Greek English French German Turkish

«Ντεμπούτο» της «Ντομάτας Ξάνθης»

Παράγεται στα «Θερμοκήπια Θράκης» στο Εράσμιο. Στην αγορά και το «αγγούρι Ξάνθης» και ακολουθούν και άλλα κηπευτικά   Επέκταση σε άλλα 80 στρέμ...

13 προσλήψεις στην ΑΜΘ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα προσλάβει με 8μηνες συμβάσεις 13 γεωτεχνικούς για την κάλυψη αναγκών. Αναλυτικά οι θέσεις: * 6 ΠΕ Κτηνιάτρων (8 μήνες) * 3 Τ...

«Έκοψαν» την Σαμπιχά…Άφεριμ!

Σαμπιχά: «Μ’ αυτό που έκαναν πρόσβαλλαν τους Ρομά…» Χατζηθεοδώρου: «Οι Ρομά είναι μειονότητα της μειονότητας»   Στενός συνεργάτης του Χ. Ζεϊμπ...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

akouste_arxiki

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν εγκρίνει τους «κύκλους» που συναλλάσσεται η Σαμπιχά, προτιμά άλλους κύκλους….εξ ανατολών
 
 
Βάρβαρο έθιμο
 Για άλλη μια φορά οι νεοέλληνες βίωσαν μέσω ενός εθίμου, μια βάρβαρη πραγματικότητα η οποία μάλιστα έχει και θύματα. Πρόκειται όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, για το έθιμο της εκτόξευσης κροτίδων το βράδυ της Ανάστασης. Το οποίο έθιμο συνεχίζεται κάθε χρόνο με την ανοχή Αστυνομίας, κληρικών και άλλων.
Όλοι αυτοί ανέχονται την διαιώνιση του βάρβαρου εθίμου που σκορπά θάνατο και ακρωτηριασμούς επί δικαίων και αδίκων.
Δηλαδή, πολλές φορές τα θύματα είναι απλοί χριστιανοί οι οποίοι πάνε στην εκκλησία και φεύγουν τραυματισμένοι!
Επιτέλους, πόσοι ακόμη θα πρέπει να χαθούν, να ακρωτηριαστούν για να σταματήσει αυτή η αντιχριστιανική βαρβαρότητα;
«Ε»
 
Πυροβολισμοί χαράς ή θανάτου;
 Και ένα άλλο έθιμο, αυτό των πυροβολισμών στους γάμους και την Ανάσταση έχουμε, αλλά μόνον στην Κρήτη. Και σ’ αυτό το έθιμο έχουμε ανθρώπινα θύματα όπως έγινε προχθές στην Ανάσταση σε χωριό του Ρεθύμνου.
Κι αυτό ανεξήγητο για μας και ακατανόητο εν πολλοίς. Βρεθήκαμε σε μια τέτοια ιστορία ως θεατές σε γάμο και «πιάσαμε» τοίχο για την αποφυγή κάποιας αδέσποτης σφαίρας.
Κι αυτό το έθιμο θα πρέπει να σταματήσει διότι χάνονται ζωές τελείως άδικα γιατί κάποιοι ανόητοι θέλουν να κάνουν το «κομμάτι»τους δείχνοντας δήθεν ανδρισμό.
«Ε»
 
Συζήτηση για τη Θράκη
 Σχετικοί, άσχετοι μίλησαν για τη Θράκη αυτές τις ημέρες στα κανάλια. Και τι δεν είπαν και τι δεν ακούστηκε. Και στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ που έδειχνε χαμένος, ξαφνιασμένος και ζαλισμένος για την όλη ιστορία με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου. Γιατί αυτή ήταν η αιτία.
Το μπες- βγες της Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια η προσπάθεια να μπαλώσει η ηγεσία την ενέργειά της αυτή που απέδειξε ότι αποφάσισε χωρίς πλήρη ενημέρωση και στοιχεία. Και ακόμη χειρότερο, πως στη συνέχεια με αστείες αιτιολογήσεις προσπάθησαν να καλύψουν την πρώτη γκάφα.
Γενικώς ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μούσκεμα και εκτέθηκε αρκετά και σίγουρα θα έχει εκλογική ζημιά από τη συμπεριφορά του αυτή, όπως και με την άρνηση του Λαζόπουλου μετά από μέρες συζήτησης.
Γι’ αυτό λοιπόν το θέμα της Σαμπιχά, μίλησαν διάφοροι. Και είπαν απίθανα και τρελά πράγματα που κυριολεκτικά εμάς τους Θρακιώτες μας κούφαναν! Τέτοια άγνοια της πραγματικότητας και της ιστορικής αλήθειας! Μάλιστα κάποιοι (Σκουρλέτης) είπε και υπερβολές έως ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
-Μύλος η υπόθεση γενικώς και ειδικώς!….
«Ε»
 
Καθρέπτης
 Σχεδόν όλοι μας, πολίτες ή κομματικοί σχηματισμοί έχουμε ανάγκη να κοιταχτούμε σ’ έναν πολιτικό ή κοινωνικό «καθρέπτη» κάνοντας τη θαρραλέα και συνειδητοποιημένη αυτοκριτική μας.
VEN.KAR.
 
Ασχετοσύνη και υπερβολές
 Ανακάλυψαν τη Θράκη τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης! Σχετικοί, λίγοι και άσχετοι πολλοί. Λένε, λένε και ξαναλένε πράγματα απίθανα αλλά και απίστευτα! Είναι για γέλια και κλάματα το τι ακούστηκε. Ξαφνικά μας θυμήθηκαν και πάλι. Για να βγάλουν δηλώσεις και να κάνουν αναλύσεις. Δηλαδή, μια τρύπα στο νερό εν τέλει.
Γιατί όταν προσεγγίζεις ένα θέμα επιδερμικά και ξαφνικά χωρίς να το έχεις αναλύσει τα προηγούμενα χρόνια, τότε σίγουρα βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα και κάνεις επιπόλαιες έως επικίνδυνες κινήσεις. Τότε, καταφεύγεις σε ορισμούς και αφορισμούς και τα λάθη διογκώνονται.
Οι εξερευνητές της Θράκης που τώρα μας ανακάλυψαν κάτι τέτοιο είναι…
«Ε»
 
Πάει για ξεμπλοκάρισμα
 Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται η παρέμβαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Εμπόρων, Βιοτεχνών Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) στο θέμα των οικοπέδων ΔΕΡΑΣ.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ξάνθης δια του προέδρου της, Σωτήρη Τσιακίρογλου με στόχο την εξεύρεση λύσης και την απεμπλοκή της υπόθεσης από τις γνωστές γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Έτσι, η Ομοσπονδία Ξάνθης προσκάλεσε τη ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γιώργος Καβαθάς ανταποκρίθηκε άμεσα και την Τρίτη επισκέφθηκε τον χώρο συνοδευόμενος από κλιμάκιο ειδικών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που διαθέτουν εμπειρία στο όλο θέμα.
Θετική λοιπόν η νέα εξέλιξη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βιοτέχνες ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρξει λύση για την συνέχιση των διαδικασιών της ίδρυσης του βιοτεχνικού πάρκου Ξάνθης.
«Ε»
 
Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ αναγνώρισε η Eurostat
 Και με τη βούλα της Eurostat, η Ελλάδα έχει πιστοποιημένο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013, μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία της χώρας για έξοδο από το Μνημόνιο, και παγιοποίηση της επιστροφής της στις αγορές για απευθείας δανεισμό.
Όπως ανακοίνωσε και επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης η Eurostat, το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ανέρχεται στα επίπεδα των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2013.
Η ανακοίνωση έρχεται στην επέτειο των τεσσάρων ετών από την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, με το σχετικό διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, στις 23 Απριλίου του 2010.
 
«Ξεφούσκωσε» το κίνημα αλληλεγγύης
 Σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε το φετινό Πάσχα η …αλληλεγγύη των συμπολιτών μας αφού οι συμπολίτες μας δεν επέδειξαν την ίδια ζέση προσφοράς σε τρόφιμα. Δεν γέμιζαν τα καλάθια στα πολυκαταστήματα και οι οργανώσεις οι σύλλογοι και οι φορείς που έχουν αναπτύξει δράση σ’ αυτό το τομέα δυσκολεύτηκαν πολύ και δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στην ζήτηση καθότι μπορεί το ενδιαφέρον σε προσφορά να ήταν μειωμένο ωστόσο οι ανάγκες όχι. Όπως έμαθα ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε 120 δέματα και η Ομάδα Αλληλεγγύης εξαντλώντας όλα τα αποθέματα του Κοινωνικού της Παντοπωλείου μοίρασε τρόφιμα σε 270 περίπου οικογένειες. Γενικώς διαφαίνονται σημάδια κούρασης καθώς και ένα «ξεφούσκωμα» του Κινήματος Αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς. Όταν η Αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός γίνονται αγγαρεία…άστα να πάνε!
Μ.Ξ.
 
Άνοιξαν οι ουρανοί και…οι δρόμοι
 Η τετραήμερη βροχόπτωση ήταν αρκετή ώστε να προκληθούν προβλήματα στα οδοστρώματα της πόλης. Σε κάποια σημεία μάλιστα έσκασε μέρος του δρόμου, τα οποία αποκαταστήθηκαν με την γνωστή «θεραπεία των μπαλωμάτων». Ένα από αυτά ήταν στην συμβολή των οδών Καπνεργατών και Βουλγαροκτόνου, όπου το βράδυ της Τρίτης τοποθετήθηκε προειδοποιητικός κώνος για την επικινδυνότητα του σημείου, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης παρενέβη συνεργείο του δήμου για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Γ.Τ.
 
Ο κακός χαμός με το κοινωνικό μέρισμα
 Φωτιά έχουν πάρει οι λογιστές ανά την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι λογιστές που βρήκαν ενδιαφερόμενους να τους περιμένουν έξω από τα γραφεία τους το πρωί της Τρίτης, καθώς είναι πολλοί αυτοί που φοβούνται μήπως το χάσουν ή αγωνιούν για το αν το δικαιούνται. Να σημειώσουμε ότι μέχρι χθες το μεσημέτι είχαν υποβληθεί συνολικά 345.000 αιτήσεις. Εξ αυτών έγιναν αποδεκτές οι 85.000 και οι δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά 65 εκατ. ευρώ, άλλες περίπου 130.000 απορρίφθηκαν και άλλες 130.000 βρίσκονται σε αναμονή.
Γ.Τ.
 
Ο υποψήφιος της μειονότητας στο ΣΥΡΙΖΑ
 Η περίπτωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου ξεσήκωσε θυελλώδη διάλογο που επεκτάθηκε σε ζητήματα εσωτερικού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ, Θράκης και μειονότητας. Και βέβαια μίλησε κάθε πικραμένος, κάθε ευαισθητοποιημένος, κάθε σχετικός και κάθε άσχετος. Και βέβαια, το λιγότερο απρεπή ήταν η κριτική από στελέχη άλλων κομμάτων που θα πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους και να αφήσουν τις επιλογές των άλλων.
Ωστόσο, μετά από τόσο μελάνι που χύθηκε θα ήθελα να κάνω μόνο ένα σχόλιο. Όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε μέλος της μειονότητας στο ευρωψηφοδέλτιο δεν εννοούσε τη Σαμπιχά. Η Σαμπιχά αποτελούσε μια προσπάθεια εκπροσώπησης μιας άλλης μειονότητας που ζει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, η καταγωγή της από την Ξάνθη ήταν τυχαία. Επομένως, ο Μεστάν Οσμάν Ουμίτ δεν είναι διάδοχος, είναι η εκπλήρωση της υπόσχεσης του προέδρου του κόμματος, που θέλησε να τιμήσει εκείνους που τον υποστήριξαν στην Ξάνθη σθεναρά. Αυτοί δεν ήταν οι Ρομά. Επομένως, χώρος για τη Σαμπιχά με την έννοια ενός άλλου συμβολικού μηνύματος συνέχιζε να υπάρχει και με την υποψηφιότητα Μεστάν (πχ η κενή θέση Λαζόπουλου…). Η θέση της νομαρχιακής βέβαια θα ήταν και πάλι η ίδια, αλλά αναρωτιέμαι, ακόμα κι αν τα μέλη της όπως δήλωσαν έχουν τη συνείδησή τους καθαρή, αν η εξέλιξη αποτελεί όντως νίκη.
Ε.Δ.
 
Συνεχίζεται ο θόρυβος στο ΣΥΡΙΖΑ
Αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την υπόθεση Σαμπιχά όσον αφορά στον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και η χθεσινή παραίτηση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και προέδρου της «ΤΕΞ» Αχμέτ Κιούρτ. Χθες τα αθηναϊκά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες του ίδιου με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τις οποίες ο ίδιος είχε δημοσιεύσει στο twitter του και είχαν κυκλοφορήσει και η παραίτηση ήρθε αστραπιαία, αν και είχε ήδη ανακοινωθεί σε εκδήλωση στην Ξάνθη η υποψηφιότητά του από την προηγούμενη εβδομάδα και οι τόνοι που είχαν κρατηθεί χαμηλοί. Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος είχε δημοσιοποίηση τη σθεναρή στήριξή του στην υποψηφιότητα του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές. Του ιδίου ανακοίνωση παραίτησης δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι αργά το απόγευμα και πολλά από τα στελέχη του κόμματος τοπικά αγνοούσαν το συμβάν. Βέβαια, αν επιβεβαιωθεί θα είναι ενδιαφέρον να συνδέσουμε όλες τις εξελίξεις γύρω από την εν λόγω υποψηφιότητα.
Ε.Δ.


 

Στήλες & Γνώμες

Η συλλογική ευθύνη και η φωνή της ΠατρίδαςΗ πατρίδα αποτελούσε για τούς Έλληνες έννοια κατ’...
17_04_2014
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
14_04_2014
ΣΟΦΙΑ ΜΕΣΣΑΡΗ
Οι αγορές κι εμείςτου Γιάννη Λασκαράκη   Η έκδοση των πενταετών...
14_04_2014
Γιάννης Λασκαράκης

Η Συνταγή της Ημέρας

Πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα   -1½ φλ. τσαγιού γάλα -2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος -1/3 φλ. τσαγιού...

peiraios

Αθλητικό VideoRama

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.
Title: 19η Αγ. ΠΑΟΚ - SKODA ΞΑΝΘΗ 0-1


.

1kataskevi istoselidas


«Ε» Επικαιρότητα
«Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

«Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λίμνες» τα χωράφια στον κάμπο - Οι αγρότες θα κάνουν επανασπορά   Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Γοργόνα κατέστρεψε φυτώρια καπνού   «Μουσκεμένο» ήταν...

Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το 2002 έως σήμερα έχουν δωρίσει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης 1715 βιβλία κάθε είδους   Το ζεύγος Κουράκου βραβεύεται για την 12χρονη ανιδιοτελή προσφορά του στην Στέγη γραμμάτων και τεχ...

Μια Λαμπρή αλλιώτικη… στο Κρωμνικό

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών και μόνο τελέστηκε για άλλη μία χρονιά η λειτουργία της Ανάστασης   Με θέρμη, ευλάβεια και ένα μοναδικό τρόπο ανθρώπινης προσέγγισης γιόρτασαν οι παρευρισκόμενοι.   &...

Πλησιάζει η ώρα για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαθητές από όλη την Ελλάδα θα έχουν ένα μουσικό ραντεβού στην πόλη μας στις 28, 29 και 30 Απριλίου       Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει υπό την ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσ...

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η βρουκέλλωση των βοοδειδών στη Σταυρούπολη

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστολή Κοντού στον Τσαυτάρη μετά την αλλαγή που επιδεινώνει το καθεστώς των αποζημιώσεων για τους κτηνοτρόφους     Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη απέστειλε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος...

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «η Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα»

24 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση της τοπικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τις θέσεις των μελών της για τη μειονότητα   Αποτάσσονται το δίπολο ΥΠΕΞ-τουρκικό προξενείο και κάνουν λόγο για εσκεμμένο διαχωρισμό της μειονότητας     Απαντήσεις...

«Επιστρατεύεται» η ΓΣΕΒΕΕ στην υπόθεση ΔΕΡΑΣ

23 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη του προέδρου Γιώργου Καβαθά στην περιοχή των οικοπέδων με μεσολάβηση της ΟΕΒΕ Ξάνθης   Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕ θα εξετάσει την δυνατότητα ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα     Υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ τίθετα...

Ξυλοδαρμός γυναίκας στους Τοξότες

23 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Της επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός της ενώ στο σπίτι βρισκόταν τα τρία ανήλικα παιδιά της   Με γροθιά της έσπασε τη μύτη όταν η γυναίκα αρνήθηκε να συνεχίσουν τη σχέση που είχαν διακόψει     Μία ιστορία που συγκ...

Επίσκεψη στους «βετεράνους» της ζωής από το Σωτήρη Τσιακίρογλου

23 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε στο Γηροκομείο για να ευχηθεί στους γέροντες, τη διοίκηση και το προσωπικό, αλλά και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για την τρίτη ηλικία   Δίπλα στους «βετεράνους» της ζωής, αυτές τις άγιες ...

Προσπαθούν να επιβιώσουν οι αγρότες

23 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κ. Δαλάτσης: «Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το πετρέλαιο, για την οποία πέρυσι θριαμβολογούσαν ότι θα δοθεί τον Μάρτιο»   Ακόμα περιμένουν την β’ δόση του πριµ πρώτης εγκατάστασης οι Νέοι Αγρότες του 2010...

Είσαι εργαζόμενος; Παρακολούθησε σεμινάριο 40 ωρών με κέρδος 200 €!

23 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  Ο ΟΑΕΔ προκήρυξε επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-25. Στο πρόγραμμα δύνανται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της περιοχής, που παρακολουθώντας ένα σεμινάριο 40 ωρών, έχουν κέρδος 20...

Θεσμικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με «Γνώση και Συνεργασία»

22 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τους 11 πρώτους υποψήφιούς της στην Ξάνθη και το προγραμματικό της πλαίσιο για την ΑΜΘ παρουσίασε ο συνδυασμό της ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια   «Κλειδί» η Κοινωνική Οικονομία για την Ανάπτυξη. Κατάργηση του θεσμού του χωρικού ...

Τον «στόλισε» για τα καλά πασχαλιάτικα…

22 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προσωπική επίθεση του Καμαρίδη σε Αγκόρτσα για την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του και την προσχώρησή του στον Δημαρχόπουλο   Τον χαρακτηρίζει «κωλοτούμπα» και πολιτικό γυρολόγο» και τον εγκαλεί για πολιτική ανηθικότητ...

Προσδοκώμεν Ανάστασιν…

22 Απρ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα Ελλήνων και έθιμα από Μακεδονία και Θράκη     Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη και πλουσιότερη σε λαογραφικές εκδηλώσεις γιορτή των ορθοδόξων χριστιανών. Η λέξη Πάσχα προέρχεται από την εβραϊκή «pasah» που σημαίνει δ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

Η Ξάνθη τιμά τους πνευματικούς τροφούς της

Από το 2002 έως σήμερα έχουν δωρίσει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης 1715 βιβλία κάθε είδους   Το ζεύγος Κουράκου βραβεύεται για την 12χρονη αν...

Μια Λαμπρή αλλιώτικη… στο Κρωμνικό

Μια Λαμπρή αλλιώτικη… στο Κρωμνικό

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών και μόνο τελέστηκε για άλλη μία χρονιά η λειτουργία της Ανάστασης   Με θέρμη, ευλάβεια και ένα...

Πλησιάζει η ώρα για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ

Πλησιάζει η ώρα για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ

Μαθητές από όλη την Ελλάδα θα έχουν ένα μουσικό ραντεβού στην πόλη μας στις 28, 29 και 30 Απριλίου       Το Υπουργείο Παιδείας κα...

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» έρχεται στην Ξάνθη

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» έρχεται στην Ξάνθη

Οι Ρέππα-Παπαθανασίου παρουσιάζουν την κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου την Πέμπτη 24 Απριλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης  Αλέκος Σακε...

Αστυνομικά l_red

Ξυλοδαρμός γυναίκας στους Τοξότες

Ξυλοδαρμός γυναίκας στους Τοξότες

Της επιτέθηκε ο πρώην σύντροφός της ενώ στο σπίτι βρισκόταν τα τρία ανήλικα παιδιά της   Με γροθιά της έσπασε τη μύτη όταν η γυναίκα αρνήθηκε ...

Έπεσαν στον γκρεμό και βγήκαν σώοι…

Έπεσαν στον γκρεμό και βγήκαν σώοι…

ΙΧ με 5 επιβάτες εκ των οποίων μία 19χρονη έγκυος 4 μηνών. Όλοι καλά στην υγεία τους   «Εφιάλτης» ο δρόμος με τις στροφές του Εχίνου – Δεν έχε...

Έβαλε τέλος στο δράμα του

Έβαλε τέλος στο δράμα του

Απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του ο 43χρονος μητροκτόνος των Κιμμερίων   Κρεμάστηκε με κορδόνι από τα κάγκελα το απόγευμα της Κυριακής. Τον βρήκε...

Φυλάκιση ενός έτους σε 20χρονο χρυσαυγίτη για συμπλοκή με αντιεξουσιαστές

Φυλάκιση ενός έτους σε 20χρονο χρυσαυγίτη για…

   Κύκλος βεντέτας ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ με επίθεση κουκουλοφόρων στον 20χρονο σε μπαρ της πόλης   Μορφή αντίποινων είχε η σω...

Πολιτική l_black

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «η Σαμπιχά δεν αποτελεί επιλογή από τη μειονότητα»

Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ: «η Σαμπιχά δεν αποτελεί επ…

Απάντηση της τοπικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τις θέσεις των μελών της για τη μειονότητα   Αποτάσσονται το δίπολο ΥΠΕΞ-τουρκικό προξενείο και ...

«Έκοψαν» την Σαμπιχά…Άφεριμ!

«Έκοψαν» την Σαμπιχά…Άφεριμ!

Σαμπιχά: «Μ’ αυτό που έκαναν πρόσβαλλαν τους Ρομά…» Χατζηθεοδώρου: «Οι Ρομά είναι μειονότητα της μειονότητας»   Στενός συνεργάτης του Χ. Ζεϊμπ...

Θεσμικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με «Γνώση και Συνεργασία»

Θεσμικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα με «Γνώση κ…

Τους 11 πρώτους υποψήφιούς της στην Ξάνθη και το προγραμματικό της πλαίσιο για την ΑΜΘ παρουσίασε ο συνδυασμό της ΔΗΜΑΡ για την Περιφέρεια   «Κ...

Τον «στόλισε» για τα καλά πασχαλιάτικα…

Τον «στόλισε» για τα καλά πασχαλιάτικα…

Προσωπική επίθεση του Καμαρίδη σε Αγκόρτσα για την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του και την προσχώρησή του στον Δημαρχόπουλο   Τον χαρακτηρ...

Κοινωνία l_green

«Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

«Κατέβασε προβλήματα» η βροχή

«Λίμνες» τα χωράφια στον κάμπο - Οι αγρότες θα κάνουν επανασπορά   Κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο. Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Γοργόνα κατέσ...

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η βρουκέλλωση των βοοδειδών στη Σταυρούπολη

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η βρουκέλλωση…

Επιστολή Κοντού στον Τσαυτάρη μετά την αλλαγή που επιδεινώνει το καθεστώς των αποζημιώσεων για τους κτηνοτρόφους     Επιστολή στον υπου...

«Ντεμπούτο» της «Ντομάτας Ξάνθης»

«Ντεμπούτο» της «Ντομάτας Ξάνθης»

Παράγεται στα «Θερμοκήπια Θράκης» στο Εράσμιο. Στην αγορά και το «αγγούρι Ξάνθης» και ακολουθούν και άλλα κηπευτικά   Επέκταση σε άλλα 80 στρέμ...

«Επιστρατεύεται» η ΓΣΕΒΕΕ στην υπόθεση ΔΕΡΑΣ

«Επιστρατεύεται» η ΓΣΕΒΕΕ στην υπόθεση ΔΕΡΑΣ

Επίσκεψη του προέδρου Γιώργου Καβαθά στην περιοχή των οικοπέδων με μεσολάβηση της ΟΕΒΕ Ξάνθης   Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕ θα εξετάσει την δυνατότητα έντ...


 

 

Κύπελλο Ξάνθης: «Αγνοείται» η ημερομηνία του τελικού!

Κύπελλο Ξάνθης: «Αγνοείται» η ημερομηνία του τελικού!

Μεγάλο… «μπέρδεμα» έχει δημιουργηθεί στη διεξαγωγή του φετινού τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ   «Θα καταλήξουμε σε μία βολική ημερομηνία για όλους», δηλώνει στο «Ε» ο Σάββας Υφαντίδης     Η πολλαπλή αγωνιστική δραστηριότητα του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου (10-11/05), πιθανόν να δημιουργήσει εμπλοκή στη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς το πρόγραμμα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχει αρκετή ποδοσφαιρική δράση! Αν και αρχικά συμφωνήθηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές να διεξαχθεί ο φετινός τελικός Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης το Σάββατο 10 Μαΐου, δεν αποκλείεται να...

24 Απρ 2014

 

Skoda Ξάνθη: Μία… περίεργη χρονιά με ακραίες καταστάσεις

Skoda Ξάνθη: Μία… περίεργη χρονιά με ακραίες καταστάσεις

Από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο ξεκίνημα βρέθηκε να παίζει για την παραμονή στο φινάλε   Επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις για την προετοιμασία...

Ξανθιώτικη ομάδα στο «Spartan Race» της Ρώμης

Ξανθιώτικη ομάδα στο «Spartan Race» της Ρώμης

Η Κατερίνα Βαρελά με 12μελή αποστολή θα πάρει μέρος στον παγκοσμίου φήμης αγώνα   Στις 26 Απριλίου η διοργάνωση με «δοκιμασίες» για σκληροτράχη...

Η αδρεναλίνη χτύπησε… κόκκινο στους αγώνες «enduro bike»

Η αδρεναλίνη χτύπησε… κόκκινο στους αγώνες «enduro bike»

Πλούσιο θέαμα χάρισαν στους θεατές οι ποδηλάτες ανώμαλου δρόμου   Απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση που έγινε για 1η φορά στην Ξάνθη έμε...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού