Greek English French German Turkish

Ο «ΈΚΤΟΡΑΣ» «κατέλαβε» το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Η Βουλγάρικη εταιρεία κέρδισε την δημοπρασία με προσφορά 37.000 ευρώ – Άλλοι τρεις υποψήφιοι Έχει «δρόμο» ακόμη ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ποταμιάς...

Διαφωνία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο δήμο Ξάνθης

Πούλιος και Ανταμπούφης τάχθηκαν υπέρ της στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας Τους κινδύνους στην κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του δήμου παρουσίασε...

Η «Πόλις Ονείρων» υποδέχεται την «Άνοιξη» του Πολιτισμού!

Διοργανώνεται για 2η χρονιά από τις 2 έως 6 Μαΐου: «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων-Μουσικά Σχολεία συναντούν τον Μάνο Χατζιδάκι» Ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπο...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b


KOTSANHS

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Μοναδική ελπίδα για συμφωνία πλέον να στείλουμε στο επόμενο Εurogroup τη Ζωή. Θα φύγουν και οι 18 από την ευρωζώνη…
Άτολμος πολιτικός
koyvelis-emprosΤον ονομάτησε ο Α.Σαμαράς προχθές στη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. Και δεν ήταν άλλος από τον π. πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος προτάθηκε να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηριζόμενος από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και βέβαια από άλλους.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Κουβέλης αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων αρνούμενος να δει την σωτηρία της πατρίδας ικανοποιώντας τον αριστερό του εγωισμό πως θα ήταν ο εκλεκτός επιλογής Τσίπρα.
Τελικά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά για να αντιληφθούμε με δραματικό τρόπο ότι η Ιστορία γράφεται συχνά από άτολμους πολιτικούς.
«Ε»
Ανακύκλωση
Δυο λόγια ακόμη για το μεγάλο πείραμα της εφαρμογής της ανακύκλωσης στο δήμο Ξάνθης. Μπορεί οι παράγοντες του δήμου να είναι αισιόδοξοι όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που αγνοήθηκαν όπως: Η προσπάθεια ξεκίνησε χωρίς διαφήμιση (προώθηση), χωρίς έρευνα το πού θα μπουν οι κάδοι για να έχουν απόδοση, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ η τοποθέτηση κάδων στην πόλη και άλλα.
Λάθη τακτικής δηλαδή και οργάνωσης με προχειρότητα και αμφιλεγόμενη απόδοση.
Θέλει δουλειά ακόμη η υπόθεση.
«Ε»
Δημοτική Αστυνομία
Χαιρετίζουμε την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας διότι όντως η έλλειψή της σε θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς των δημοτών ήταν εμφανής.
Βέβαια συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι τα νέα αυτά παιδιά θα συνεχίσουν να είναι νέα στις ιδέες και τη λειτουργία τους και να μην μεταλλαχθούν –κι αυτοί – με νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική. Δύσκολο μεν, το ελπίζουμε δε. Κατά τα λοιπά, παρότι δεν ήταν το αναμενόμενο το έργο και η απόδοση της δημοτικής αστυνομίας, πιστεύουμε ότι η επανάκαμψή τους θα ακολουθηθεί και από μια νέα νοοτροπία. Διότι καλές οι βόλτες, μετράει όμως η παραγωγή έργου.
«Ε»
Αναβολή με νόημα
Αναβολή της επίσκεψης στην Ξάνθη του υπουργού Παν. Κουρουμπλή. Αιτία μάλλον η συζήτηση στη βουλή και η ψηφοφορία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εφάρμοσε η κυβέρνηση για τα αποθεματικά Ταμείων και Φορέων του δημοσίου.
Το γεγονός της «οικειοθελούς» παραχώρησης διαθεσίμων προς την κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ και μελών της κυβέρνησης. Η μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζουν οι φορείς θα τους δημιουργήσουν προβλήματα στην εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων τους.
«Ε»
Καμία συμφωνία στον ορίζοντα
Ούτε σε αυτό το Eurogroup της 24ης Απριλίου πάρθηκε κάποια απόφαση για την Ελλάδα, ενώ η φημολογούμενη δήθεν πρόοδος που έβλεπαν στην κυβέρνηση, ήταν άλλος ένα επικοινωνιακός χειρισμός ενόψει και της ψήφισης της ΠΝΠ, για να δώσουν τα χρήματά τους δήμαρχοι και περιφερειάρχες με την προοπτική της άμεσης επιστροφής τους, μετά την συμφωνία.
Αντιθέτως ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με τα Διεθνή Μέσα, δέχθηκε έντονη επίθεση απ’ όλους τους ομολόγους του, που τον χαρακτήρισαν ερασιτέχνη και τζογαδόρο.
Συμφωνία λοιπόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα, και βαδίζουμε προς το Μάιο, που χρειαζόμαστε, σύμφωνα με τον κ. Μάρδα 2,5-4 δις ευρώ. Όπερ σημαίνει ότι όχι μόνο τα λεφτά τους δεν θα πάρουν οι ΟΤΑ αλλά ο εσωτερικός δανεισμός θα συνεχιστεί, με ποιον άραγε επόμενο στόχο.
Η σημερινή κυβέρνηση που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι κάνουν αφαίμαξη στον ελληνικό λαό για να πληρώνουν τους τοκογλύφους, τώρα κάνει τα χειρότερα. Παίρνει τα χρήματα από το Ψυχολογικό της Ξάνθης, το Νοσοκομείο και τις Κοινωνικές δομές των Δήμων, για να πληρώσει τις δόσεις των δανείων.
Όσο για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των φορέων, ας ετοιμάζονται να πληρωθούν με «αξιοπρέπεια», όπως πληρώνονται σήμερα 1 εκ. εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας των ατέρμονων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης που έχουν νεκρώσει την οικονομία…
Δήμαρχοι… στ’ άρματα
mixoglou zagnaferisΤην Πέμπτη που μας πέρασε ο στρατός ξηράς σε όλη την χώρα τίμησε τον προστάτη του Άγ. Γεώργιο. Οι εκδηλώσεις στην Ξάνθη έγιναν στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι, όπου είχαμε και επίδειξη οπλικών συστημάτων. Η πομπή, με προπορευόμενο τον Διοικητή του Δ΄ Σ.Σ., σταματούσε σε κάθε ‘’όπλο’’ για να ακούσει από τον οπλίτη τα χαρακτηριστικά του. Όταν έφτασαν σε ένα μικρό πυροβόλο, ο Αντιστράτηγος κ. Μαυράκης πρότεινε αστειευόμενος να δώσουν ως ενθύμιο στον δήμαρχο Τοπείρου, κ. Μίχογλου μερικά πυρομαχικά. Αμέσως επενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ζαγναφέρης, για να αποσοβήσει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι ο δήμαρχος είναι επικίνδυνος. Το χαλαρό κλίμα δεν αντιλήφθηκε προφανώς ο οπλίτης, που με στεντόρεια φωνή απέτρεψε τον δήμαρχο να πάρει, καθότι τα πυρομαχικά είναι… υψηλής εκρηκτικότητας! Το ‘’πείραγμα’’ συνέχισε με τον κ. Ζαγναφέρη να θέλει την άτυπη ‘’μάχη’’ Δημαρχόπουλου-Μίχογλου επί ίσοις όροις. «Να πάρουμε και ένα για τον Δημαρχόπουλο» είπε όλο νόημα στον Θωμά Μίχογλου, ο οποίος αρκέστηκε να χαμογελάσει.
Χ.Δ.
Τα τσιγάρα μας και… έξω
Ο γράφων τυγχάνει καπνιστής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και αντίθετος με τους ελέγχους σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Πολύ θα επιθυμούσαμε να προβλέπονται κλειστοί χώροι και για καπνίζοντες, με επαρκή εξαερισμό, ώστε να μην ενοχλεί τους γύρω η δική μας ενοχλητική και βλαπτική συνήθεια. Εφόσον όμως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τουλάχιστον στα περισσότερα μέρη της πόλης μας, αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε το αναλογούν πρόστιμο, καλά θα κάνουμε να καπνίσουμε το τσιγάρο μας εκτός καταστήματος. Ποιο πρόστιμο; Εκείνο που επέβαλε το μέτρο που είχε αρχίσει να εφαρμόζεται πριν κανένα χρόνο. Αφού χαλάρωσαν οι έλεγχοι, χαλάρωσαν μαζί τους καταστηματάρχες και πελάτες, με τα σύννεφα καπνού να πληθαίνουν. Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν και πάλι κάποιες έφοδοι και βεβαιώθηκαν παραβάσεις, κυρίως στα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης. Βέβαια, με τα τραπεζοκαθίσματα να εξαφανίζονται σταδιακά από κάποια καφέ, πρέπει να ελέγξετε πού μπορείτε να καθίσετε έξω για να καπνίσετε, τώρα που δειλά – δειλά μπαίνουμε στην καλοκαιρινή σεζόν.
