Greek English French German Turkish

Ένα ιδιαίτερο πάρκο, όαση καλαισθησίας, στο κέντρο της πόλης

Ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης του «Λιμνίου» με πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά και ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον αναψυχής Αναμένεται η έκδοση κανο...

Έρχεται η προκήρυξη για 4.500 προσλήψεις για 2 χρόνια στα νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας προωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της υγείας, με προσλήψεις προσωπικού 13.500 θέσεων 24μηνης διάρκειας για 6 χρ...

«Καίει» το δεύτερο πόρισμα για την ΕΑΠΑΞ τον Θ. Καλαϊτζή

Κρίθηκε προφυλακιστέος για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής Στο 1,4 εκ. ευρώ το έλλειμμα της ΕΑΠΑΞ σ...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b


KOTSANHS

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Φέτος ούτε η ΔΕΗ δεν κάνει διακοπές…
Ζέστες!
Μην ακούσω κανέναν να κατηγορεί τη ζέστη και να βαρυγκωμάει πάλι. Γιατί πριν ένα μήνα τα είχαν με τη βροχή και λέγαν « πότε θα έρθουν οι ζέστες». Ε, λοιπόν ήρθαν οι ζέστες, και τώρα αντί ενός ευχαριστώ, γκρινιάζουν και λένε ότι έχει πολύ ζέστη!
Κάποιοι λοιπόν, ό,τι καιρό και να μας κάνει, την γκρίνια έχουν στο στόμα.
Τέλος πάντων, ο καιρός έχει το δικό του δρομολόγιο που δεν είναι στο χέρι μας ν’ αλλάξουμε. Γι’ αυτό και υπομονή με χαμόγελο. Ένα δροσιστικό ντους, δροσερό περιβάλλον και ευχάριστη παρέα είναι η προσιτή λύση.
Γ.Δ.
Υπόθεση ΕΑΠΑΞ 1
Δύο κουβέντες για το επίκαιρο θέμα της προφυλάκισης του Θεολόγου Καλαϊτζή που κυριάρχησε τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη μας. Λοιπόν ο Καλαϊτζής βρέθηκε εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση την οποία δημιούργησαν άλλοι αλλά συμμετείχε κι αυτός. Και ως ένα βαθμό, η δημιουργία και λειτουργία της ΕΑΠΑΞ υποβοηθούσε τις δημοτικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες τόσο του ιδίου αλλά και άλλων που ωφελήθηκαν επίσης στο παιγνίδι των προεκλογικών τους φιλοδοξιών.
Κι ενώ λοιπόν αρκετοί πριν και μετά ήσαν οι ωφελούμενοι εκλογικά, ο Καλαϊτζής ως Διευθύνων Σύμβουλος μετά την παύση λειτουργίας της ΕΑΠΑΞ, «φορτώθηκε» το οικονομικό άνοιγμα της δημοτικής επιχείρησης. Κι επειδή ο επαναληπτικός έλεγχος που ζήτησε ο ίδιος ο Καλαϊτζής ήταν άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ (ενώ στον πρώτο έλεγχο ήταν μικρότερο και δεν θα προφυλακιζόταν), οδηγήθηκε τελικά στις φυλακές Κομοτηνής μέχρι να γίνει η δίκη του.
Βέβαια έχει δικαίωμα να ζητήσει την αποφυλάκισή του μέχρι να γίνει η συζήτηση της υπόθεσής του.
Γ.Δ.
Υπόθεση ΕΑΠΑΞ 2
kalaitzis theoΣτην όλη ιστορία με την ΕΑΠΑΞ, τον Καλαϊτζή και το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, υπάρχει κάτι που θεωρείται ολίγον παράδοξο. Έτσι:
Στον πρώτο έλεγχο των Ελεγκτών, διαπιστώθηκε «τρύπα» 860.000 ευρώ στην ΕΑΠΑΞ, ενώ στον επανέλεγχο που ζήτησε ο ίδιος ο Καλαϊτζής το ποσό ανέβηκε στα 1,4 εκ. ευρώ!!
Όταν μάλιστα πριν ο Καλαϊτζής ανέθεσε σε γνωστό ιδιώτη οικονομολόγο της πόλης να διενεργήσει έλεγχο, αυτός δεν βρήκε καθόλου έλλειμμα!
Αυτό είναι το πρώτο βασικό ερώτημα, ενώ το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι ότι οι έλεγχοι έγιναν ενώ το αρχείο της ΕΑΠΑΞ έχει καταστραφεί. Δηλαδή έγινε έλεγχος με υποθέσεις και χωρίς στοιχεία.
Μάλλον τελικά το δικαστήριο όταν γίνει, θ’ αποφασίσει επί του θέματος για το ποια είναι ακριβώς η αλήθεια.
Γ.Δ.
Έτοιμος για τη διάσπαση ο Τσίπρας
Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στους διαφωνούντες ο Αλέξης Τσίπρας καθώς διεμήνυσε στην εσωκομματική του αντιπολίτευση ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το κόστος της διάσπασης προκειμένου να υπερασπιστεί την επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει νέο μνημόνιο για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.
