Greek English French German Turkish

Σημαντική διάκριση στην Φυσική για την Ξανθιώτισσα Ζωή Τσαγγαλίδου

 Συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Καζακστάν διεκδικώντας την πρωτιά ανάμεσα σε 400 παιδιά από 85 χώρες του κόσμου   Πρόκληση, ...

Εγκρίθηκαν 41 εποχικές θέσεις σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης αλλά δεν προκηρύχθηκαν

5 στα Άβδηρα – 26 στην Ξάνθη και 10 στον ΣΔΑΝ   Τέλος του χρόνου η προκήρυξη στον ΣΔΑΝ – Άγνωστο πότε στους δήμους Ξάνθης - Αβδήρων   &...

Παραλαμβάνει πλεόνασμα η νέα δημοτική αρχή

Με θετικό πρόσημο ο ισολογισμός του δήμου Ξάνθης και 178.985 ευρώ στο Ταμείο. Καταψήφισαν Βορίδης – Ανταμπούφης - Κολλάρος   Δήμαρχος: «Κύριοι ...

mikres_aggelies_b

ergasiako_button_b

akouste_arxiki

Πρόσωπα & Γεγονότα

sxolia_epik_grammi
Η Χαρούλα με το πορτοκαλί γάντι εξασφάλισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ…
 
 
Απορία
 Δεν συγκράτησα πιο χέρι φορούσε το γάντι της λάτρας και πιο σήκωσε ψηλά, το δεξί ή το αριστερό η επαναστάτρια Χαρούλα Αλεξίου.
Έχω αγωνία, πώς τόσα χρόνια δεν το είχα καταλάβει ότι μέσα στην εν λόγω κυρία κρυβόταν μια «καθαρίστρια της επανάστασης…».
«Ε»
 
Μηδενικά ελλείμματα
 Από τον Ιανουάριο του 2015 θα τεθούν σε ισχύ διατάξεις που θα περιορίσουν επικουρικές και εφάπαξ αρκετών ασφαλιστικών ταμείων που δεν θα παρουσιάζουν μηδενικά ελλείμματα.
Δηλαδή, θα καταργηθούν οι κρατήσεις από τους ιδιώτες ποσών για την ενίσχυση των διαφόρων ταμείων (συνήθως κρατικών, ΔΕΚΟ κλπ ισχυρών φορέων πίεσης και των ιδιωτών).
Έτσι με απλά ελληνικά, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το ποσό που θα τους ορίζει το Ταμείο τους, τόσο για το επικουρικό αλλά και το εφάπαξ. Όλα τα ποσά δηλαδή θα τα πληρώνει ο ασφαλισμένος, κι όχι κάποιοι τρίτοι και το δημόσιο.
Ήταν καιρός να αποφασιστεί και υλοποιηθεί τελικά αυτό. Διότι οι ιδιώτες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ πληρώνουν αυτοί οι ίδιοι ΟΛΑ τα ποσά που αντιστοιχούν στην σύνταξη και ασφάλισή τους.
-Μόνον οι ίδιοι και κανείς άλλος!
«Ε»
 
 Ω τι λάθος θεέ μου!
 pinakida eisitirioΑπαγορεύεται η στάθμευση χωρίς «εισητήριο»! Ναι αυτή είναι η πινακίδα που τοποθετεί αυτές τις ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ξάνθης. Πέρα από το προφανές ορθογραφικό λάθος στη λέξη «εισιτήριο» υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Αυτή που δείχνει μια απαράδεκτη νοοτροπία εκ μέρους του δήμου.
Δηλαδή, ενώ επισημάνθηκε από δημότες ότι η πινακίδα είχε χοντροκομμένο και απαράδεκτο ορθογραφικό λάθος στους ανθρώπους που τις τοποθετούσαν, αυτοί συνέχιζαν την τοποθέτησή τους λέγοντας σε κάθε νέα παρατήρηση περί του λάθους: «Ναι μας το είπαν κι άλλοι, αλλά ο δήμος δεν έχει χρήματα να διορθώσει το λάθος!» Μετά από αυτό, υποκλινόμαστε. Τι άλλο να πούμε αλήθεια μπροστά σ’ αυτό το φαινόμενο; Να γελά ή να αγανακτεί κανείς;
Και κάτι ακόμη. Υπεύθυνος γι’ αυτό το λάθος του «εισητηρίου» δεν υπάρχει; Ο νέος δήμαρχος, δάσκαλος ο ίδιος, πώς θα δεχτεί να υπάρχει στην πόλη του τέτοιο ορθογραφικό λάθος;
«Ε»
 
Μια επιστολή
 Πάλι το Δροσερό στην επικαιρότητα. Για δύο λόγους από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μία για τους καυγάδες με μπουκάλια και πέτρες να εκσφενδονίζονται μεταξύ τους όντας μεθυσμένοι με αφορμή το Μπαϊράμ κα ο δεύτερος λόγος με μια πολλή ουσιαστική επιστολή του συμπολίτη μας Γιάννη Αθανασιάδη, εμπόρου αυτοκινήτων.
Θα μείνω για λίγο στην επιστολή η οποία με σωστό τρόπο σκέψης παρουσιάζει ένα υπαρκτό πρόβλημα, αποδίδει τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν και ζητά την άμεση λήψη μέτρων.
Παράλληλα δεν στοχοποιεί τους Δροσερίτες, αναγνωριζοντας την ιδιαιτερότητα που βιώνουν. Όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι χρόνια τώρα κάποιοι αξιοποιούν προς ίδιον όφελος την παρουσία του οικισμού και της αμορφωσιάς των κατοίκων που μαζί με τη φτώχεια τους γίνονται εύκολα θύματα κάθε κατεργάρη που θα επιδιώξει τον χρηματισμό τους. Μάλιστα η επιστολή απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλα τα κόμματα.
Είμαι δε ιδιαίτερα προβληματισμένος κατά πόσο όλοι οι παραλήπτες θα ενδιαφερθούν για να ξεκινήσει η λύση του όλου θέματος.
-Εν αναμονή με λίγες ελπίδες.
«Ε»
 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά
 Την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία αποφάσισαν οι ηγέτες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας και λοιπών ευρωπαϊκών ισχυρών κρατών. Κι αυτή η απόφαση ελήφθη τη στιγμή που ταυτόχρονα λαμβάνει χώρα στη λωρίδα της Γάζας μια απίστευτη σφαγή των Παλαιστινίων.
Για άλλη μια φορά οι ηγέτες της Δύσης στην περίπτωση αυτή κλείνουν τα μάτια και περιορίζονται σε συστάσεις και προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ. Για κυρώσεις και ανάληψη δράσης υπέρ των αδυνάτων, ούτε λόγος, ούτε κουβέντα. Κι ας συνεχίζονται καθημερινά οι βομβαρδισμοί αμάχων, νοσοκομείων, σχολείων, κι ας γεμίζουν οι οθόνες μας με τσακισμένα παιδικά κορμάκια κάθε μέρα.
Τόση υποκρισία δεν μπορεί να την αντέξει κανείς!
 
 Του έστρωσε το χαλί…
 Το έργο της ΔΕΥΑΞ εκθείασε ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Όχι μόνο πρόσφερε απόλυτη κάλυψη για τις εγγυητικές που πληρώνει ο δήμος και τη συνεχή χρηματοδότηση των έργων της ΔΕΥΑΞ αλλά «αποθέωσε» και τον Μανώλη Τσέπελη για τις επιλογές του όπως για το έργο της επέκτασης του Βιολογικού, για κατάσταση των δικτύων αλλά και για την τιμολογιακή πολιτική που είναι καθηλωμένη επί 7 χρόνια Είπε μάλιστα ότι η ΔΕΥΑΞ είναι κομμάτι του δήμου και ότι ο δήμος πρέπει να τη στηρίζει αν δεν θέλει να περάσει το νερό σε ιδιώτες. Απ’ ότι φάνηκε του έστρωσε το χαλί για να συνεχίσει στο τιμόνι της ΔΕΥΑΞ και επί θητείας Δημαρχόπουλου…και μάλλον έτσι θα γίνει!
Μ.Ξ.
 
Η μοναξιά του Δημήτρη Βορίδη…
 Απόντες άπαντες από την μείζονα αντιπολίτευση και μόνο ο Δημήτρης Βορίδης ως «μοναχικός καβαλάρης» την εκπροσώπησε στο δημοτικό συμβούλιο για τον ισολογισμό. Προφανώς πήγαν διακοπές επιλέγοντας τις ξαπλώστρες από τα έδρανα…και απλά κάποιος έπρεπε να μείνει πίσω να κρατήσει τα προσχήματα…Είναι εμφανές ότι η παράταξη Πούλιου παρουσιάζει σημάδια χαλαρότητας έως και διάλυσης…και δεν είναι απλά λόγω θερινής ραστώνης.
Κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει για το αν θα έχουμε δηλαδή αντιπολίτευση ή όχι στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Μ.Ξ.
 
Χαμόγελα αντίστασης
 Τα γέλια των γυναικών της γειτονικής Τουρκίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος σε ομιλία του την Τρίτη τους συνέστησε να μην γελούν δυνατά σε δημόσιους χώρους γιατί έτσι δεν διατηρούν την ηθική ορθότητά τους.
Οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις μάλλον είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς οι Τουρκάλες έδωσαν την δική τους απάντηση ποστάροντας η μια μετά την άλλη στο Twitter φωτογραφίες τους από δημόσιους χώρους στους οποίος διακρίνονται να γελούν δυνατά.
Μάλιστα μέσα σε 24 ώρες είχαν σημειωθεί περισσότερα από 300.000 tweets και αναρτήσεις στο Instagram με φωτογραφίες που συνοδεύονται από το επιφώνημα «kahkaha» (χαχαχαχα), αλλά και με τα hastags #direnkahkaha (αντισταθείτε γελώντας) και #direnkadin (αντισταθείτε γυναίκες).
Γ.Τ.
 
Βαρύ το πιοτό της…ήττας
 Ένας-ένας σκορπάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων που έχασαν στην εκλογική αναμέτρηση των προηγούμενων εκλογών. Την πρόθεση του να παραιτηθεί έκανε γνωστή και ο Άρης Γιαννακίδης, αφήνοντας την διαδοχή της θέσης του πιθανότατα σε ένα από τους δύο απερχόμενους Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης, κ. Φώτη Καραλίδη και κ. Παύλο Δαμιανίδη αντίστοιχα.
Γ.Τ.
 
Κι ούτε δίνω λογαριασμό!
 mixanaki nomarxiaΑυτή η ευρηματικότητα των ξανθιωτών είναι που αλλάζει την καθημερινότητα στη μικρή μας πόλη! Ο… φίλος της φωτογραφίας για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι προτιμά να παρκάρει το μηχανάκι του εντός του κτιρίου του διοικητηρίου… Για να μην το κλέψουν; Για να μην κάθονται οι γάτες; Ή μήπως για να μην πάθει ηλίαση;! Είναι να απορεί κανείς με την… οικειότητα που νιώθουν κάποιοι στα δημόσια κτίρια. Είπαμε δική μας είναι η δημόσια περιουσία και άρα πρέπει να την προστατεύουμε, όχι να την κάνουμε και σπίτι μας! Εύστοχος και ο συμπολίτης που ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία στη σελίδα των «ξανθηνίστας» στο facebook με το σχόλιο «μπορεί το δημοτικό πάρκινγκ να μη λειτουργεί αλλά λειτουργεί κλειστό νομαρχιακό πάρκινγκ».
Ε.Δ.
 
Πιέζει για απαντήσεις η Γιαννακάκη
 Επανέρχεται στο ζήτημα του μέλλοντος των προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών Ρομά και μουσουλμανικής μειονότητας η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη που δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του υπουργού Παιδείας, διότι ο υπουργός «απλώς ενημέρωσε μόνο πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών Ρομά του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά την υποβολή και δημοσιοποίηση της ερώτησής μας, ζήτησε παράταση του προγράμματος μέχρι τον Οκτώβριο 2014 για τη λειτουργία θερινών τμημάτων και την (επαν)εγγραφή των μαθητών Ρομά, χωρίς καν να ενημερώσει τη Βουλή αν το Υπουργείο του είχε εγκρίνει την παράταση, ένδεκα ημέρες μετά τη λήξη του προγράμματος!». Η ίδια με τη νέα ερώτησή της προσθέτει ότι: «καμιά απάντηση δεν δόθηκε μέχρι και σήμερα για τα αντίστοιχα προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τα παιδιά Ρομά και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και σχολιάζει: «έτσι δημιουργείται η εντύπωση πως τα προγράμματα αυτά δεν θα συνεχιστούν. Παράλληλα, η απάντηση του Υπουργού δείχνει πως ο ίδιος και το Υπουργείο του, τους οποίους αφορούσε η ερώτηση, δεν έχουν άποψη, ούτε φυσικά έχουν πάρει απόφαση αν θα συνεχιστούν τα προγράμματα, ή, ακόμα χειρότερα, έχουν αποφασίσει να μη συνεχιστούν αλλά δεν επιθυμούν να το δημοσιοποιήσουν».
Ε.Δ.
 
 

Στήλες & Γνώμες

Oι ολέθριες συνέπειες της συνταγματικής εκτροπής-Ο Διογένης και η σωτηρία της Ελλάδος-   Η...
29_07_2014
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Η Ελλάδα μετά το 1981 -η κατάλυση του Συστήματος Ιδεών, Αρχών και Αξιών-...  Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση...
23_07_2014
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης
Η προστασία της φοροκλοπής  Ο φόρος είναι μία αναγκαστική χρηματική παροχή...
18_07_2014
Γεώργιος Εµ. Δηµητράκης

Η Συνταγή της Ημέρας

Σολομός στο φούρνο με τυριά     -Ένα κομμάτι σολομό για κάθε άτομο -200 γρ. τυρί κρέμα...


.

1kataskevi istoselidas


«Ε» Επικαιρότητα
Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

31 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τουριστικό γραφείο της Ξάνθης πληρώθηκε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά οι κρατήσεις είναι… άφαντες. Αναζητείται ο ταξιδιωτικός πράκτορας   Καταγγελία στην αστυνομία από ζευγάρι ξαν...

Έρχονται αλλαγές για τα φαρμακεία

Έρχονται αλλαγές για τα φαρμακεία

31 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικό σύστημα για τις κενές θέσεις και συστέγαση προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Αρνητικοί οι φαρμακοποιοί   «Θέλουν να μηδενίσουν τν ρόλο μας», επισημαίνει η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλ...

Τέλος στην κατάτμηση έργων!

31 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έχει και τα «παραθυράκια» του   Για παλιά νομοθεσία που έχει αντικατασταθεί στην Ε.Ε. κάνει λόγο ο Α. Πλέσιας       Τέλος στην κατάτμηση έργων (τα γνωστά 45άρ...

Λάσπη…το νερό στην Εκτενεπόλ

31 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έσπασε σωλήνας και μπήκαν χώματα στο δίκτυο. Η ΔΕΥΑΞ έκανε χθες καθαρισμό του δικτύου   Συχνά τα προβλήματα με τον νερό στον οικισμό. Χρειάζονται παρεμβάσεις     Νερό σε χρώμα … μαύρης μπύρας έτρεχε προχθές ...

Επιχειρείται άνοιγμα προς τη Θράκη του εμπορικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

31 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απεστάλησαν ερωτηματολόγια στις εβρίτικες βιομηχανίες για να διαγνωστεί αν υπάρχει ενδιαφέρον. Θα γίνει το ίδιο και μέσω των ΕΒΕ Ξάνθης και Ροδόπης     Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιχειρεί μία ακόμη σταθερή σύνδεση, με εμπορική αμαξο...

Ζητείται παρέμβαση Παπούλια για το Δροσερό

30 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Γιάννη Αθανασιάδη για την έξαρση παραβατικής συμπεριφοράς από Ρομά. Καταλογίζει ευθύνες σε σκοπιμότητες τοπικών αρχόντων και στην Πολιτεία   Καταγγέλλει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους επ...

Έξαρση της νοσηρότητας παρατηρείται στο νοσοκομείο Ξάνθης

30 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερπληρότητα στην Παθολογική. Μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες κλινικές   «Το αντιμετωπίζουμε. Έχουμε την καλύτερη στελέχωση από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό», λέει ο διοικητής κ. Α. Πάσχου      Περίοδο...

Ευνοϊκό μόνο στα λόγια το φορολογικό σενάριο για τους αγρότες

30 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αυτό επισημαίνουν οι ίδιοι μετά την υπογραφή της ερμηνευτικής εγκυκλίου. Στ0 13% διαμορφώνεται ο φορολογικός συντελεστής   Κ. Δαλάτσης: «Είναι μια απόφαση που δεν ευνοεί ούτε τους αγρότες, ούτε την Κυβέρνηση»    ...

Γιόρτασαν το μπαϊράμι με… μπουκάλια και πέτρες στο Δροσερό!

30 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συμπλοκή με εννέα ελαφρά τραυματίες. Συνεχίστηκε η κόντρα στο Νοσοκομείο. Τέσσερις οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα     Παρα… ζεστάθηκε η ατμόσφαιρα στο Δροσερό την ημέρα του εορτασμού του Μπαϊραμιού, αφού το γλέντι «έ...

25 κιβώτια με φάρμακα για τα παιδιά της Γάζας συγκέντρωσαν οι πρόσκοποι

30 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τη συνδρομή φορέων και πολιτών κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθειά τους     Τα κατάφεραν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη Δευτέρα 28/7/2014 οι Πρόσκοποι της Ξάνθης την προσπάθεια για την συγκέντρωση ...

Με το «καλημέρα» τους ζητούν να ψηφίσουν προϋπολογισμό!

29 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στις 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν και στις 5 θα πρέπει να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό!   Δημαρχόπουλος: «Αδύνατο να προλάβουμε …θα γίνει τροποποίηση». Προβληματισμός στους τέως και στους νυν. Το ΥΠΕΣ προς το παρόν σιωπά  ...

Συναγερμός για τον καταρροϊκό πυρετό στην ΑΜΘ

29 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η επιδημία. Σε περιοριστικά μέτρα υποβάλλεται το ζωικό κεφάλαιο της ΑΜΘ μετά το τελευταίο κρούσμα την Τρίτη στην Καβάλα   Τη «γλιτώνει» για την ώρα η Ξάνθη. Δύο ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα   &nb...

Δεν την «βγάζει καθαρή» το Τμήμα Καθαριότητας

29 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθημερινά παράπονα από τους πολίτες για τις υπηρεσίες του δήμου στον τομέα της καθαριότητας   Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα που έχουν πετάξει ασυνείδητοι πολίτες δίπλα σε κάδους «περιμένουν» για μήνες κάποιον να τα μαζέψει ...

«Δημοκρίτεια» 2014 στα Άβδηρα: Ένα λαϊκό πανηγύρι

29 Ιουλ 2014 || Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το φολκλόρ στοιχείο αντικατέστησε το πολιτιστικό   Χορευτικά, χορωδίες και γλέντι με παραδοσιακά ακούσματα     «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα», λέει η παροιμία και αν μη τι άλλο η δημοτική αρχή του δήμου Αβδήρων α...

  • 1
  • 2
  • 3
line_red

Πολιτισμός l_yellow

Σημαντική διάκριση στην Φυσική για την Ξανθιώτισσα Ζωή Τσαγγαλίδου

Σημαντική διάκριση στην Φυσική για την Ξανθιώ…

 Συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Καζακστάν διεκδικώντας την πρωτιά ανάμεσα σε 400 παιδιά από 85 χώρες του κόσμου   Πρόκληση, ...

«Δημοκρίτεια» 2014 στα Άβδηρα: Ένα λαϊκό πανηγύρι

«Δημοκρίτεια» 2014 στα Άβδηρα: Ένα λαϊκό πανη…

Το φολκλόρ στοιχείο αντικατέστησε το πολιτιστικό   Χορευτικά, χορωδίες και γλέντι με παραδοσιακά ακούσματα     «Τα στερνά τιμούν ...

Τα Άβδηρα καλωσορίζουν του ξένους τους με «Ψωμί της Γαίας»

Τα Άβδηρα καλωσορίζουν του ξένους τους με «Ψω…

Αναβίωσε και φέτος στα Δημοκρίτεια η ντόπια παράδοση   Η ιστορία του Ψωμιού της Γαίας διαπερνά τους αιώνες …     Αξημέρωτα άναψε κ...

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων

Άνοιξε ο αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων

Από τις 21 Ιουλίου υποδέχεται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα τους επισκέπτες του   Ν. Καλιντζή: «Ο αρχαιολογικός χώρος θα πρέπει να είναι ανο...

Αστυνομικά l_red

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Μάζεψε τα λεφτά και τους είπε «άντε γεια!»

Τουριστικό γραφείο της Ξάνθης πληρώθηκε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά οι κρατήσεις είναι… άφαντες. Αναζητείται ο ταξιδιωτικός πράκτορας ...

Γιόρτασαν το μπαϊράμι με… μπουκάλια και πέτρες στο Δροσερό!

Γιόρτασαν το μπαϊράμι με… μπουκάλια και πέτρε…

Συμπλοκή με εννέα ελαφρά τραυματίες. Συνεχίστηκε η κόντρα στο Νοσοκομείο. Τέσσερις οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα     Παρα… ζεστάθηκε η ...

Αιφνιδιαστικό «ντου» της αστυνομίας στο Δροσερό

Αιφνιδιαστικό «ντου» της αστυνομίας στο Δροσε…

Διακλαδική επιχείρηση με 101 αστυνομικούς και δύο αστυνομικούς σκύλους   Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, δύο για ναρκωτικά, ένας για οπλοκατοχή και...

Βρέθηκε κακοποιημένο το παρατημένο σκυλάκι

Βρέθηκε κακοποιημένο το παρατημένο σκυλάκι

Με κάταγμα στο πίσω πόδι, υποσιτισμένο και φοβισμένο εντοπίστηκε από τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» το άτυχο σκυλάκι που υιοθετήθηκε από την «μαϊμού» φιλόζω...

Πολιτική l_black

Λάσπη…το νερό στην Εκτενεπόλ

Λάσπη…το νερό στην Εκτενεπόλ

Έσπασε σωλήνας και μπήκαν χώματα στο δίκτυο. Η ΔΕΥΑΞ έκανε χθες καθαρισμό του δικτύου   Συχνά τα προβλήματα με τον νερό στον οικισμό. Χρειάζον...

Ζητείται παρέμβαση Παπούλια για το Δροσερό

Ζητείται παρέμβαση Παπούλια για το Δροσερό

Επιστολή του Γιάννη Αθανασιάδη για την έξαρση παραβατικής συμπεριφοράς από Ρομά. Καταλογίζει ευθύνες σε σκοπιμότητες τοπικών αρχόντων και στην Πολιτεί...

Παραλαμβάνει πλεόνασμα η νέα δημοτική αρχή

Παραλαμβάνει πλεόνασμα η νέα δημοτική αρχή

Με θετικό πρόσημο ο ισολογισμός του δήμου Ξάνθης και 178.985 ευρώ στο Ταμείο. Καταψήφισαν Βορίδης – Ανταμπούφης - Κολλάρος   Δήμαρχος: «Κύριοι ...

Με το «καλημέρα» τους ζητούν να ψηφίσουν προϋπολογισμό!

Με το «καλημέρα» τους ζητούν να ψηφίσουν προϋ…

Στις 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν και στις 5 θα πρέπει να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό!   Δημαρχόπουλος: «Αδύνατο να προλάβουμε …θα γίνει τροποποίη...

Κοινωνία l_green

Έρχονται αλλαγές για τα φαρμακεία

Έρχονται αλλαγές για τα φαρμακεία

Ηλεκτρονικό σύστημα για τις κενές θέσεις και συστέγαση προβλέπει το νέο νομοσχέδιο. Αρνητικοί οι φαρμακοποιοί   «Θέλουν να μηδενίσουν τν ρόλο μ...

Τέλος στην κατάτμηση έργων!

Τέλος στην κατάτμηση έργων!

Το νέο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις έχει και τα «παραθυράκια» του   Για παλιά νομοθεσία που έχει αντικατασταθεί στην Ε.Ε. κάνει λόγο ο...

Επιχειρείται άνοιγμα προς τη Θράκη του εμπορικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Επιχειρείται άνοιγμα προς τη Θράκη του εμπορι…

Απεστάλησαν ερωτηματολόγια στις εβρίτικες βιομηχανίες για να διαγνωστεί αν υπάρχει ενδιαφέρον. Θα γίνει το ίδιο και μέσω των ΕΒΕ Ξάνθης και Ροδόπης &...

Έξαρση της νοσηρότητας παρατηρείται στο νοσοκομείο Ξάνθης

Έξαρση της νοσηρότητας παρατηρείται στο νοσοκ…

Υπερπληρότητα στην Παθολογική. Μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες κλινικές   «Το αντιμετωπίζουμε. Έχουμε την καλύτερη στελέχωση από νοσηλευτικό και ι...


 

 

Στην Ξάνθη για προετοιμασία δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας!

Στην Ξάνθη για προετοιμασία δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας!

Προετοιμάζονται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι Χρήστος Κατραντζής – Γιάννης Καρπουζλής   «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία» δηλώνουν στο «Ε» οι δύο διεθνείς αθλητές     Στην Ξάνθη βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες δύο κολυμβητές της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης, καθώς θα πραγματοποιήσουν στο κολυμβητήριο της πόλης μας την προετοιμασία τους ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στα μέσα του επόμενου μήνα στο Βερολίνο. Πρόκειται για τους αθλητές του Ολυμπιακού, Χρήστο Κατραντζή και Γιάννη Καρπουζλή οι οποίοι κατέφθασαν στην Ξάνθη στις 28 Ιουλίου κ...

31 Ιουλ 2014

 

«Φλερτάρει» με Καραγκούνη η Skoda Ξάνθη!

«Φλερτάρει» με Καραγκούνη η Skoda Ξάνθη!

Θέλει να αποσπάσει το «ναι» του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος η ξανθιώτικη ομάδα   Άλλες δύο μεταγραφές στο προσκήνιο. «Κλείνει» τον Βραζιλιάνο Γ...

Στην τελική ευθεία το πρώτο στάδιο προετοιμασίας

Στην τελική ευθεία το πρώτο στάδιο προετοιμασίας

Ισόπαλο 1-1 το πρώτο φιλικό με Βέροια – ακολουθεί αυτό με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο (02/08 – 18:45) στα Πηγάδια   «Ψάχνεται» για… μουντιαλικό...

Με ικανοποίηση συνεχίζεται η προετοιμασία

Με ικανοποίηση συνεχίζεται η προετοιμασία

Πλησιάζουν δύο μεταγραφές για αριστερό μπακ και κεντρικό μέσο   Ανακοινώθηκαν οι ώρες και ημερομηνίες των δύο πρώτων αγωνιστικών!   &nb...

 

pharmacy

VENZINADIKA

Εορτολόγιο
Καθημερινή Εφημερίδα της Ξάνθης
www.empros.gr

Ιδιοκτήτρια - Εκδότρια - Διευθύντρια
Ελένη Διαφωνίδου
logo
Γραφεία - Τυπογραφεία
Σταθμού 16 - 67100 Ξάνθη

τηλ : 25410-22950-77828 | Fax : 25410-25608
Η παρούσα πύλη ενημέρωσης κατασκευάστηκε & φιλοξενείται από την COSMOS4U εταιρία ανάπτυξης λογισμικού