Χ.Δ.
Έβαλαν μυαλό οι δήμαρχοι…
Εξ’ αρχής εκφράσαμε την θέση με το σχόλιό μας : «Συγχωρέστε μας Εντιμότατοι δημοτικοί άρχοντες αλλά προέχει η χώρα», την άποψη ότι οι δήμαρχοι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Απ’ ότι βλέπουμε μετά τις πρώτες σφοδρές και μεγαλόστομες αντιδράσεις άρχισαν να τα «μαζεύουν» λίγο - λίγο. Έτσι ακούσαμε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη εκεί που μίλαγε για «δικτάτορες» να λέει ότι αν πεισθούν οι δήμαρχοι ότι υπάρχει σχέδιο θα δεχτούν να δώσουν τα αποθεματικά τους». Επιτέλους επικράτησε η λογική που λέει ότι αν κάνει στάση πληρωμών το κράτος θα κάνουν θέλουν δεν θέλουν και οι ΟΤΑ. Απλά είναι τα πράγματα! Και επιτέλους είναι τουλάχιστον μικροπολιτικό και στενόμυαλο να μην βάζουν πλάτη τέτοιες ώρες! Εδώ ο κοσμάκης έχει ματώσει… και περιμένει να δει μια καλύτερη κατάσταση και βάζει πλάτη τόσο καιρό στην κυβέρνηση και οι ΟΤΑ φοβούνται μη χάσουν τα λεφτά τους δηλαδή τα λεφτά που παίρνουν από τους δημότες!
Μ.Ξ.
Οι Μηχανικοί και ο Μίχογλου
Παρότι ο δήμαρχος Τοπείρου έχει δημιουργήσει πολλά μέτωπα και συνάδελφοι του δήμαρχοι τον έχουν κάνει πέρα ο αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε να τον βοηθήσει (παρότι και γι αυτόν έχει πει λόγια) και να αναλάβει η αντιπεριφέρεια τα έργα που σταμάτησαν λόγω της παραίτησης των μηχανικών του δήμου Τοπείρου. Ήδη οι νομικές υπηρεσίες είναι στη διαδικασία της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης. Αυτό όμως είναι μια προσωρινή λύση γιατί δεν μπορεί βέβαια επ΄ άπειρον η αντιπεριφέρεια να εκτελεί τα έργα του δήμου Τοπείρου. Συνεπώς ο κ. Μίχογλου πρέπει αν μη τι άλλο να στελεχώσει την υπηρεσία του με μηχανικούς. Μόνο που εκεί έχει ένα προβληματάκι καθώς τον έχουν πάρει από φόβο τότε που τους έτρεχε στα δικαστήρια απ’ όπου αθωώθηκαν τελικά.
Μ.Ξ.
Υπάρχει τρόπος….
Σήμερα - αύριο τελειώνουν οι εργασίες αποκατάστασης στο υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τις καταστροφές που έγιναν από την αποκόλληση βράχου στις τελευταίες πλημμύρες. Η αντιπεριφέρεια έβαλε εργολάβο και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.
Έτσι για να καταλάβουμε πάντα υπάρχει ο τρόπος ότι μόνο όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει….
Μ.Ξ.
Viral οι χελιδονοφωλιές της Ξάνθης
xelidonofoliesViral στα social media έχει γίνει το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 35 δευτερολέπτων που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube ο γνωστός Ξανθιώτης Τάσος Τεφρωνίδης που κάθε τόσο μας εκπλήσσει ευχάριστα με τη συλλογή φωτογραφιών αλλά και με τις παρεμβάσεις του στα πολιτιστικά δρώμενα. Αυτή τη φορά μας δείχνει ένα αμμόλοφο σε κάποιο σημείο του νομού μας που είναι …κεντημένος από χελιδονοφωλιές. Ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα που όπως ο ίδιος σχολιάζει παραπέμπει “θυμίζει εικόνες από την μακρινή Καππαδοκία”. Όπως έμαθα αρνείται όμως να αποκαλύψει που βρίσκονται οι χελιδονοφωλιές - και καλά κάνει – για να τις προστατεύσει από τους αδιάκριτους.
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