Ο Τσίπρας με τη συνέντευξή του στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, το «Στο Κόκκινο 105,5» επέκρινε τους αντιφροντούντες ότι ερμηνεύουν «λάθρα» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επιμένοντας ότι δεν ζήτησε εντολή για ρήξη και επιστροφή στη δραχμή αλλά για ενίσχυση της διαπραγμάτευσης και σημείωσε χαρακτηριστικά υπερασπιζόμενος την επιλογή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα λέγοντας ότι είναι «τεράστιο χαρτί το ΟΧΙ για να μπορείς να δείχνεις ότι μια κυβέρνηση δεν είναι κόντρα στο λαό αλλά μαζί με το λαό ενάντια στους εκβιαστές. Αυτή τη νίκη δεν θα τη χαρίσουμε σε κανέναν που εκ των υστέρων ερμηνεύει λάθρα το δημοψήφισμα». Επιπλέον χαρακτήρισε ως «μικρόμυαλους» τους διαφωνούντες «που θεωρούν ότι η επανάσταση θα γίνει με έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα» ενώ την ίδια στιγμή τους επέκρινε ότι καταστρέφουν τις προοπτικές της Αριστεράς γιατί στέλνουν το μήνυμα ότι η Αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση από κυβερνητική θέση και διακατέχονται από το «φόβο της ευθύνης».
Τέλος τάχθηκε υπέρ των εκλογών λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει αλά καρτ κυβερνητική πλειοψηφία ούτε εκβιασμένη ενότητα.
2,8 δισ. την εβδομάδα χάνονται από τα capital controls
Δόθηκε χθες στην δημοσιότητα η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Γίνεται εκεί λόγος για απώλειες 4-10 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ το 2015, αναλόγως με το ποσοστό της ύφεσης. Η έκθεση αναφέρεται στην μεγάλη ζημιά που επιφέρουν στην οικονομία τα capital controls, εκτιμώντας ότι αυτή θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν θα καταργηθούν άμεσα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι η μείωση του εβδομαδιαίου ΑΕΠ αγγίζει τα 2,8 δισ. ευρώ με capital controls για την περίοδο Ιουλίου–Σεπτεμβρίου. Ενδέχεται επίσης να καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 1% του ΑΕΠ φέτος, με το πρωτογενές πλεόνασμα να πάει ‘’περίπατο’’, ενώ τονίζεται ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχουν ακόμη αποκλειστεί οριστικά. Ως «κλειδιά» για την ύφεση, η έκθεση διακρίνει ξεκάθαρα την αβεβαιότητα και την μη συμφωνία από τις αρχές του έτους, αφού η χώρα επανήλθε σε υφεσιακή τροχιά το πρώτο εξάμηνο του 2015 λόγω της εκλογικής διαδικασίας και της μη συμφωνίας με τους θεσμούς. Επηρεάστηκαν επενδυτικές αποφάσεις επιχειρήσεων, συνεχίσθηκε το κλείσιμο επιχειρήσεων και η ανεργία άρχισε να αυξάνεται πάλι (παρότι το θέμα της ανεργίας δεν θίγεται πλέον από κυβερνητικά χείλη). Το ‘’κερασάκι’’ ήταν η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, η λήξη του προγράμματος προσαρμογής και η προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει η έκθεση ενός οργάνου της Βουλής.
Χ.Δ.
Κομματικός… πολιτισμός
Είναι αστείο, για να μην πούμε τραγικό, μια κυβέρνηση λίγων μηνών που επί χρόνια ως Αντιπολίτευση στηλίτευε πρακτικές και μεθόδους διορισμών ‘’ημετέρων’’ ως παλαιοκομματικές τακτικές για την επιβολή ελέγχου, να πράττει τα ίδια, αν όχι χειρότερα. Από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιανουάριο, έχουν δει το φως αρκετές περιπτώσεις διορισμών και τοποθετήσεων συγγενών, φίλων και συνεργατών σε θέσεις-κλειδιά δημόσιων φορέων. Ένα πρόσφατο περιστατικό που εγείρει κάποια ερωτήματα σχετικά με την λογική και την επιλογή προσώπων, είναι η αλλαγή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Άρης Στυλιανού (Eπίκουρος καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ) και Αντιπρόεδρος ο κ. Δημοσθένης Δώδος (Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Ανάλυσης: Κόμματα και Εκλογική, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, επίσης). Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση των δύο παραπάνω κυρίων με το θέατρο, αλλά όλως τυχαίως διδάσκουν στο ίδιο τμήμα του ΑΠΘ, όπου είναι Επίκουρος καθηγητής ο κ. Χρ. Βερναρδάκης. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, να πούμε ότι είναι ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, και νυν αντικαταστάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου στην θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις.
Χ.Δ.
Το θέλουμε το θέατρό μας
Οι ξανθιώτες για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι το θέλουν το θέατρό τους στην πρόσφατη και πρώτη θεατρική παράσταση στην Ξάνθη, με τους «Τενόρους» του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, όπου το υπαίθριο αμφιθέατρο στην κορυφή της Ξάνθης γέμισε ασφυκτικά. Ο καθένας για τους λόγους του. Άλλοι ψάχνουν το γέλιο, άλλοι την «ανάσα» από την καθημερινότητα, άλλοι τη συγκίνηση των ερμηνειών, άλλοι τους celebrities…
Δυστυχώς σε αυτή την πόλη οι θίασοι δεν έχουν προτίμηση. Πολλοί οι λόγοι. Είναι και οι παλιές (όχι πολύ) ιστορίες με την έλλειψη άδειας του υπαίθριου αμφιθεάτρου στη μέση του καλοκαιριού με την ακύρωση των παραστάσεων… Κι έτσι φτάσαμε τέλη Ιουλίου για την πρώτη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού! Όντως η κρίση περιόρισε τις περιοδείες, αλλά ο κόσμος δείχνει να συνεχίζει να αγαπά το θέατρο.
Άλλοι μένουν με την όρεξη, κι άλλοι ταξιδεύουν στους γειτονικούς νομούς σε αναζήτηση παραστάσεων.
Ε.Δ.
Καλοκαίρι χωρίς θερινό σινεμά
Το λέμε για άλλη μια χρονιά. Πλέον για … εθιμοτυπικούς λόγους. Πόσο μας λείπει το θερινό σινεμά. Τα βράδια με το αεράκι και τη μπύρα στο χέρι. Βραδιές χαλάρωσης και ευκαιρίας για κάτι διαφορετικό.
Το κεφάλαιο «θερινό σινεμά» στην Ξάνθη έχει λήξει οριστικά. Μείναμε και λίγοι πια να το νοσταλγούμε.
Ε.Δ.
Ούτε που το καταλάβαμε
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.03 τα ξημερώματα της Τρίτης ανάμεσα στην Δράμα και την ορεινή Ξάνθη, σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εξαιτίας της χαμηλής έντασης ούτε καν έγινε αντιληπτός, και βέβαια δε σημειώθηκε κάποιο πρόβλημα ή καταστροφή. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 36χλμ, βορειοανατολικά της Δράμας και 41χλμ. βορειοδυτικά της Ξάνθης. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ. Λίγες ώρες αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι σημειώθηκε νέα ασθενής σεισμική δόνηση 28χλμ βόρεια της Καβάλας. Ο σεισμός υπολογίζεται στα 2.3 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10χλμ.
Ε.Δ.
Στους New York Times η μπύρα Βεργίνα
«Η οδύσσεια μιας μικρής ελληνικής μπύρας». Με αυτό τον τίτλο έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Πολιτόπουλος της μπύρας «Βεργίνα» και του τσαγιού «Tuvunu», ο οποίος αντί για ταξίδι προς την επιτυχία γνώρισε την κόλαση που λέγεται ελληνική αγορά και νομοθεσία.
Το εκτενές ρεπορτάζ περιγράφει τις δυσκολίες που συνάντησε στη μάχη του κατά των μονοπωλίων και της εδραίωση της ελληνικής μπύρας από τον τόπο μας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεκάδες ήταν τα επαινετικά σχόλια πολιτών στους ιστοτόπους που αναδημοσιεύτηκε για το εγχείρημά του και την ποιότητα της θρακιώτικης μπύρας. O κ. Πολιτόπουλος μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και στο εχθρικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη από την Πολιτεία για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του επιχειρείν στη χώρα μας.
Ε.Δ.
Για να αποκαταστήσουμε μια ανακρίβεια
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του «Ε» που αφορούσε το δήμο Τοπείρου ότι ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μίχογλου έχει καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά εναντίον Μηχανικών του ΣΔΑΝ. Αυτό δεν είναι ακριβές καθώς οι δύο μηχανικοί του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού Ξάνθης καθώς δύο μηχανικοί του δήμου Τοπείρου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια μετά από μήνυση για πλαστογραφία που κατέθεσε η αθηναϊκή κατασκευαστική εταιρεία «ΠΥΛΩΝ» Α.Ε. για το έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ του δήμου Μύκης, ύψους περίπου 2 εκ. ευρώ. Και μάλιστα οι μηχανικοί του ΣΔΑΝ αθωώθηκαν πρωτόδικα.
Μ.Ξ.

Στήλες & Γνώμες

The corruption Τα Αγγλικά τα απεχθάνομαι, έρχονται όμως στιγμές που...
29_07_2015
Φοίβος Ιωσήφ
23_07_2015
ΚΥΜΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η αλήθεια είναι μία και είναι πικρή Ας δούμε που βρισκόμαστε και που μπορούμε να πάμε....
23_07_2015
Γιάννης Λασκαράκης

Η Συνταγή της Ημέρας

Καλοκαιρινό κοτόπουλο φούρνου 1 κοτόπουλο, σε κομμάτια 1 κιλό κολοκύθια μέτρια 3 πιπεριές Φλωρίνης 1 ματσάκι...


.

cosmos4ucom1


«Ε» Επικαιρότητα
«Μπουρλότο» από τους ψαράδες στα Άβδηρα

«Μπουρλότο» από τους ψαράδες στα Άβδηρα

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kαταγγελίες για αλιεία με χρήση δυναμίτη – Ενήμερος δηλώνει ο Λιμενάρχης Λάγος αλλά ανήμπορος να αστυνομεύσει αποτελεσματικά την περιοχή επειδή δεν έχει σκάφος Διαψεύδει ο πρόεδρος των Αλιέων Αβδήρων...

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ξάνθη και Δράμα το απόγευμα της Τρίτης

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ξάνθη και Δράμα το απόγευμα της Τρίτης

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Δύο από τους δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ληστείες Συνελήφθησαν την Τρίτη, στη Δράμα και την Ξάνθη, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας ...

Οκτώβρης, ο μήνας της δίκης της πρώην παράταξης Χατζηευαγγέλου

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν Χατζηευαγγέλου – Πυροστιάνης – Τσιλιγγίρης - Φεταχίδης, Αποστολίδης – Καζάκος - Κοτόπουλος Ελέγχονται για διάφορα αδικήματα. Μάρτυρες κατηγορίας ο δήμαρχος Τοπείρου Μίχογλου και η Επιθεωρητής του Σώματος ...

Ερώτηση Κοντού για την ασφυξία στην πραγματική οικονομία

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναφέρει τα οξυμένα προβλήματα εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων εξαιτίας των capital controls Ρωτά πότε θα αρθούν οι περιοριστικοί όροι, τι μέτρα θα ληφθούν για τις πληττόμενες ΜμΕ επιχειρήσεις και πώς θα αντιμετωπιστούν τ...

Επέτειος 28 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Αλέξανδρου Μπαλτατζή

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα τεράστιο, πρωτοποριακό έργο στον αγροτικό και συνεταιριστικό τομέα με την σφραγίδα ενός αγωνιστή πολιτικού Αλ. Κοντός: «Μια εκρηκτική προσωπικότητα, ακούραστος και ανιδιοτελής» Συμπληρώθηκαν χθες 28 χρόνια (29 Ιουλίου 1987...

Έρχεται η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ με ηλεκτρονικό τρόπο!

30 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ στην επιστολή-διαμαρτυρία συμπολίτη Προσπάθεια για την ένταξη όλων των δυνατών τρόπων στο σύστημα πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΥΑΞ Ο Χαράλαμπος Αλατάς, κάτοικος Ξάνθης, με μια επιστολή του σ...

Στον «αέρα» το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Αμοιρίδειου

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κινδυνεύει να χαθεί από την «βροχή» ενστάσεων. Απορρίφθηκε η ένσταση από την Οικονομική της εταιρείας που δεν πήρε τον διαγωνισμό Απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα – Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπή Διαγωνισμού. Με 615.000 ευρώ ...

Με εγγυητική επιστολή νοικιάζει πλέον τα ακίνητά του το ΕΒΕ Ξάνθης

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 1.000 ευρώ ορίστηκε η τιμή εκκίνησης για την ενοικίαση των δύο ακινήτων της πρώην Roma Pizza και της Πανελλήνιας Τράπεζας Συνάντηση με Ζαγναφέρη και αρμόδιους φορείς την Δευτέρα για το παράνομο εμπόριο Με μόλις τέσσερα θέμ...

Συνεύλευση - «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον των φροντιστηρίων

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ξάνθη συναντήθηκαν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της ΑΜ-Θ για το φλέγον θέμα του ΦΠΑ Ηρ. Ζωγράφος: «Τα βάρη θα πέσουν και πάλι στις μικρομεσαίες οικογένειες» Στην Ξάνθη πραγματοποίησαν την Γενική τους Συνέλευση το απόγευμα ...

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους η τρόικα Στο ίδιο έργο θεατές, για τρίτη φορά από το 2010, βρεθήκαμε όλοι, καθώς ξεκίνησαν από εχθές επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο το οποίο θα καθορίσει την πορεία της οικον...

Μεγάλη επιτυχία στις καλοκαιρινές αιμοδοσίες στην Ξάνθη

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιεί τον απολογισμό ενός δύσκολου εγχειρήματος Με 16 εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης πρόσφεραν αίμα 450 εθελοντές αιμοδότες Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή αιμοδ...

Ανάρτηση αποτελεσμάτων εισαγωγής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

29 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος ‘Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής’ του ΕΣΠΑ δωρεάν τροφεία για παιδιά Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα επιλογής μοριοδότησης των υποψηφίων βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακού...

Ανοίγει 1 Αυγούστου το CENTRAL PARKING (πρώην Δημοτικό )

28 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από 1,5 χρόνο από τότε που δημοπρατήθηκε Ανοίγει τις πύλες και τις μπάρες του το πρώην δημοτικό πάρκιγκ στις 1 Αυγούστου όπως ανακοινώθηκε από την νέα ανάδοχο κα Πατρικίου που πλειοδότησε στην δημοπρασία. Έτσι μπαίνει ένα ...

Παρ’ ολίγο να τους έβγαινε ξινό το γλέντι!

28 Ιουλ 2015 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες ανατράπηκε στην είσοδο των Αβδήρων Υπό την επήρεια μέθης ο οδηγός – Τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Άγιο είχαν ο οδηγός και οι δυο επιβαίνοντες Ι.Χ. αυτοκινήτου – 2 άντρες κα...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Λαοθάλασσα με τον Θαλασσινό στα Άβδηρα

Λαοθάλασσα με τον Θαλασσινό στα Άβδηρα

Πλήθος κόσμου στην κορυφαία συναυλία για τα Δημοκρίτεια 2015 34 χρόνια «Δημοκρίτεια» - Ένας θεσμός που αντέχει στον χρόνο Χωρίς μπάντα αλλά με κατ...

Μουσικά εργαστήρια με θέμα την Ανατολή από τη ΦΕΞ

Μουσικά εργαστήρια με θέμα την Ανατολή από τη…

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Λόγιας και Ανατολικής Μουσικής Από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 10 Αυγούστου η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης διο...

Τα Κομνηνά πηγαίνουν… Χόλιγουντ

Τα Κομνηνά πηγαίνουν… Χόλιγουντ

Μια άγνωστη ιστορία 50 ετών με πρωταγωνιστές τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Σπύρο Σιδηρόπουλο από τα Κομνηνά «Ο Λέων της Σπάρτης», μια υπερπαραγωγή του 1...

1ο Πανελλήνιο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

1ο Πανελλήνιο παιδικό και εφηβικό φεστιβάλ πα…

1.000 επισκέπτες στο Άβατο Ξάνθης για την εκδήλωση Τα παιδιά χόρεψαν για τα παιδιά το Σάββατο και την Κυριακή στο Άβατο, στο πλαίσιο του 1ου φεστιβ...

Αστυνομικά l_red

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ξάνθη και Δράμα το απόγευμα της Τρίτης

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ξάνθη και Δράμα …

Δύο από τους δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ληστείες Συνελήφθησαν την Τρίτη, στη Δράμα και την Ξάνθη, από αστυνομικούς τω...

Παρ’ ολίγο να τους έβγαινε ξινό το γλέντι!

Παρ’ ολίγο να τους έβγαινε ξινό το γλέντι!

Αυτοκίνητο με 3 επιβαίνοντες ανατράπηκε στην είσοδο των Αβδήρων Υπό την επήρεια μέθης ο οδηγός – Τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομεί...

Διάρρηξη στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Honda

Διάρρηξη στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Honda

Πήραν έως και το κλειδί του αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη - «Πληγή» οι γνωστοί άγνωστοι του Δροσερού Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες της περιοχής – Έστε...

Σφοδρή σύγκρουση δύο δικύκλων

Σφοδρή σύγκρουση δύο δικύκλων

Σοβαρά τραυματίστηκαν οι νεαροί οδηγοί εκ των οποίων ένας ανήλικος Στην Εντατική του νοσοκομείου Καβάλας ο ένας οδηγός Πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθ...

Πολιτική l_black

Οκτώβρης, ο μήνας της δίκης της πρώην παράταξης Χατζηευαγγέλου

Οκτώβρης, ο μήνας της δίκης της πρώην παράταξ…

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν Χατζηευαγγέλου – Πυροστιάνης – Τσιλιγγίρης - Φεταχίδης, Αποστολίδης – Καζάκος - Κοτόπουλος Ελέγχονται για διάφορα αδικήματα....

Ερώτηση Κοντού για την ασφυξία στην πραγματική οικονομία

Ερώτηση Κοντού για την ασφυξία στην πραγματικ…

Αναφέρει τα οξυμένα προβλήματα εισαγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων εξαιτίας των capital controls Ρωτά πότε θα αρθούν οι περιοριστικοί όροι, τι μέ...

Στον «αέρα» το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Αμοιρίδειου

Στον «αέρα» το έργο της ενεργειακής αναβάθμισ…

Κινδυνεύει να χαθεί από την «βροχή» ενστάσεων. Απορρίφθηκε η ένσταση από την Οικονομική της εταιρείας που δεν πήρε τον διαγωνισμό Απειλεί με ασφαλιστ...

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μνημόνιο

Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο μν…

Στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους η τρόικα Στο ίδιο έργο θεατές, για τρίτη φορά από το 2010, βρεθήκαμε όλοι, καθώς ξεκίνησαν από εχθές επίσημα οι δ...

Κοινωνία l_green

«Μπουρλότο» από τους ψαράδες στα Άβδηρα

«Μπουρλότο» από τους ψαράδες στα Άβδηρα

Kαταγγελίες για αλιεία με χρήση δυναμίτη – Ενήμερος δηλώνει ο Λιμενάρχης Λάγος αλλά ανήμπορος να αστυνομεύσει αποτελεσματικά την περιοχή επειδή δεν έχ...

Επέτειος 28 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Αλέξανδρου Μπαλτατζή

Επέτειος 28 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου…

Ένα τεράστιο, πρωτοποριακό έργο στον αγροτικό και συνεταιριστικό τομέα με την σφραγίδα ενός αγωνιστή πολιτικού Αλ. Κοντός: «Μια εκρηκτική προσωπικότη...

Έρχεται η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ με ηλεκτρονικό τρόπο!

Έρχεται η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΞ μ…

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΞ στην επιστολή-διαμαρτυρία συμπολίτη Προσπάθεια για την ένταξη όλων των δυνατών τρόπων στο σύστημα πληρωμής του λογα...

Ένα ιδιαίτερο πάρκο, όαση καλαισθησίας, στο κέντρο της πόλης

Ένα ιδιαίτερο πάρκο, όαση καλαισθησίας, στο κ…

Ολοκληρώνεται το έργο ανάπλασης του «Λιμνίου» με πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά και ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον αναψυχής Αναμένεται η έκδοση κανο...


 

 

Ν. Σιδερίδης: «Μοναδικός αγώνας το waverunning»!

Ν. Σιδερίδης: «Μοναδικός αγώνας το waverunning»!

Ο Καβαλιώτης πολυνίκης δρομέας μιλάει στο «Ε» για τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου «πλάι στο κύμα» Την Κυριακή 09 Αυγούστου η φετινή διοργάνωση με τη διαδρομή 28χλμ. Αρχαία Άβδηρα – Κεραμωτή Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες δρομείς για το «waverunning 2015» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 09 Αυγούστου στην παραθαλάσσια περιοχή Αρχαίων Αβδήρων – Κεραμωτής. Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα θα κληθούν να τρέξουν 28 χιλιόμετρα στην άμμο, πλάι στο κύμα, σε μία διαδρομή που διασχίζει μεγάλο μέρος των παραλιών της Ξάνθης και καταλήγει στο camping της Κεραμωτής....

30 Ιουλ 2015

 

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ

Ο 27χρονος Βούλγαρος πλάγιος χαφ ανακοινώθηκε χθες από τη Skoda Ξάνθη Ακολουθεί κι άλλο μεταγραφικό «χτύπημα» εντός της εβδομάδας Στην ολοκλήρωση ...

Πανόπουλος: «Καλημέρα ή καληνύχτα» οι δύο δρόμοι του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πανόπουλος: «Καλημέρα ή καληνύχτα» οι δύο δρόμοι του ελληνικού ποδοσφαίρου

Έκκληση για ενότητα απεύθυνε στους ιδιοκτήτες των «μεγάλων» ομάδων της Super League ο μεγαλομέτοχος της Skoda Ξάνθη Το… παλεύει για να αποκτήσει τον ...

Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» του Κατσικάρη που θα έρθουν στην Ξάνθη

Αυτοί είναι οι «εκλεκτοί» του Κατσικάρη που θα έρθουν στην Ξάνθη

Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας ενόψει Ευρωμπάσκετ Στις 21-23 Αυγούστου το τουρνουά προετοιμασίας στο «Φ. Αμοιρίδης» με τη συμμετοχή Ελλά...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού