Greek English French German Turkish

Δυσλειτουργία στα E@IATREIA του νοσοκομείου Ξάνθης

Black out στο πρώτο λεπτό προχθές την Δευτέρα μόλις άνοιξαν τα ραντεβού. «Όταν μια Ξάνθη περιμένει να πατήσει ΕΝΤΕR…»Â Â  «Λόγω της μεγάλης ζήτησης ...

Από μέρα σε μέρα 250 άνεργοι καλούνται για δουλειά στον δήμο Ξάνθης

Έτοιμη η νέα προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας - Θα προσληφθούν 6.328 συμβασιούχοι σε 34 δήμους – Θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ Σε κατάσταση αναμον...

Ο Μεγάλος Διχασμός για τις βραβεύσεις του Δήμου

Αποχώρησαν οι παρατάξεις Ξυνίδη – Μπένη. Καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου η παράταξη Καμαρίδη. Βραβεύονται οι: Α. Κοντογιαννίδης, Ε. Κουράκος, Κ. Σ...

mikres_aggelies_b


ergasiako_button_b

 

 

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Γη και Ύδωρ της χώρας ανήκουν πια στο Υπερταμείο. Μετά από σκληρή μάχη και διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τελικά … πέτυχε να βάλει ένα δικό του άτομο στη διοίκηση!
Γάιδαρο τους χαρίζανε και τον κοίταζαν στα δόντια…
Έτσι ακριβώς έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο προχθεσινό συμβούλιο μόνο που ο γάιδαρος ήταν δασοδρόμος και …τα δόντια το έγγραφο που τους έστειλε ο δήμος Αβδήρων ζητώντας να εκφράσουν την γνώμη τους για τον δασικό δρόμο που θα κατασκευάσει κι αυτό γιατί κατά ένα μέρος περνά από τον δήμο Ξάνθης. Τυπικότατος ο δήμος Αβδήρων και παρότι τους ξεκαθάρισε ότι μόνο τη γνώμη τους θέλουν και ότι ο δήμος Ξάνθης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ εντούτοις κάποιοι σύμβουλοι όπως ο κ. Μπένης το έβλεπαν με καχυποψία υπονοώντας ότι έχει συμφωνηθεί να πράξει κάτι ανάλογο ο δήμος Ξάνθης για τον δήμο Αβδήρων. Κι έτσι να’ ναι κακό είναι να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δήμων; Όχι δηλαδή, αν καήκαμε απ’ το γάλα να φυσάμε και το γιαούρτι…
Μ.Ξ.
Τόση αναισθησία;
Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και δη του κόμματος Κεντρώων (δεν έχει σημασία το όνομά του) ανέβηκε στο βήμα της βουλής μιλώντας στο κινητό του!
Τόση αναισθησία, τόση χοντροπετσιά, τόσο χαμηλό επίπεδο, τέτοια έλλειψη σεβασμού στον χώρο που βρισκόταν. Τι να πει αλήθεια κανείς; Τι να σκεφτεί, τι να σχολιάσει γι’αυτόν τον ξεπεσμό, αυτήν την εικόνα «βουλευτή» που δεν γνωρίζει στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.
Μάλιστα, όταν κλήθηκε από τον προεδρεύοντα να μιλήσει διότι είχε έρθει η σειρά του, σηκώθηκε, μιλούσε ήδη, συνέχισε να μιλάει μέχρι που ανέβηκε στο βήμα! Όπου ενδεχομένως θα συνέχιζε να μιλάει εάν ο πρόεδρος δεν τον σταματούσε…
-Ελληνικό κοινοβούλιο 2016.
Γ.Δ.
Περί των ΕΒΕ
Σωστά ζητούν τα Επιμελητήρια την αναβάθμιση του ρόλου τους. Κι αυτό διότι η αποστολή τους είναι σημαντική στον τομέα των Επιχειρήσεων. Από σύμβουλοι της Πολιτείας που είναι σήμερα σε Οικονομικά θέματα των περιοχών τους, θα πρέπει να διευρύνουν τα πεδία τους, να δουν το Επιχειρείν πλέον μέσα από τις νέες προκλήσεις των καιρών, τις νέες προοπτικές που διανοίγονται και με τις πρωτοβουλίες τους να ενημερώνουν αλλά και συμπαρίστανται στα ενδιαφερόμενα μέλη τους.
Θα πρέπει δηλαδή, τα ίδια τα Επιμελητήρια να επανατοποθετηθούν στην σημερινή πραγματικότητα δράσης και προκλήσεων κι όχι ως ένας στείρος μηχανισμός είσπραξης κάποιων υποχρεωτικών ποσών- συνδρομών. Χρειάζεται μια αλλαγή νοοτροπίας, εξειδικευμένο προσωπικό και ρηξικέλευθες ιδέες και προτάσεις. Αυτή την αναβάθμιση του ρόλου που ζητούν, όπως δήλωσε προχθές στο «Ε» ο Γ.Γ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Αγνιάδης θα πρέπει να την κερδίσουν με τις προτάσεις τους, που θα αποτελούν κάτι νέο.
Διαφορετικά, τα Επιμελητήρια απλά θα υπάρχουν και λειτουργούν σαν ένας γραφειοκρατικός θεσμός.
Γ.Δ.
Ποιος μιλάει!
Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δημήτρης Καμμένος που τολμάει να λέει στον ΣΚΑΪ ότι οι αναφορές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για το ένοχο παρελθόν της ορθόδοξης ηγεσίας κατά την περίοδο της Κατοχής και της Χούντας συνιστούν «ρατσισμό εναντίον της Εκκλησίας»; Μα είναι εκείνος που, αν θυμάστε, διαθέτει το δικό του ένοχο πολιτικό παρελθόν, ως Ελληναράς, καθώς είχε κάνει άθλια σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα το 2013, ενώ κατά καιρούς είχε εξαπολύσει ομοφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις με διάφορες αφορμές.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την επίσκεψή του πέρσι στις 22 Αυγούστου στον αρχιβασανιστή της χούντας και διοικητή του ΕΑΤ- ΕΣΑ Θεόδωρο Θεοφιλογιαννάκο, όταν εκείνος νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Δ.Τ.
Η δοκιμασία του Γ. Παυλίδη
Βέβαια η υγεία του Γιώργου Παυλίδη δεν είναι καλή. Δοκιμάζεται ο ίδιος και η οικογένειά του και όλοι οι φίλοι του. Εμείς οι Ξανθιώτες που γνωρίζουμε τον άνδρα καλύτερα, θλιβόμαστε περισσότερο. Και ευχόμαστε από καρδιάς να μπορέσει να ξεπεράσει την δοκιμασία του αυτή και να επιστρέψει κοντά μας δυνατός και δημιουργικός όπως τον γνωρίσαμε.
Τις ημέρες αυτές, ο Γ.Π. δοκιμάζεται πάλι στο κρεβάτι του πόνου. Οι ευχές μας, οι προσευχές μας είναι κοντά του. Είθε να βγει νικητής άλλη μια φορά.
Γ.Δ.
Αλήθειες
Ο δημόσιος τομέας λοιπόν στηρίζει την οικονομία μιας χώρας και δεν την τροχοπεδεί. Ούτε βέβαια νοείται ευνομούμενο κράτος χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, με νοσοκομεία και σχολεία να υπολειτουργούν και ανεπαρκείς υπηρεσίες πρόνοιας. Όμως, όταν αναφερόμαστε στον δημόσιο τομέα, αναφερόμαστε σε έναν υγιή μηχανισμό που λειτουργεί υπηρετώντας τις ανάγκες του κράτους και της κοινωνίας. Το πολιτικό θράσος στη χώρα μας έγκειται στην διαπίστωση ότι καταφέρονται κατά του δημόσιου τομέα αυτοί που τον οικοδόμησαν έτσι ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες του δικομματισμού: Με κριτήρια τις πελατειακές σχέσεις, τη ρουσφετολογία, την αναξιοκρατία και γνώμονα την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων.
Δ.Μ.
Αποδοχή
Είναι εντυπωσιακό αυτό που βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρειά μας, που ηρεμεί ή παίρνει μπροστά και τρέχει σε ρυθμούς απόλυτα συνυφασμένους με τον άνδρα που βρίσκεται επικεφαλής της, τον Γιώργο Παυλίδη.Ενός άνδρα που τυχαίνει γενικής αποδοχής και παρόλο που υπηρέτησε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, κατάφερε στη θητεία των δύο ετών ως περιφερειάρχης να υποκλίνονται στην αποτελεσματικότητά του, πολίτες απ' όλους τους κομματικούς χώρους. Είναι εξάλλου από τις σπάνιες φορές που εφέτος στις καλοκαιρινές χαλαρές συζητήσεις, ως αυτήκοοι μάρτυρες, διαπιστώσαμε αυτή τη γενική αποδοχή, συνοδευμένη τις περισσότερες φορές από την ευχή να τον έχει ο θεός καλά.
Μάγεψε πάλι ο ταχυδακτυλουργός Μάρδας
Μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας με την απίστευτη γκάφα του. Υποτιθέμενος «Σύρος πρόσφυγας» του έστειλε αίτημα για επενδύσεις στο προφίλ του στο Facebook και ο κ. Μάρδας το θεώρησε αληθινό, αφού ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει επενδυτές. Γνωστός συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός από την Θεσσαλονίκη ήταν ο θύτης, γράφοντας στα αγγλικά, με εμφανές το όνομά του και με διάθεση περιπαικτική για τις συνεχείς θριαμβολογίες του κ. Μάρδα από τις συναντήσεις του στο εξωτερικό, δηλώνοντας ότι είναι ο κ. Mohsen Abdullah από την Συρία και ενδιαφέρεται να επενδύσει. Ο κ. Μάρδας πολύ σοφά έσπευσε να του απαντήσει στα… ελληνικά και να του δώσει το προσωπικό του mail στην γραμματεία του υπουργείου. Το περίεργο είναι ότι μετά τον σάλο και το απίστευτο δούλεμα που έπεσε στο ίντερνετ, ο κ. Μάρδας συνέχισε να υπερασπίζεται την πράξη του.
Ο συμπαθής οικονομολόγος Πανεπιστημιακός προήλθε από την σφαίρα του ΠΑΣΟΚ με μια ενδιάμεση στάση στην αντιμνημονιακή ρητορική και προσγειώθηκε στον μαγικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Έκτοτε με ατάραχο ύφος πετάει περισπούδαστες νεωτερικές καινοτομίες. Πέρυσι εντυπωσίασε ως τηλεοπτικός ταχυδακτυλουργός, βρίσκοντας 400 εκατ. ευρώ από το στούντιο του Mega μέχρι να πάει σε αυτό του ΑΝΤ1. Ως Υφυπουργός Εξωτερικών, με ψυχραιμία και cool ύφος, άρχισε τις πρωτότυπες, ανατρεπτικές ιδέες. Ξεκίνησε με ελληνικό Νταβός σε νησί, ονειρικές ριβιέρες και υπερμοντέρνο real estate καταλήγοντας στην αδιανόητη τελευταία του ιδέα για τις προσφυγικές επενδύσεις. Δεν ξέρεις πλέον αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις.
Χ.Δ.
Διαγωνισμός με ‘’έσχες’’ και όχι πόθεν, κατόπιν εορτής
Το μεγάλο φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών τείνει να γίνει ένα από τα μεγάλα στραπάτσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί είχαν επενδύσει επικοινωνιακά σε αυτό. Στην πάταξη της διαφθοράς, στο κλείσιμο των βοθροκάναλων της διαπλοκής, στο τσέπωμα εκατομμυρίων από τους έχοντες, για να τα δώσει ως Ρομπέν των Φτωχών στον λαό. Με τις συνεχείς αποκαλύψεις πιο πιθανό είναι να ακυρώσει η ίδια η κυβέρνηση τον διαγωνισμό για να αποφύγει περαιτέρω διασυρμό. Μερικά από τα βασικά σημεία είναι ότι ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" θα έπρεπε να προηγείται της διαδικασίας και όχι να έπεται αυτής. Γιατί όταν στον έλεγχο «κόβεται» κάποιος πλειοδότης, αυτό σημαίνει ότι συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία χωρίς να το δικαιούται και στη ουσία νόθευσε τον ανταγωνισμό μέσω των προσφορών που υπέβαλε. Έτσι πλήττεται η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας, αφού το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετικό. Ας μη ξεχνάμε ότι πέραν του Καλογρίτσα πρώτος ο Σαββίδης ομολόγησε δημόσια ότι η συμμετοχή του στη διαδικασία έγινε με σκοπό να ανεβάσει το τίμημα. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό της συνταγματικότητας. Πράγματι αντίκειται στο Σύνταγμα η επ’ αόριστον ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως χρησιμοποιώντας το δημόσιο αγαθό των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Ωστόσο, σε ένα κράτος δικαίου καμία συνταγματική παραβίαση δεν θεραπεύεται με άλλη παραβίαση του Συντάγματος. Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να δικαιολογεί αποκλίσεις από την αρχή της νομιμότητας. Είπαμε, καλό και εύπεπτο το σανό, αλλά θα πρέπει να χορηγείται σε δόσεις και όχι σε μεγάλες ποσότητες.
Χ.Δ.
Αναβλήθηκε για το 2018 η πρώτη δίκη για το 12%
Αναβολή για τις 6 Δεκεμβρίου του 2018(!) πήρε η τακτική δικάσιμος της αγωγής που κατάθεσε η εταιρεία Sunlight διεκδικώντας από το δημόσιο τις οφειλές του 12%. Πρόκειται για την πρώτη δίκη από τις αγωγές που κατατέθηκαν από τις επιχειρήσεις της Θράκης και υπολογίζονται σε πάνω από 300 απ’ όλη την περιφέρεια. Να σημειώσουμε ότι στις 7 Οκτωβρίου έχει οριστεί μια άλλη δικάσιμος αγωγής μιας άλλης εταιρείας από τον Έβρο. Το θέμα το παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε με νεώτερα…
Να υπενθυμίσουμε ότι τα επιμελητήρια ΑΜΘ έχουν αναλάβει κατόπιν συμφωνίας με το υπουργείο Ανάπτυξης την προετοιμασία μιας νομολογίας συμβατής με την κοινοτική νομοθεσία που αφού ολοκληρώσουν οι νομικοί θα την υποβάλλουν στο υπουργείο προκείμενου να διεκδικηθεί το μέτρο από την Ε.Ε.
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

Η αισιοδοξία του Λουκά και οι τακτοποιήσεις των νέωνΟ Λουκάς είναι πλέον ογδόντα χρονών. Μια ζωή εμπειρίες...
29_09_2016
Φοίβος Ιωσήφ
Η Διακήρυξη της Χριστιανικής Ένωσης ΕπιστημόνωνA. Κρίση, ύφεση, κατάρρευση, φτώχεια, ανεργία,...
29_09_2016
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ζητάνε πίσω τα Ολυμπιακά μετάλλια Η παγκόσμια κοινότητα υπό την απειλήν της ρομφαίας...
27_09_2016
Φοίβος Ιωσήφ

Η Συνταγή της Ημέρας

Μπάμιες με λιαστή ντομάτα, βασιλικό και φέτα 1 κιλό μπάμιες 80 ml ξίδι 200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τις...


.

«Ε» Επικαιρότητα
Γ. Στασινός: Υπό «κατάρρευση» τα δημόσια έργα

Γ. Στασινός: Υπό «κατάρρευση» τα δημόσια έργα

29 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έμφαση στο «πάγωμα» των δημοσίων συμβάσεων από την εφαρμογή του νέου νόμου Σπίρτζη έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη Περιοδεία πραγματοποίησε στην ΑΜΘ, με αφορμή τις επικείμεν...

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθης

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθης

29 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε συντονισμό κάλεσε τις Περιφερειακές Ενότητες ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της ανάδειξης του 2017 σε έτος Τουρισμού στην ΑΜΘ Σήμερα στις 11 πμ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθη...

Γνωριμία με τον μεγάλο «φουστανελά» ζωγράφο, τον Θεόφιλο!

29 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οιδοιποιρκό του «Ε» στην Βαρειά της Λέσβου την γενέτειρα του Θεόφιλου όπου βρίσκεται και το μουσείο Teriade με έργα του Οι μισοκατεστραμμένες τοιχογραφίες στο παραδοσιακό καφενείο της Καρύνης και η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών. Κ...

«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» είναι και φέτος εδώ

29 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 6η συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Ξάνθης Για 6ο συνεχόμενο χρόνο κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» ανακαλύπτουν παίζοντας το παρελθόν της περιοχής μας. Οι βιωματικ...

Μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα

29 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λάθη και Αλχημείες του Υπουργείου Εργασίας και στις συντάξεις Οκτωβρίου Λάθη στον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε πρωτοφανείς περικοπές ως και 50,24% αλλά και σε μειώσεις συντάξεων κάτω από το ...

Τα επιμελητήρια ζητούν αναβάθμιση του ρόλου τους

28 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις θέσεις, τις αντιθέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΕΕ επί της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας μεταφέρει στο «Ε» ο Γενικός Γραμματέας του φορέα, Π. Αγνιάδης Προτάσσει την ομοψυχία όλων των πολιτικών κομμάτων για να δοθεί διέξοδος ...

«Απαντήστε μας κ. Δήμαρχε»

28 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ομοβροντία ερωτήσεων από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης Δεν έχει άδεια ο τοίχος στα Κοιμητήρια – «Απολογούμενος» ο Α. Κυριακίδης. Το …«διαζύγιο» με τον δήμο Ωραιοκάστρου Βομβαρδισμό ερωτήσεων και ανακοινώσεω...

Η ποιότητα ζωής στην πόλη

28 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημεία της πόλης που μαραζώνουν και συμπεριφορές που πληγώνουν Ελπίζοντας να μην γίνομαι κουραστικός, θα θελα να επισημάνω τρία σημεία που νομίζω ότι ο Δήμος θα έπρεπε να φροντίσει. 1ο) Περνώντας καθημερινά από τον Κοσυνθο, α...

Ειδική συνεδρίαση στο δήμο Αβδήρων για τον Απολογισμό της δημοτικής αρχής

28 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος υπέρ της διατήρησης του αστυνομικού σταθμού Σελέρου εισηγείται ο δήμαρχος στην τακτική συνεδρίαση που θα ακολουθήσει Σήμερα Τετάρτη στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμ...

Τραγικό καλοκαίρι για τους μελισσοκόμους της Θράκης

27 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως και 40% μειωμένη η φετινή παραγωγή μελιού λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των ισχυρών ανέμων «Αν δεν βρέξει για να ανθίσει το ρείκι, θα επηρεαστεί όχι μόνο η παραγωγή αλλά και ο πληθυσμός των μελισσών», αναφέρει ο Ξανθιώτ...

Έπεσε στον Κόσυνθο ενώ σκούπιζε στην γέφυρα

27 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

50χρονος υπάλληλος της Καθαριότητας έπεσε από ύψος 5 μέτρων. Είναι καλά στην υγεία του Παρενέβη η Πυροσβεστική για την ανέλκυσή του. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ξάνθης Σοβαρό ατύχημα σε ώρα εργασία είχε 50χρονο...

Για πρώτη φορά ηλεκτρονικά το «πόθεν έσχες» από 1η Οκτωβρίου

27 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιπλέον στοιχεία φέτος για 300.000 υπόχρεους – Τα ‘’μυστικά’’ στη συμπλήρωση των δηλώσεων από τους φοροτεχνικούς της Ξάνθης «Πρόβα τζενεράλε» για την καθολική εφαρμογή του περιουσιολογίου, η οποία μετατέθηκε ήδη από την κυβέρνησ...

Κριτική και υπονοούμενα από τον Β. Τσολακίδη στο δήμαρχο Αβδήρων

27 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιζήμιο για το δήμο θεωρεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το χαμηλότερο τίμημα που επιτεύχθηκε για τη μίσθωση και ζητά… διόρθωση τυχόν παραλείψεων Κριτική για το τίμημα στο οποίο κατακυρώθηκε τελικά η μίσθωση του κάμπι...

137 δακτυλιώσεις πουλιών από 21 είδη στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

27 Σεπ 2016 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δακτυλιώθηκαν ο Νεροκότσυφας (Cinclus cinclus) και ο Βουνοδενδροβάτης (Certhia familiaris) Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι δακτυλιώσεις στο Εθνικό Πάρκο Οροσε...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Γνωριμία με τον μεγάλο «φουστανελά» ζωγράφο, τον Θεόφιλο!

Γνωριμία με τον μεγάλο «φουστανελά» ζωγράφο, …

Οιδοιποιρκό του «Ε» στην Βαρειά της Λέσβου την γενέτειρα του Θεόφιλου όπου βρίσκεται και το μουσείο Teriade με έργα του Οι μισοκατεστραμμένες τοιχογρ...

Τα Μονοπάτια της Ξάνθης οδεύουν… επιχειρηματικά

Τα Μονοπάτια της Ξάνθης οδεύουν… επιχειρηματι…

Παρουσίαση του προγράμματος Μονοπάτια Πολιτισμού της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και διασύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα ...

Ένα βιβλίο- «οδοδείκτης» για το δήμο Αβδήρων και το σχεδιασμό του για το μέλλον

Ένα βιβλίο- «οδοδείκτης» για το δήμο Αβδήρων …

Μέσα από την πρώτη συγγραφική προσπάθεια του Γιώργου Παραστατίδη, με τίτλο: «Με γνώση και εμπειρία- Δήμος Αβδήρων 1999-2014 από τον Καποδίστρια στον Κ...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 και στην Ξάνθη

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 20…

«Άβδηρα και Ρώμη. Βία και ανεκτικότητα στην πορεία από την αυτονομία στην υποτέλεια» Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) θεσπίστηκ...

Αστυνομικά l_red

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στην Κομοτηνή

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής σ…

Καταδικάζουν τις επιθέσεις εις βάρος τους οι αστυνομικοί και ζητούν πιο «ενεργητική» στάση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Την καταδίκη τους για την επίθ...

Με αθώωση έφυγαν από το δικαστήριο οι σύμβουλοι του Τοπείρου και ο πρώην δήμαρχος

Με αθώωση έφυγαν από το δικαστήριο οι σύμβουλ…

Κατηγορούνταν για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας και για παράβαση καθήκοντος για τη λειτουργία δύο αναψυκτηρίων χωρίς άδεια Καταλυτική ...

Λιπόθυμη βρέθηκε νεαρή στην οδό Αντιοχείας το πρωί της Παρασκευής

Λιπόθυμη βρέθηκε νεαρή στην οδό Αντιοχείας το…

Μια περίεργη υπόθεση που ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις, καθώς η 22χρονη κείτονταν στο πεζοδρόμιο ημίγυμνη Συνεχίζεται η έρευνα παρά τις πρώτες δηλώσεις ...

Κτηνίατρος του δημοσίου «άρμεγε» αγελαδοτρόφους της Ξάνθης

Κτηνίατρος του δημοσίου «άρμεγε» αγελαδοτρόφο…

Ο 47χρονος κτηνίατρος από Κομοτηνή και ο 41χρονος συνάδελφός του από την Ξάνθη τους έβγαζαν δήθεν μολυσμένα δείγματα για μελιταίο πυρετό στις αιμοληψί...

Πολιτική l_black

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθης

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό στην ΠΕ Ξάνθη…

Σε συντονισμό κάλεσε τις Περιφερειακές Ενότητες ο περιφερειάρχης στο πλαίσιο της ανάδειξης του 2017 σε έτος Τουρισμού στην ΑΜΘ Σήμερα στις 11 πμ θα...

«Απαντήστε μας κ. Δήμαρχε»

«Απαντήστε μας κ. Δήμαρχε»

Ομοβροντία ερωτήσεων από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης Δεν έχει άδεια ο τοίχος στα Κοιμητήρια – «Απολογούμενος» ο Α. Κυριακίδης. Το...

Ο Μεγάλος Διχασμός για τις βραβεύσεις του Δήμου

Ο Μεγάλος Διχασμός για τις βραβεύσεις του Δήμ…

Αποχώρησαν οι παρατάξεις Ξυνίδη – Μπένη. Καταψήφισε την πρόταση του δημάρχου η παράταξη Καμαρίδη. Βραβεύονται οι: Α. Κοντογιαννίδης, Ε. Κουράκος, Κ. Σ...

Ειδική συνεδρίαση στο δήμο Αβδήρων για τον Απολογισμό της δημοτικής αρχής

Ειδική συνεδρίαση στο δήμο Αβδήρων για τον Απ…

Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος υπέρ της διατήρησης του αστυνομικού σταθμού Σελέρου εισηγείται ο δήμαρχος στην τακτική συνεδρίαση που θα ακολουθήσει ...

Κοινωνία l_green

Δυσλειτουργία στα E@IATREIA του νοσοκομείου Ξάνθης

Δυσλειτουργία στα E@IATREIA του νοσοκομείου Ξ…

Black out στο πρώτο λεπτό προχθές την Δευτέρα μόλις άνοιξαν τα ραντεβού. «Όταν μια Ξάνθη περιμένει να πατήσει ΕΝΤΕR…»Â Â  «Λόγω της μεγάλης ζήτησης ...

Γ. Στασινός: Υπό «κατάρρευση» τα δημόσια έργα

Γ. Στασινός: Υπό «κατάρρευση» τα δημόσια έργα

Έμφαση στο «πάγωμα» των δημοσίων συμβάσεων από την εφαρμογή του νέου νόμου Σπίρτζη έδωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη Περιοδεί...

«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» είναι και φέτος εδώ

«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» είναι και …

Για 6η συνεχή χρονιά τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Ξάνθης Για 6ο συνεχόμενο χρόνο κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 «Οι μικροί αρχαιολόγ...

Μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και σε όσους παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ το μήνα

Μειώσεις στις συντάξεις ακόμα και σε όσους πα…

Λάθη και Αλχημείες του Υπουργείου Εργασίας και στις συντάξεις Οκτωβρίου Λάθη στον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που οδήγησαν όχι μόνο σε...


 

 

Super League: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Α’ γύρου

Super League: Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του Α’ γύρου

Ανακοινώθηκαν οι αγωνιστικές 7 έως 15 που θα διεξαχθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου – Αρχές Ιανουαρίου οι δύο πρώτες εξ αναβολής αγωνιστικές Ανακοινώθηκε από τη Super League το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων εννέα αγωνιστικών του πρωταθλήματος, όπως αυτό καταρτίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση κι έτσι οι ομάδες θα μπορέσουν να κάνουν τον σχετικό προγραμματισμό τους. Επίσης αποφασίστηκε οι εξ αναβολής δύο πρώτες αγωνιστικές να μπουν «εμβόλιμες» στο πρόγραμμα στις αρχές του Ιανουαρίου του νέου έτους, κάτι που σημαίνει ότι η έναρξη του β’ γύρου της σεζόν, θα πραγματοποιηθεί στις 14, 15 και 16 Ια...

29 Σεπ 2016

 

Για 4η χρονιά «ένωσαν» Ξάνθη – Άβδηρα – Φέρες οι ποδηλάτες του «Πήγασου»

Για 4η χρονιά «ένωσαν» Ξάνθη – Άβδηρα – Φέρες οι ποδηλάτες του «Πήγασου»

Πραγματοποίησαν ποδηλατώντας διαδρομή 161χλμ. και τίμησαν τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Δήμο Μιχαλεντζάκη Στα πλαίσια της προσκυνηματικής επίσκεψης στην ...

Βαθμός… «βάλσαμο» για Ξάνθη

Βαθμός… «βάλσαμο» για Ξάνθη

Στάθηκε όρθια στην Τούμπα και «απέδρασε» με το 0-0 στο ματς με τον ΠΑΟΚ Με 10 παίκτες έπαιξε για περισσότερα από 20 λεπτά η ξανθιώτικη ομάδα λόγω απο...

Απρόοπτα και… απουσίες στην προετοιμασία της Ξάνθης

Απρόοπτα και… απουσίες στην προετοιμασία της Ξάνθης

Ατομικό πρόγραμμα χθες για Παπαγεωργίου και Καρασαλίδη που είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι της Τούμπας Την Κυριακή στις 16:00 η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ξάν...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
 
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης υποστηρίζεται & φιλοξενείται από την JustHost.gr