Σκασίλαμ Σιγά μην ενδιαφέρει τον Λάκη η αποπεράτωση της...
23_04_2015
Φοίβος Ιωσήφ
Η ρήξη της Ευρωζώνης με την ΕλλάδαΜε αγωνία αλλά και με απάθεια, χωρίς να μπορεί να...
17_04_2015
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Μάρκ Τουαίν Ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας είχε πει ‘’Μερικές...
15_04_2015
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Τηγανίτες λαχανικών 2 πατάτες βρασμένες ελαφρά 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ξερό σε...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
Ιωακείμ Πουτακίδης: Ένας Ξανθιώτης που διαπρέπει στην Αμερική

Ιωακείμ Πουτακίδης: Ένας Ξανθιώτης που διαπρέπει στην Αμερική

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι διδάκτορας - ερευνητής Παιδοψυχολογίας στο UCLA - Ο πατέρας του Φίλιππος Πουτακίδης μιλά στο «Ε» για το γιο του και την ζωή του στο L.A. «Ο γιος μου γεννήθηκε εκεί όμως τον έκανα πιο Έλληνα από...

Διχασμένο το δημοτικό συμβούλιο για τη διάθεση των αποθεματικών

Διχασμένο το δημοτικό συμβούλιο για τη διάθεση των αποθεματικών

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τη στήριξη της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων Μπένη, Καμαρίδη και Κολλάρου πέρασε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που καταγγέλλει την ΠΝΠ «Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να αρνηθούμε», είπε ο Χ. Πούλιος. Πο...

Πριν καν λειτουργήσει καταργείται το ξενόγλωσσο τμήμα του ΔΠΘ

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το τμήμα θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο. Δεν πρέπει να καταργηθεί» υποστηρίζει ο πρύτανης Α. Καραμπίνης Παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών «έσωσε» προς το παρόν τους 38 φύλακες του Δ.Π.Θ. που απολύθηκαν Θύελλα αντιδράσε...

Παρουσιάστηκαν οι νέες Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην Αθήνα

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ξάνθη ανάμεσα στις 4 πόλεις όπου θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Γ. Καλαϊτζής: «Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το άνοιγμα» Εντός του νόμου 4249/2014, και ειδικότερα στο άρθρο 34, της προηγούμενης κυβέρνησης, περί ...

Να πείσει ξανά με εξωστρέφεια και εναλλακτική πρόταση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πολιτική εκδήλωση στην Ξάνθη στο προσυνεδριακό πλαίσιο με το στέλεχος και πρ. βουλευτή του κόμματος «Εάν δεν πεις κάτι καινούριο που να αγγίζει τις αγωνίες των πολιτών είναι προφανές ότι έχεις τελειώσει», ανέφερε ο Π. Ρήγας στις...

Α΄ Βραβείο στο Σύνολο Κλασσικής Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

27 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επιτυχημένη συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης Στις 15-17 Απριλίου διεξήχθη στην Κομοτηνή το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Πάνω από 80 κιθαρίστες από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις, να διαγωνισθούν κ...

Δεν έρχεται στην Ξάνθη ο Κουρουμπλής

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν θα επισκεφθεί τελικά την Ξάνθη, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή της Θράκης που ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Έβρο. Οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις, τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην Αθήνα οπότε αναβάλλονται...

Μια «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση» για την μειονότητα

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μια πολιτική πρωτοβουλία για διάλογο για τα μειονοτικά θέματα – Επικεφαλής ο οικονομολόγος – συγγραφέας - δημοσιογράφος κ. Αϊντήν Ομέρογλου Στο πλαίσιο διαλόγου προτείνεται εκλογή των μουφτήδων από μια επιτροπή Θεολόγων και Συνδι...

Άλλαξαν… στέκι οι επιδρομές του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επιχείρηση - «σκούπα» στην οδό Δαγκλή με ένταση και απειλές Το καφέ Musutu ήταν ο στόχος, με τον ιδιοκτήτη να κατηγορεί τον Αγκόρτσα για στοχευμένους ελέγχους Η ένταση που έχει προκληθεί τους τελευταίους μήνες με τις επιχε...

«Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα διεθνή βραβεία G. Sciacca

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα διεθνή βραβεία G. Sciacca ‘’αποκάλυψαν’’ το πρόσωπο της αρχαιοκαπηλείας Παρέλαση προσωπικοτήτων για την εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα Με μια εντυπωσιακή, τόσο από πλευράς προσέλευσης, όσο και από πλευράς οργάνωσης, εκδή...

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο Πετροχώρι Ξάνθης

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη άνοιξε για πολίτες και μαθητές Τίμησε τον προστάτη άγιο του στρατού ξηράς το Δ’ Σώμα Στρατού Το πρωί της Πέμπτης, 23 Απριλίου, η ορθόδοξη Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου...

Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μέσα στο Μάιο

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αναπροσαρμογή θα γίνει ανά περιοχή και ζώνη Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων πολλών ταχυτήτων ετοιμάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να προλάβει να παραδώσει στο οικονομικ...

Ανάκτηση πινακίδων με λιγότερα χρήματα

24 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών Ελαστικότερη αντιμετώπιση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους μέσα στο έτος, με μικρότερη από τη ...

Με το «σταγονόμετρο» τα φάρμακα στα φαρμακεία της πόλης

23 Απρ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες ελλείψεις σε ευρείας κυκλοφορίας φάρμακα - Ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει από τον Ιανουάριο τους φαρμακοποιούς Κάνουν θραύση τα τεφτέρια στα φαρμακεία της γειτονιάς Αναστάτωση επικρατεί στα φαρμακεία της πόλης μας και οι φαρμακ...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Α΄ Βραβείο στο Σύνολο Κλασσικής Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Α΄ Βραβείο στο Σύνολο Κλασσικής Κιθάρας του Μ…

Επιτυχημένη συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης Στις 15-17 Απριλίου διεξήχθη στην Κομοτηνή το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης. Πάνω από 80 κιθαρίστ...

«Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα διεθνή βραβεία G. Sciacca

«Λαθρέμποροι Ιστορίας… η άλλη όψη» από τα διε…

Τα διεθνή βραβεία G. Sciacca ‘’αποκάλυψαν’’ το πρόσωπο της αρχαιοκαπηλείας Παρέλαση προσωπικοτήτων για την εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα Με μι...

Η γενοκτονία ενός έθνους 100 χρόνια μετά

Η γενοκτονία ενός έθνους 100 χρόνια μετά

Μερικές φορές, δεν είναι τόσο οι εικόνες μιας γενοκτονίας που παγώνουν το αίμα, αλλά πολύ περισσότερο η μαρτυρία της παράλληλης «διπλωματικής ευγένε...

Οι μαθητές των ΚΕΣΠΕΜ οικοδεσπότες μιας διαπολιτισμικής συνάντησης

Οι μαθητές των ΚΕΣΠΕΜ οικοδεσπότες μιας διαπο…

Ανταπέδωσαν 12 μαθητές ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας την επίσκεψη παιδιών και εμψυχωτών των Δημιουργικών Εργαστηρίων Νέων του προγράμματος Περιηγήθηκ...

Αστυνομικά l_red

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δράστης του εκβιασμού στο Εμπορικό Κέντρο Cosmos

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό ο δράστης του εκβ…

18 μήνες φυλάκιση επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στον κατηγορούμενο για χρήματα που ζητούσε από καφέ μπαρ της περιοχής Ισχυρίστηκε ότι ε...

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

«Ράλι» από τον Ίασμο ως την Καβάλα για τη σύλληψη διακινητή 39χρονος με 9 μετανάστες στο αυτοκίνητό του δε σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και έφτα...

Δύο νταλίκες της ίδιας εταιρίας ανατράπηκαν με διαφορά μερικών χιλιομέτρων!

Δύο νταλίκες της ίδιας εταιρίας ανατράπηκαν μ…

Σώοι οι οδηγοί των φορτηγών που μετέφεραν βαμβάκι στην Άγκυρα Μέχρι την άλλη μέρα το πρωί διήρκησε η μεταφόρτωση στη μία από τις δύο νταλίκες με λεπτ...

Ληστεία με την μέθοδο της απασχόλησης μέσα στην Δαγκλή

Ληστεία με την μέθοδο της απασχόλησης μέσα στ…

Μια γυναίκα με δυο ανήλικα αφαίρεσαν από ηλικιωμένο 600 ευρώ και εξαφανίστηκαν πριν προλάβει να αντιδράσει Ο άτυχος άνδρας λίγο νωρίτερα είχε βγάλει...

Πολιτική l_black

Διχασμένο το δημοτικό συμβούλιο για τη διάθεση των αποθεματικών

Διχασμένο το δημοτικό συμβούλιο για τη διάθεσ…

Με τη στήριξη της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων Μπένη, Καμαρίδη και Κολλάρου πέρασε το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που καταγγέλλει την ΠΝΠ «Δεν έχουμε το η...

Να πείσει ξανά με εξωστρέφεια και εναλλακτική πρόταση επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ

Να πείσει ξανά με εξωστρέφεια και εναλλακτική…

Πολιτική εκδήλωση στην Ξάνθη στο προσυνεδριακό πλαίσιο με το στέλεχος και πρ. βουλευτή του κόμματος «Εάν δεν πεις κάτι καινούριο που να αγγίζει τις ...

Ο «ΈΚΤΟΡΑΣ» «κατέλαβε» το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ο «ΈΚΤΟΡΑΣ» «κατέλαβε» το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Η Βουλγάρικη εταιρεία κέρδισε την δημοπρασία με προσφορά 37.000 ευρώ – Άλλοι τρεις υποψήφιοι Έχει «δρόμο» ακόμη ο διαγωνισμός για τα Λουτρά Ποταμιάς...

Δεν έρχεται στην Ξάνθη ο Κουρουμπλής

Δεν έρχεται στην Ξάνθη ο Κουρουμπλής

Δεν θα επισκεφθεί τελικά την Ξάνθη, στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή της Θράκης που ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Έβρο. Οι κοινοβουλευτι...

Κοινωνία l_green

Ιωακείμ Πουτακίδης: Ένας Ξανθιώτης που διαπρέπει στην Αμερική

Ιωακείμ Πουτακίδης: Ένας Ξανθιώτης που διαπρέ…

Είναι διδάκτορας - ερευνητής Παιδοψυχολογίας στο UCLA - Ο πατέρας του Φίλιππος Πουτακίδης μιλά στο «Ε» για το γιο του και την ζωή του στο L.A. «Ο γιο...

Πριν καν λειτουργήσει καταργείται το ξενόγλωσσο τμήμα του ΔΠΘ

Πριν καν λειτουργήσει καταργείται το ξενόγλωσ…

«Το τμήμα θα είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο. Δεν πρέπει να καταργηθεί» υποστηρίζει ο πρύτανης Α. Καραμπίνης Παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών «έσ...

Παρουσιάστηκαν οι νέες Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στην Αθήνα

Παρουσιάστηκαν οι νέες Κινητές Αστυνομικές Μο…

Η Ξάνθη ανάμεσα στις 4 πόλεις όπου θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Γ. Καλαϊτζής: «Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το άνοιγμα» Εντός του ...

Άλλαξαν… στέκι οι επιδρομές του δήμου για τα τραπεζοκαθίσματα

Άλλαξαν… στέκι οι επιδρομές του δήμου για τα …

Νέα επιχείρηση - «σκούπα» στην οδό Δαγκλή με ένταση και απειλές Το καφέ Musutu ήταν ο στόχος, με τον ιδιοκτήτη να κατηγορεί τον Αγκόρτσα για στοχευμέ...


 

 

Ξεχνάει την ήττα από το «τριφύλλι» και βλέπει... πρόκριση για τελικό

Ξεχνάει την ήττα από το «τριφύλλι» και βλέπει... πρόκριση για τελικό

Πρωτάθλημα Super League: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη 2-0 Στροφή στο κύπελλο και τον αγώνα της Τετάρτης (29/04 – 21:30) κόντρα στον Ηρακλή Με γκολ του Καρέλη στο 67ο λεπτό και με πέναλτι του Πράνιτς στο 94’ κρίθηκε το σαββατιάτικο ματς της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Superleague. Η Skoda Ξάνθη στο «Απ. Νικολαΐδης» γνώρισε την 10 φετινή της ήττα, παρέμεινε στους 46 βαθμούς και πλέον το ενδιαφέρον της στρέφεται στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη με αντίπαλο τον Ηρακλή. Καλή στο ξεκίνημα αλλά δεν άντεξε ως το τέλος Στο παιχνίδι του Σαββάτου, οι δύο αντίπαλοι είχ...

27 Απρ 2015

 

Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα «EnduroMediterraneo»

Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα «EnduroMediterraneo»

Αυτό το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου με αφετηρία την κεντρική πλατεία και διαδρομές στα βουνά της Ξάνθης 130 ποδηλάτες από Ελλάδα και εξωτερικό θα π...

Οι σχολικοί αγώνες που άλλαξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου

Οι σχολικοί αγώνες που άλλαξαν την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου

Αναλυτικό ρεπορτάζ του «Ε» για τον λόγο που η ΕΠΟ όρισε τον τελικό αντί για Σάββατο 16/05 την Κυριακή 17/05 Στάση αναμονής από Skoda Ξάνθη μέχρι τον ...

Μαθήματα αυτοάμυνας από το Δήμο Ξάνθης στους δημότες

Μαθήματα αυτοάμυνας από το Δήμο Ξάνθης στους δημότες

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρόγραμμα που απευθύνεται σε ενήλικες Ο καταξιωμένος προπονητής tae-kwon-do Ανδρέας Χρηστίδης θα αναλάβει την εκμάθηση τ...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού