδας κολύμβησης, ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 που θα γίνουν στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας το διάστημα 05-21 Αυγούστου. Ο 24χρονος (γεν. 1992) αθλητής που ανήκει στην ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε...

27 Ιουλ 2016

 

«Πρώτη» με φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους για τον Ορφέα

«Πρώτη» με φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους για τον Ορφέα

«Θέλουμε όχι μόνο να παραμείνουμε αλλά και να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ’ Εθνική» Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη προπόνηση και η έναρξη της προετοιμασίας...

Αλλαγή ημερομηνίας στο φιλικό με Ηρακλή λόγω… πρεμιέρας

Αλλαγή ημερομηνίας στο φιλικό με Ηρακλή λόγω… πρεμιέρας

Αντιμέτωποι στην 1η αγωνιστική θα βρεθούν Ηρακλής – Ξάνθη κι έτσι το μεταξύ τους φιλικό μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο Οι αλλαγές στα φιλικά προετοιμα...

Ενίσχυση στην άμυνα με τον νεαρό Σβάρνα

Ενίσχυση στην άμυνα με τον νεαρό Σβάρνα

Η Ξάνθη απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την ΑΕΚ τον 18χρονο αμυντικό Νικηφόρο το πρώτο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους με 1-0 επί της Πιρίν Την ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr