Greek English French German Turkish

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ

Τo Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ για 8 μήνες. Ειδικότητες ΠΕ Οι...

Ομαδικά πυρά για το τεχνικό πρόγραμμα

Καταψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις πλην Κολλάρου «Φτωχό, χωρίς όραμα και με χαμηλή απορρόφηση», η κοινή αιτιολόγηση Οι παρατάξεις είπαν «Όχι» και...

Παρελθόν αποτελούν οι απευθείας αναθέσεις στους δήμους

Ο νέος νόμος 4412/2016 τις καταργεί. Προσωρινό Stop στην εκτέλεση μέχρι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και να δημιουργηθεί το Μητρώο Εργοληπτών Γκρίνια δ...

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b

 

 

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Αν κριθεί ο αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ και επιστραφούν τα χρήματα στους 4 καναλάρχες, σίγουρα θ’ αρχίσουν πάλι να λιποθυμούν τα παιδάκια στα σχολεία…
Όλοι υποψήφιοι!
perifereiaki-anagennisiΕλληνικό κι αυτό φαινόμενο. Να θέλουν όλοι να γίνουν αρχηγοί. Αξίζουν δεν αξίζουν, μπορούν δεν μπορούν. Έτσι, στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου Περιφερειάρχη, έχουμε πληθώρα υποψηφίων. Αρχικά υποψήφιοι είναι όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες. Ίσως οι άνθρωποι να θεωρούν ότι είναι ικανοί για τη θέση του Περιφερειάρχη. Εξάλλου ένα «αντί» τους χωρίζει. Μόνο βέβαια που άλλο πράγμα ο ρόλος και η ευθύνη του Περιφερειάρχη.
Επιθυμία για υποψηφιότητα βέβαια έχουν δικαίωμα και όποιοι άλλοι της παράταξης. Εκεί μάλιστα έχουν ξεχωρίσει άτομα για την δουλειά που έχουν κάνει μέχρι τώρα κι ένας από αυτούς είναι ο δικός μας Μιχάλης Αμοιρίδης.
Γενικώς πάντως, η εκλογική διαδικασία μεταξύ των 36 που θα ψηφίσουν την Κυριακή το μεσημέρι, θα είναι μια δοκιμασία για το συνδυασμό Περιφερειακή Αναγέννηση. Διότι πικρίες θα υπάρξουν σίγουρα, όπως συμβαίνει συχνά σε παρόμοιες εκλογές.
Γ.Δ.
Έρχεται ο Βενιζέλος
Κι ένα νέο για τους Πασόκους. Έρχεται τον επόμενο μήνα, στις 19 για την ακρίβεια, αλλά στην Καβάλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Για τους φίλους του Βενιζέλου είναι μια ευκαιρία να πάνε μια βόλτα να τον ακούσουν. Εξάλλου Σάββατο είναι, πιο χαλαρά τα πράγματα.
Γ.Δ.
Κάλεσμα Πάγκαλου σε συστράτευση με Μητσοτάκη
Τη συγκρότηση «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού» υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτείνει με άρθρο του ο γνωστός Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και καιρό από την πολιτική, γράφει: «Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της “αστικής” δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν ''Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό''. Οι προσωπικές μωροφιλοξοδίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές. Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό. Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του "'Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού''».
Αυτά έγραψε ο πληθωρικός Θεόδωρος, προκαλώντας αντιδράσεις, κυρίως από τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να συγκροτήσουν νέα Κεντροαριστερά παράταξη…
Αποδοχή για το Μουσείο
Άμεση υπήρξε η θετική αντίδραση από πλευράς συμπολιτών για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Αλέξανδρου Μπαλτατζή στο Νεοχώρι.
Μάλιστα, σε επικοινωνία μαζί μας, εξέφρασαν την επιθυμία της επίσκεψης σ’ αυτό. Ως μία ένδειξη απότισης τιμής στον μεγαλύτερο Συνεταιριστή Πολιτικό της περιοχής μας. Το γεγονός λοιπόν του αιτήματος της επίσκεψης, που σίγουρα θα έχουν πάρα πολλοί Ξανθιώτες, θα πρέπει να απασχολήσει το Σύλλογο για να ορίσει κάποιον από το χωριό, να έχει τα κλειδιά, αλλά και να ξεναγεί τους επισκέπτες.
Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό θα πρέπει να μελετηθεί και βρεθεί κάποια λύση. Όλο και κάποιος κάτοικος θα υπάρχει με διάθεση προσφοράς προς την κατεύθυνση αυτή. Για να υλοποιεί την αποστολή του το Μουσείο κι όχι να είναι κλειστό…
Γ.Δ.
Τα ακίνητα στη Δημοτική Αγορά
Προσπαθεί ο Δήμος Ξάνθης να ενοικιάσει τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς που έχουν μείνει ξενοίκιαστα. Μάλιστα το θέμα έχει απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή, αλλά σοβαρή και υπεύθυνη λύση δεν θα βρεθεί. Κι αυτό διότι ο Δήμος με τη νοοτροπία που τον διακατέχει, δεν θεωρεί τη Δημοτική Αγορά περιουσιακό του στοιχείο άξιο προσοχής και φροντίδας.
Σήμερα η Δημοτική Αγορά έχει μεταβληθεί σε ένα «αναγκαίο κακό» που θα πρέπει να το διαχειριστεί με βαριά καρδιά. Έτσι, χρόνο το χρόνο απαξιώνεται και έχει φθάσει στην σημερινή εικόνα της παρακμής. Αφέθηκε όλη αυτή η τεράστια αγορά να φθίνει στο χρόνο, να μαραζώνει, χωρίς να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τη ριζική αλλαγή της εικόνας.
Αναγνωρίζουμε πως πολλά έχουν αλλάξει στη νοοτροπία των ίδιων των πελατών. Όμως είναι εγκληματικό να υποβαθμιστεί σιγά-σιγά μια Αγορά όπου αλλού σφύζουν από ζωή, κίνηση, ζωντάνια.
Έχουμε ένα εργαλείο-κλειδί και δεν καταφέραμε να του δώσουμε την αξία που του αξίζει. Σίγουρα κάτι και κάποιοι φταίνε.
Γ.Δ.
Τα λόγια του δημάρχου και το …τζούντο του Ηλιάδη
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στο δημοτικό συμβούλιο με την φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος για να απαντήσει στον Σιαμπάν Μπαντάκ της παράταξης Μπένη όταν τον ρώτησε γιατί δεν έχει έργα στο τεχνικό πρόγραμμα για τα Κιμμέρια. «Όποιος ξέρει να διαβάζει τα βλέπει…», είπε ο δήμαρχος προκαλώντας σάλο από την πλευρά Φανουράκη - Μπένη Καμαρίδη ενώ δεν έλειψαν από δημοτικούς συμβούλους τα υπονοούμενα για τα ελληνικά του κ. Ηλιάδη. Ο οποίος κ. Ηλιάδης προκαλεί ταραχή με τις παρεμβάσεις του που δεν υπακούουν βεβαίως σε κανένα καταστατικό! Ιδιαίτερα του κ. Μπένη αλλά και του κ. Καμαρίδη… Και έτσι όπως πάει το πρόγραμμα δεν αποκλείεται να δούμε κανένα αγώνα …τζούντο στο δημοτικό συμβούλιο και αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι βέβαια οι κύριοι Μπένης και Καμαρίδης γιατί ο κ. Ηλιάδης είναι …δάσκαλος του τζούντο!
Μ.Ξ.
Μυρίζει μπαρούτι…
Και για να εξετάσουμε και την ουσία των πραγμάτων και των πεπραγμένων στον δήμο Ξάνθης η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης συνεχώς επιδεινώνεται και τείνει να λάβει διαστάσεις πολεμικής εχθρότητας. Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ή επιτροπές «μυρίζει μπαρούτι» και ο δήμαρχος δέχεται σχεδόν ομαδικά πυρά για τα περισσότερα θέματα. Μόνος σύμμαχος του ο Γιώργος Κολλάρος ενώ οι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι συνεχίζουν την παράδοση του «βουβού» προσώπου στην οποία άλλωστε εκπαιδεύτηκαν στην προηγούμενη θητεία τους.
Το ζήτημα είναι όλη αυτή η κατάσταση να μην επηρεάσει αρνητικά την διοίκηση του δήμου και να μην οδηγήσει σε ακρότητες.
Μ.Ξ.
Ένα φύλλο που δεν πρέπει να χάσει κανείς
Αναφερόμαστε στο αυριανό φύλλο του «Ε», που έχει την χαρά να φιλοξενεί σπάνιες και αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες από την ‘’μαύρη’’ περίοδο της Κατοχής. Ο Ξανθιώτης συλλέκτης Κώστας Μαυρομάτης μάς παραχώρησε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το πλούσιο προσωπικό του αρχείο, στις οποίες ο φακός έχει καταγράψει στιγμές από τις πλέον άσχημες σελίδες της ιστορίας. Η είσοδος των γερμανικών στρατευμάτων στην Ξάνθη στις 8 Απριλίου 1941, μετά την μάχη των οχυρών Ρούπελ, γερμανικά στρατεύματα σε διάφορα σημεία της πόλης, πεινασμένα ξανθιωτάκια στους δρόμους, το αρχηγείο των Γερμανών στον χώρο της πρώην καπνοβιομηχανίας Γκαίρυ απέναντι από το σημερινό ΙΚΑ. Η ιστορία προχωρά μέσα από τις φωτογραφίες και αντικρίζουμε την βουλγαρική σημαία να κυματίζει στο Ρολόι της κεντρικής πλατείας. Φωτογραφίες που σώθηκαν κυριολεκτικά από τα σκουπίδια, με τον επί σειρά ετών γραμματέα της Κοινότητας Πολυσίτου, Μαυρουδή Μπακιρτζή, που επιστρατεύθηκε το καλοκαίρι του 1940, ο οποίος γράφει πίσω από την φωτογραφία του τα εξής συγκινητικά: «Σου στέλνω την φωτογραφία μου, διά να σου θυμίζη την ζωή μας». Οι άνθρωποι πίσω από την σύγχρονη τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ξάνθη υπό κατοχή. Στο φύλλο της Πέμπτης, 27 Οκτωβρίου, λοιπόν, ένα αφιέρωμα στο έπος του 1940, που εορτάζουμε την επομένη, μέσα από ανέκδοτες φωτογραφίες που αποτυπώνουν στιγμές της Ξάνθης του τότε.
Χ.Δ.
Το Δημοτικό Πάρκινγκ έχει δρόμο ακόμη…
Το θέμα επανήλθε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης με αφορμή τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δήμος Ξάνθης και πρώην μισθώτρια είναι σε διαμάχη και αντιδικία και λύση δεν φαίνεται να δίνεται άμεσα. Αυτό που πολύ ορθώς τόνισε κατά την συνεδρίαση ο κ. Ηλίας Βασιλούδης της «Κοινωνίας Δημοτών», είναι ότι με την διελκυστίνδα που έχει δημιουργηθεί και συντηρείται χάνει και ο δήμος Ξάνθης σε έσοδα, αλλά και ολόκληρη η πόλη. Η υπόθεση του πρώην Central Parking συνέπεσε με το θέμα του οικοπέδου Γκαίρυ, απέναντι από το ΙΚΑ, στο οποίο στάθμευαν άτυπα δεκάδες αυτοκίνητα. Μέσα σε λίγες μέρες, το κέντρο της Ξάνθης βρέθηκε με δύο χώρους στάθμευσης λιγότερους και μεγάλες δυσκολίες για όσους εργάζονται στην γύρω περιοχή. Αυτό που επίσης τονίστηκε, είναι ο δήμος Ξάνθης χάνει με όλη αυτή την ιστορία και την αξιοπιστία του. Ακόμη και αν το μίσθωμα γίνει χαμηλότερο, δύσκολα κάποιος επιχειρηματίας θα μπει στην διαδικασία να συνεργαστεί με όλη αυτή την κακή εμπειρία. Άστοχοι χαρακτηρισμοί έριξαν λάδι στην φωτιά και οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν. Τώρα όμως είναι δύσκολο να βρεθεί μια συναινετική λύση εξωδικαστικά, αφού, όπως σημείωσε η κα Γκιρτζίκη, υπάρχει φόβος να κατηγορηθούν ακόμη και για συγκάλυψη. Και είναι λογικό να φανεί ύποπτη στον εισαγγελέα ξαφνική εξωδικαστική λύση, όταν ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν το όλο ζήτημα οικονομικοί ελεγκτές. Οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς και έχουν εμπλακεί στην υπόθεση ακόμη και υπάλληλοι. Μακάρι να κλείσει άμεσα και οριστικά η αντιδικία, γιατί η Δικαιοσύνη έχει γίνει αμείλικτη σε θέματα δημόσιας διοίκησης, όπως πρόσφατα είδαμε.
Χ.Δ.

Στήλες & Γνώμες

Ο αόρατος στόχοςΣτο στρατό μας πήγαιναν στο πεδίο βολής, έβαζαν έναν...
25_10_2016
Φοίβος Ιωσήφ
ΑναστήματαΛέγοντας ανάστημα, το μυαλό μας πηγαίνει στο ύψος...
24_10_2016
Αρσενίου Στέλιος
Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ... Α. Από 01.01.2017 εκκινεί η λειτουργία του Ενιαίου...
20_10_2016
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η Συνταγή της Ημέρας

Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα -1 χοιρινό ψαρονέφρι -1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή Dijon -1 πρέζα...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικονομική Επιτροπή

Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικονομική Επιτροπή

26 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανησυχίες και προτροπές για άμεση επίλυση από πλευράς αντιπολίτευσης, διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί άμεσα και θα λειτουργήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυρ. Παπαδόπουλο Αρκετά δικαστικά ‘’μέτωπα’’ έ...

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρόμηση

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρόμηση

26 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να μην ψηφίσει τη μονοδρόμηση της Σκιάθου για να τροποποιηθεί η έκθεση της Τ.Υ. και να περιλαμβάνει μόνο μέρος της οδού Για ελλείψεις στην τεχνική έκθεσης της μονοδρόμησης ε...

Αυξημένες αναμένονται φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών

26 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικονομική κρίση εκτινάσσει τις αιτήσεις σε 12.000 αντί 9.710 πέρυσι για μετεγγραφές σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ‘’εντός έδρας’’ Κινητοποιήσεις από τους φοιτητές της Ξάνθης για προβλήματα φοιτητικής μέριμνας αναφορικά με την στέγασ...

Απαντά στο δημοσίευμα του «Ε» ο ένας εκ των δύο καθηγητών του ΔΠΘ

26 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα μας μετά το ρεπορτάζ «Σύννεφα οικονομικού σκανδάλου στο ΔΠΘ» Μετά τη θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκλησή μας, θα ακολουθήσει συνέντευξη, όπου θα εκθέσει την επιχειρηματολογία του για όσα του κατα...

Τρεις συλλήψεις για 250 γραμμάρια κάνναβης στην Ξάνθη

26 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αστυνομικός σκύλος συμμετείχε σε οργανωμένη επιχείρηση με κατ’ οίκον έρευνες σε δύο σπίτια. Δύο ακόμη συλλήψεις για κάνναβη σε Κομοτηνή και Καβάλα Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί, στους νομούς Ξάνθης, Καβάλας και Ροδόπης, πέντ...

Το Μουσείο ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ είναι πλέον πραγματικότητα

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια την Κυριακή στο Νεοχώρι Σταυρούπολης, πατρίδα του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Πλήθος κόσμου και συνεταιριστών γέμισαν την αυλή του πατρικού σπιτιού του αναμορφωτή του συνεταιρ...

Μακραίνει η λίστα των εξετάσεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστίθενται 86 νέες εξετάσεις. Μεταξύ αυτών και η ψηφιακή μαστογραφία και η «διαγνωστική αρθροσκόπηση», η οποία είχε κοστολογηθεί το 2014 στα 1.500 ευρώ! Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ Ξάνθης Μεγαλώνει η λίστα των εξε...

Το δύσκολο καλοκαίρι ενός κατοίκου της Παλιάς Πόλης Ξάνθης

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή της κας Αναστασίας Νικολάου, κατοίκου Παλιάς Πόλης, αναφορικά με την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως Προτάσεις και αναμονή για παρέμβαση των αρμοδίων από τον Σύλλογο για την Προστασία και Ανα...

Μειώνονται τα τμήματα της Α’ τάξης του 1ου Γυμνασίου ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη διαμαρτυρία από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ζητούν απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου και επαναφορά της με τη νέα σχολική χρονιά Επισημαίνουν ότι φέτος λειτούργησαν έξι τμήματα αντί πέντε για να καλυφθεί η φοίτηση τριών ...

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και ΕΛΜΕ Ξάνθης καλούν γονείς και μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση Αντιτίθενται στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλοντας ελλείψεις εκπαιδευτι...

Η «επιχείρηση» ενοικίασης καταστημάτων σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή

25 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταρτίζονται όροι για την εκμίσθωση έξι ακινήτων σε Δημοτική Αγορά και αλλού. Και δικαστικές υποθέσεις στα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης Σήμερα στις 13:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης που θα απασχοληθε...

Η επομένη μέρα στην ΑΜ - Θ

24 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βήμα – βήμα τι προβλέπει η διαδικασία εκλογής του νέου περιφερειάρχη Παρασκήνιο: Ποιοι επιδίδονται στο κυνήγι της ψήφου Η επόμενη μέρα στην περιφέρεια ΑΜ- Θ σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών διαδοχής για την εκλογή του νέ...

Το ‘’αυγό’’ στην είσοδο της πόλης παραμένει… ραγισμένο

24 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσχημη εικόνα υποδοχής των επισκεπτών της Ξάνθης μια κατασκευή που θυμίζει είσοδο σε ερημωμένη πόλη Από τον Ιούλιο διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος την παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ότι δόθηκε εντολή για προμήθεια και αλλαγή των γυά...

Πρόσφορο έδαφος για Βιοκαλλιέργειες στην Ξάνθη

24 Οκτ 2016 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

90 βιοκαλλιεργητές στο προηγούμενο πρόγραμμα. Σε διαβούλευση το νέο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας ύψους 555 εκ. ευρώ Πρόβλημα από την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων, υποσημειώνει ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης Κ. Δαλάτσης ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Η Ελληνική Μεταπολεμική Λαογραφία

Η Ελληνική Μεταπολεμική Λαογραφία

Μεταλλάξεις της Λαογραφίας εξαιτίας της αστικοποίησης και του εκσυγχρονισμού της υπαίθρου Το τρίτο κείμενο της στήλης για την Λαογραφία και την Εθνολ...

Οι «4 εποχές» είναι το θέμα του επόμενου Καρναβαλιού της Ξάνθης

Οι «4 εποχές» είναι το θέμα του επόμενου Καρν…

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των θέσεων για τα πληρώματα της καρναβαλικής παρέλασης Με αποδείξεις για τις στολές θα κινηθούν στις ΘΛΕ οι Πολιτιστικοί Σ...

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι ανοίγει και πάλι την μουσική της αγκαλιά

Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι ανοίγει και πάλι …

Για 11η χρονιά η ΦΕΞ διοργανώνει το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων   Από τις 15 Οκτώβριου έως και τις 30 Νοέμβριου 2016 θα λάβε...

Η αρχαία ελληνική λύρα έρχεται στην Ξάνθη

Η αρχαία ελληνική λύρα έρχεται στην Ξάνθη

Έκθεση αρχαίων οργάνων, σεμινάρια εκμάθησης αρχαίας λύρας, αρχαία επιτραπέζια παιχνίδια και μια μοναδική συναυλία-ταξίδι στον χρόνο Η πειραματική ομά...

Αστυνομικά l_red

Τρεις συλλήψεις για 250 γραμμάρια κάνναβης στην Ξάνθη

Τρεις συλλήψεις για 250 γραμμάρια κάνναβης στ…

Αστυνομικός σκύλος συμμετείχε σε οργανωμένη επιχείρηση με κατ’ οίκον έρευνες σε δύο σπίτια. Δύο ακόμη συλλήψεις για κάνναβη σε Κομοτηνή και Καβάλα ...

Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλης

Κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της πόλη…

Με πρωταγωνιστές μια BMW με Βουλγάρικες πινακίδες και ένα αστυνομικό δικυκλιστή της ομάδας «Ζ». Μπήκε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη και ακινητοποιήθηκε στη...

51χρονος απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι του

51χρονος απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι του

Άφησε σημείωμα στην κόρη του, όπου αποδίδει την αυτοκτονία του στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε Ένας 51χρονος άνδρας βρέθηκε απαγχονισ...

«Βαρύς ο πέλεκυς» της Δικαιοσύνης για το Θεολόγο Καλαϊτζή

«Βαρύς ο πέλεκυς» της Δικαιοσύνης για το Θεολ…

Καταδικάστηκε σε δις ισόβια από το Τριμελές Κακουργοδικείο για υπεξαίρεση και απάτη στην ΕΑΠΑΞ. 12 χρόνια κάθειρξη με ανασταλτικό αποτέλεσμα επιβλήθηκ...

Πολιτική l_black

Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικονομική Επιτροπή

Το Δημοτικό πάρκινγκ ‘’κυριάρχησε’’ στην Οικο…

Ανησυχίες και προτροπές για άμεση επίλυση από πλευράς αντιπολίτευσης, διαβεβαιώσεις ότι θα λυθεί άμεσα και θα λειτουργήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπ...

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρόμηση

Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων για μία μονοδρό…

Ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να μην ψηφίσει τη μονοδρόμηση της Σκιάθου για να τροποποιηθεί η έκθεση της Τ.Υ. και να περιλαμβάνει μόνο μέρος της οδού Για...

Ομαδικά πυρά για το τεχνικό πρόγραμμα

Ομαδικά πυρά για το τεχνικό πρόγραμμα

Καταψηφίστηκε απ’ όλες τις παρατάξεις πλην Κολλάρου «Φτωχό, χωρίς όραμα και με χαμηλή απορρόφηση», η κοινή αιτιολόγηση Οι παρατάξεις είπαν «Όχι» και...

Η «επιχείρηση» ενοικίασης καταστημάτων σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή

Η «επιχείρηση» ενοικίασης καταστημάτων σήμερα…

Καταρτίζονται όροι για την εκμίσθωση έξι ακινήτων σε Δημοτική Αγορά και αλλού. Και δικαστικές υποθέσεις στα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης Σήμερα...

Κοινωνία l_green

Αυξημένες αναμένονται φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών

Αυξημένες αναμένονται φέτος οι μετεγγραφές φο…

Η οικονομική κρίση εκτινάσσει τις αιτήσεις σε 12.000 αντί 9.710 πέρυσι για μετεγγραφές σε κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ ‘’εντός έδρας’’ Κινητοποιήσεις από του...

Απαντά στο δημοσίευμα του «Ε» ο ένας εκ των δύο καθηγητών του ΔΠΘ

Απαντά στο δημοσίευμα του «Ε» ο ένας εκ των δ…

Απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα μας μετά το ρεπορτάζ «Σύννεφα οικονομικού σκανδάλου στο ΔΠΘ» Μετά τη θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκλησή μας, θα ακ...

Το Μουσείο ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ είναι πλέον πραγματικότητα

Το Μουσείο ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ είναι πλ…

Εγκαίνια την Κυριακή στο Νεοχώρι Σταυρούπολης, πατρίδα του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, από την Υφυπουργό Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά Πλήθος κόσμου και...

Παρελθόν αποτελούν οι απευθείας αναθέσεις στους δήμους

Παρελθόν αποτελούν οι απευθείας αναθέσεις στο…

Ο νέος νόμος 4412/2016 τις καταργεί. Προσωρινό Stop στην εκτέλεση μέχρι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και να δημιουργηθεί το Μητρώο Εργοληπτών Γκρίνια δ...


 

 

Ώρα κυπέλλου για Ξάνθη – σήμερα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα

Ώρα κυπέλλου για Ξάνθη – σήμερα αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα

Στις 15:00 η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» απευθείας από το Otesport 3 Με στόχο το θετικό ξεκίνημα στη διοργάνωση θα αγωνιστεί η ξανθιώτικη ομάδα – αναλυτικά η αποστολή Στη… «μάχη» του κυπέλλου Ελλάδας ρίχνεται σήμερα η Ξάνθη, η οποία θα αντιμετωπίσει στις 15:00 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» της ηπειρωτικής πόλης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Στην τρέχουσα (1η) φάση, οι ομάδες έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων (Γιάννινα, Καλλονή, Αγροτικός Αστέρας στον όμιλο της Ξάνθης), οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους από μία φορά κι έτσι θα αν...

26 Οκτ 2016

 

«Έσπασε τα χρονόμετρα» στον αγώνα ROUT 2016 ο Νίκος Πετρόπουλος!

«Έσπασε τα χρονόμετρα» στον αγώνα ROUT 2016 ο Νίκος Πετρόπουλος!

Με χρόνο 22 ώρες και 25 λεπτά τερμάτισε 1ος στον αγώνα ορεινού δρόμου των 164χλμ. σημειώνοντας ρεκόρ Αποκλειστική συνέντευξη του νικητή της φετινής δ...

Πήρε φόρα και συνεχίζει ασταμάτητη η Ξάνθη!

Πήρε φόρα και συνεχίζει ασταμάτητη η Ξάνθη!

Δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στον Πλατανιά με 0-1 Επόμενος αγώνας για την ξανθιώτικη ομάδα την Τετάρτη (26/10-15:00) στα Ιωάννιν...

Χωρίς νέα προβλήματα η προετοιμασία ενόψει Πλατανιά

Χωρίς νέα προβλήματα η προετοιμασία ενόψει Πλατανιά

Σήμερα ανακοινώνεται η αποστολή και αναχωρεί για τα Χανιά ενόψει του αυριανού αγώνα Το Σάββατο στις 18:15 η αναμέτρηση Πλατανιάς – Ξάνθη με διαιτητή ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr